Inhoud blog
  • De Kladkakka (smeuige chocoladetaart)
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    De keukenkluns
    Receptjes voor wannabe keukenprinsesjes
    23-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Kladkakka (smeuige chocoladetaart)

    Mijn eerste poging om een taart te bakken.
    Bron recept: Smulweb.
    Niveau: beginners


    Ingrediƫnten:
    200gr donkere chocolade, 100gr roomboter (hiermee bedoelen ze gewone boter, geen margarine), 2dl suiker, 4 eieren, 1 theelepel bakpoeder, 2,5 dl bloem

    Bereiding:
    Smelt de chocolade met de boter
    (kan in de microgolf op lage stand, telkens 30 sec en dan roeren)

    Klop de eieren en suiker poreus
    (met andere woorden, klop de eieren en de suiker tot de suiker volledig vermengt is met je eieren en niet meer naar de bodem van je pot zakt)

    Meng de bloem met het bakpoeder. Voeg dit beetje per beetje teo aan de boter met chocolade en meng goed.

    Giet alles in een beboterde ovenvorm van ongeveer 24cm diameter.

    Wil je een reuze soort moeulleux bak dit dan 15 min op 225 graden.
    Liever wat steviger? 30 min op 175 graden.

    Ik heb ze gebakken op 225 graden en hij is nog zeer liquide binnenin maar superlekker :)

    Aan te raden met een dikke bol vanilleroomijs

    23-07-2012 om 14:59 geschreven door Christine  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)


    Archief per week
  • 23/07-29/07 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs