Inhoud blog
  • Chocoladebrood
  • Meergranenbrood
  • Wit brood
  • Javanais
  • Brusselse pistolets - Wit & Meergranenbrood
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    't Keuklairke bakt ze bruin
    ;-)
    02-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladebrood
    Ingrediënten :
    2,5 kg Trio + 1,25 l melk + 125 g suiker + 187,5 g gist + 125 g ei + 162,5 g hoeveboter + 162,5 g bereidingsmiddel + 50 g zout

    Mengen + Kneden 900 toeren
    Voorrijs 15'
    'Deeglapjes' apart houden = 10 x 150 gram = 1500 g
    Rest van het deeg mengen met 2 kg bakvaste chocoladedruppels
    Deeglapjesdeeg verdelen / 10 en opbollen
    Restdeeg met chocoladedruppels voorrijs geven van 15'
    Nadien verdelen / 10
    Opbollen
    Bolrijs 10' en in tussentijd de 10 kleine deegbolletjes uitrollen
    Verpakken
    Narijs 30' + doreren
    Narijs 15' + doreren
    Narijs 15'

    Inovenen (Rofco!) 7' op 210° + 7' op 50° + 7' op 50° mét open dampsleutel.
    Opbrengst : 10 broden

    Alle opmerkingen en tips zijn welkom !




    02-02-2014 om 17:26 geschreven door Keuklairke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meergranenbrood
    Ingrediënten :
    3 kg 10-granen + 0,5 kg roggemeel + 2,5 kg Trio + 102 g zout + 120 g gist + 120 g melkerijboter + 3360 g water

    Mengen + Kneden 1100 toeren
    Voorrijs 20' + 20'
    Verdelen / 12 = +- 805 gram
    Opbollen + Bolrijs 10'
    A. 4 stuks : opbollen cfr. wit huishoudbrood
    B. 4 stuks : 2 x langmaken en 2 x opbollen en in bebloemde rieten mandjes leggen
    C. 4 stuks : 4 x langmaken en oprollen
    Narijs 15'
    Afzetten (A + B + C)
    Bebloemen (A + C)
    Nagelen (A)

    Narijs 30 '
    Inovenen (Rofco!) 10' op 230° + 15' op 50° + 10' op 50° mét open dampsleutel.
    Opbrengst : 12 broden

    Alle opmerkingen en tips zijn welkom !






    02-02-2014 om 17:20 geschreven door Keuklairke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wit brood
    Ingrediënten :
    6 kg Trio + 102 g zout + 120 g gist + 120 g melkerijboter + 3360 g water

    Mengen + Kneden 1100 toeren
    Voorrijs 20' + 20'
    Verdelen / 12 = +- 805 gram
    Opbollen + Bolrijs 10'
    A: 4 stuks : opbollen i.f.v. huishoudbrood
    B : 4 stuks : 2 x lang maken & 2 x opbollen en in bebloemde rieten mandjes leggen
    C : 4 stuks : 4 x lang maken en oprollen
    Narijs 15'
    Afzetten (A + B + C)
    Bebloemen (A + C)
    Nagelen (A)
    Narijs 30'
    Inovenen (Rofco!) 10' op 220° + 15' op 50° + 7' op 50° mét open dampsleutel.
    Opbrengst : 12 broden

    Resultaat van het oprollen is niet mooi zichtbaar.
    Mochten achteraf bekeken nog enkele minuten langer in de oven.

    Alle opmerkingen en tips zijn welkom !






    02-02-2014 om 17:13 geschreven door Keuklairke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Javanais
    1. Beslag maken :
       
    Ingrediënten : 12 dooiers + 2 eieren + 600 g broyage + 115 g bloem + 12 eiwitten

    Dooiers en eieren luchtig opkloppen
    Broyage toevoegen en verder luchtig opkloppen
    Eiwitten stevig opkloppen
    Opgeklopte eiwitten en bloem samen onder beslag spatelen
    Verdelen op bakplaat met bakpapier (i.d.g. bakplaat van 45 cm x 45 cm 9 mm hoog)
    Mooi afstrijken ! Dient heel zorgvuldig te gebeuren zodat er een evenredige dikte bekomen wordt !
    Bakken 5' op 220° en 5' op 50°
    Randen doorsnijden en 180° draaien op keukenhanddoek

    Boterroom bereiden
    Ingrediënten : 4 eieren + 300 gram suiker + 500 gram boter

    Eieren en suiker warm en koud opkloppen
    Boter vermalsen
    Mengsel op boter gieten, goed omroeren en op smaak brengen (i.d.g. met amandelcrème)

    Afwerking

    Boterroom op de juiste vastheid brengen en aanbrengen op beslag.
    Beslag in 3 delen doorsnijden en op elkaar leggen
    Laten verharden in diepvries

    Ganache bereiden
    Op lichaamstemperatuur uitgieten over de bovenkant en dun, mooi afstrijken.

    Stukken verdelen met warm zaagmes
    Opletten van vingerafdrukken !
    Hier afwerken met chocoladecallet



    Mengen + Kneden 1100 toeren
    Voorrijs 15' + 15'
    Verdelen / 70 gram
    Opbollen + Bolrijs 5'
    Opbollen + op bebloemde doeken leggen !
    Narijs 10' + inkappen ! + 180° draaien én opspannen !
    Narijs 35'
    Narijs 10' + inkappen + 180° draaien + opgespannen op in te ovenen vloerkleedjes leggen
    Inovenen (Rofco !) én stomen : 4' op 230°C + 4' op 50°C + 4' op 50°C mét open dampsleutel

    Alle opmerkingen en tips welkom












    25-01-2014 om 00:00 geschreven door Keuklairke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brusselse pistolets - Wit & Meergranenbrood
    Ingrediënten :
    2 kg TRIO uit diepvries + 1120 gram KOUD water + 110 gram gist + 34 gram zout + 60 gram verbeteraar
    Voor de bruine Brusselse pistolets : 1,2 kg TRIO + 0,8 kg 10-granen

    Mengen + Kneden 1100 toeren
    Voorrijs 15' + 15'
    Verdelen / 70 gram
    Opbollen + Bolrijs 5'
    Opbollen + op bebloemde doeken leggen !
    Narijs 10' + inkappen ! + 180° draaien én opspannen !
    Narijs 35'
    Narijs 10' + inkappen + 180° draaien + opgespannen op in te ovenen vloerkleedjes leggen
    Inovenen (Rofco !) én stomen : 4' op 230°C + 4' op 50°C + 4' op 50°C mét open dampsleutel

    Alle opmerkingen en tips welkom










    22-01-2014 om 16:31 geschreven door Keuklairke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piccolo's
    Ingrediënten :
    2 kg TRIO uit diepvries + 1120 gram KOUD water + 110 gram gist + 34 gram zout + 60 gram verbeteraar

    Mengen + Kneden 1100 toeren
    Voorrijs 15' + 15'
    Verdelen / 70 gram
    Opbollen + Bolrijs 15'
    Langmaken + deegkleedjes leggen
    Narijs 45'
    Inovenen (Rofco !) én stomen : 4' op 230°C + 4' op 50°C + 4' op 50°C mét open dampsleutel

    Alle opmerkingen en tips welkom




    22-01-2014 om 16:31 geschreven door Keuklairke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovenkotbrood & Huishoudbrood
    Ingrediënten :
    6 kg Trio + 102 g zout + 120 g gist + 120 g rijststroop + 3360 g water

    Mengen + Kneden 1100 toeren
    Voorrijs 20' + 20'
    Verdelen / 12
    Opbollen + Bolrijs 10'
    Opbollen
    1. 8 broden met slot naar beneden in bloemtapijt leggen (op bebloemde keukenhanddoek)
        Narijs 45'
    2. 4 broden met slot naar beneden
        Narijs 15'
        Bebloemen - Afzetten - Nagelen
        Narijs 30'
    Inovenen (Rofco!) 10' op 230° + 15' op 50° + 10' op 50° mét open dampsleutel.
    Opbrengst : 12 broden

    Alle opmerkingen en tips zijn welkom !








    12-01-2014 om 00:00 geschreven door Keuklairke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meergranenbrood à la Hoeve
    Ingrediënten :
    3 kg 10-granen + 0,5 kg roggemeel + 2,5 kg Trio + 102 g zout + 120 g gist + 120 g rijststroop + 3360 g water

    Mengen + Kneden 1100 toeren
    Voorrijs 20' + 20'
    Verdelen / 12
    Opbollen + Bolrijs 10'
    Opbollen en met slot in bloemtapijt leggen (op bebloemde keukenhanddoek)
    Narijs 45 '
    180° draaien en op bakkleedjes leggen (4 per kleedje)
    Inovenen (Rofco!) 10' op 230° + 15' op 50° + 10' op 50° mét open dampsleutel.
    Opbrengst : 12 broden

    Alle opmerkingen en tips zijn welkom !




    12-01-2014 om 00:00 geschreven door Keuklairke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meergranenbrood à la Hoeve
    Ingrediënten :
    2 kg 10-granen + 1,332 kg Abdij + 0,66 kg Trio + 64 g zout + 80 g gist + 80 g melkerijboter + 2240 g water

    Mengen + Kneden 1100 toeren
    Voorrijs 20' + 20'
    Verdelen / 820 gram
    Opbollen + Bolrijs 15'
    Opbollen en met slot in bloemtapijt leggen (op bebloemde keukenhanddoek)
    Narijs 45 '
    180° draaien en op bakkleedjes leggen (4 per kleedje)
    Inovenen (Rofco!) 10' op 230° + 15' op 50° + 7' op 50° mét open dampsleutel.
    Opbrengst : 8 broden

    Alle opmerkingen en tips zijn welkom !




    27-11-2013 om 17:15 geschreven door Keuklairke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volkorenbrood
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingrediënten :
    2 kg ABDIJ + 34 g zout + 40 g gist + 40 g melkerijboter + 1120 g water

    Mengen + Kneden 1100 toeren
    Voorrijs 20' + 20'
    Verdelen / 820 gram
    Opbollen + Bolrijs 15'
    Opbollen x 2 en in bebloemde ronde mandjes leggen (met slot naar onder)
    Langmaken x 2 en in bebloemde lange mandjes leggen (met slot naar onder)
    Narijs 45 '
    Inovenen (Rofco!) 10' op 230° + 15' op 50° + 7' op 50° mét open dampsleutel.
    Opbrengst : 4 broden

    Alle opmerkingen en tips zijn welkom !

    27-11-2013 om 17:06 geschreven door Keuklairke  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)

    Archief per week
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs