Waarom?
De onvermijdelijke waarom?
Veel mensen vragen me waarom ik in godsnaam voor horeca heb gekozen.
Stress-beroep, veel moeilijke/onregelmatige uren, werken wanneer iedereen thuis is of feest...
Ik vraag me het stiekem ook al es af waar ik in hemelsnaam soms aan begonnen ben, zeker nu ik overgestapt ben naar een 'écht' restaurant.
Tja moeilijk te beantwoorden vraag als je het mij vraagt, maar dan ook weer eigenlijk niet.
Omdat je het graag doet, vooral dat. Dat heb ik op mijn nieuw werk al ondervonden.
Van zodra je een niveautje hoger wil gaan, is de 'goesting' in horeca onontbeerlijk.
Je kan dit niet faken, je houdt ervan en je hebt er veel, zo niet alles, voor over.
Alles moet wat wijken voor m'n werk.
Je eet/ziet/voelt/droomt/proeft/hoort alleen horeca!
Dat het niet altijd even gemakkelijk gaat, spreekt voor zich.
Dat zien anderen dan ook aan me, maar begrijpen dat ik ermee wil voortdoen is er voor sommige niet bij.
Het gaat precies hun verstand te boven, afzien voor een ietwat pover maandloon.
Wat kan ik zeggen, ik hou ervan.
Zoveel zoals ik het soms al es haat, zoveel hou ik ervan.
En 'het' van mij ook!
19-10-2010, 17:34 geschreven door kevano 
|