Keukenblog
Inhoud blog
  • Pasta met prei en spekjes
  • Spaghetti Carbonare

    Zoeken in blog




    Lekkere momenten in de keuken..
    24-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta met prei en spekjes


    Pasta met prei en spekjes
     

    Ingrediënten voor 4 personen

    • 1 kg pasta
    • 500 gr. spek
    • 2 à 3 stengels prei
    • peper, nootmuskaatnoot
    • ½ l. room
    • gemalen kaas

     

     

    Bereiding

    Snijd het spek in kleine blokjes
    Snijd de prei in de lengte in twee, was onder stromend water, laat uitlekken en snij liefst het licht groene gedeelte in fijne reepjes.
    Kook de pasta in ruim kokend en gezouten water (al dente)
    Tegen het einde van de kooktijd, de spekblokjes in een braadpan bakken (liefst zonder vetstof)
    De room koken, peper en nootmuskaat toevoegen.
    Even doorkoken om in te dikken.
    Pasta afgieten.
    Preisnippers en gebakken spek bij de room voegen.
    Pasta verdelen over 4 diepe borden, gebakken spekreepjes en roommengsel erover verdelen bestrooien met gemalen kaas.
    Versieren met groene preisnippers en opdienen.

    24-11-2006, 01:46 geschreven door sweetykok  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti Carbonare

    img226/8016/carbonarapl7.jpg  

    Spaghetti alla carbonara
    spaghetti met een romige, volle saus

    Een van de bekendste pastagerechten in italië is 'spaghetti alla carbonara'. een pasta voor koude herfst- of winterdagen met een volle smaak dankzij de 'stevige' ingrediënten als spek en ei. het gerecht is eenvoudig te bereiden en ronduit verrukkelijk. omdat de eieren rauw door de pasta worden geroerd, moet het onmiddellijk geserveerd worden.

    ingrediënten

    • 400 gram spaghetti
    • 150 gram spek (in dobbelsteentjes)
    • 2 eieren
    • olijfolie
    • room
    • vers gemalen pecorinokaas (parmezaanse kaas mag ook)
    • vers gemalen zwarte peper

    bereiding

    kook de spaghetti in ruim water met zout. klop intussen de eieren en de vers gemalen kaas door elkaar totdat dooiers en eigeel goed met elkaar vermengd zijn. bak de spekblokjes in een beetje olijfolie goudbruin. giet de pasta af als die gaar is. bewaar een beetje van het kookvocht. schenk het kookvocht bij het spek in de pan. voeg de room en de eieren toe en schep de pasta er snel door. maal er wat zwarte peper over en serveer de pasta onmiddellijk.

    24-11-2006, 01:43 geschreven door sweetykok  


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs