Keukenpiepke
Lekkere receptjes, getest en goed bevonden door familie & vrienden
01-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom met een waanzinnig lekker dessertje!
Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag, 1 mei, dag van de arbeid. Een mooie dag om met mijn blog te starten. De afgelopen dagen heb ik, n.a.v. een artikel in Libelle-Lekker, een beetje rondgesurft en allerhande blogs ontdekt en ik was behoorlijk onder de indruk. Wat zou ik hieraan nog kunnen toevoegen? Als marketeer dringt de vraag zich op: 'Wat zal mijn USP (unique selling proposition) zijn?'
Ah, moet dat dan? Nu val ik regelmatig mijn Facebook vrienden lastig met foto's van mijn kookkunstjes. Dan maar beter mijn ding 'all the way' doen en een blog starten. Dan lezen tenminste mensen met belangstelling mijn culinaire pennenvruchten.
Maar misschien eerst eens mezelf voorstellen.

Ik ben Myriam, woonachtig in Lochristi, getrouwd en de mama van 2 kinderen, Lore die binnenkort 24 jaar wordt en Lennert bijna 15. Ik werk voltijds als marketing manager bij JustFit, een lowbudget fitnessketen. Zelf doe ik sinds ik 40 ben geworden (in 2005) ook aan sport. Heel langzaam (letterlijk en figuurlijk) begonnen met Start 2 Run, maar daarna goed op dreef en ondertussen de trotse bezitter van 5 marathonmedailles en zelfs 1 ultra marathonmedaille! Dat zegt veel over dit beestje. Gedrevenheid is 1 van de woorden die mij typeren. En ja, zo verging het mij ook bij het koken...

Jaren geleden hoorde ik de mama van Ulla Werbrouck vol lof bezig over haar kookcursus bij Hotelschool Spermalie in Brugge. Nieuwsgierig trok ik naar de opendeurdag en schreef mij in. Ondertussen ben ik in het bezit van het attest van kok en heb ook al de 2 jaren patisserie gevolgd. Weer datzelfde beestje... 

Vandaag dus een vrije dag, ideaal om een receptje uit te proberen dat ik vorige week in mijn mailbox kreeg: tiramisu glacé façon poire pochée au cassis sur son lit de spéculoos. Want jawel, ik plijt schuldig. Ook in het verzamelen van recepten ben ik nogal gedreven... Zo ben ik geabonneerd op ALLE kookmagazines, kan ik niet weerstaan aan de rayon van de kookboeken wanneer ik op vrijdag mijn wekelijkse boodschappen doe en scheur ik consequent alle receptjes uit tijdschriften en kranten en vraag ik mijn familie om dat ook te doen. En alsof dat nog allemaal nog niet genoeg is, krijg ik ook nog dagelijks en/of wekelijks kooknewsletters (zelfs anderstalige!) in mijn mailbox...

Onderstaand receptje is dus afkomstig van de website www.i-love-tiramisu.fr. Oh ja, in een ver verleden studeerde ik vertaler-tolk. Lekker handig dus!

Ingrediënten voor 4 personen:
250 g mascarpone
2 eieren
50 g griessuiker
2 peren (volgens het recept moesten dat Williams peren zijn, maar ik vond er geen en nam Conference peren)
50 cl cassis siroop
50 g geroosterde amandelschilfers
8 speculoos koekjes

Bereiding:
Scheid de dooiers en de eiwitten en klop het eiwit op tot sneeuw.
Klop de dooiers duchtig op met de suiker tot de mengeling wit uitslaat.
Voeg nu de mascarpone toe en meng goed met de klopper.
Spatel er voorzichtig de eiwitsneeuw onder.
Schil de peren, snijd ze in 2 en haal het klokhuis eruit.
Dompel de perenhelften onder in de borrelende cassis siroop (die u beetje kan aanlengen met 5 cl water) gedurende 15 minuten.
Breek de speculoosjes in grove stukken. Ik gebruikte hiervoor de vijzel.
Vul nu de glaasjes, te beginnen met een laagje speculooskruimels onderaan, dan een laag mascarponecrème en terug een laag speculooskoekjes.
Zet de glaasjes gedurende 3 uur in de diepvriezer.
Verdeel, net voor het serveren, de dobbelsteentjes gepocheerde peer over de glaasjes.
Werk af met de geroosterde amandelschilfers.

Tip:
U kan dit dessertje perfect een dag vooraf klaarmaken. Vergeet in dat geval niet om de tiramisu een dik half uur voor je 'm wil serveren uit de diepvriezer te halen.

01-05-2012 om 19:57 geschreven door Myriam  


Categorie:Sweets for my sweets, sugar for my honey
Tags:dessert, tiramisu, peer, speculoos,


Archief per week
  • 30/04-06/05 2012

    Categorieën
  • Hap & tap (0)
  • Sweets for my sweets, sugar for my honey (1)

  • Mijn favorieten
  • Cuberdon & Macaron
  • Photo-Copy


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs