2 stengels prei 2takjes selder 1 grote ui 3 wortelen blik gepelde tomaten of 4 verse tomaten 1 klein doosje tomatenpuree peper en zout laurier water 3 blokjes gevogeltebouillon boter
Reinig en snij alle groenten fijn Smelt de boter en voeg als eerste de stukjes wortel toe Voeg daarna de prei en ui toe Na vijf minuutjes roer je er de selder onder Voeg nu de kruiden, peper en zout, blokjes bouillon, laurier toe en voeg water toe tot de groeten goed onder staan Kook nu de soep gedurende 30 minuten Voeg na 30 minuten de gepelde tomaten en tomatenpuree toe laat nog 10 minuutjes koken en mix de soep Eventueel nog wat bijkruiden
Tip: Je kan met deze soep varieren langs alle kanten. Voeg room bij voor roomsoep, of balletjes, je kan ook garnituren toevoegen zoals wortelen, tomaten,...
4 grote eieren 250g boter 200 gr kristalsuiker 2 pakjes vanillesuiker 250 gr zelfrijzende bloem een paar lepels melk
Roer de boter mals met een klopper Voeg de suiker toe en roer goed onder Zeef de bloem en voeg de helft bij het botermengsel Roer er dan 2 eieren onder Voeg nu de rest van de bloem toe en roer goed Voeg de laatste twee eieren toe, en roer nog eens goed door Doe er nu nog een paar eetlepels melk bij zodat de cake niet te droog wordt na het bakken Giet nu het deeg in een bakvorm en bak gedurende 10minuten op 200° en dan nog verder garen gedurende 15 minuten op 170° Haal de cake uit de oven en keer die om op een taartrooster en laat afkoelen Smakelijk!!!
2 wortels 1 rode paprika 500g macaroni of spirelli 1 potje boursin cuisine, kan ook light zijn, is even lekker peper en zout 300gr gehakt die gemakkeijk brokkelt, of je kan ook americain nemen
Kook de pasta gaar in kokend en gezouten water. Bak het gehakt mooi bruin in een pan Snij de paprika in blokjes en de wortels in schijfjes, doe het in een bodempje water in een kom geschikt voor microgolfoven. Zet het 10 à 12 minuten op hoog vermogen in de microgolfoven. Als het vlees mooi bruin is gebakken voeg dan de boursin toe en roer goed dooréén Voeg dan alles samen en dien op. Smakelijk!!
Opmerking:Dit receptje is mij toegestuurd van Liesje, dank u wel Liesje!!!
Doe in een grote kom het water, de witte wijn, peper, zout, tijm en laurier en het blokje visbouillon Snijd de groenten in brunoise en voeg ze toe aan het water Breng aan de kook en snijd ondertussen de vis in stukken. Als het water kookt doe je de stukken vis erin en zet je het vuur lager Nog niet de scampi's en garnalen toevoegen Laat de vis pocheren en haal het dan uit het kookvocht en hou het warm. Zet ondertussen het vuur weer hoog en laat het vocht voor de helft inkoken, en voeg daarna de room bij en laat nog een beetje inkoken. Bind eventueel bij met witte maïzena sausbinder Voeg er de rest van de kruiden bij, de dille, dragon en salie en peterselie Eventueel nog op smaak brengen met peper en zout e citroensap Voeg nu de scampi's toe en laat die vijf minuutjes opwarmen in de saus Voeg nu ook de andere vissorten toe en roer goed om Leg op een bord een videe en giet er een grote pollepel vol au vent over Overstrooien met wat garnalen wat peterselie, leg er ook een schijfje citroen bij. Dit gerechtje kan je opdienen met puree, pasta, kroketjes, pomme duchesse, frietjes of brood.
Opmerking: Brunoise: Kleine dobbelsteentjes Pocheren: iets garen in kookvocht dat tegen de kook wordt gehouden
Snijd de zalmfilets elk i vier stukken zodat je 16 stukjes verkrijgt Rol ieder zalmstukje in een tongfiletje Doe in een pan het water, witte wijn, blokje bouillon, peper, zout, tijm en laurierblad. Breng dit aan de kook en laat tien minuutjes trekken Doe er de tongrolletjes met zal in en laat tien minuten pcheren. Haal de vis uit de pan en houd ze warm Laat de bouillon inkoken tot de helft Voeg de room toe en laat nog 1/3 inkoken Eventueel de saus nog wat bijbinden met maïzena Giet de saus over de tongrolletjes Net voor hett opdienen eenn handvol garnalen erover strooien En garneren met een takje bieslook
Zelf ben ik iemand die heel graag in de keuken vertoeft. Ik geniet ervan om te koken voor vrienden, familie,... Thuis liggen er duizenden recepten, tientallen kookboeken. En ik dacht zo bij mezelf, waarom niet een blog oprichten waar ik mijn favoriete recepten kan delen met iedereen die mijn hobby deelt. Hebben jullie ook leuke receptjes ie je wil delen??? Wel aarzel niet en mail ze me door naar het volgende e-mailadres: trienecindy@hotmail.com Dan plaats ik ze zo snel mogelijk in mijn blog. Vermeld er wel bij wel deel van het menu het is. Vb, aperitiefhapje, voorgerecht hoofgerecht,.... Mij rest nu alleen nog mijn gerechten erop te plaatsen en te hopen dat jullie veel inspiratie uit deze blog halen.
2 varkenshaasjes 1 doosje champignons boter bouillonblokje water peper en zout 1 doosje boursin cuisine met fijne kruiden witte maïzena sausbinder peterselie en bieslook 1 blaadje laurier
Laat de boter smelten in een grote pot Kruid ondertussen de varkenshaasjes met peper en zout Bak de varkenshaasjes aan in de boter Doe er dan wat water bij, het blaadje laurier en een blokje vleesbouillon Laat onder deksel dan de varkenshaasjes garen op een zacht vuurtje Voeg 5 minuten voor het einde de gesneden champignons toe Als de varkenshaasjes gaar zijn haal ze uit de pot en snij ze is schijfjes van ongeveer een centimeter dik. Voeg dan het doosje boursinkaas erbij en klop dit los met een klopper Bind nu de saus met de maïzena sausbinder en voeg ook de peterselie en bieslook bij Giet de saus over het vlees Dien dit op met kroketjes en gekarameliseerd witloof (Zie receptje bij groenten)
Varkenssneetjes met mosterdsaus(4pers)
4 filetkoteletten van ongeveer 1 cm dik Boter Peper en zout 1doosje room 1 el mosterd peterselie 1/2 blokje vleesbouillon
Laat de boter smelten in een pan Kruid de koteletten met peper en zout Bak ze bruin langs beide zijden en als ze gaar zijn haal je ze uit de pan en hou ze warm doe nu het overtollige bruine vet uit de pan en doe een groot glas water in de pan samen met de bouillon en de room Roer alle aanbaksels los Breng aan de kook en laat inkoken tot de helft en tot de saus een goede dikte heeft Voeg net voor het opdienen de mosterd bij* Eventueel nog afsmaken met peper en zout Roer er nog wat peterselie door
* Let op met de hoeveelheid mosterd, indien je pikante mosterd gebruikt dan best geen eetlepel gebruiken.
Bourgondische kipfilet (4 pers)
700 gr kipfilet 500 gr champignons 2 glazen rode Bourgogne wijn 1/2 glaasje cognac peper en zout 100gr blokjes spek 2 wortelen 2 sjalotjes 2 teentjes knoflook 2 el olijfolie laurier tijm 1 doosje tomatenpuree 1 blokje kippenbouillon
Laat in een antikleefpan de olie warm worden en stoof er de sjalot een paar minutjes in samen met de wortelen Voeg de knoflook toe en laat even meebakken Haal uit de pan en bak nu het vlees in dezelfde olie langs alle zijden mooi bruin Kruiden met peper en een klein beetje zout Voeg nu de groenten bij het vlees en voeg de cognac, rode wijn, een groot glas water, bouillonblokje, tomatenpuree, tijm en laurier toe. Laat dit nu op een zacht vuurtje sudderen tot alles gaar is Eventueel bind je de saus met een beetje maïzena Laat ondertussen in een ander pannetje een klein beetje olie warm worden en bak er de spek in aan, en voeg ook de gesneden champignons toe, laat dit gaar bakken Voeg ze toe aan de kip Afsmaken en dit bestrooien met peterselie
* Dit is een gerechtje die je kan eten met frieten, kroketten, rijst,....
Varkenshaasje met Bruine Leffe
2 varkenshaasjes 2 sjalotjes 250 gr champignons boter 1 el olijfolie peper, zout marjolein tijm laurier 1 potje room 1 flesje bruine leffe 2dl water 1 blokje rundsbouillon bruine sausbinder
Snijd de sjalotjes en de champignons in stukjes Bak in de boter de uien en de champignons aan Haal ze uit de pan en doe er de olijfolie en een eetlepel boter in Bak er de varkenshaasjes in aan en bak ze langs alle kanten bruin Kruid met peper en zout Doe er de Leffe bij en het water met de bouillon Voeg er ook de rest van de kruiden toe. Laat 45 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. Haal de varkenshaasjes uit de pan en snijd in schijfjes Voeg de champignons en sjalotjes toe aan de saus Laat 5ùinuutjes doorkoken Voeg de room toe en laat nog even verderkoken Bind de saus met de bruine sausbinder en werk af met peterselie Verdeel de saus over het vlees
12 scampi's kruidenboter of lookboter 4 houten prikkers sla
Leg op een klein bordje een beetje sla naar keuze Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal Verwarm ondertussen de oven voor op 180° Steek op kleine houten prikkers 3 sampi's Leg ze op een bakplaat en verdeel over iedere scmpi een beetje kruidenboter of lookboter. Schuif de bakplaat gedurende 10 minuten in de oven en laatd scampi bakken tot de boter er mooi over is gesmolten Schik de prikkers per persoon op een klein bordje met de sla
Opmerking: Je kan deze brochettes ook met gote prikkers maken en als voorgerechtje gebruiken
Gerookte zalmrolletje met piladelphia:
paar plakjes gerookte zalm piladelphia met kruiden bieslook
Leg de plakjes gerookte zal naast elkaar zodat ze elkaar lichtjes overlappen op een stuk vershoudfolie Besmeer met de kruidenkaas Rol nu de zalm heel strak op en wikkel hem in plastiekfolie Draai nu de uiteinden van de folie stevig aan zodat je een snoepje bekomt Leg het een paar uur in de koelkast Net voor het opdienen haal je de folie weg en snij je de zalmrolletjes in plakjes van 1 cm dikte Leg nu op een toastje of lepelhapje en steek er sprietjes bieslook op al decoratie
Opmerking: Je kan de zalm vervangen door gewone gekookte ham ook
Neen, uw blog moet niet dagelijks worden bijgewerkt. Het is gewoon zoals je het zélf wenst. Indien je geen tijd hebt om dit dagelijks te doen, maar bvb. enkele keren per week, is dit ook goed. Het is op jouw eigen tempo, met andere woorden: vele keren per dag mag dus ook zeker en vast, 1 keer per week ook.
Er hangt geen echte verplichting aan de regelmaat. Enkel is het zo hoe regelmatiger je het blog bijwerkt, hoe meer je bezoekers zullen terugkomen en hoe meer bezoekers je krijgt uiteraard.
Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig. Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.
Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.
Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".
Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen. In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.