Inhoud blog
  • Soepen
  • Cake, taart en ander gebak
  • Pasta, rijst en andere deegwaren
  • Vis en schaaldieren
  • Coctails en aperitieven
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    keukenrellen

    28-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soepen
    Tomatensoep

    2 stengels prei
    2takjes selder
    1 grote ui
    3 wortelen
     blik gepelde tomaten of 4 verse tomaten
    1 klein doosje tomatenpuree
    peper en zout
    laurier
    water
    3 blokjes gevogeltebouillon
    boter

    Reinig en snij alle groenten fijn
    Smelt de boter en voeg als eerste de stukjes wortel toe
    Voeg daarna de prei en ui toe
    Na vijf minuutjes roer je er de selder onder
    Voeg nu de kruiden, peper en zout, blokjes bouillon, laurier toe en voeg water toe tot de groeten goed onder staan
    Kook nu de soep gedurende 30 minuten
    Voeg na 30 minuten de gepelde tomaten en tomatenpuree toe
    laat nog 10 minuutjes koken en mix de soep
    Eventueel nog wat bijkruiden

    Tip: Je kan met deze soep varieren langs alle kanten. Voeg room bij voor roomsoep, of balletjes, je kan ook garnituren toevoegen zoals wortelen, tomaten,...

    28-11-2007 om 21:10 geschreven door cindy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    28-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cake, taart en ander gebak
    Klassieke cake:

    4 grote eieren
    250g boter
    200 gr kristalsuiker
    2 pakjes vanillesuiker
    250 gr zelfrijzende bloem
    een paar lepels melk

    Roer de boter mals met een klopper
    Voeg de suiker toe en roer goed onder
    Zeef de bloem en voeg de helft bij het botermengsel
    Roer er dan 2 eieren onder
    Voeg nu de rest van de bloem toe en roer goed
    Voeg de laatste twee eieren toe, en roer nog eens goed door
    Doe er nu nog een paar eetlepels melk bij zodat de cake niet te droog wordt na het bakken
    Giet nu het deeg in een bakvorm en bak gedurende 10minuten op 200° en dan nog verder garen gedurende 15 minuten op 170°
    Haal de cake uit de oven en keer die om op een taartrooster en laat afkoelen
    Smakelijk!!!

    28-10-2007 om 19:16 geschreven door cindy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta, rijst en andere deegwaren
    Pasta met boursinkaas:

    2 wortels
    1 rode paprika
    500g macaroni of spirelli
    1 potje boursin cuisine, kan ook light zijn, is even lekker
    peper en zout
    300gr gehakt die gemakkeijk brokkelt, of je kan ook americain nemen

    Kook de pasta gaar in kokend en gezouten water.
    Bak het gehakt mooi bruin in een pan
    Snij de paprika in blokjes en de wortels in schijfjes, doe het in een bodempje water in een kom geschikt voor microgolfoven.
    Zet het 10 à 12 minuten op hoog vermogen in de microgolfoven.
    Als het vlees mooi bruin is gebakken voeg dan de boursin toe en roer goed dooréén
    Voeg dan alles samen en dien op.
    Smakelijk!!

    Opmerking:Dit receptje is mij toegestuurd van Liesje, dank u wel Liesje!!!

    27-10-2007 om 13:33 geschreven door cindy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vis en schaaldieren
    Vis vol au vent: 

    1 stuk verse heilbot
    2 zalmfilets
    1 kabeljauwhaasje
    2 kleine stukjes lotte
    12 scampi's
    garnalen
    2 wortelen
    1 takje witte selder
    1 wit van prei
    1 ui
    2 teentjes knoflook
    scheut witte wijn
    water
    1 blokje visbouillon
    doosje light room
    peper en zout
    tijm
    laurier
    peterselie
    dille
    dragon
    salie
    citroensap

    Doe in een grote kom het water, de witte wijn, peper, zout, tijm en laurier en het blokje visbouillon
    Snijd de groenten in brunoise en voeg ze toe aan het water
    Breng aan de kook en snijd ondertussen de vis in stukken.
    Als het water kookt doe je de stukken vis erin en zet je het vuur lager
    Nog niet de scampi's en garnalen toevoegen
    Laat de vis pocheren en haal het dan uit het kookvocht en hou het warm.
    Zet ondertussen het vuur weer hoog en laat het vocht voor de helft inkoken, en voeg daarna de room bij en laat nog een beetje inkoken.
    Bind eventueel bij met witte maïzena sausbinder
    Voeg er de rest van de kruiden bij, de dille, dragon en salie en peterselie
    Eventueel nog op smaak brengen met peper en zout e citroensap
    Voeg nu de scampi's toe en laat die vijf minuutjes opwarmen in de saus
    Voeg nu ook de andere vissorten toe en roer goed om
    Leg op een bord een videe en giet er een grote pollepel vol au vent over
    Overstrooien met wat garnalen wat peterselie, leg er ook een schijfje citroen bij.
    Dit gerechtje kan je opdienen met puree, pasta, kroketjes, pomme duchesse, frietjes of brood.

    Opmerking: Brunoise: Kleine dobbelsteentjes
                         Pocheren: iets garen in kookvocht dat tegen de kook wordt gehouden



    Tongrolletjes met zalm in een roomsausje

    16 tongfiletjes
    4 stukken zalm
    1 glaasje witte wijn
    water
    tijm
    laurierblaadje
    peper en zout
    1 doosje room
    peterselie
    garnalen
    blokje visbouillon

    Snijd de zalmfilets elk i vier stukken zodat je 16 stukjes verkrijgt
    Rol ieder zalmstukje in een tongfiletje
    Doe in een pan het water, witte wijn, blokje bouillon, peper, zout, tijm en laurierblad.
    Breng dit aan de kook en laat tien minuutjes trekken
    Doe er de tongrolletjes met zal in en laat tien minuten pcheren.
    Haal de vis uit de pan en houd ze warm
    Laat de bouillon inkoken tot de helft
    Voeg de room toe en laat nog 1/3 inkoken
    Eventueel de saus nog wat bijbinden met maïzena
    Giet de saus over de tongrolletjes
    Net voor hett opdienen eenn handvol garnalen erover strooien
    En garneren met een takje bieslook

    Dit gerechtje is lekker bij pasta, brood of puree

    27-10-2007 om 00:00 geschreven door cindy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    26-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coctails en aperitieven

    Smurf:

    3/10 Blue Curacao
    1/10 Gin
    1/10 Vodka
    5/10 Ananssap


    Giet in een shaker alle ingrediënten samen met gemalen ijs
    Shake een paar seconden flink
    Giet in logdrink glazen en dien fris op


    Opmerking: Dit is een heel lekkere en redelijke zoete coctail. Je kan het ananassap ook vervangen door eender welk soort fruitsap.

    26-10-2007 om 21:53 geschreven door cindy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 oktober 2007
    Beste lezers,

    Zelf ben ik iemand die heel graag in de keuken vertoeft. Ik geniet ervan om te koken voor vrienden, familie,... Thuis liggen er duizenden recepten, tientallen kookboeken. En ik dacht zo bij mezelf, waarom niet een blog oprichten waar ik mijn favoriete recepten kan delen met iedereen die mijn hobby deelt.
    Hebben jullie ook leuke receptjes ie je wil delen??? Wel aarzel niet en mail ze me door naar het volgende e-mailadres: trienecindy@hotmail.com Dan plaats ik ze zo snel mogelijk in mijn blog.
    Vermeld er wel bij wel deel van het menu het is. Vb, aperitiefhapje, voorgerecht hoofgerecht,....
    Mij rest nu alleen nog mijn gerechten erop te plaatsen en te hopen dat jullie veel inspiratie uit deze blog halen.

    Vele groeten
    Cindy

    26-10-2007 om 21:43 geschreven door cindy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vleesgerechten
    Varkenshaasje met boursinsaus:

    2 varkenshaasjes
    1 doosje champignons
    boter
    bouillonblokje
    water
    peper en zout
    1 doosje boursin cuisine met fijne kruiden
    witte maïzena sausbinder
    peterselie en bieslook
    1 blaadje laurier

    Laat de boter smelten in een grote pot
    Kruid ondertussen de varkenshaasjes met peper en zout
    Bak de varkenshaasjes aan in de boter
    Doe er dan wat water bij, het blaadje laurier en een blokje vleesbouillon
    Laat onder deksel dan de varkenshaasjes garen op een zacht vuurtje
    Voeg 5 minuten voor het einde de gesneden champignons toe
    Als de varkenshaasjes gaar zijn haal ze uit de pot en snij ze is schijfjes van ongeveer een centimeter dik.
    Voeg dan het doosje boursinkaas erbij en klop dit los met een klopper
    Bind nu de saus met de maïzena sausbinder en voeg ook de peterselie en bieslook bij
    Giet de saus over het vlees
    Dien dit op met kroketjes en gekarameliseerd witloof (Zie receptje bij groenten)



    Varkenssneetjes met mosterdsaus(4pers)

    4 filetkoteletten van ongeveer 1 cm dik
    Boter
    Peper en zout
    1doosje room
    1 el mosterd
    peterselie
    1/2 blokje vleesbouillon

    Laat de boter smelten in een pan
    Kruid de koteletten met peper en zout
    Bak ze bruin langs beide zijden en als ze gaar zijn haal je ze uit de pan en hou ze warm
    doe nu het overtollige bruine vet uit de pan en doe een groot glas water in de pan samen met de bouillon en de room
    Roer alle aanbaksels los
    Breng aan de kook en laat inkoken tot de helft en tot de saus een goede dikte heeft
    Voeg net voor het opdienen de mosterd bij*
    Eventueel nog afsmaken met peper en zout
    Roer er nog wat peterselie door

    * Let op met de hoeveelheid mosterd, indien je pikante mosterd gebruikt dan best geen eetlepel gebruiken.



    Bourgondische kipfilet (4 pers)

    700 gr kipfilet
    500 gr champignons
    2 glazen rode Bourgogne wijn
    1/2 glaasje cognac
    peper en zout
    100gr blokjes spek
    2 wortelen
    2 sjalotjes
    2 teentjes knoflook
    2 el olijfolie
    laurier
    tijm
    1 doosje tomatenpuree
    1 blokje kippenbouillon

    Laat in een antikleefpan de olie warm worden en stoof er de sjalot een paar minutjes in samen met de wortelen
    Voeg de knoflook toe en laat even meebakken
    Haal uit de pan en bak nu het vlees in dezelfde olie langs alle zijden mooi bruin
    Kruiden met peper en een klein beetje zout
    Voeg nu de groenten bij het vlees en voeg de cognac, rode wijn, een groot glas water, bouillonblokje, tomatenpuree, tijm en laurier toe.
    Laat dit nu op een zacht vuurtje sudderen tot alles gaar is
    Eventueel bind je de saus met een beetje maïzena
    Laat ondertussen in een ander pannetje een klein beetje olie warm worden en bak er de spek in aan, en voeg ook de gesneden champignons toe, laat dit gaar bakken
    Voeg ze toe aan de kip
    Afsmaken en dit bestrooien met peterselie

    * Dit is een gerechtje die je kan eten met frieten, kroketten, rijst,....


