Foto
Inhoud blog
 • Weer lang geleden
 • Toinetocht Diepenbeek 03/03/2013
 • Nationale Wandeldag te Overmere Donk 24/02/2013
 • Ingelmunster en Nalinnens
 • Het pajottenland op zen mooist Elingen 17/02/2013
 • Baasrode 16/02/2013
 • Ernage: Marche des Abbayes 09/02/2013
 • Jong Manneke Pis naar Oud Manneke Pis (Brussel-Geraardsbergen) 27/01/13
 • Winterwandeling te Kluisbergen 19/01/2013
 • Wandeltocht in de Citaldel van Namen 13/01/2013
  Foto
  Mijn favorieten
 • aktivia
 • wandelgazette
 • marching
 • beneluxwandelen
 • photo marche
 • Euraudax
 • W.S.V. De Kadodders Sint Katelijne Waver
 • De Lachende Klomp Nieuwkerken Waas
 • Reynaertstappers Belsele
 • W.S.V. De Kadees Aalst
 • W.S.V. Baasrode
 • Opsinjoorke Mechelen
 • W.S.V. De Vossen Buggenhout
 • W.S.V. De Hopbelletjes Opwijk
 • W.S.V. Horizon Opwijk
 • WAK Sleidinge
 • De Kwartels Assenede
 • De Grashoppers Keiberg
 • Goede Doel Stappers
  Foto
  Laatste commentaren
 • 't Was lang geleden (Luc & Hilde)
      op Weer lang geleden
 • Dag Katrien, (SMETS RENE)
      op Toinetocht Diepenbeek 03/03/2013
 • Bewondering (G.U.Y.)
      op Jong Manneke Pis naar Oud Manneke Pis (Brussel-Geraardsbergen) 27/01/13
 • Goe Bezig (SMETS RENE)
      op Maand mei
 • verrast (SMETS RENE)
      op
 • Foto
  Gastenboek
 • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
 • Hallo
 • dag Katrien
 • hoi
 • blog

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

  Foto
  Foto
  Foto
  Heerlijk zijn de velden,
  zacht is de zee, zoet is het strand,
  zalig lang de dag, aanhalig de vrouwen,
  welig de kudden,
  haast opgedroogd het moeras,
  God schept vreugde in kalmte,
  de duivel stookt graag onrust,
  iedereen snakt naar eerbetoon,
  maar de machtige - 
  zijn einde is onmacht.
  een jonge grote afstand wandelaarster (Zotte mie)

  08-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Februari
  Februari. 
  Weekend van 11 en 12
  In de weekend ban ik naar Hoboken geweest voor een wandelweekend. Zo wel op zaterdag als op zondag werd er een euaurdaxtocht georganiseerd. Op zaterdag kon je tot 75km gaan maar ik heb het op een bescheiden 50km gehouden. Dat kwam met mijn werk het beste uit. Na deze 50km was het naar ons slaapplekje gaan daar te Hoboken. Op zondag hebben we dan nog een 25 gedaan. Het was dan ook de laatste 25km die ik nodig had voor mijn eerste schelp. 

  In de week ben ik naar Sint Goriks Oudenhove geweest waar egmont zottegem een van hun midweektochten organiseerd. Hier heb ik een 15km gedaan. Mooi afwisselend van parkour. Hier te Sint Goriks Oudenhove hebben ze een van de mooiste parkouren voor hun midweektochten.

  Op Zaterdag 18 februari was het de 50km van Baasrode. Zoals afgelopen jaren was ik er telkens weer bij van 's morgens vroeg dus dit jaar was het niet anders. Deze keer moest ik eerst 's nachts nog werken. Van op mijn werk ben ik dan te voet naar de startplaats gegaan van de tocht. Alle da was toch mijn bedoeling maar werd halverwege tegen gehouden door wandelaars die naar daar gingen en kon dus mee. De 50km was verdeeld in 2 lussen. Eerst maakten we een lus van 30km naar Oppuurs. De 50km maakte hier dan nog een lus met redelijk wat natuur. Van Oppuurs ging het dan terug naar de startzaal. Op deze lus van 30km kregen we al een appel, belegdeboterham, consumptie. Terug in de startzaal moesten we nog een lus van 20 doen. Een de meest gekende lus ook. Het stuk naar Vlassenbroek op. Dit jaar komen we maar een keer in het zaaltje van vlassenbroek waar we een consumptie kregen. Vandaar moesten we ni ver gaan tot volgende bevoorrading. Hier kreeg iedereen ok die van de andere afstanden een gratis jeneverke. Van hier ging de 50km naar Buggenhout naar Brouwerij Malheur. Hier kregen die wandelaars ne Malheur. Ik moet eerlijk toegeven heb diene nog ni half op gekregen. Ik kreeg geen druppel alcohol meer bij. Had meer als genoeg op, op dat moment. Van aan de brouwerij was het ni ver meer naar binnen. Daar kregen die van de 50 nog een croque monsieur en een tshirt.

  Zondag zijn we naar Zwalm geweest waar de Scheldestappers Zingem een tochtje organiseerde. Hier hebben we de 24 gedaan. En waar deze club voor bekend staat is natuur en ja we hebben ons part goe gehad. Ook van nu af kon er ook ingeschreven worden voor de Megasloeber. En we hebben onze kans ni laten liggen en ons direct ingeschreven. Dus nummer 1 en 2 zijn bekend.

  In de week ben ik niet gaan wandelen want moest fit zijn voor het weekend. Op vrijdag avond was het vertrek van Wase 100. Dit georganiseerd door 2 lange afstandswandelaars en hoed af voor hun organisatie. We zijn om 21u vertrokken in Belsele via Puivelde naar wagenrust 1. Verder naar Sint Pauwels om zo aan wagenrust 2 te komen onder viaduct. Daar trokken we het stropersbos in om dan in De Klinge uit te komen voor eerste caférust na 26,5km Van hier trokken we de grens over naar Nederland voor Nederlandse Clinge en Heikant om dan terug België binnen te komen in Hellestraat waar de volgende rust is. Nog steeds flirten we met de Nederlandse grens om dan na een goei 9km voor goed terug in België te zijn. In Moerbekepolders hadden we onze 5de rust. Via Kruisstraat kwamen dan in Moerbeke zelf voor wagenrust 6 om dan door te stappen naar Eksaarde voor caférust 2. Hier hadden we dan al 66,2km afgelegd of voor die snelle mannen mocht ge er nog 7 of 14km bij tellen. Van hier gingen we verder via Daknam, Lokeren, Molsbroek, Ruiter, Waasmunster, Sombeke, Heide terug naar Belsele om dan te eindigen op tussen de 100 of 114km. Hangt er vanaf of je 1 of 2 extra lussen gemaakt heb of niet. Terhoogte van de caférusten was er telkens een extra lus voor zien voor die er tijd voor hadden natuurlijk. Op het eerste stuk van 26,5km hadden we 2 wagenrusten. Op beide rusten kregen we drank (frisdrank of koffie), iets om te eten (koeken, fruit, snoep, ...). In café was er niks voorzien maar kon je wel wat kopen. Dan waren we voor 40km onder weg naar volgende café. Op deze 40km hadden we 4 wagenrusten. Net als er voor kregen we drank (of soep of jenever) en iets om te eten (koeken, fruit, snoep, stoemp met worst). Van 2de café naar binnen was nog een 35km. Op dit stukken hadden we ok 4 wagenrusten hier kregen we ok weer drank (frisdrank, warme chocomelk) en om te eten (koeken, fruit, snoep, pannekoeken, rozijnenbrood,...). De laatste 35km heb ik met Bart en Rene gewandeld. Na 19u wandelen ben ik dan ook binnen geraakt. Het was een goeie tocht van 100km hopelijk da hij lang genoeg mag blijven bestaan want een van de betere organisaties.

  groetjes Zottemie
  katrien

  08-03-2012 om 21:08 geschreven door kds

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afgelopen 2 weken
  Hey,

  Na een werkweekje ben ik zaterdag met Kobe en Erwin naar Ottignies geweest. Daar hebben we de trein naar Leuven genomen. In café sport op martelarenplein was het vertrek van euraudax tocht georganiseerd door Luc Fraipont. Om exact 9u zijn we vertrokken om van Leuven naar Ottignies te wandelen. Dit via prachtige natuurgebieden en rustige wegen. Na 10uurtjes wandelen zijn we dan in Ottignies toegekomen aan het café recht tegen over het station van Ottignies. Onder een prachtige open hemel hebben we deze mooi 50km tocht kunnen afleggen. Deze keer heeft het niet gesneeuwd zoals 2 jaar geleden maar heeft de regen wel voor enkele modderige wegen gezorgd. 

  Na voor mij een korte nacht zijn we naar Geraardsbergen geweest voor de maximum afstand van wel 32km. De Manneken - Pis tochten georganiseerd door de Padstappers Geraardsbergen. Vandaag was het weer wat minder. Het bleef wel over maar het was bewolkt. En zoals waar de Padstappers om bekend is dat het parkour meestal wel modderig is. En ja ook dit keer was het zo. Langs veld en wei via het ene veld baantje naar het andere veld baantje kwamen we zo langs verschillende deelgemeentes van Geraardsbergen en maakten we zo alle wegen onveilig. Onze schoenen tja die zagen er proper uit. In 2 de deel van de tocht kregen we de bosberg voor geschoteld. Omhoog geen probleem iedereen bleef nog recht maar de afdaling was wat anders. Door de modder afdalen en dan kan het wel is gebeuren dat iemand uit glijd en in de modder terecht komt. Iets na 14u zijn we dan binnen gekomen. Nog wat na gepraat over het weekend en nog een pint pakken met vrienden. Ok om nog te samen van in de zaal naar de wereldkampioenschap veldrijden te zien. Nadien was het tijd om naar huis te gaan.

  Dinsdag een 28 gedaan te Wezemaal onder een prachtige zon in koude temperaturen. Maar weeral in goed gezelschap en in de natuur door bos en wei. Wat moet een wandelaar dan nog meer hebben.

  Zaterdags na het werk over gladde wegen me naar Olen begeven om deel te nemen aan de doffenwandeling georganiseerd door Gedoviba. De maximum afstand was 42km. Door dat ik van mijn werk moest komen zijn we dan ook pas om 8u kunnen vertrekken. Dwars door alle natuur heen zijn we zo van controle post naar controlepost getrokken om zo de 42km af te wandelen. Een stuk langs de vaart of een zij arm, het albert kanaal of dwars door het bos heen. Hier en daar maakten we ook een lokaal toertje door dorpcentrum heen. Na een bewolkt en koude start (het was -16°C) kwam er de zon door en maakte het landschap nog mooier. Alles was al bedekt onder een betoverend wit deken maar met die zon er was het nog meer betoverend. Tegen dat we binnen waren was het buiten al terug aan het afkoelen en was iedereen blij dat we binnen waren.

  Zondags nog een klein toertje gaan doen te Nieuwpoort met mijn vriend Kobe en onze kameraden Dimitrie en Rebecca. Een tochtje van 12km met 2 rustposten en deel van de tocht liep langs de dijk. Op de dijk was het spiegel glad. Maar helaas vandaag kwam er de zon niet door. Het weer zorgde er voor dat er zowel op zaterdag als op zondag niet te veel volk kwam op dagen op de wandelingen terwijl het eigenlijk redelijk goe begaanbare paden waren.

  Volgende wandelingen zijn euraudax tocht zowel op zaterdag als op zondag.

