Foto
Inhoud blog
 • Weer lang geleden
 • Toinetocht Diepenbeek 03/03/2013
 • Nationale Wandeldag te Overmere Donk 24/02/2013
 • Ingelmunster en Nalinnens
 • Het pajottenland op zen mooist Elingen 17/02/2013
 • Baasrode 16/02/2013
 • Ernage: Marche des Abbayes 09/02/2013
 • Jong Manneke Pis naar Oud Manneke Pis (Brussel-Geraardsbergen) 27/01/13
 • Winterwandeling te Kluisbergen 19/01/2013
 • Wandeltocht in de Citaldel van Namen 13/01/2013
  Foto
  Mijn favorieten
 • aktivia
 • wandelgazette
 • marching
 • beneluxwandelen
 • photo marche
 • Euraudax
 • W.S.V. De Kadodders Sint Katelijne Waver
 • De Lachende Klomp Nieuwkerken Waas
 • Reynaertstappers Belsele
 • W.S.V. De Kadees Aalst
 • W.S.V. Baasrode
 • Opsinjoorke Mechelen
 • W.S.V. De Vossen Buggenhout
 • W.S.V. De Hopbelletjes Opwijk
 • W.S.V. Horizon Opwijk
 • WAK Sleidinge
 • De Kwartels Assenede
 • De Grashoppers Keiberg
 • Goede Doel Stappers
  Foto
  Laatste commentaren
 • 't Was lang geleden (Luc & Hilde)
      op Weer lang geleden
 • Dag Katrien, (SMETS RENE)
      op Toinetocht Diepenbeek 03/03/2013
 • Bewondering (G.U.Y.)
      op Jong Manneke Pis naar Oud Manneke Pis (Brussel-Geraardsbergen) 27/01/13
 • Goe Bezig (SMETS RENE)
      op Maand mei
 • verrast (SMETS RENE)
      op
 • Foto
  Gastenboek
 • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
 • Hallo
 • dag Katrien
 • hoi
 • blog

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  Foto
  Foto
  Foto
  Heerlijk zijn de velden,
  zacht is de zee, zoet is het strand,
  zalig lang de dag, aanhalig de vrouwen,
  welig de kudden,
  haast opgedroogd het moeras,
  God schept vreugde in kalmte,
  de duivel stookt graag onrust,
  iedereen snakt naar eerbetoon,
  maar de machtige - 
  zijn einde is onmacht.
  een jonge grote afstand wandelaarster (Zotte mie)

  26-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wandelclub Halfoogstvrienden Bellingen

  zondag 12 februari vanaf 7 h 00

  DE 5e ‘HET PAJOTTENLAND OP ZIJN MOOIST’ ! tochten

  Startplaats : parochiezaal – Zwarte Molenstraat te Elingen

  Naast de intussen gekende ‘taalgrenswandeling’ vanuit Bellingen organiseert de wandelclub Halfoogstvrienden Bellingen op zondag 12 februari intussen al voor de 5e keer de ‘het Pajottenland op zijn mooist !’ tochten vanuit de kleinste Pepingse deelgemeente Elingen.  De organisatie tracht ook nu weer zijn reputatie alle eer aan te doen, een natuurwandeling bij uitstek, een tikkeltje ondeugend en avontuurlijk.  Het accent ligt op het parkoers !  Elk jaar weer slagen de organisatoren erin de wandelaar nieuwigheden in het Pajottenland aan te bieden. De basisideologie van de wandeling is om zo veel mogelijk grote wegen te ontwijken.

  Achter elke bocht wordt de wandelaar verrast en krijgt vrijgemaakte paden onder de voeten geschoven, doorkruist eenmalig geopende weilanden, trekt dwars door bos en veld en doorkruist verschillende privé domeinen en natuurreservaten.   Zacht golvende landschappen, heuvellende velden, slingerwegen, bescheiden dorpjes weggedoken in valleien of op hoogten, .. de ideale mix voor een prachtwandeling ! 

  Voor elk wat wils !  Er zijn tochten van 7 / 10 / 15 / 20 / 25 / 32 / 42 en 50 kilometer.  Tijdens het parkoers zijn verschillende rustposten voorzien waar kan genoten worden van een hapje en een drankje. De huisgemaakte soep zal weer van de partij zijn alsook de hoeve pensen. Er zijn ook telkens toiletten voorzien.

  Deelname

  Inschrijven kan vrij tussen 7 uur en 15 uur. De aankomst dient bereikt voor 18.00 uur.

  Deelname bedraagt 1.50  euro  (leden van de aktivia, VWF, FFBMP …) betalen 1.10 euro op vertoon van hun lidkaart).

  INFO : Pol CLEMENT (0475.25 05 30) of Johan DE WEWEIRE (0473.678 180)

  26-01-2012 om 20:47 geschreven door kds

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stembert
  Hey,

  Mijn eerste 100km tochtje van dit jaar zit er al weer op. Deze was natuurlijk een euraudax tocht want een vrije tocht is er nog ni zo vroeg op het jaar.
  het tochtje ging door te Stembert in provincie Luik ter hoogte van ongeveer Verviers. Telkens als ik over Stembert begin zen er niet vele dat het weten te liggen. Maar ik had geluk. Kobe reed en zo kon ik nog wat slapen. De nacht van vrijdag op zaterdag heb ik nog moeten werken. Een uurtje of 4 thuis komen slapen en dan was het al spijtig genoeg tijd om op te staan en te vertrekken naar Stembert. Halverwege zijn we dan even gestopt voor wat te eten. Met een lege maag kan je niet aan een 100km tochtje beginnen. Rond half 14 zijn we dan eindelijk in Stembert toe gekomen. En tja op dat moment was het al te regen. Rap naar binnen om iedereen goeiendag te zeggen, ons in te schrijven, nog iets te drinken en ons klaar te maken om te vertrekken. 5minuten voor vertrek wordt er nog even gefloten dat je maar 5 minuten meer hebt. Om 14u zijn we dan vertrokken aan een tochtje van 20u. Eerst deden we een stuk van 40km en kwamen dan terug in de zaal. Maar gedurende deze 40km heeft het eigenlijk niks anders gedaan dan geregend. Het was wel wisselend van intensiteit. De ene keer was het miezer tot op een gegeven moment een echte plensbui. Iedereen was gewoon nat tot bijna op het vel. Maar voor de rest van de tocht was het toch droog. Dus geluk met ongeluk met het weer. Na 40km kregen we soep met sandwiches. Daarna mochten we nog een toertje van 23km afleggen alle geluk onder een droge hemel. Kot in de nacht kregen we dan soep daarna aardappelen met snijboontjes, spek en worst. En nog een klein dessertje. Na dik uurtjes in de goeie warme zaal te zitten mochten we ons terug naar buiten begeven voor nog een stukje van 25km. Ook nu bleef het droog. Zou kwamen we dan rond een uur of half 8 binnen voor het ontbijt en daarna hebben we dan om het af te leren die dag nog een twaalf, de laatste twaalf km bij gedaan. Na de tocht werden de helpers, seingevers en zo nog bedankt en kregen ze nog iets mee naar huis. Er was ok iemand die zijn 8ste gouden arend liep en kreeg dan ok zijn aandenken. Maar voor de vrouwen die daar voor eerste keer waren en er zen er genoeg, kregen die vrouwen nog een ijsbeerknuffeltje. Ja ik heb nu ok zo'n knuffeltje en die staat nog bij kobe in de auto.

  Volgende tocht is lijntocht euraudax Leuven - Ottignies en zondag is het ofwel molenstede of balen.

  Groetjes Zottemie
  Katrien

  25-01-2012 om 23:04 geschreven door kds

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  04-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2011
  Hey,

  Tja van hier geregeld nog iets te laten weten komt er zoals jullie zien niet veel van in huis. Maar al bij al heb ik het jaar goed afgesloten.
  Natuurlijk ben ik nog blijven wandelen in de maanden november en december. Qua wandelen heb ik het jaar goed afgesloten. Met hier en daar ne grote afstand ben ik dit jaar geëindigd op 4006km en dat in 113 tochten. Tot nu toe heb ik nog nooit zoveel op een jaar bij een gewandeld in al die jaren dat ik wandel. En kan je garanderen dat zijn er al wat jaren. Ik heb ook eens gezien wat ik op al die jaren al bij een gewandeld heb. Ik ben gestrand op 15433km in 702 tochten. Van die 702 tochten zijn er 24 van 100km of meer en 65 van rond de 50km. Maar dit jaar telde echt wel 2 hoogte punten in dit wandeljaar. Het ene was dat ik in september mijn eerste gouden arend heb gelopen en het andere meest spectaculaire is de 200km uit gewandeld te hebben te Lommel

  Zoals jullie kunnen lezen heb ik 2011 goed al wandeld door gebracht. Het jaar afsluiten was dan weer wat anders. Kon niet veel km's wandelen omdat ik begin december een klein ongevalletje heb gehad met mijn autootje. Autootje is pertotal en ik heb er een gekneusd borstbeen aan overgehouden op dat moment. Het was enorm schrikken maar alle geluk dat ik er met licht verwondingen van af kom. Maar ja het is gebeurt. 2012 nieuw jaar en hopelijk nog plezanter of minstens even plezant als afgelopen jaar.

  2012 heb ik ook mogen aan zetten met ne toffe, plezante kerel naast mijn zijde die ik voor geen goud in de wereld voor iemand anders wil in ruilen. Ma ja dat wisten jullie al zekers.

  De maand januari is al half gepasseerd en natuurlijk hebben we al een klein beetje gewandeld.
  Het jaar begonnen met een wandelingetje te Torhout namelijk de katertocht van NVV Torhout. Van bij de start hebben we in het gezelschap van Ireneé en Roland gewandeld. We zen tesamen vertrokken voor de 20km. Ik en kobe hebben uiteindelijk er 16 gedaan maar De andere hebben wel de volle pot gedaan. Het was een zeer grijze dag met af en toe een regenbuitje. Op de laatste controlepost zijn we een beetje blijven plakken terwijl Roland en Ireneé doorgingen. Tja zij moesten ok nog iets verder dan wij natuurlijk.
  Dat was voor de 1ste januari. Den 2de zijn we naar Wingene geweest bij WSV Beernem een kleine geasvalteerde 12km gaan doen. Het weer was het tegenover gesteld van de dag er voor maar parkour trok op niks. En de controlezalen waren iets te klein.

  Dan was het een dagje rust. De 4de januari ben ik met Erwin en Eddy naar Ronse geweest voor de midweektocht van de Chatons Ronse. Door de regen die de afgelopen week er met bakken uit gevallen is moesten ze het parkour ligtjes veranderen. Het waren 3 lussen van om en bij de 7km. Het was daar voor ne keer een vlak, echt een vlakk parkour. Wij hebben elke lus een keer of 2 gedaan en kwamen dus uit op een 30km. Elke wandelaar werd dan nog eens door de club getrakteerd op een glaasje cava of fruitsap.
  Dat was voor de woensdag en donderdag was ik weer met die mannen op stap. Deze keer was het een euraudaxtochtje van 25km te Laken. Het parkour was prachtig en met het weer hebben we heel veel geluk gehad. We hadden 1 zware regen bui en voor de rest zon. En op moment dat we naar huis reden zag de lucht weer pik zwart door de volgende regen vlaag.

  In het weekend hebben we maar 1 wandelingetje van 20km gedaan. Wandeling georganiseerd door Ibis Puurs met vertrek in Sint-Amands. Het was wel is waar een prachtig 20km. De eerste rust bevond zich nog in Sint-Amands van daar wandelde we door via de dijk naar Branst. Hier maakten we een lokalen lus en vandaar gingen we door naar binnen natuurlijk. Binnen nog iets gedronken en dan door gegaan. Tijdens de tocht heb ik ma een klein 200 fotootjes getrokken.

  Een weekje werken, zaterdag terug wa uit rusten en zondag een wandelingtje bij de Scheldestappers gaan doen. Vandaag waren we in het gezelschap van goeie vrienden namelijk Dimitri en Rebbeca. Samen hebben we een 25 gedaan en ons rot geamuseerd in de modder. Over het parkour kan ik eigenlijk niks zeggen want was goe. En ja de schoentjes moeten weer gekuist worden natuurlijk.

  Volgende week is het Stember een 100km euraudaxtochtje. De week er na een lijntochtje Leuven-Ottignies en zondag zullen we nog wel zien. En dan zit er de maand januari al op voor dit jaar.

  Groetjes Zottemie
  Katrien

  04-01-2012 om 00:00 geschreven door kds

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Foto


  Archief per maand
 • 07-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 06-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 01-2008

  Foto

  Mijn foto links
 • 2009
 • 2010; 2011; 2012; 2013
 • Vakantie 09, 10 en 11

 • Foto

  Wandelvrienden
 • blog van Guy Verhelst
 • blog van alfred en lou
 • blog van Maaike Vancoppenolle
 • blog van Joost Vancoppenolle
 • Blog van Jipie
 • Blog van Kris
 • Blog van Ludo Depoortere
 • Blog van Johnny Cloesen
 • Blog van Freddy Persoone

 • blog van Alain Putman
 • blog van Steven Jaspers
 • Foto's van Steven Jaspers
 • Blog van Helga Van den Steen
 • Foto’s van Helga Van den Steen
 • Blog van Patrick Vanderstukken
 • Foto’s van Patrick Vanderstukken

 • Blog van Ronny en Linda
 • Blog van Jeroen en Kristel
 • Foto's van Paul Baestaens
 • Foto’s van Andy Huwe
 • Foto's van Chris en Anny
 • Foto's van Willy en Mary
 • Foto's van Marc Lauwaert
 • foto's van Nestor
 • Foto’s van Rene Smets

  Foto

 • Foto's Marc De Coster
 • Luc Vaes
 • Foto's van Johnny Cloesen
 • Foto's van Dirk Heylen

  Foto

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!