Ingrediënten : 3 kg 10-granen + 0,5 kg roggemeel + 2,5 kg Trio + 102 g zout + 120 g gist + 120 g melkerijboter + 3360 g water
Mengen + Kneden 1100 toeren Voorrijs 20' + 20' Verdelen / 12 = +- 805 gram Opbollen + Bolrijs 10' A. 4 stuks : opbollen cfr. wit huishoudbrood B. 4 stuks : 2 x langmaken en 2 x opbollen en in bebloemde rieten mandjes leggen C. 4 stuks : 4 x langmaken en oprollen Narijs 15' Afzetten (A + B + C) Bebloemen (A + C) Nagelen (A) Narijs 30 ' Inovenen (Rofco!) 10' op 230° + 15' op 50° + 10' op 50° mét open dampsleutel. Opbrengst : 12 broden
Ingrediënten : 6 kg Trio + 102 g zout + 120 g gist + 120 g melkerijboter + 3360 g water
Mengen + Kneden 1100 toeren Voorrijs 20' + 20' Verdelen / 12 = +- 805 gram Opbollen + Bolrijs 10' A: 4 stuks : opbollen i.f.v. huishoudbrood B : 4 stuks : 2 x lang maken & 2 x opbollen en in bebloemde rieten mandjes leggen C : 4 stuks : 4 x lang maken en oprollen Narijs 15' Afzetten (A + B + C) Bebloemen (A + C) Nagelen (A) Narijs 30' Inovenen (Rofco!) 10' op 220° + 15' op 50° + 7' op 50° mét open dampsleutel. Opbrengst : 12 broden
Resultaat van het oprollen is niet mooi zichtbaar. Mochten achteraf bekeken nog enkele minuten langer in de oven.
Ingrediënten : 12 dooiers + 2 eieren + 600 g broyage + 115 g bloem + 12 eiwitten
Dooiers en eieren luchtig opkloppen Broyage toevoegen en verder luchtig opkloppen Eiwitten stevig opkloppen Opgeklopte eiwitten en bloem samen onder beslag spatelen Verdelen op bakplaat met bakpapier (i.d.g. bakplaat van 45 cm x 45 cm 9 mm hoog) Mooi afstrijken ! Dient heel zorgvuldig te gebeuren zodat er een evenredige dikte bekomen wordt ! Bakken 5' op 220° en 5' op 50° Randen doorsnijden en 180° draaien op keukenhanddoek