  Groetjes Zottemie 
  Katrien

  13-02-2012 om 09:13 geschreven door kds

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wandelclub Halfoogstvrienden Bellingen

  zondag 12 februari vanaf 7 h 00

  DE 5e ‘HET PAJOTTENLAND OP ZIJN MOOIST’ ! tochten

  Startplaats : parochiezaal – Zwarte Molenstraat te Elingen

  Naast de intussen gekende ‘taalgrenswandeling’ vanuit Bellingen organiseert de wandelclub Halfoogstvrienden Bellingen op zondag 12 februari intussen al voor de 5e keer de ‘het Pajottenland op zijn mooist !’ tochten vanuit de kleinste Pepingse deelgemeente Elingen.  De organisatie tracht ook nu weer zijn reputatie alle eer aan te doen, een natuurwandeling bij uitstek, een tikkeltje ondeugend en avontuurlijk.  Het accent ligt op het parkoers !  Elk jaar weer slagen de organisatoren erin de wandelaar nieuwigheden in het Pajottenland aan te bieden. De basisideologie van de wandeling is om zo veel mogelijk grote wegen te ontwijken.

  Achter elke bocht wordt de wandelaar verrast en krijgt vrijgemaakte paden onder de voeten geschoven, doorkruist eenmalig geopende weilanden, trekt dwars door bos en veld en doorkruist verschillende privé domeinen en natuurreservaten.   Zacht golvende landschappen, heuvellende velden, slingerwegen, bescheiden dorpjes weggedoken in valleien of op hoogten, .. de ideale mix voor een prachtwandeling ! 

  Voor elk wat wils !  Er zijn tochten van 7 / 10 / 15 / 20 / 25 / 32 / 42 en 50 kilometer.  Tijdens het parkoers zijn verschillende rustposten voorzien waar kan genoten worden van een hapje en een drankje. De huisgemaakte soep zal weer van de partij zijn alsook de hoeve pensen. Er zijn ook telkens toiletten voorzien.

  Deelname

  Inschrijven kan vrij tussen 7 uur en 15 uur. De aankomst dient bereikt voor 18.00 uur.

  Deelname bedraagt 1.50  euro  (leden van de aktivia, VWF, FFBMP …) betalen 1.10 euro op vertoon van hun lidkaart).

  INFO : Pol CLEMENT (0475.25 05 30) of Johan DE WEWEIRE (0473.678 180)

  26-01-2012 om 20:47 geschreven door kds

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stembert
  Hey,

  Mijn eerste 100km tochtje van dit jaar zit er al weer op. Deze was natuurlijk een euraudax tocht want een vrije tocht is er nog ni zo vroeg op het jaar.
  het tochtje ging door te Stembert in provincie Luik ter hoogte van ongeveer Verviers. Telkens als ik over Stembert begin zen er niet vele dat het weten te liggen. Maar ik had geluk. Kobe reed en zo kon ik nog wat slapen. De nacht van vrijdag op zaterdag heb ik nog moeten werken. Een uurtje of 4 thuis komen slapen en dan was het al spijtig genoeg tijd om op te staan en te vertrekken naar Stembert. Halverwege zijn we dan even gestopt voor wat te eten. Met een lege maag kan je niet aan een 100km tochtje beginnen. Rond half 14 zijn we dan eindelijk in Stembert toe gekomen. En tja op dat moment was het al te regen. Rap naar binnen om iedereen goeiendag te zeggen, ons in te schrijven, nog iets te drinken en ons klaar te maken om te vertrekken. 5minuten voor vertrek wordt er nog even gefloten dat je maar 5 minuten meer hebt. Om 14u zijn we dan vertrokken aan een tochtje van 20u. Eerst deden we een stuk van 40km en kwamen dan terug in de zaal. Maar gedurende deze 40km heeft het eigenlijk niks anders gedaan dan geregend. Het was wel wisselend van intensiteit. De ene keer was het miezer tot op een gegeven moment een echte plensbui. Iedereen was gewoon nat tot bijna op het vel. Maar voor de rest van de tocht was het toch droog. Dus geluk met ongeluk met het weer. Na 40km kregen we soep met sandwiches. Daarna mochten we nog een toertje van 23km afleggen alle geluk onder een droge hemel. Kot in de nacht kregen we dan soep daarna aardappelen met snijboontjes, spek en worst. En nog een klein dessertje. Na dik uurtjes in de goeie warme zaal te zitten mochten we ons terug naar buiten begeven voor nog een stukje van 25km. Ook nu bleef het droog. Zou kwamen we dan rond een uur of half 8 binnen voor het ontbijt en daarna hebben we dan om het af te leren die dag nog een twaalf, de laatste twaalf km bij gedaan. Na de tocht werden de helpers, seingevers en zo nog bedankt en kregen ze nog iets mee naar huis. Er was ok iemand die zijn 8ste gouden arend liep en kreeg dan ok zijn aandenken. Maar voor de vrouwen die daar voor eerste keer waren en er zen er genoeg, kregen die vrouwen nog een ijsbeerknuffeltje. Ja ik heb nu ok zo'n knuffeltje en die staat nog bij kobe in de auto.

  Volgende tocht is lijntocht euraudax Leuven - Ottignies en zondag is het ofwel molenstede of balen.

  Groetjes Zottemie
  Katrien

  25-01-2012 om 23:04 geschreven door kds

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  04-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2011
  Hey,

  Tja van hier geregeld nog iets te laten weten komt er zoals jullie zien niet veel van in huis. Maar al bij al heb ik het jaar goed afgesloten.
  Natuurlijk ben ik nog blijven wandelen in de maanden november en december. Qua wandelen heb ik het jaar goed afgesloten. Met hier en daar ne grote afstand ben ik dit jaar geëindigd op 4006km en dat in 113 tochten. Tot nu toe heb ik nog nooit zoveel op een jaar bij een gewandeld in al die jaren dat ik wandel. En kan je garanderen dat zijn er al wat jaren. Ik heb ook eens gezien wat ik op al die jaren al bij een gewandeld heb. Ik ben gestrand op 15433km in 702 tochten. Van die 702 tochten zijn er 24 van 100km of meer en 65 van rond de 50km. Maar dit jaar telde echt wel 2 hoogte punten in dit wandeljaar. Het ene was dat ik in september mijn eerste gouden arend heb gelopen en het andere meest spectaculaire is de 200km uit gewandeld te hebben te Lommel

  Zoals jullie kunnen lezen heb ik 2011 goed al wandeld door gebracht. Het jaar afsluiten was dan weer wat anders. Kon niet veel km's wandelen omdat ik begin december een klein ongevalletje heb gehad met mijn autootje. Autootje is pertotal en ik heb er een gekneusd borstbeen aan overgehouden op dat moment. Het was enorm schrikken maar alle geluk dat ik er met licht verwondingen van af kom. Maar ja het is gebeurt. 2012 nieuw jaar en hopelijk nog plezanter of minstens even plezant als afgelopen jaar.

  2012 heb ik ook mogen aan zetten met ne toffe, plezante kerel naast mijn zijde die ik voor geen goud in de wereld voor iemand anders wil in ruilen. Ma ja dat wisten jullie al zekers.

  De maand januari is al half gepasseerd en natuurlijk hebben we al een klein beetje gewandeld.
  Het jaar begonnen met een wandelingetje te Torhout namelijk de katertocht van NVV Torhout. Van bij de start hebben we in het gezelschap van Ireneé en Roland gewandeld. We zen tesamen vertrokken voor de 20km. Ik en kobe hebben uiteindelijk er 16 gedaan maar De andere hebben wel de volle pot gedaan. Het was een zeer grijze dag met af en toe een regenbuitje. Op de laatste controlepost zijn we een beetje blijven plakken terwijl Roland en Ireneé doorgingen. Tja zij moesten ok nog iets verder dan wij natuurlijk.
  Dat was voor de 1ste januari. Den 2de zijn we naar Wingene geweest bij WSV Beernem een kleine geasvalteerde 12km gaan doen. Het weer was het tegenover gesteld van de dag er voor maar parkour trok op niks. En de controlezalen waren iets te klein.

  Dan was het een dagje rust. De 4de januari ben ik met Erwin en Eddy naar Ronse geweest voor de midweektocht van de Chatons Ronse. Door de regen die de afgelopen week er met bakken uit gevallen is moesten ze het parkour ligtjes veranderen. Het waren 3 lussen van om en bij de 7km. Het was daar voor ne keer een vlak, echt een vlakk parkour. Wij hebben elke lus een keer of 2 gedaan en kwamen dus uit op een 30km. Elke wandelaar werd dan nog eens door de club getrakteerd op een glaasje cava of fruitsap.
  Dat was voor de woensdag en donderdag was ik weer met die mannen op stap. Deze keer was het een euraudaxtochtje van 25km te Laken. Het parkour was prachtig en met het weer hebben we heel veel geluk gehad. We hadden 1 zware regen bui en voor de rest zon. En op moment dat we naar huis reden zag de lucht weer pik zwart door de volgende regen vlaag.

  In het weekend hebben we maar 1 wandelingetje van 20km gedaan. Wandeling georganiseerd door Ibis Puurs met vertrek in Sint-Amands. Het was wel is waar een prachtig 20km. De eerste rust bevond zich nog in Sint-Amands van daar wandelde we door via de dijk naar Branst. Hier maakten we een lokalen lus en vandaar gingen we door naar binnen natuurlijk. Binnen nog iets gedronken en dan door gegaan. Tijdens de tocht heb ik ma een klein 200 fotootjes getrokken.

  Een weekje werken, zaterdag terug wa uit rusten en zondag een wandelingtje bij de Scheldestappers gaan doen. Vandaag waren we in het gezelschap van goeie vrienden namelijk Dimitri en Rebbeca. Samen hebben we een 25 gedaan en ons rot geamuseerd in de modder. Over het parkour kan ik eigenlijk niks zeggen want was goe. En ja de schoentjes moeten weer gekuist worden natuurlijk.

  Volgende week is het Stember een 100km euraudaxtochtje. De week er na een lijntochtje Leuven-Ottignies en zondag zullen we nog wel zien. En dan zit er de maand januari al op voor dit jaar.

  Groetjes Zottemie
  Katrien

  04-01-2012 om 00:00 geschreven door kds

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  21-11-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Begin November
  Hey,

  Ja ik weet het het geen wat ik denkt te doen, doe ik niet. Ik heb te weinig uren in een dag en te weinig dagen in een week en zo voort. In het weekend ben ik niet gaan wandelen in Sint-Katelijne-Waver. Maandag 31 oktober hebben we 50km euraudax gedaan te Merksem. Het viel best mee maar heb die kanten al mooiere tochten gedaan. 's Avonds na die euraudaxtocht te Merksem zijn we door gereden naar Zottegem om er deel te nemen aan hunne Halloweentocht. Deze vertrok aan de Bevergemse vijvers. Je kon tussen verschillende afstanden kiezen tot 21km. Het was wel mooi, overal op de tocht waren uitgeholde pompoenen te zien die natuurlijk verlicht werden door een t-lichtje binnen in. Het was best wel eens tof om mee te doen maar massa volk massa volk. Dinsdag op 1 november zijn we naar Andenne gereden voor 26km georganiseerd de La Caracole Andennaise.
  Het was een mooie maar zware tocht en volgend jaar organiseren ze voor het eerst een 100km tocht. Ze organiseren deze tocht omdat ze 10 jaar bestaan. Het was een zware maar mooie tocht, we hebben er ook onze tijd voor genomen.
  Zaterdag die er opvolgde ben ik een rustige euraudax te Denderbelle mee gedaan. Het was ook een leerrijke wandeling voor mij. Voor de rest heb ik dat weekend niet gewandeld. Het weekend van wapenstilstand hebben we een 7 gedaan te Torhout een 10 te Deinze en om het weekend af te sluiten een 7 te Ruisbroek. De 7 in Torhout hebben we een beetje op snelheid gedaan. Dan nog iets gedronken met kameraden in de zaal en dan op weg naar huis omdat ik 's avonds nog moest voetballen. En we zijn gewonnen met 8-0 tegen Oudenhove. Voor de wandeling in Deinze hebben we onze tijd genomen maar ook vandaag moesten we zien dat we op tijd terug thuis waren want 's avonds waren uitgenodigd voor een trouwfeest. Het was een super feest. Natuurlijk zondag ook niet vroeg uit ons nest geraakt en iets na de middag in Ruisbroek toe gekomen. De 7 km rustig op het gemak gedaan en na de wandeling weer wat blijven plakken. Maar deze keer moesten we nergens meer heen. Juist zien dat we optijd gingen slapen zodat we er de dag nadien er op tijd uit geraakten om te gaan werken. Dit weekend hebben we op een rustig tempo de 13 km te Zedelgem gedaan. De tocht ging naar Snellegem. De tocht was goed maar de controleposten waren klein. Je had weinig plaats om te zitten of zelfs te bewegen.  Maar het was goed. Die zelfde dag zijn we nog naar een feestje geweest tot 3u in de morgen. Natuurlijk is het dan op zondag uitslapen en komt er van wandelen niet veel in huis. Maar tocht hebben we tijd gevonden om naar Wenduine te gaan voor een prachtige wandeling over het strand door de duinen en de duinbossen. En dat onder een prachtige najaarszon. Wat moet ge nog meer hebben. We hebben het daar bij een bescheiden 12km gehouden maar hebben er wel dikke 4u over gedaan en maar een kleine 280 foto's getrokken over heel de wandeling. En dan moest het nog juist lukken dat ik aan het strand te Wenduine nog familie tegen kom die in Opwijk wonen wat niet ver van mijn deurtje is. De foto's van deze tocht volgen nog maar het SD cart ligt nog in Aartrijke.

  Groetjes Zottemie
  Katrien

  21-11-2011 om 14:56 geschreven door kds

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-10-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voetbal
  Hey

  Buiten wandelen doe ik nog voetballen als sport. Ja dat doe ik nog steeds. Dit seizoen zijn we alle sinds al goed gestart. Zeer goed zelfs. Van de 5 matchen die we gespeeld hebben, hebben we er 4 gewonnen en 1 gelijk gespeeld. Tijdens deze 5 matchen hebben we 38 doelpunten voor en maar 2 tegen. Daarbij komt nog dat we 1 match voor de competitie moeten inhalen en dat we al 1 beker match gespeeld hebben die we ook gewonnen zijn.

  Even onze stand van alle matchen:
  09/09 Lutterzele - Sjoeters 0-9
  16/09 Sjoeters - Mazenzele nog te spelen
  23/09 Sjoeters - Oudenhove 4-1 Bekermatch
  30/09 Lippelo - Sjoeters 2-2
  07/10 Sjoeters - Cristal 14-0
  14/10 Schoonaarde - Sjoeters 0-8
  21/10 Sjoeters - Bonte Girls 5-0

  Dit zijn tot nu de matchen die gepasseerd zijn. Hier onder voeg ik nog de stand van nu toe. Maar natuurlijk die verandert telkens als er een match gespeeld wordt.

  Club P W L D F A Pts

  Troubleshooters Asse 7 5 0 2 24 5 17
  De Sjoeters Dames 5 4 0 1 38 2 13
  Terminus Girls Aalst 6 4 1 1 18 3 13
  Bonte Girls Lokeren 6 4 2 0 24 8 12
  Lutterzele Girls 7 4 3 0 17 17 12
  Lippelogirls 6 3 1 2 28 9 11
  Sparta Den Bos 6 2 3 1 8 13 7
  Eendracht Mazenzele 6 2 3 1 11 13 7
  Silverbells Oud'hove 7 2 4 1 9 22 7
  Juventus Schoonaarde 5 2 3 0 9 14 6
  Cristal Merchtem 7 0 6 1 4 41 1
  KFC Herzele 6 0 6 0 0 43 0

  Volgende match is  04/11 Terminus Girls Aalst - Sjoeters

  Groetjes Zottemie
  Katrien

  25-10-2011 om 18:05 geschreven door kds

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oktober
  Hey,

  Daar gaat mijn goeie gedachte van jullie op tijd en stond op de hoogte te houden wat ik doe qua wandelen.
  Op zaterdag 8 oktober zijn we naar Lommel geweest. Jean Jansens en Hilde Versmissen organiseerde hun laatste euraudaxtocht voor dit weekend. Het was een 20uren tocht dus dat betekent een 100km. Maar wij hebben het bij 50km gehouden. Het was een prachtige 50km door Lommelse Sahara en andere prachtige natuurgebieden. Na de 50km hebben we met de groep nog mee gegeten en daar na was het tijd om naar huis te rijden. Het was een lange rit nog naar huis. Zondags zijn we een kleine wandeling gaan doen in Waasmunster. Hebben op een klein wandelingetje gehouden wegens het slechte weer en we moesten nog weg

  Het weekend er op was weer druk bezet. Zaterdag een euraudax tochtje van 25km in Terhagen. Het heeft men nieuwe stukken laten zien die ik nog niet wist zijn. 's Avonds naar een feestje maar daar konden we het niet te laat maken. Zondag morgen moesten we er op tijd uit om naar Ekeren te rijden. Het was namelijk onze eigen organisatie en ik moest helpen om met de rest alles in goede banen te leiden. Ik stond op de controlepost en meeste van de dag stond ik in de keuken achter het fornuis om de soep verder af te werken en zorgen dat ze warm was. Als alle wandelaars gepasseerd waren konden we de zaal wat op ruimen en rond 17u ben ik en Kobe aan de laatste 6 km begonnen en deze ook de pijlen afgedaan. De laatste 6km passeerde ook aan het Mast. Natuurlijk konden we het niet laten om eens tot boven te gaan. En wat een prachtig uit zich was het daarboven. Het weer was ideaal voor dit. Het was helder blauwe hemel met een prachtige zon. Een maal aan de startzaal daar nog even geholpen en dan nog iets gegeten en dan was het tijd om naar huis te rijden. We mochten zo'n 724 wandelaars verwelkomen. Weer een beetje meer als vorig jaar hopelijk kunnen we het zo blijven houden. Dus iedereen bedankt om te komen die gekomen zijn en die er dit jaar niet bij zijn er is nog steeds volgend jaar.

  De foto's van deze tocht zijn te vinden op volgende link. Deze keer heb ik ze niet getrokken maar Kobe.

  Afgelopen weekend heb ik 3 tochtjes gedaan. Zaterdag namelijk 2. Eentje van 14km te Lebbeke georganiseerd door De Denderklokjes Lebbeke. Het waren 3 lussen, eentje van 5, eentje van 7 en eentje van bijna 9km. Ik heb die van 5 en die van 9km gedaan. De lus van 9 ging naar Opstal. Ja daar waar ik woon. Het was een lus zoals ik verwacht had. Alle stukjes natuur die ze konden geven hebben ze op die lus gegeven en voor de rest hebben ze alle kleine baantjes op gezocht. De lus van 5km was prachtig. Veel stukken die ik nog niet gedaan heb en bijna volledig in de natuur. Voeg daar dan nog goed weer bij en de dag kan niet mee stuk. Na Lebbeke ben ik door gereden naar Jette. Iets na de middag ben ik daar nog vertrokken voor een 12km. Het was een beetje zoeken van hoe het parcour liep maar voor de rest was het een redelijk parcour. Na die 12km ben ik maar eventjes (zo'n 3u) blijven plakken. Dan was het hoog tijd om naar huis te rijden.

  Zondag in de voormiddag zijn we in Belsele vertrokken voor een 17km. Een tocht georganiseerd door de Reynaertstappers Belsele-Sinaai. Vele mensen gezien en er een babbeltje mee gedaan. Het parcour vertrok via Molsbroek en we kwamen er via terug binnen. Het was een afwisselende tocht. Rustig gewandeld en genoten van een prachtig weer. We hebben er maar 5uurtjes over die 17km gedaan. Maar enorm genoten.

  Volgende week zondag ga ik naar Sint Katelijne Waver en maandag naar Merksem. Zaterdag valt nog te zien. Dat is nog niet beslist.

  Groetjes Zottemie
  Katrien

  25-10-2011 om 17:25 geschreven door kds

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-10-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fulda
  Hey,

  Het eerste weekend van oktober ben ik vrijdag namiddag naar Fulda vertrokken. Dit samen met Kobe, Dimitri en Rebecca zijn we naar ginder gereden. We overnachten in hotel Maritim voor het weekend. Zaterdag en zondag namen we deel aan IML tocht. Beide dagen kon je tot 42km gaan. Ik en Kobe hebben 2 dagen 42 gedaan en Dimitri en Rebecca hebben de eerste dag 42 gedaan en de andere dag 21. 

  De rit naar Fulda was zo'n dikke 6u rijden maar we zijn een paar uur langer onder de baan geweest wegens file in Duitsland. Fulda is in Oost Duitsland gelegen en in Duitsland reden we van de ene file in de andere. Om 21u zijn we dan eindelijk aan ons hotel toegekomen en we konden ons ogen ni geloven. Het was er prachtig in het hotel. Beide sliepen op 3de verdieping. En 's morgens konden we al gaan ontbijten van 6u30. Dat kwam goed uit voor het wandelen, zeker als je 42 wilt doen. De ontbijtzaal was ongelooflijk prachtig en groot. Het ontbijt was enorm uitgebreid. Dus keuze genoeg en met honger vertrok je echt niet. 

  Van aan het hotel gingen we te voet naar de startplaats aan de kazerne. Dimitri, Rebecca, Kobe en ik waren op tijd vertrokken en het zou maar een kleine 2km zijn naar ginder. Ten minste als je de juiste weg neemt en niet heel Fulda rond wandelt. Dan doe je er langer over dan je dacht. We waren nog net op tijd voor de bus te halen. Ja de bus. We werden de eerste dag een eindje verder in een ander dorpje gedropt om van daar uit te vertrekken aan onze tocht van 42km. En en rond het dorpje maakten we een prachtig lusje. Geen licht hoor, er zaten een paar stevige klimmen bij. Ze waren zwaar genoeg om boven even op adem te komen. Maar boven levert het dan weer prachtige uitzichten. Het weer kon niet mooier zijn op dat moment. Helder blauwe lucht met een prachtige zon waardoor we nog verder konden zien. Natuurlijk moesten we deze 42km niet in ene trok te doen. Regelmatig waren er rustposten midden op straat, in een garage, noem maar op je kan het zo gek nog niet bedenken of je had er rust. Af en toe hadden we rust in een klein zaaltje. Alleen wist je niet hoe ver de controleposten van elkaar verwijdert lagen. Je moest je behelpen met een plannetje en dor de pijen te volgen. Op het plannetje kon je zien welk dorpje je rust had maar verder niet veel. Gewoon wandelen en genieten en niet druk maken hoe ver het was. Dag één was al geslaagd. Na de wandeling nog wat op de startzaal blijven plakken en 's avonds iets gaan in het hotel zelf.

  Dag twee: deze keer hebben Kobe en ik wel de goeie weg gekozen naar de startplaats. Vandaag moesten we geen bus halen. Dus hadden we tijd genoeg. De 42 was een prachtig parcour. Onderweg kwamen we steeds meer Belgen tegen. We hadden zelfs zo doorgestapt dat we de 3 Musketiers die deze keer met 5 waren in haalden. Op de eerste rustpost hadden we een klak gevonden van de wandeltrofee van West-Vlaanderen. We hebben ze maar mee genomen en op de voor laatste rust hebben we die klak aan de eigenaar terug gegeven. Het was een prachtige dag, prachtig weer, goed gezelschap en niks dan toffe mensen onderweg tegen gekomen. Met andere woorden het weekend was enorm geslaagd. Een beter weekend kon niet.

  De foto's van dit weekend zijn te vinden op volgende link:

  Groetjes Zottemie
  Katrien

  12-10-2011 om 00:00 geschreven door kds

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-09-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De maand september
  Hey,

  Mijn goede voor nemers die gaan tegen woordig goed in de mist. De maand september is al weer bijna voor mij. 3/4 van het jaar 2011 is al voorbij gegaan. Deze maand heb ik enkele wandelingen gedaan.
  De wandeling van het eerste weekend staat in het vorig bericht. De wandeling die er opvolgen ga ik jullie nu meedelen.

  Weekend van 10 september heb ik een 14km gedaan in Denderleeuw. Rustig wandelen van Denderleeuw naar de controlepost in Erembodegem en terug. Het was zeer warm weer en heb rustig kunnen genieten van alle rust en stilte rond mij. Ik liep echt gewoon alleen op het parkour. Het was afwisselend natuur en asvalt. Na deze tocht te Denderleeuw ben ik naar een bbq geweest en daarna naar Ronse. In Ronse ben ik met de euraudax wandeling vertrokken om 2u 's nachts voor nog een lusje van 25km. Idd goed zot. Van in Ronse ben ik dan door gereden naar Vichte. Daar nog even een dutje gemaakt in mijn auto en dan nog maals 26km gedaan met Kobe en Sandra.

  Het weekend van 17 september heb ik van zaterdagavond tot zondag late namiddag een 100km euraudax gedaan te Haaltert. Het was mijn aller laatste tocht voor mijn 1ste gouden arend. Het was lastig zeker 's nachts. Wakker blijven kon ik echt niet die nacht. De ergste nacht tot nu toe qua niet wakker blijven die nacht. Over dag ging het terug al wat beter. Om iets voor 17u zijn we dan binnen gekomen en had ik mijn eerst vogeltje binnen.
  Net zoals ik behaalde Réne zijn eerste vogel, Maaike hare 3de vogel. We hebben samen gelegd voor een traktatie voor onze 3 vogels. De traktatie bestond  uit citroenjenever en zelf gemaakte cupcakes. Ik had zo'n 90cupcakes gemaakt en die waren rapper op dan ik had gedacht. Als die er nu 5 minuten gestaan hebben zal het veel zen. Van iedereen kreeg ik complimenten dat de cakejes overlekker waren

  Dit weekend zijn we eerst de 50km gaan doen in Melle namelijk de deliriumtocht. Het was een prachte afwisselende tocht. Hoe het  t-shirt is weet ik niet want er waren er te weinig. De personen dat geen t-shirt op dat moment zelf hadden worden er op gestuurd naar de club. Het was een prachtige dag door natuur in en rond de kanten van merelbeke, moortslede, ....  Hierna vertrokken we naar Velzeke. Maar eerst natuurlijk onze delirium te Melle in de brouwerij dat we daar kregen. Eerlijk gezegd ik was zo moe dat diene me echt niet smaakte. In Velzeke heb ik dan ok maar eerst een paar uurtjes geslapen en de laatste lus heb ik nog mee gewandeld. Na Velzeke naar huis nog wat slapen. Het was een super super super druk weekend. Maar nog niet druk genoeg om zondag af te sluiten met een 6 km in Overmere Berlare. Vertrek aan het Donkmeer en de 6km ging volledig rond het donkmeer met nog een klein stukje er bij. Dat was het laatste drukke weekend. Hiermee sluit ik ook september af om aan de maand oktober te beginnen.

  Groetjes Zottemie
  Katrien

  27-09-2011 om 21:12 geschreven door kds

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-09-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eerste weekend van september
  Hey,

  Het eerste weekend van september was een druk, emotioneel. Wat wil je, eens een toffe mede wandelaar die tegen een ziekte moedig gedragen heeft maar het gevecht niet gewonnen had spijtig genoeg. De uitvaart vond ook dit weekend plaats. Ik had me al ingeschreven voor de zwemwedstrijd te brugge. Dus daar moest ik ook nog naar toe. De laatste van het seizoen. Deze keer was het terug 1km zwemmen in de reie. Het was heel warm weer en het water bracht wat verfrissing. Alleen op sommige plekken was het dan weer te koud. Maar na een dikke 20min zwemmen kon ik er al terug uit. En dan opwarmen in de zon. Voor ne keer ging dat. Meestal is het niet zo goed en was je rap onder de douche als er tenminste water was. Maar nu had ik eigenlijk geen zin. het was zalig goed daar buiten in de zon, na genieten van het zwemmen, babbelen met mede zwemmers.

  Daarna reed ik door naar Torhout. Daar was een euraudax organisatie van 100km. Ik ben mee gestart met de groep om 18u 's avonds? En het was de bedoeling door te stappen tot zondag morgen 9u. Maar 's nachts om 1u30 ben ik gestopt. Het zat me niet mee. Het goot dat niet te doen was er in te wandelen en had door mijn werk wat last aan de knie wat nu al volledig over is natuurlijk. Maar het was toch plezant. Om 4u30 's morgens vroeg ben ik terug met de groep mee gegaan maar niet al wandelend maar met de fiets dat ik van iemand geleend heb. Het was dan nog een lange 24km voor mij op diene fiets. Ik begeleide de groep om dan de groep veilig over te laten steken. Om iets voor 9u zat de wandeling er op en kon ik paar uurtjes gaan slapen. En daarna pas naar huis gereden.