    Varkenshaasje met Bruine Leffe

    2 varkenshaasjes
    2 sjalotjes
    250 gr champignons
    boter
    1 el olijfolie
    peper, zout
    marjolein
    tijm
    laurier
    1 potje room
    1 flesje bruine leffe
    2dl water
    1 blokje rundsbouillon
    bruine sausbinder

    Snijd de sjalotjes en de champignons in stukjes
    Bak in de boter de uien en de champignons aan
    Haal ze uit de pan en doe er de olijfolie en een eetlepel boter in
    Bak er de varkenshaasjes in aan en bak ze langs alle kanten bruin
    Kruid met peper en zout
    Doe er de Leffe bij en het water met de bouillon
    Voeg er ook de rest van de kruiden toe.
    Laat 45 minuten pruttelen op een zacht vuurtje.
    Haal de varkenshaasjes uit de pan en snijd in schijfjes
    Voeg de champignons en sjalotjes toe aan de saus
    Laat 5ùinuutjes doorkoken
    Voeg de room toe en laat nog even verderkoken
    Bind de saus met de bruine sausbinder en werk af met peterselie
    Verdeel de saus over het vlees

    Eet smakelijk!!!!














    26-10-2007 om 00:00 geschreven door cindy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aperitiefhapjes

    Scampibrochette:

    12 scampi's
    kruidenboter of lookboter
    4 houten prikkers
    sla

    Leg op een klein bordje een beetje sla naar keuze
    Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal
    Verwarm ondertussen de oven voor op 180°
    Steek op kleine houten prikkers 3 sampi's
    Leg ze op een bakplaat en verdeel over iedere scmpi een beetje kruidenboter of lookboter.
    Schuif de bakplaat gedurende 10 minuten in de oven en laatd scampi bakken tot de boter er mooi over is gesmolten
    Schik de prikkers per persoon op een klein bordje met de sla

    Opmerking: Je kan deze brochettes ook met gote prikkers maken en als voorgerechtje gebruiken



    Gerookte zalmrolletje met piladelphia:

    paar plakjes gerookte zalm
    piladelphia met kruiden
    bieslook

    Leg de plakjes gerookte zal naast elkaar zodat ze elkaar lichtjes overlappen op een stuk vershoudfolie
    Besmeer met de kruidenkaas
    Rol nu de zalm heel strak op en wikkel hem in plastiekfolie
    Draai nu de uiteinden van de folie stevig aan zodat je een snoepje bekomt
    Leg het een paar uur in de koelkast
    Net voor het opdienen haal je de folie weg en snij je de zalmrolletjes in plakjes van 1 cm dikte
    Leg nu op een toastje of lepelhapje en steek er sprietjes bieslook op al decoratie

    Opmerking: Je kan de zalm vervangen door gewone gekookte ham ook

    26-10-2007 om 00:00 geschreven door cindy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    27-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Desserten

    Neen, uw blog moet niet dagelijks worden bijgewerkt.  Het is gewoon zoals je het zélf wenst.  Indien je geen tijd hebt om dit dagelijks te doen, maar bvb. enkele keren per week, is dit ook goed.  Het is op jouw eigen tempo, met andere woorden: vele keren per dag mag dus ook zeker en vast, 1 keer per week ook.

    Er hangt geen echte verplichting aan de regelmaat.  Enkel is het zo hoe regelmatiger je het blog bijwerkt, hoe meer je bezoekers zullen terugkomen en hoe meer bezoekers je krijgt uiteraard. 

    27-09-2005 om 16:32 geschreven door cindy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groenten

    Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig.  Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.

    Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.

    Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".

    Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen.  In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.

    Nu is uw blog aangemaakt.  Maar wat nu???!

    Lees dit in het volgende bericht hieronder!

    27-09-2005 om 16:32 geschreven door cindy  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)

    Archief per maand
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • op bezoek
  • Lekker koken
  • hai hai
  • hai hai
  • veel blogplezier

    Hebben jullie een gerechtje geprobeerd, laat ons dan weten wat julie er zelf van vonden grtjs cindy


    Blog als favoriet !

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs