Foto
Inhoud blog
 • Weer lang geleden
 • Toinetocht Diepenbeek 03/03/2013
 • Nationale Wandeldag te Overmere Donk 24/02/2013
 • Ingelmunster en Nalinnens
 • Het pajottenland op zen mooist Elingen 17/02/2013
 • Baasrode 16/02/2013
 • Ernage: Marche des Abbayes 09/02/2013
 • Jong Manneke Pis naar Oud Manneke Pis (Brussel-Geraardsbergen) 27/01/13
 • Winterwandeling te Kluisbergen 19/01/2013
 • Wandeltocht in de Citaldel van Namen 13/01/2013
  Foto
  Mijn favorieten
 • aktivia
 • wandelgazette
 • marching
 • beneluxwandelen
 • photo marche
 • Euraudax
 • W.S.V. De Kadodders Sint Katelijne Waver
 • De Lachende Klomp Nieuwkerken Waas
 • Reynaertstappers Belsele
 • W.S.V. De Kadees Aalst
 • W.S.V. Baasrode
 • Opsinjoorke Mechelen
 • W.S.V. De Vossen Buggenhout
 • W.S.V. De Hopbelletjes Opwijk
 • W.S.V. Horizon Opwijk
 • WAK Sleidinge
 • De Kwartels Assenede
 • De Grashoppers Keiberg
 • Goede Doel Stappers
  Foto
  Laatste commentaren
 • 't Was lang geleden (Luc & Hilde)
      op Weer lang geleden
 • Dag Katrien, (SMETS RENE)
      op Toinetocht Diepenbeek 03/03/2013
 • Bewondering (G.U.Y.)
      op Jong Manneke Pis naar Oud Manneke Pis (Brussel-Geraardsbergen) 27/01/13
 • Goe Bezig (SMETS RENE)
      op Maand mei
 • verrast (SMETS RENE)
      op
 • Foto
  Gastenboek
 • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
 • Hallo
 • dag Katrien
 • hoi
 • blog

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  Foto
  Foto
  Foto
  Heerlijk zijn de velden,
  zacht is de zee, zoet is het strand,
  zalig lang de dag, aanhalig de vrouwen,
  welig de kudden,
  haast opgedroogd het moeras,
  God schept vreugde in kalmte,
  de duivel stookt graag onrust,
  iedereen snakt naar eerbetoon,
  maar de machtige - 
  zijn einde is onmacht.
  een jonge grote afstand wandelaarster (Zotte mie)

  28-05-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ertvelde
  Hey,

  Vandaag ben ik met Willy naar Ertvelde geweest. Na vorig jaar er al 3 keer op bezoek geweest te zijn en telkens met openbaar vervoer. Wat niet altijd zo evident was verre van. Ik was telkens wel enkele uren onderweg maar deed het met veel plezier. Onder tussen kennen de medewerkers van W.A.K. Sleidingen me daar al wel. En telkens op nieuw is het plezant om daar te zijn. Veel lachen, zeveren, babbelen en noem maar op, in ieder geval veel plezier maken met iedereen. Ook met de wandelaars, niet alleen met de medewerkers. Het is ook bij deze club dat ik na maanden tijd wandelaars terug zie. Maar genoeg daar over nu over de wandeling zelf van vandaag. De eerste controlepost was terug in de startzaal na een kleine 5km. Vandaar gingen we dan de andere km's van de afstand doen. Wij hadden gekozen voor de 28km natuurlijk. We zijn tot in enkele deelgemeenten of parochies van Assenede geweest maar de controlepost bevond zich nog steeds op grond gebied Ertvelde Evergem. Dan komt er nog bij als je beetje op de omgeving hebt gelet of van de streek zet, ik merkte wel op dat we in rondjes aan het lopen waren. De start en de controlepost lagen ook niet ver van elkaar (nog geen km). Op de startzaal kreeg iedere wandelaar een gratis augustijn van het vat en je kon nog kiezen tussen blond of donker. Zo'n 1ne augustijn gaat wel binnen na goei tocht van 28km om dan de dag mee af te sluiten. Tot op de volgende wandeling van W.A.K. Sleidingen.

  Groetjes Zottemie
  Katrien

  28-05-2011 om 19:36 geschreven door kds

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-05-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's van mij die tijdens wandeltochten getrokken zijn die ik jullie niet wil onthouden  euraudax Affligem


  euraudax Geraardsbergen


  Masbourg


  Masbourg


  10 miles te Antwerpen (uitgelopen in 1u 35 minuten)

  Geen commentaar. :)

  23-05-2011 om 21:08 geschreven door kds

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euraudax te Merkem
  Hey,

  Zaterdag heb ik deelgenomen aan euraudaxtocht te Merkem. Je had deze keer maar 1ne afstand namelijk 50km. De start was in Herberg De Kippe te Merkem. Om stipt 9u vertrok de groep voor een eerste stukje van 9,5km naar De Pereboom waar de eerste wagenrust was. De volgende wagenrust vond plaatst in Dorp West Vleteren. Hier maakten we een ommetje want op 27km zaten we nog steeds in West Vleteren maar nu in café In De Vrede. Dit bevind zich recht tegenover de St. Sixtusabdij waar de West Vleteren (bier) gebrouwen wordt. In café In De Vrede kregen we ons maaltijd dat bestond uit brood met kaas of hesp en een bord vol groenten. En als je daar dan toch bent kan je best ne Westvleteren drinken. Alle ik heb het niet op 1ne gehouden. Van West-Vleteren gingen we dan naar Oost-Vleteren voor nog een caférust in 'T Witpaard. We moesten nog een 16km afleggen en 1ne wagenrust om terug in Merkem te komen. Het was de eerste keer dat ik deze euraudax meedeed maar het was plezant. Daarbij ook genoten van de weerom van de natuur. Rond 19u waren we dan binnen.

  23-05-2011 om 20:28 geschreven door kds

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-05-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Masbourg, Diest en Oombergen
  Hey,

  Zoals belooft ging ik vanaf deze maand proberen alles mooie bij te houden van verslagen van de tochten die ik gedaan heb. Wel de eerste 3 van deze maand heb je al gehad. Nu wil ik jullie mijn volgende 3 van deze maand meegeven. Namelijk een 52km te Masbourg, 52km te Diest en een 14km te Oombergen om wat los te wandelen in midden van de week. 

  14/05/11 Masbourg
  Zaterdagmorgen om 2u30 liep mijn wekker af. Ik had met Erwin afgesproken in Asse om 4u10. Van daar reden we door naar Masbourg. Om iets voor 6u zijn we daar toegekomen. Ons ingeschreven, iets gedronken en aan onze wandeling van 52km vertrokken. De start was direct pittig, gedurende 1ste km was het stijl omhoog klimmen. Direct opgewarmd voor de rest van de tocht. De eerste post die we tegen kwamen was al na 2,2km in Mormot. Gewoon een tentje in het vos met wat tafels en bankjes. De volgende was na 5,9km door bos en laag struikgewas met daarbij de opkomende zon. Ne betere start van de dag kon ik me niet direct bedenken. Buiten de pracht en praal van de natuur zijn we ook door een soort buiten museum gegaan. Alle oude werktuigen van vroeger stonden onder afdaken uitgestald. Daarbij ook nog huisjes van hoe er vroeger geleefd werd. We trokken verder deze keer naar Mirwart. hier hadden controle in Vieux Moulin. Maar voor we daar waren passeerden we eerst le Chateau de Mirwart. Mooi onderhouden kasteel. We staken La Lomme over om terug het bos in te trekken. Net voor we het bos indoken gingen we voorbij kweekvijvers voor Forel en Waterklrreftjes. Onder tussen waren we al Provincie Limburg binnen gewandeld en het provinciaal domein van Mirwart. Na 21,3km hadden we terug in een tentje midden in het bos controlepost. Deze bevond zich in Transinne. Vandaar gingen we onder de autosnelweg naar Redu waar we controle hadden in Club des Jeunes. Dat was zo klein, er stond een toogje in en dan konden er net nog 3 wandelaars bij. Buiten hadden ze enkele tafels en banken gezet. Alle geluk dat het droog was maar de wind kwam daar wel goed op zetten. Hier maakte de 75 hun lus van iets meer als 20km. Van in Redu ging de 50km terug naar Transinne, de tent in bos. Voor de 2de keer hier hadden we er al een dikke 36km gedaan. Van in Transinne keerden we terug naar Mirwart via provinciaal domein, de kweekvijvers zo terug over La Lomme. Van aan Vieux Moulin, de controlepost zijn we verder gewandeld met Ireneé, Roland en Alain. Het was nog een goeie 10km naar binnen. Voor we binnen waren hadden we nog een controlepost in een tentje aan Grupont Cimetière op 3,8km van het einde. Rond 16u waren we binnen. Daar nog iets gegeten en dan de terugweg aan gezet naar huis. Ik was uiteindelijk thuis ergens rond 19u. het was la ver tijd om terug te gaan slapen want moest er zondag terug om 3u uit voor in Diest te wandelen.

  15/05/11 Diest
  Zondags, de dag na Masbourg, was het weer vroeg opstaan om in Diest de 52k te doen. Om 3u15 liep dat wekkertje af. Nog moe maar toch op gestaan om dan 40 minuten te fietsen naar Asse. Daar pikte Erwin me op en reden we door naar Diest. Vraag me niks van de heen weg want ik heb nog wat geslapen. Rond 5u50 zijn we dan in Diest toegekomen. Een dik half uur later zen we dan aan onze tocht van 52km vertrokken. We hadden op volgende posten rust:
  * De schuur te Webbekom na 5,80km
  * Wijnhoeve te Assent na 12,64km
  * De schuur te Webbekom na 21,69km
  * Demerstee te Diest na 27,77km
  * Café de kring te Bekkevoort na 35,22km
  * Demerstee te Diest na 43,57km
  * Oranjerie (aankomst) te Diest na dikke 52km
  De eerste 22km hebben we gewoon door gestapt zonder te rusten. Vanaf daar hebben we elke rustpost iets gedronken. En voor de tocht zei ik tegen de rest (Erwin, Roland en Ireneé) dat ik vandaag aan 6km/u ongeveer ging stappen en dat is ons gelukt ook. Ik moet wel toegeven dat de 52km van Masbourg toch nog een beetje in de benen stak. Maar net als vorig weekend, heb ik er van genoten en me geamuseerd.

  18/05/11 Oombergen
  Woensdag namiddag ben ik zoals elke maand al van dit jaar met de gebroeders Keyser naar wandelclub Egmont Zottegem geweest. De start van hun 5de midweektocht van 2011 was in Oombergen. De afstand liep van 7km tot 21km. Wij hebben de 14 gedaan. Deze was op gesplitst in 7,4 en 7,4 dus te samen bijna 15km. De tocht was echt prachtig. Beide stukken gingen we door de natuur. De parkourmeester wou met deze toch precies die van vorige maand goed maken.

  Dit waren ze dan van dit weekend en de week dat er op volgde. Volgende tocht is de euraudax te Merkem met afstand van 50km
  Groetjes Zottemie
  Katrien

  22-05-2011 om 00:00 geschreven door kds

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-05-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dendermonde, Brakel en Baasrode
  Hey,

  Ik hoop dat het deze maand me al terug wat beter lukt om mijn verslagen bij te houden op deze blog. Bij deze wil ik de eerste 3 tochten van de maand mij al mee geven. Het gaat om 01/05 te Dendermonde, 07/05 te Brakel en 08/05 te Baasrode.

  01/05/11 Dendermonde
  Na goeie nachtrust ben ik zondag morgen naar Dendermonde gereden. en uit gewoonte gewoon naar Noordlaan gereden. Maar daar was het niet want het was in die school opendeurdag. Dus wat rond gefietst in Dendermonde en de start gevonden. Rap ingeschreven, goeiendag zeggen en vertrokken aan de wandeling van 17km. Maar op de eerste controlepost is dat verandert naar 21km door een medewandelaar. de tocht van 21km was eigenlijk het zelfde als elk jaar. We hadden controle in Kymco, schooltje in Appels en nog een schooltje in Dendermonde. Om 12u15 zat de tocht er op en had ik wel geteld een dik uur de tijd om nog iets te drinken, af te stempelen, naar huis te fietsen, middageten, voetbalkabas klaar maken en naar VKO fietsen. Dus dat werd zeer nipt maar het is me toch gelukt. De match hebben we gewonnen met 3-5 tegen Figaro. Zeer goed gespeeld van de ploeg in die warmte. We hebben het seizoen afgesloten op de 6de plaatst met 45 punten van 24 matchen. We hebben er 14 gewonnen, 7 verloren en 3 gelijk gespeeld.

  07/05/11 Brakel
  Zaterdag te voet naar Opwijk station om er de bus te nemen naar Aalst. Lucia pikte me daar op om dan Marnix op te pikken en naar Brakel te rijden. Om reeds 9u waren we in Brakel aan sporthal De Rijdt. We moesten nog 2u wachten want de start van de euraudaxtocht was pas om 11u. De wandelaars stroomden langzaam binnen. Omstreeks 11u zijn we met een groep rond de 100 wandelaars vertrokken. De eerste lus hadden we wagenrust aan de Kerk in Everbeek Boven, nadien aan Radar in Livierenbos. Van Everbeek Boven naar Livierenbos liep ik vooraan in de groep een wonder boven wonder. Mij vind ge meestal achteraan de groep. Na de eerste 25km kregen we spaghetti. Tijdens de 2de lus was er wagen rust aan de ingang van Brakelbos, Plein te Zegelsem. Na een lusje in Brakelbos na de eerste wagenrust kregen we water/jenever. De jenever was traktatie van iemand die een gouden arend liep. Na de eerste prachtige 50km in de natuur kregen we onze warme maaltijd. De nacht begon te vallen het was ten slotte al na 21u toen we voor de 3de lus aan zette. Hier hadden we rust aan 3 kerken namelijk in Everbeek Boven, Everbeek Beneden en Parike. Nog 1 lusje te gaan en deze tocht zat er ook weeral op. Ik vond dat deze tocht rap voorbij ging. Tijdens laatste lus hadden we café rust in café The Corner, wagenrust aan Tempelhof. Naar de wagenrust zijn we effe verkeerd gegaan. Dan hadden we nog een traktatie aan de Toepkapel. We zijn uiteindelijk om 7u15 binnen van de 100km.

  08/05/11 Baasrode
  nadat ik de 100 in Brakel had gedaan ben ik niet naar huis gegaan om te slapen maar doorgereden naar Baasrode. WSV Baasrode organiseerde hun 35ste scheldemars en 5de malheurtocht. De start is zoals gewoonlijk in het schooltje in de Molenberg. Ik ben daar rond 10u toegekomen. Me ingeschreven, want gebabbeld en om 10u30 ben ik aan mijn tochtje vertrokken. Ik had eerst in gedachten om de 12 te doen maar al gauw werd die gedachten verandert naar de 16km. Vanaf de 12km maakte alle afstanden een lus aan de start. deze ging door het broek van Vlassenbroek. Een prachtig stukje natuur dat de organisatie onder onze voeten schoof. na 6,7km was ik dan terug in de startzaal. Daar wat blijven plakken en na een tijdje mijn tocht verder gezet naar de malheur waar we ne gratise kregen. De 16 maakte daar een lusje van 3,5km. Deze ging naar hoogveld om dan zo naast de oude spoorlijn, station Baasrode Zuid en Hopveld terug te keren naar de Malheur. Vandaar was het nog geen 3km naar het einde toe. Moet wel toegeven voor dat ik dat lusje deed wel heel lang zen blijven plakken in de Malheur. Daarom was ik dan ook maar om 16u terug binnen. Het was wel zwaar om de 2 tochten achtereen te doen maar wel geslaagd.

  Voila, dit waren mijn eerste 3 wandeltochten van deze maand mei. De volgende zullen nog volgen.

  Groetjes Zottemie
  katrien

  16-05-2011 om 00:00 geschreven door kds

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-05-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Planning Mei 2011
  Hey 
  De maand mei is al ver half weg en heb nog niet laten weten waar je mij zoal kan vinden. Tja te druk zekers.
  Maar hier komt nog voor e rest van de maand:
  14/05     Masbourg
  15/05     Diest
  17/05     Olmen (als ik niet moet werken)
  18/05     Oombergen
  21/05     Merkem
  22/05     Weet ik nog niet zal ik dag zelf wel zien
  28/05     Ertvelde of de zotte 50 van Geel
  29/05     Sint Amands

  Dit is zo nog een beetje voor de rest van de maand. Natuurlijk kan dat nog altijd verander op het moment zelf.
  En als alles goed mee zit dan heb ik tegen eind van deze maand mijn rijbewijs en dan kan ik gemakkelijker op een wandeling geraken.

  Groetjes Zottemie
  Katrien

  13-05-2011 om 09:49 geschreven door kds

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-05-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslagen april deel 2
  20/04/11 Zottegem
  In de namiddag met de auto naar Zottegem om er 15km te wandelen en genieten van het goede weer. De tocht ging over Sint Lievens Essen naar Ertvelde om dan terug te gaan naar Zottegem. Ik moet eerlijk zen. Dit was een van de mindere tochten die ik al gedaan heb van den Egmont. Ze kunnen veel beter. Dat zal misschien voor de volgende keer zen. En zoals gewoonlijk was de tocht verspreid in stukken van 7 en nog wat.

  21/04/11 Stekene
  Van op mijn werk ben ik met de fiets naar Stekene gereden. Wandelclub de Smokkelaars organiseerde hun midweektocht. Ik ben daar vertrokken voor een tochtje van 20km. De tocht was zelfde als vorig jaar maar nog steeds pracht om daar te wandelen. Door Stropersbos en zo. Van aan de laatste post hebben we dan de 6 gevolgd. Zo kwamen we op een afstand van 15km. Op de laatste post waren ze weer al verbaasd me daar te zien. Dit is nu al 2 jaar achter een. Je zou dan toch denken dat ze me nu toch al wat beter kennen dan dit. Maar het is wel tof hoe ze me daar telkens weer ontvangen.

  22/04/11 Bellem
  Vrijdag namiddag met mijn autootje naar Bellem gereden. het was heel druk onderweg en rijdende fille was niet te vermijden. Uiteindelijk toch in Bellem geraakt en de grootste afstand was 16km. Ik vond het veel te warm en hebben dan maar 11km gedaan. Over deze prachtige 11km hebben we wel 3u gedaan. Een klein beetje blijven plakken en van de tocht genoten. Dan weer met rijdende fille naar huis

  23/04/11 Euraudax Geraardsbergen
  Zaterdag om 11 vertrokken met euraudax groep voor 125km. De start was in Villa Wilson te Geraardsbergen. De tocht van 125km bestond uit 1 lus van 50km en 3 van 25km. Tijdens de lus van 50km kregen we tussen de wagen rusten door nog extra waterposten wegens het warme weer. We vertrokken aan Villa Wilson naar Karkoolbos om dan boven op de bosberg water te krijgen. Van in Moerbeke gingen we door Waarbeke, Vollezele naar de Congoberg. Waar we onze eerst wagenrust hadden. De volgende was in Oetingen en dan door naar Gooik. In de sporthal kregen we een broodje hesp, kaas of americain. Via Kasteel Heetvelde kwamen we in Liefringe en dan in Kasseide. Hier hadden we nog eens waterrust. na 37km wandelen hadden we onze 3de wagenrsut te Denderwindeke. Via Nieuwenhove, Waarbeke kwamen we in Zandbergen voor de volgende rust. Dan nog door Grimminge naar Villa Wilson. De eerste 51km zaten er op. Tijd voor warme maaltijd. Nog 75km te gaan en de tocht zit er op. De 2de lus ging over Schendelbeke, Idegem, Zandbergen, Grimminge, Onkerzele, Atembeke. Tijdens deze lus is de nacht beginnen vallen en beginnen weerlichten ook. De volgende lus ging via Geraardsbergen (Heilig Hart Beeld, Manneke Pis, ...) naar Deftinge, Sint Martens Lierde, Hemelveerdegem en Schendelbeke. Op het laatste van de lus mochten we de Muur volledig op. We liepen bijna als laatste en tijdens de beklimming een klein beetje versnelt en kwamen redelijk vooraan in de groep boven. We staken iedereen gewoon voorbij. Het was plezant om eens goe uit te leven op de muur. Nog 1 lus en de tocht zat er op . maar eerst ontbijten om terug wat krachten op te doen. De laatste lus ging naar Akrenbos en Viane. Daarna thuis geraken van in Geraardsbergen met de trein.

