Archief per dag
  • 13-06-2008
  • 20-06-2007
  • 27-09-2005
    Gastenboek
  • KLEIN FOUTJE
  • hai hai

    zeg eens wat je van mijn blog vindt vindt je het niet goed dan vertel je me toch wat er aan scheelt en ik zal zien dat het verandert.

    gerechten

    13-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappel in de oven met look en peterselie
    Benodigdheden voor 4 personen:
  • 8 aardappelen
  • 200 gr boter
  • 2 teentjes look
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • geraspte kaas

    Bereiding:

  • Plaats de aardappelen in de oven op 160 à 180 graden tot ze supergaar zijn en laat afkoelen
  • Haal het vruchtvlees er uit en voeg er de boter, look en peterselie aan toe
  • Vul de aardappelen terug op, overstrooi met kaas en plaats 10 minuten in de oven op 180 graden
  • Serveer bij vlees
  • 13-06-2008 om 11:52 geschreven door boraz  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 feestaardappeltjes
    Benodigdheden voor 4 personen:
  • 20 kleine aardappeltjes
  • Fama
  • wat zure room
  • 1 schijfje ganzenlever
  • 1/2 fles porto
  • 1 truffel (5 à 10 gr)
  • 2 eetlepels Parmezaanse schilfers
  • 1 pakje panchetta
  • 120 gr verse zalm
  • 4 eetlepel kaviaar
  • 1 eetlepel bieslook
  • 1 eetlepel peterselie
  • kervel
  • half teentje knoflook

    Bereiding:

  • Kook de aardappeltjes gaar, snij het hoedje eraf en haal ze leeg. Pureer met Fama en zure room en breng op smaak met zout en peper
  • Vul de aardappeltje met de gewone puree
  • Kook de porto in tot stroop
  • Leg de panchetta tussen boterpapier en droog hem op 50 graden in de oven
  • Beleg 2 aardappelen met een stukje ganzenlever en overgiet met de portosiroop
  • Beleg 2 aardappeltjes met de look en peterselie en daarop de truffel en de panchetta
  • Beleg 1 patatje met verse zalm, de kaviaar en een lepel zure room
  • Versier met kervel
  • 13-06-2008 om 11:51 geschreven door boraz  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ajuinquiche
    Benodigdheden voor 4 personen:
  • 8 grote zoete ajuinen
  • 8 eetlepels spekblokjes
  • bakken en braden
  • bladerdeeg
  • 4 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 eigeel
  • 3 eieren
  • 2 dl Soja drink verrijkt met calcium
  • 2 dl room

    Bereiding:

  • Snij de ajuinen in schijfjes en stoof ze aan met het spek tot ze supergaar en glazig zijn
  • Bedek een taartvorm met het deeg en bedek met de afgekoelde ajuin
  • Meng het eigeel en de eieren met de Soja drink en de room en kruid met peper en zout
  • Voeg er peterselie aan toe en mix het geheel
  • Giet het mengsel over de ajuin en bak +/- 30 minuten op 170 graden
  • 20-06-2007 om 15:08 geschreven door boraz  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelterrine met Gandaham en ganzenlever
    Benodigdheden voor 4 personen:
  • 20 bintjes
  • 10 schijfjes Gandaham
  • 2 sjalotjes
  • tijm en laurier
  • 3 dl room
  • 2 dl truffelsap
  • 2 truffels (facultatief)
  • 4 schijfjes ganzenlever
  • wat grof zout
  • 2 eetlepels geraspte parmezaan
  • 10 blaadjes gelatine
  • walnotenolie
  • porto

    Bereiding:

  • Kook de bintjes gaar in de schil en pel ze
  • Hak de sjalot en stoof ze aan
  • Blus met porto en voeg er truffelsap en room aan toe
  • Voeg er vervolgens tijm en laurier aan toe en laat opkoken
  • Breng op smaak
  • Voeg er de geweekte gelatine en wat gehakte truffel aan toe
  • Schik de Gandaham in de terrine
  • Schik daarop de gekookte aardappelen met daartussen stukjes ganzenlever
  • Gier er de roommengeling over en plooi de Gandaham dicht
  • Laat 2 uur opstijven in de koelkast
  • Serveer met grof zout, parmezaan, truffel en notenolie
  • 20-06-2007 om 15:08 geschreven door boraz  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelslaatje met Parmezaan
    Benodigdheden voor 4 personen:
  • 2 eetlepels gehakte basilicum
  • 6 eetlepels Alpro Soja Cuisine
  • 2 eetlepels azijn
  • 400 gr nieuwe aardappelen
  • 4 eetlepels Parmezaanschilfers
  • 1 gehakte sjalot
  • 2 eetlepels mosterd
  • Provence mixmolentje
  • 6 eetlepels Belolive
  • 8 schijfjes Gandaham

    Bereiding:

  • Kook de aardappelen zacht met de schil. Giet ze af, pel ze en snij ze in schijfjes
  • Meng de mosterd met de sjalot, azijn, Belolive en Alpro soja Cuisine tot een vinaigrette. Meng de vinaigrette met de aardappelen. Voeg er de basilicum aan toe en 8 draaien van het Provence mixmolentje
  • Schik 1 schijfje Gandaham in een ring en vul met de aardappelsla. Versier met basilicum en overstrooi met Parmezaanschilfers
  • Droog 4 schijfjes Gandaham in de oven en schik ze op de aardappelsla
  • 20-06-2007 om 15:07 geschreven door boraz  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelen met champignons en spek
    Benodigdheden voor 4 personen:
  • 4 aardappelen
  • 4 eetlepels spek
  • 2 teentjes look
  • 4 grote champignons
  • 3 dl room
  • 1 dl melk
  • gemalen kaas

    Bereiding:

  • Snij de aardappelen en de champignons in schijven en meng de look en spekblokjes er onder
  • Doe ze in een schotel en giet er melk en room over
  • Zet in de oven op 180 graden gedurende 35 minuten. Strooi er de kaas over en laat nog 10 minuten in de oven
  • 20-06-2007 om 15:06 geschreven door boraz  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    27-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Americain met frietjes

    Neen, uw blog moet niet dagelijks worden bijgewerkt.  Het is gewoon zoals je het zélf wenst.  Indien je geen tijd hebt om dit dagelijks te doen, maar bvb. enkele keren per week, is dit ook goed.  Het is op jouw eigen tempo, met andere woorden: vele keren per dag mag dus ook zeker en vast, 1 keer per week ook.

    Er hangt geen echte verplichting aan de regelmaat.  Enkel is het zo hoe regelmatiger je het blog bijwerkt, hoe meer je bezoekers zullen terugkomen en hoe meer bezoekers je krijgt uiteraard. 

    27-09-2005 om 16:32 geschreven door boraz  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelschotel in de microgolfoven

    Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig.  Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.

    Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.

    Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".

    Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen.  In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.

    Nu is uw blog aangemaakt.  Maar wat nu???!

    Lees dit in het volgende bericht hieronder!

    27-09-2005 om 16:32 geschreven door boraz  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Inhoud blog
  • Aardappel in de oven met look en peterselie
  • 5 feestaardappeltjes
  • Ajuinquiche
  • Aardappelterrine met Gandaham en ganzenlever
  • Aardappelslaatje met Parmezaan
  • Aardappelen met champignons en spek
  • Americain met frietjes
  • Aardappelschotel in de microgolfoven


    Zoeken in blog



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs