Foto
Inhoud blog
 • Weer lang geleden
 • Toinetocht Diepenbeek 03/03/2013
 • Nationale Wandeldag te Overmere Donk 24/02/2013
 • Ingelmunster en Nalinnens
 • Het pajottenland op zen mooist Elingen 17/02/2013
 • Baasrode 16/02/2013
 • Ernage: Marche des Abbayes 09/02/2013
 • Jong Manneke Pis naar Oud Manneke Pis (Brussel-Geraardsbergen) 27/01/13
 • Winterwandeling te Kluisbergen 19/01/2013
 • Wandeltocht in de Citaldel van Namen 13/01/2013
  Foto
  Mijn favorieten
 • aktivia
 • wandelgazette
 • marching
 • beneluxwandelen
 • photo marche
 • Euraudax
 • W.S.V. De Kadodders Sint Katelijne Waver
 • De Lachende Klomp Nieuwkerken Waas
 • Reynaertstappers Belsele
 • W.S.V. De Kadees Aalst
 • W.S.V. Baasrode
 • Opsinjoorke Mechelen
 • W.S.V. De Vossen Buggenhout
 • W.S.V. De Hopbelletjes Opwijk
 • W.S.V. Horizon Opwijk
 • WAK Sleidinge
 • De Kwartels Assenede
 • De Grashoppers Keiberg
 • Goede Doel Stappers
  Foto
  Laatste commentaren
 • 't Was lang geleden (Luc & Hilde)
      op Weer lang geleden
 • Dag Katrien, (SMETS RENE)
      op Toinetocht Diepenbeek 03/03/2013
 • Bewondering (G.U.Y.)
      op Jong Manneke Pis naar Oud Manneke Pis (Brussel-Geraardsbergen) 27/01/13
 • Goe Bezig (SMETS RENE)
      op Maand mei
 • verrast (SMETS RENE)
      op
 • Foto
  Gastenboek
 • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
 • Hallo
 • dag Katrien
 • hoi
 • blog

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  Foto
  Foto
  Foto
  Heerlijk zijn de velden,
  zacht is de zee, zoet is het strand,
  zalig lang de dag, aanhalig de vrouwen,
  welig de kudden,
  haast opgedroogd het moeras,
  God schept vreugde in kalmte,
  de duivel stookt graag onrust,
  iedereen snakt naar eerbetoon,
  maar de machtige - 
  zijn einde is onmacht.
  een jonge grote afstand wandelaarster (Zotte mie)

  30-01-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslagen van 8, 9, 16, 19 en 20 januari
  Hey,

  Na Leuven en de nieuwjaarsduik te Oostende ben ik natuurlijk nog gaan wandelen. Ik heb alleen nog niet veel tijd gevonden  om de verslagen op mijn blog te zetten. Ik had ze tussen de soep en de patatten door wel geschreven maar nu moest ik wat tijd vinden om ze nog te typen. Die tijd heb ik eindelijk gevonden en wil je hier mee volgende beknopte verslagen meegeven van de afgelopen 5 wandeltochten.

  Op 8 januari heb ik deel genomen aan de nieuwjaarsduik te Oostende. In de loop van de voormiddag naar Londerzeel gereden waar we samen kwamen met alle deelnemers die meededen. Met 2 volle auto's zijn we dan naar Oostende gereden. Tegen de middag waren ginder en zochten weer ons taverneke op waar we vorig jaar ook gezeten hebben voor ons middagmaal. We vonden het daar vorig jaar goed en ons zwemtrainster had er voor gekozen om daar te reserveren voor 's middags terug wat te eten. Zo gezegd zo gedaan, alleen spijtig dat het weer ons niet mee zat. We zijn ginder met de gieten de regen toegekomen en er waren krachtige rukwinden dat je met moeite vooruit ging. Ook zoals vorig jaar hebben we een foto genomen bij een bord verboden te zwemmen. Tja voor 1 keer op het jaar luisteren we niet naar wat ons gezegd wordt. Het geen wat daar wel opviel was dat onze groep kleiner was als vorig jaar en dat er minder vrouwen waren. Vorig jaar waren de vrouwen in de meerderheid, deze keer was het niet zo. Tegen een uur of 14 gingen we dan ons verder gaan klaarmaken om dan te wachten in ons vak om dan om 15u het water in te gaan. Terwijl we stonden te wachten probeerde ik enkele mensen te vinden tussen die massa mensen en moet je toegeven dat het zoeken bijna een onmogelijke zaak was. Maar we geven ni rap op en wie zoekt die vindt. Het geen wat bij mij ook zo was. De mensen die ik zocht heb ik ook gevonden, alle eigenlijk liepen ze op een gegeven moment gewoon voor mijn neus voorbij. Terwijl we daar op het strand stonden te wachten kregen we te horen dat we niet ver de zee in konden wegen een wilde zee. Eigenlijk maar goed ook dat we er niet ver in mochten want de golven waren hoog en wild genoeg. Om 15u mochten we dan eindelijk het water in. Net zoals vorig jaar zal het dit jaar ook weer drummen en duwen zijn om het water in te kunnen. Ik ben er niet ver in geraakt, wat ik eigenlijk wat jammer vond. Vorig jaar was het wat aangenamer en rustiger om het water in te gaan maar ja het kan niet elk jaar het zelfde zijn he. Iedereen van onze groep was dan het water uit en konden we ons kleren terug aan gaan doen en ons gaan opwarmen bij ne goeie warme chocomelk. Dan was het tijd om al terug naar huis te keren jammer maar het moet. 

  Zondag 09/01/11
  Op tijd uit de veren om rap nog een wandelingetje mee te pikken. Met de fiets ben ik naar Sint-Amands gereden waar Ibis Puurs hun 1ste Ibiswintertocht organiseerde. Deze keer had ik eens een uur dat ik thuis moest zijn. Je je gaat dat zien meestal kom ik dan vaak mensen tegen die ik lange tijd ni meer gezien heb en moet ik mijn tijd goed in het oog houden. 's Morgens in de startzaal verliep alles volt en kon ik rap aan mijn wandeling van 16km beginnen. Het was nog doorstappen maar ik had ook tijd om iets te drinken en af en toe een babbeltje te slaan. Van in Sint-Amands gingen we naar Oppuurs daar in parochiezaaltje was de controle. De 16 en meer kwam hier 2 keer. De eerste keer ging het volt en kon ik nog rap vertrekken maar toe ik daar de 2de keer binnen kwam ben ik toch wel ni een beetje te lang blijven zitten. Dus rap maar vertrokken maar door geven zat er ni in. Aan de splitsing waar de 16 en kleiner naast de spoorweg binnen gingen en de 21 of zo nog een lusje deden, ben ik beginnen te lopen want ik merkte dat ik nog ma een 10min had om dat stuk af te leggen, afstempelen, goeie dag zeggen en naar huis vertrekken. Ik moet toegeven dat lukte me ni. Maar ik was wel op die 10min binnen en had afgestempeld. Tegen enkele mensen ma rap goeie dag gezegd en dan ben ik naar huis gegaan, alle naar huis moeten crossen natuurlijk. Ah ja het was me net gelukt om op tijd thuis te zen.

  Zondag 16/01/11
  's Morgens thuis met de fiets naar Gijzegem vertrokken en na 3 kwartier rijden tegen wind was ik daar eindelijk. W.S.V. De Kadees Aalst organiseerde hun Sint-Antoniustocht te Gijzegem. Me ingeschreven, goeie dag gezegd en alleen vertrokken aan mijn wandeling van 21km. Al gauw kwam ik mensen tegen die ik kende en leerde ik er nog enkel kennen. De tocht ging via het Slot van Gijzegem zo via veldwegen en afgelegen asvalt wegen naar Schoonaarde. Aan het voetbalveld te Schoonaarde bevindt zich een schooltje en daar hadden we controlepost. De 18 en 21km kwamen er 2 keer. Ik ging me bij mensen zetten die ik kende, maar had niet gedacht dat ik de persoon recht tegen over mij kende. Blijkbaar anders want die persoon had me herkent van op de Pad - en Heide tochten. Op die tocht ben ik hem en zijn makkers voorbij gegaan, Ik moest wel effe nadenken maar mijne frank viel nog redelijk snel. Samen hebben wen onze tocht verder gezet tot we terug in Gijzegem waren aan het Sint-Vincentiusinstituut. Maar voor we binnen waren maakte we de lus aan de controlepost. Deze ging naar de schelde waar we de dijk richting Appels Dendermonde afliepen. Niet veel voor we Appels binnen gingen zijn we er af gegaan en de grote baan over gestoken. Zo terug het veld in op zoek naar de spoorlijn Dendermonde - Gent. Aan die spoorlijn hadden we in het eerste stuk als we nog naar Schoonaarde gingen voor de eerste keer ook al gelopen maar dan wel aan de andere kant van de spoorlijn. Terug aan de controlepost nog iets verobert en dan was het spijtig genoeg al tijd om terug naar binnen te gaan. Het weer was super, het gevoel van de lente is er ver was er wel. Het zonnetje scheen, het was 13°C, goed parkour, goe gezelschap. Wat moet ne wandelaar nog meer hebben eigenlijk?? Ik was nog voor 12u terug binnen en ik dacht van ik doe er nog een toertje van 6km bij maar daar is niks meer van in huis gekomen natuurlijk. Ik ben wel nog 3u na mijn tocht blijven plakken. Het was gewoon weg een toffe dag waar ik van genoten heb.

  Woensdag 19/01/11
  Ik in Sint-Goriks-Oudenhove gaan wandelen. Egmont Zottegem organiseerde een midweektocht. Ik had geluk dat er mensen me kwamen ophalen anders was daar niks van gekomen. De tocht ging over Marie-Oudenhove en enkele andere dorpjes naar Ertvelde. Ik kan ni veel dorpjes op nomen want groten deels liepen we in het veld en als we dan eens op straat liepen kwam ik geen bordje tegen van je zit in dat dorpje. Na 7,5km gestapt te hebben waren we aan de controlepost maar die zat goed vol en hebben we besloten om de lus er direct bij te doen. De lus ging door natuurgebied Parkbos - Uilenbroek. Prachtig gebied maar wel drassig. Na goeie 15km gewandeld te hebben waren dan terug op de controle en hebben we iets gedronken voor we verder gingen. Het weer was ons tot nu redelijk gunstig, over maar grijs. En het laatste stuk hebben we helaas heel de 7km in de miezer gelopen. We konden ons net niet droog houden met andere woorden tot binnen.

  Donderdag 20/01/11
  Met Marc ben ik naar Halen geweest waar Horizon Donk hun winterwandeling. Al voor de start werd ik aan gesproken ma ja da begint stilletjes aan dak over al wat mensen leer kennen he. Ik kan ni zeggen door welke dorpjes of gemeentes dat we zijn getrokken. Maar het parkour was goed, zeer afwisselend. Er was 1 controlepost waar de 20km 2 keer moest komen. Met andere woorden de 20 maakte er een lus tot in Webbekom en gingen door het wachtbekken van Webbekom. Het wachtbekken stond op dat moment grotendeels onder water en met de zon gaf dat een prachtig uitzicht. En zo kwamen we langzaam terug aan de controlepost. Van daar was het terug naar binnen. Maar eerst nog iets van de plaatselijke geschiedenis leren over de Slag van de Silver Helmen tijdens de 1ste WO. Van aan het herdenkingsmonument keerden we Halen terug in en maakten we nog wat km's met door de wijken te slingeren naar een fietspad dat ons bijna tot binnen bracht. Het was een wel goeie wandeling tot op het laatste maar ja je moet langs ergens binnen komen. 

  Groetjes Zottemie
  Katrien

  30-01-2011 om 20:29 geschreven door kds

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-01-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tochtje voor in februari
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wandelclub Halfoogstvrienden Bellingen

  zondag 6 februari vanaf 7 h 00

  DE 4e ‘HET PAJOTTENLAND OP ZIJN MOOIST’ ! tochten

  Startplaats : parochiezaal – Zwarte Molenstraat te Elingen

  Naast de intussen gekende ‘taalgrenswandeling’ vanuit Bellingen organiseert de wandelclub Halfoogstvrienden Bellingen op zondag 6 februari intussen al voor de 4e keer de ‘het Pajottenland op zijn mooist !’ tochten vanuit de kleinste Pepingse deelgemeente Elingen.  De organisatie tracht ook nu weer zijn reputatie alle eer aan te doen, een natuurwandeling bij uitstek, een tikkeltje ondeugend en avontuurlijk.  Het accent ligt op het parkoers !  Elk jaar weer slagen de organisatoren erin de wandelaar nieuwigheden in het Pajottenland aan te bieden. De basisideologie van de wandeling is om zo veel mogelijk grote wegen te ontwijken.

  Achter elke bocht wordt de wandelaar verrast en krijgt vrijgemaakte paden onder de voeten geschoven, doorkruist eenmalig geopende weilanden, trekt dwars door bos en veld en doorkruist verschillende privé domeinen en natuurreservaten.   Zacht golvende landschappen, heuvellende velden, slingerwegen, bescheiden dorpjes weggedoken in valleien of op hoogten, .. de ideale mix voor een prachtwandeling ! 

  Voor elk wat wils !  Er zijn tochten van 7 / 10 / 15 / 20 / 25 / 32 / 42 en 50 kilometer.  Tijdens het parkoers zijn verschillende rustposten voorzien waar kan genoten worden van een hapje en een drankje. De huisgemaakte soep zal weer van de partij zijn alsook de hoeve pensen. Er zijn ook telkens toiletten voorzien.


  Deelname

   Inschrijven kan vrij tussen 7 uur en 15 uur. De aankomst dient bereikt voor 18.00 uur.

  Deelname bedraagt 1.50  euro  (leden van de aktivia, VWF, FFBMP …) betalen 1.10 euro op vertoon van hun lidkaart).

  INFO : Pol CLEMENT (0475.25 05 30) of Johan DE WEWEIRE (0473.678 180)

  28-01-2011 om 00:00 geschreven door kds

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-01-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Planning Januari 2011
  Hey,

  Het is wat laat als anders. De maand is nu al enkele dagen bezig. Toch wil ik jullie nog een planning meegeven voor de rest van de maand meegeven. Deze maand ben ik al 2 keer gaan wandelen namelijk in Wijchmaal (Limburg) en in Leuven. Maar ik hou het natuurlijk niet bij deze 2 wandelingen. Hier bij een lijst van volgende wandelingen.

  Zaterdag 08/01/11
  Nieuwjaarsduik te Oostende

  Zondag 09/01/11 
  Sint - Amands                    1ste Ibis-wintertocht
       W.S.V. Ibis Puurs
       Start: Zaal Plaza, Winkelstraat, Sint-Amands
       4-10-16-21km             08.00u - 15.00u

  Zondag 16/01/11
  Gijzegem                            Sint - Antoniustocht
       W.S.V. De Kadees Aalst
       Start: Sint-Vincentiusinstituut, Pachthofstraat 1, Gijzegem
       6-11-18-20km              08.00u - 15.00u
  Merchtem                           28ste Winterwandeling
       De Lustige Wandelaars
       Start: Zaal Libanon, Nieuwbaan, Merchtem
       6-12-18km                    08.00u - 15.00u

  Woensdag 19/01/11
  Sint-Goriks-Oudenhove      Midweektocht
       W.S.V. De Egmont Zottegem
       Start: O.C. Sint-Goriks-Oudehove, Sint-Goriksstraat 13, St. -Goriks-Oudenhove
       7-10-14-18-21km        08.00u - 17.00u

  Donderdag 20/01/11
  Halen                                 Winterwandeling
       W.S.V. Horizon Donk
       Start: Cafetaria MD Halen, Sportlaan, Halen
       5-9-12-21km               08.00u - 15.00u

  Dinsdag 25/01/11
  Wezemaal                         12de Bibbertocht
       W.K. Werchter
       Start: Parochiezaal Sint-Martinus, Kerkstraat 3, Wezemaal
       6-12-18-24km            08.00u - 15.00u

  Zaterdag 29/01/11
  Olen                                 4de Doffenwandeling
      WC Gedoviba
       Start: Terra Feesthal Intratuin, Gerheze 1, Olen
       3-6-13-20-30-42km       06.00u - 15.00u

  Zondag 30/01/11
  Kortessem                        Poort van Haspengouwtocht
       W.S.V. Iris Kortessem
       Start: Parochiaal Centrum De Mozaïk, Daaleindestraat, Kortessem
       4-6-12-15-20km        08.00u - 15.00u
  Wolvertem                       Winterwandeling
       Wandelclub Cracks Wolvertem
       Start: Basisschool De Zonnebloem, Karel Baudewijnslaan 26, Wolvertem
       6-12-17-20km            08.00u - 15.00u
  Geraardsbergen                18de Manneken-Pistochten
       Padstappers Geraarsbergen
       Start: Jeugdcentrum 'De Spiraal' Zakkaai 29, Geraardsbergen
       7-10-16-21-32km      07.30u - 15.00u

  Niet elke wandeling dat hier staat kan ik doen maar de meeste doe ik er van. Tot op een volgende wandelingen of ander evenment

  Groetjes Zottemie
  Katrien

  08-01-2011 om 09:04 geschreven door kds

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-01-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste tochten van dit jaar
  Hey,

  Het nieuwe jaar is weer begonnen. Op woensdag 5 januari heb ik mijn eerste wandeling gedaan te Wijchmaal. Wandelclub Wandel Mee Breughel organiseerde hun eerste woensdag tocht. Eerlijk gezegd ik was woensdag thuis en dacht ik wil gaan wandelen. Tot ik dan ging op zoeken in de Marching, dan veranderde mijn gedacht. Er was totaal geen wandeling in de buurt. Ik had keuze uit Wijchmaal, Leut of een tocht ergens in Luik. Dus begon mijn zoektocht van op welke tocht geraak ik het gemakkelijkst met het openbaar vervoer. Toen ik dan zag dat ik verschillende treinen en bus moest nemen om er te geraken en telkens zeker zo'n 3u onderweg ging zijn dacht ik waarom blijf je gewoon niet thuis. Maar de meeste mensen die me al een beetje kennen die weten dat me dat niet zou thuis houden. Daarom heb ik gekozen om naar Wijchmaal te gaan omdat ik daar het gemakkelijkst kon geraken. Na kwartier fietsen, 2 treinen, een bus met andere woorden dus een dikke 3u onderweg te zijn ben ik in Wijchmaal aan de start zaal de Wulf geraakt. Helaas liep mijn wekker wel om 4u af deze morgen zo kon ik om 8u daar zijn en kon ik zeker de 18km doen. Ik wou op tijd terug thuis zijn omdat ik op woensdagavond normaal gezien voetbaltraining heb en ik wou er nog eens mee trainen. Alles verliep vlot die morgen met openbaar vervoer alleen wist ik niet zo goed wanneer ik moest afstappen. Ik kende de halte wel maar blijkbaar was het nog een halte te vroeg maar door het te vragen daar aan een inwoner hebben we de weg gevonden. Zoals gewoonlijk kende ik daar ook mensen. Waar ik wel van verschoot en om gekeerd die van mij ook dat was dat ik daar mensen van de Padstappers Geraardsbergen heb gezien. Met hen (Patrick en Erwin) heb ik totaal van 24km gewandeld, wat niet evident was. De wandeling bestond uit lussen een van 5, een van 7 en eentje van 10km. De 5 en de 7 was bijna het zelfde alleen dat de 5km ietsje vroeger terug naar binnen ging. De lus van 10km ging de andere kant op. De tocht ging niet verlopen zonder slag of stoot. Daar in de Limburg ligt nog veel sneeuw en ijs, vooral ijs. Met ons gedrieën zijn we dan vertrokken en in de eerste lus van 10km ergens in een klein weggetje is de eerste er onder uit geschoven zonder veel ergs. Voor de rest van de tocht zijn we recht gebleven wel met schuiven en doen maar toch mooi recht gebleven. Na de lus van 10km hebben we nog de lus van 7 gedaan. Deze was meer een stadswandeling met schuiven er bij natuurlijk maar iedereen bleef recht. Zelfs op dat stukje oude spoorwegberm. Terug binnen was het nog maar iets na 11u en hebben besloten om er toch nog een toertje bij te doen. We wisten nog ni of het de 7 of de 5 ging worden maar hebben het bij 7km gehouden. Helaas is dat toertje minder goed voor mij afgelopen. Ik heb die 7km wel gedaan maar ergens in de laatste 2 - 3 km ben ik er onder uit gegaan. Het was ne goeie val en had me ook goe zeer gedaan. De ene knie ving de eerste klap op en daarna kwam de ander knie tegen de grond. De rechter knie waar ik echt op viel deed enorme zeer en was het zeer rustig proberen te staan en terug wat te wandelen. De andere knie viel best mee na 5min was daar niks meer aan. De rechter knie begon een beetje op te zwellen en heb ik nog een hele tijd goed gevoeld. Ik kreeg te horen van een van mijn wandelmaten dat als ge het voelt dan weten dat het nog leven in zit. Veel had ik daar niet aan maar ze hebben wel recht geholpen. In de start zaal  heb ik dan gezien dat de plek waar ik op viel toch al lichtjes dik begon te worden. Buiten die tegenvaller had ik ook nog een beetje geluk. In de zaal zaten enkele mensen die van Opwijk afkomstig waren en die waren daar met de auto. Met die mensen kon ik dan mee rijden naar Opwijk. Dan was ik veel rapper thuis. Dus een geluk bij een ongeluk eigenlijk. Na een bewogen dag was ik blij dat ik thuis was maar door de val heb ik dan maar besloten om niet meer te gaan trainen die avond. De knie wat rust gunnen dat die wat op zijn plooi terug kan komen want morgen sta er terug een wandeling op het programma (natuurlijk als knie het toelaat). Morgen ga ik naar Leuven een euraudax van 25km meedoen.

  Groetjes Zottemie
  Katrien
  06-01-2011 om 21:19 geschreven door kds

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2010
  Hey,

  Er is weer een jaartje voorbij. Voor mij persoonlijk was het een zeer bewogen jaar met veel ups en downs niet dat ik dat altijd liet merken. Ik slaag bijna overal wel door. Nu die ups en downs hebben ook iets positiefs voort gebracht. Ik heb dit jaar veel gewandeld. Ik heb in het begin van het jaar 2010 voor het eerst een doel voor me opgesteld aan de hand van het aantal gewandelde kilometers de enkele jaren er voor. Dit doel had ik gezet op 2200km. Onder het jaar werd het stilaan duidelijk dat ik zeker meer ging wandelen dan het doel dat ik had opgesteld. Na 7 maanden te wandelen had ik mijn doel bereikt, eerlijk gezegd ik verschoot van mijn eigen. Had niet gedacht dat ik dat doel al zo rap haalde. Natuurlijk als je wat grote tochten doet gaat die teller snel omhoog maar nooit gedacht zo snel. Door het jaar kreeg ik wel het vermoeden dat ik mijn doel dit jaar ging halen. Nu ik heb meer dan 2200km gewandeld. De teller is blijven stilstaan op 3640km. Ik heb 1440km meer gewandeld dan ik had gedacht. Het is een resultaat waar ik van dacht nog enkele jaren ging duren om het te halen.  Als je zoveel kilometers aflegt staat de teller van aantal wandeling ook op een redelijk hoog cijfer. Het meeste dat ik op een jaar had gewandeld was 89 tocht in 2008. Dit jaar heb ik de kaap van 100 wandelingen net overschreden met totaal van 106 tochten in 2010. Dit jaar ben ik niet van plan om er over te gaan. Zou wel plezant zijn om tussen de 60 en de 110 wandelingen en tussen de 2000 en de 3500 km te hebben voor dit jaar.

  Het nieuwe jaar is begonnen en ik ben een paar dagen laat maar wil toch aan iedereen een gelukkig, gezond en sportief nieuw jaar wensen. Ook iedereen veel vriendschap en liefde. Dat al jullie wensen voor dit jaar mogen uit komen.

  Groetjes Zottemie en op een van volgende tochten
  Katrien

  06-01-2011 om 20:23 geschreven door kds

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Euraudax Leuven
  Hey,

  Vandaag mocht ik iets later opstaan als gisteren maar het was toch nog vroeg en zeker op mijn vrije dagen. Nu nam ik de trein te Buggenhout om in Leuven te geraken. Na een klein uurtje op de trein als de treinen geen vertraging hebben natuurlijk was ik in Leuven. Net tegen over het station op het Martelarenplein bevond zich Café de sport waar de verzamel plaats was voor iedereen. Het was een euraudax wandeling die om 10u vertrok en het was een toertje van 25km. Dat is meer als genoeg om je jaar mee te beginnen. Er waren veel mensen aanwezig maar je had ook niet veel keuze om te gaan wandelen natuurlijk. De wandeling begon met een stadstoertje en daar na gingen we naar Wilsele. In Wilsele hadden we onze eerste wagenrust waar we 2 sandwiches kregen. We vervolgde onze weg van Wilsele over Herent, Wijgmaal zo terug naar Wilsele. In Wilsele hadden we Caférust in 't Hoeveke. Dan nog effe tot in Kessel Lo wandelen om daar nog een traktatie te krijgen om dan terug naar Leuven te gaan. Het was een goei tochtje maar net als gisteren moest er nog goed op gelegd worden waar we onze voeten neerzetten. De wandelwegen die we onder onze voeten geschoven kregen waren nog zeer glad en nu nog meer want het is ijs met daarover een laagje water. En dat maakt het nu net nog iets gevaarlijker. Tijdens de tocht konden we niet voorkomen dat toch mensen gevallen zijn. Ik ben deze keer recht gebleven. Alle geluk want als ik terug op dezelfde plek val van gisteren was het gedaan met wandelen voor van daag. Maar dat is niet gebeurt en ben ik na 25km met heel de groep binnen gekomen. Dan nog iets drinken en wat na praten en dan was het al weer tijd om van iedereen afscheid te nemen om te zien dat we op tijd onze trein haalden terug naar huis. Tot in Mechelen had ik gezelschap en daarna zat ik in een te kleine maar overvolle trein.

  Volgende wandeling is zondag een klein wandelingetje te Sint Amands. Zaterdag ga ik niet wandelen maar ga ik ijsberen in de Noordzee in Oostende. Tot de volgende keer.

  Groetjes Zottemie 
  Katrien

  06-01-2011 om 00:00 geschreven door kds

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-01-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sleidinge
  Hey,

  Op kerstdag ben ik op tijd op gestaan zodat ik de eerste trein kon nemen die stopte in Buggenhout. Maar ik moest eerst aan het station geraken van Buggenhout. Ik had besloten om dat te voet te doen. Het weekend er voor was ik met de fiets naar het station maar dat was geen goed idee toen. In Buggenhout nam ik de trein naar Gent Sint Pieters en daar had ik zo'n 30min tijd om over te stappen op een trein richting Eeklo. In Gent was ik niet de enige wandelaar die op de trein stapte. Met zen 9 zijn we dan in Sleidinge afgestapt. Wandelclub W.A.K. Sleidinge organiseerde hun eindejaarstocht. De start was in een schooltje niet ver van de statie. Rond 9u was ik aan de start zaal en natuurlijk kende ik enkele mensen. 't Was al mijn 3de wandeling dit jaar dat ik van hen al aan deelnam. De grootste afstand die je kon doen was 22km. Na overal een babbeltje te hebben geslaan, iets gedronken te hebben en me in te schrijven was het tijd om aan de wandeling te vertrekken. Via Keizersgoed naar Linde waar we onze eerst controlepost hadden en dit na nog maar een dik half uur wandelen. De 22 en de 17km maakte daar een lus via Eekske, Drieshoek, Meienbroek en Haantjes terug naar Linde. Hoe meer kilometers ik toen aflegde hoe meer mensen ik tegen kwam die ik kende. Het was met ieder van hen een blij weer zien. Met sommige ben ik een stuk je mee gewandeld. Van in Linde ging de tocht terug naar Sleidinge. Dit stuk van 7,8km via Kromvelde, Zevekote, Hulleke naar de controlepost. Van op deze post was het nog een kleine 4km naar binnen over Hooiwege. Het was een mooi parkour en zekers door dat het bijna volledig besneeuwd was. Maar het weer zorgde dan voor nog wat extra pracht en praal. Het weer was mooi, zon scheen en gaf dat nog een tikkeltje extra meer. Ik vond het spijtig dat ik op een gegeven moment moest vertrekken om de trein te halen naar huis.

  Op 28 en 29 december ben ik in Nieuwenrode en Pepinge gaan wandelen. Beide wandelingen tussen het werk door. De wandeling in Nieuwenrode werd georganiseerd door de sluisstappers. Ik heb toen een 20km afgelegd op sneeuw en ijs. In Pepinge waren de marktrotters Herne de organisatoren. Hier hebben we 15km gedaan door de 11 en de 4km te combineren.

  Groetjes Zottemie
  Katrien

  03-01-2011 om 00:00 geschreven door kds

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (4)
  02-01-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstallentocht met valavond te Opwijk
  Hey

  Woensdag 22 december organiseerde Horizon Opwijk voor de 5de keer op rij hun kerstallentocht met valavond. Dit is een tocht die in het centrum van Opwijk vertrekt namelijk in de schuur van het cultureel centrum Hof ten Hemelrijck. Op moment dat ik in de zaal aankwam was er ni veel volk dus was ik rap rond met toertje van iedereen goeie dag te zeggen. Voor de afstand kon je kiezen uit 6, 12 en 18km. De 12km bestond uit 2 lussen van ongeveer 6km. De 18km waren ook 2 lussen maar dan één van 6km en één van 12km. Ik ben begonnen met een lus van 6km.  Deze lus deed elke afstand aan. Op deze lus kreeg iedereen een gratis glühwein. Vroeg in de namiddag kon ik niet vertrekken. Ik ben pas rond een uur of 16u vertrokken met mijn wandeling. Over die lus van 6km heb ik redelijk lang over gedaan. De toer ging van het centrum richting de Broevinck via kleine geasvalteerde baantjes. Hier en daar zaten er nog veld baantjes bij. Of het nu een veld baantje was of niet, goed zien kon je het niet. Zeker niet onder die laag sneeuw en ijs. Net de spoorweg over in de Broeckstraat keerden we al terug naar het centrum. Via een baantje tussen 2 weien door en nog enkele kleine baantjes kwamen we eindelijk in Neerveldweg. Daar ergens bij iemand in zijn garage kregen we onze glühwein. Vandaar uitwas het nog een 2km tot binnen. Terug in de startzaal moest ik beslissen of ik nog een lus ging doen of al te voet terug naar huis te gaan. Op dat moment komt er nog ne wandelaar binnen. Samen hebben we dan nogmaals de toer van 6km gedaan. Het is dus voor mij een tochtje van 12km geworden. Ik heb her en daar een fotootje genomen. Deze wil ik jullie niet onthouden en voeg ze dus bij dit verslagje bij.

  Groetjes Zottemie
  Katrien
  02-01-2011 om 15:14 geschreven door kds

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Foto


  Archief per maand
 • 07-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 06-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 01-2008

  Foto

  Mijn foto links
 • 2009
 • 2010; 2011; 2012; 2013
 • Vakantie 09, 10 en 11

 • Foto

  Wandelvrienden
 • blog van Guy Verhelst
 • blog van alfred en lou
 • blog van Maaike Vancoppenolle
 • blog van Joost Vancoppenolle
 • Blog van Jipie
 • Blog van Kris
 • Blog van Ludo Depoortere
 • Blog van Johnny Cloesen
 • Blog van Freddy Persoone

 • blog van Alain Putman
 • blog van Steven Jaspers
 • Foto's van Steven Jaspers
 • Blog van Helga Van den Steen
 • Foto’s van Helga Van den Steen
 • Blog van Patrick Vanderstukken
 • Foto’s van Patrick Vanderstukken

 • Blog van Ronny en Linda
 • Blog van Jeroen en Kristel
 • Foto's van Paul Baestaens
 • Foto’s van Andy Huwe
 • Foto's van Chris en Anny
 • Foto's van Willy en Mary
 • Foto's van Marc Lauwaert
 • foto's van Nestor
 • Foto’s van Rene Smets

  Foto

 • Foto's Marc De Coster
 • Luc Vaes
 • Foto's van Johnny Cloesen
 • Foto's van Dirk Heylen

  Foto

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!