  25/04/11 Berthen (Fr)
  Zondag met de trein van Geraardsbergen naar huis. Rap mijn bedje in want maandag er zeer zeer vroeg uit want doe mee aan de wandeltocht te Berthen. Ik reed met Erwin, Eddy, Anita en Luc mee naar Berthen Frankrijk. Een piep klein dorpje net over de grens. In Berthen voegde kobe zicht bij ons groepje bij. Ons ingeschreven, nog iets gedronken en om 6u waren we dan weg voor prachtige 50km. De eerste controlepost bevond zicht op de Zwarte Berg. Van in het begin liepen we in de natuur. Het beloofd een prachtige tocht te worden. De volgende post bevond zich aan L'étang des 4 fils Aymon. Vandaar trokken we verder door natuur naar de Catsberg. Joepi weer klimmen en net dat lukt vandaag totaal niet. Op deze post moesten we 2 keer kopen dus dat beloofd. Tot nu toe vertrek ik telkens samen met iedereen maar met minste dat het bergop gaat geraak ik achter op. Van aan de Catsberg naar de volgende post kon ik weer niet mee en kreeg nog last van verhitte poten bij. Op gegevon moment heb ik gewoon gezegd in mijn eigen foert, schoenen uit en op kousen verder. Dat deed deugd en had gevoel dat ik weer vooruit ging. Op de rustpost ne goeie St. Bernardus pater 6 gedronken en ik was er weer volledig door. Van af hier moesten de rest zien dat ze mee waren. Net zoals aan de catsberg maakten we hier een lus. Terug op die post, dan nog een goei biertje gedronken en hup weer verder voor het laatste stuk van de tocht. Het was een prachtige tocht. Zeker eentje dat ik nog verschillende keren wil doen. Na de tocht nog iets gedronken en gebabbeld met Roland, Ireneé en Alain. Zij hebben er de 40 gedaan. Dan was het tijd om terug huiswaarts te keren en te gaan slapen zodat we dinsdag met de vroege er terug tegen aan konden op het werk.

  27/04/11 Opwijk
  Woensdagnamiddag 19km gaan wandelen in Opwijk. De Hopbelletjes Opwijk organiseerde hun midweektoch. De start was in bakhuis op C.C. Hof ten Hemelrijck. De wandeling bestond uit 3 lussen van namelijk 4, 6 en 8km. Lus van 8km ging naar Droeshout, de 6 naar Broevink en de 4 bleef in het centrum van Opwijk. Na de wandeling nog voetbaltraining dus weer een drukke dag.

  29/04/11 Gildentocht Schaffen
  Tijdens de euraudax tocht te Geraardsbergen hebben enkele wandelaars me kunnen overtuigen om deel te nemen aan de Gildentocht een weekje later. Dus belofte maakt schuld en had me ook toen ingeschreven. Vrijdagavond met trein naar Mechelen en daar werd ik door Steven opgepikt om door te rijden naar Schaffen. Tegen iedereen in de zaal goeiendag zeggen, iets drinken, alles klaarmaken en wachten tot dat het tijd is. De Gildentocht wordt georganiseerd door V.O.S. Schaffen. Het is een 100km tocht waarbij de eerste 55km in groep gebeurd. Er waren 3 groepen naar gelang het tempo, namelijk 6,5/u ; 6,2/u ; 6,0/u. Ik zat in de groep van 6,2km/u. Tussen het vertrek van elke groep zat 10minuten verschil. De groep van 6,5km/u vertrok om 20u40, die van 6,2km/u om 20u50 en dan die van 6km/u om 21u. Het was voor mij de eerste keer dat ik deelnam en wist niet wat te verwachten. Voor vertrek nog een woordje uitleg, enkele mensen werden nog eens vernoemd voor hun ongelofelijke prestaties die ze dit jaar al geleverd hebben. En niet te vergeten 1 minuut stilte voor onze vriend Warre die spijtig genoeg het leven lied vorig jaar tijdens de dodentocht. De groep van 6,2km/u had als baan kapiteins Jef Glassée en Sven Nys, de ene liep vooraan en de andere achteraan. Om 20u50 zijn we dan eindelijk vertrokken aan onze tocht van 100km. Het eerste dat we tegen kwamen was Webbekom en daar gingen we door het wachtbekken. Een prachtig stukje natuur dat bij hevige regen het overvloed aan regenwater op vangt zodat er geen of zelden overstromingen zijn. Na kleine 7km hadden we onze eerste rust in Webbekom. Ik had niet verwacht dat het gewoon aan een auto was. Er waren 2 tafels opgesteld met verschillende frisdranken en iedereen kreeg een versnappering. De volgende rust in Loksbergen was ook gewoon aan een auto na een totaal van 15km wandelen. Nu een stukje van 7km naar Waanrode voor rust in café onder de toren. Hier kregen we boterham met kop en iets o te drinken. Buiten aan het cafe hing een mooie spreuk: "VAN ALLE BLOEMEN IN HET LEVEN IS VRIENDSCHAP DE GEURIGSTE". Nu waren terug 2 rusten aan de auto te Miskom en te Kortenaken. Na bijna 43km wandelen hadden we rust bij Chris thuis te Halen. Hier kregen we drank, smoske en konden we aan onze bagage voor de eerste keer. Nog 2 rusten aan de auto in Loksbergen en Zelem. Van in Zelem moesten we de pijlen volgen voor nog 44km. Tijdens deze 56km zijn we maar 4 keer verkeerd gegaan. En te hopen niet al te veel extra kms gedaan te hebben. Het stuk van Zelem naar Lummen was een kleine 7km. In dit stuk zen er van onze groep er in geslaagd om verkeerd te gaan waaronder wij ook. Alle geluk dat er mensen van onze groep die voor waren terug keerden. Anders hadden we diene post in Lummen nooit gevonden. En net op diene post kregen we ons ontbijt (spek met eieren of pasta) en konden we aan onze bagage voor de laatste keer. Ik had spek met eieren gekozen als ontbijt, ik nam mijn tijd om mijn voeten te verzorgen en om te kleden want het ging warm weer zen. Voordat de andere afstanden er bij kwamen hadden we nog 2 wagenrusten aan Gestelmolen In Paal Beringen en aan Geenhout. Op die stukken trokken we door vallei van de Zwarte Beek (wandelgebied laren). Tijdens de eerste 55km zijn we de natuur niet uit geweest en tot nu toe is dat ook ver het zelfde geval. De post te Deurne was terug in een café. Ik was daar nog niet goed binnen en de personen aan de afstempeling wisten al wie ik was. De tamtam was blijkbaar al gepasseerd. Vanaf hier waren de andere afstanden ook bij ons bij. Eindelijk weer wat wandelaars die we zouden kunnen tegen komen. Na deurne nog controlepost in Diane en Meldert en dan naar binnen te Schaffen. Maar voordat we binnen waren moesten we toch nog eens voor de 6de keer deze tocht verkeerd lopen zekers. Dat was om het af te leren he. Om 17u30 zijn we dan eindelijk binnen geraakt na een tochtje van meer als 100km. Op het laatste kon ik het niet laten en ik ben op mijn kousen gewoon binnen gekomen. Tijdens de tocht wat last gehad van over verhitte voeten door het warme weer. Het was een pracht van een toch waar ik volgend jaar terug op aanwezig hoop te zijn.

  Dit waren alle verslagen van de maand April
  Ik hoop dat ik de maand mei beetje beter kan bij houden maar dat zullen we dan wel zien. Die is namelijk ook al bezich en heb er toch weer al enkele tocht op zitten deze maand. De verslagen volgen nog.

  Groetjes Zottemie
  Katrien

  10-05-2011 om 00:00 geschreven door kds

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Foto


  Archief per maand
 • 07-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 06-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 01-2008

  Foto

  Mijn foto links
 • 2009
 • 2010; 2011; 2012; 2013
 • Vakantie 09, 10 en 11

 • Foto

  Wandelvrienden
 • blog van Guy Verhelst
 • blog van alfred en lou
 • blog van Maaike Vancoppenolle
 • blog van Joost Vancoppenolle
 • Blog van Jipie
 • Blog van Kris
 • Blog van Ludo Depoortere
 • Blog van Johnny Cloesen
 • Blog van Freddy Persoone

 • blog van Alain Putman
 • blog van Steven Jaspers
 • Foto's van Steven Jaspers
 • Blog van Helga Van den Steen
 • Foto’s van Helga Van den Steen
 • Blog van Patrick Vanderstukken
 • Foto’s van Patrick Vanderstukken

 • Blog van Ronny en Linda
 • Blog van Jeroen en Kristel
 • Foto's van Paul Baestaens
 • Foto’s van Andy Huwe
 • Foto's van Chris en Anny
 • Foto's van Willy en Mary
 • Foto's van Marc Lauwaert
 • foto's van Nestor
 • Foto’s van Rene Smets

  Foto

 • Foto's Marc De Coster
 • Luc Vaes
 • Foto's van Johnny Cloesen
 • Foto's van Dirk Heylen

  Foto

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!