  Groetjes en tot op volgende wandeling.
  Zottemie
  Katrien 

  06-09-2011 om 21:10 geschreven door kds

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Augustus
  Hey,

  De maand augustus is ondertussen  op zen einde gelopen. Deze maand stond vol met allerlei leuke sportieve evenementen. Een paar heb je al kunne lezen. De rest volgt nu.
  Ik ga verder op het vorig bericht en dat is gestopt in Puurs. Het weekend dat daar opvolgende was het weekend dat de Dodentocht plaats vond te Bornem. Net zoals afgelopen 3 jaar heb ik ook dit jaar weer deel genomen aan deze 100km tocht. Het was mijn 4 deelname en ook de 4de keer dat ik binnen gekomen ben. Maar elk jaar heb ik het steeds later en later gemaakt. Tijdens de nacht ging het nog redelijk goed. Wel wat moeten vechten tegen de slaap maar tocht het ging redelijk. Maar in Opdorp kreeg ik toch weer een zware klop te verwerken. Na een dutje in Lippelo kwam ik er boven op. Om 21u15 zijn we dan met 3 over de meet gegaan. Iets later naar huis om wat te slapen.

  Zondags moest ik op tijd opstaan voor cakejes te maken voor maandag tijdens de wandeling. Zondag namiddag nog even gaan zwemmen in kanaal Herentals - Bocholt te Geel. Het was 1000m maar die ging niet zo volt als anders. Daarna heb ik me nog laten overtuigen om de zwemjogging mee te doen. Dus nog eens 500m er bij.

  Maandag ben ik naar Betekom geweest. Daar werd een euraudaxwandeling georganiseerd tot 50km. Ik heb de volledig 50km gedaan. En had belooft aan de organisator om voor cakes te voorzien voor alle deelnemers. Moet toegeven ik doe dat alleen voor euraudaxtochten omdat er anders te veel gemaakt moeten worden. En zoveel tijd heb ik nu ook daarvoor niet. Maar de tocht was prachtig verdeeld onder 2 lussen van 25km. Beide lussen waren prachtig maar de laatste was het schoonst van allemaal.

  In het weekend daar op ben ik niet gaan wandelen. Gewoon wat anders gedaan, ok sport maar wat anders.
  De maandag ben ik naar Marke geweest voor een rustig tochtje georganiseert door WSK Marke. We hebben de grootste toer gedaan en dat was eentje van ongeveer 18km. Alle geluk was het goe weer.
  Dinsdag was het naar Poperinge gaan voor tent op te zetten voor de komen dagen. Woensdag begon de 4 daagse vande Ijzer. Maar de wandelaars die in een kamp slapen zijn meestal al van de dag er voor al aanwezig op het kamp. Wij dus ook. Woensdag was het vertrekken met de bus naar Oostduinkerke. Donderdag was het vertrekken in Poperinge zelf en vrijdag in Diksmuide. De wandeling in Oostduinkerke was goed. Veel beter dan ik zelf had verwacht. De wandeling te Poperinge was zwaar: zwarte berg, rode berg, catsberg, ...
  De wandeling in Diksmuide heb ik niet veel van gezien. Het was rot slecht weer en ik was gehaast.
  De zaterdag heb ik niet meer kunnen deelnemen aan de 4 daagse omdat ik toen al in Eupen zat voor de Oxfam Trailwalk. 4 kameraden namen deel aan deze tocht en ze hadden iemand nodig voor te volgen. En dat was ik samen met dirk en suzanne.
  Zondag morgen om 10u20 ben ik dan eindelijk thuis geraakt. Dan nog even thuis doorbrengen en zien dat ik tegen 13u30 ten laatste in Willebroek. In het blosodomein Hazewinkel ging een zwemwedstrijd door. En natuurlijk nam ik daar weer aan deel. Een 2km zwemmen in open water.

  Dat was het voor de maand augustus. Onder tussen is het de maand september al begonnen.
  Ik laat bij deze ook direct mijn planning voor de maand september aan jullie weten.
   03/9     zwemmen en wandelen te Torhout
  10/9     Ronse
  11/9     Vichte
  17/9     Haaltert
  24/9     Melle en Velzeke

  Dat zijn de wandelingen voor deze maand. Niet veel maar bijna allemaal grote tochten. Daar bij komen ook nog enkele feestjes en elke week een voetbalmatch op vrijdagavond dus meer als genoeg te doen in het weekend.

  Groetjes en tot op een van de volgende wandelingen

  30-08-2011 om 00:00 geschreven door kds

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grammene (Deinze) en Puurs
  Hey,

  Het weekend voor de dodentocht heb ik het rustig aan gedaan. Zaterdag ben ik eerst naar Grammene geweest. ATB De Natuurvrienden Deinze organiseerde hun 15de Vlastocht te Grammene. Ik ben naar daar geweest om mijn vrienden waar mee ik al 4 jaar op rij mee op reis ga terug te zien. Elk jaar zijn we ergens anders naar toe geweest maar elk jaar even veel leute. Ik ben daar rond een uur of 8 toe gekomen. Wat gebabbeld, ingeschreven en dan aan tochtje van 15km vertrokken. Van in Grammene gingen we naar Gottem door het natuurgebied naast de oude Leie. De controlepost was in een zaaltje te Gottem waar we een lus maakten van bijna 6km, ook door natuurgebied. Van in Gottem was het nog een klein stuk naar binnen. Om de eerste keer naar de controle te gaan en te vertrekken aan de lus was een stuk het zelfde. En net op dat stuk kwam ik constant mensen tegen die ik kende. Ik dacht eerst de 20km te doen maar ja door dat ik net iets te veel mensen tegen kwam die ik kende, heb ik maar de 15 gedaan. Het was een prachtige 15km. Na de wandeling nog even wat blijven hangen, ijsje met aarbeien gegeten, gebabbeld, gewoon weg genoten.

  Dan ben ik door gereden naar Onkerzele waar de Padstappers van Geraardsbergen ook een tocht organiseerde. Mijn bedoeling was om daar nog een toertje van 10km te wandelen. Ik ben daar om 14u toe gekomen en om 17u30 ban ik terug naar huis gereden. Heb ik gewandeld, heb ik niet gewandeld??? Maar kan wel zeggen het was een zeer rustige dag.

  Zondag ben ik naar Puurs geweest in de voormiddag. Ibis Puurs organiseerde hun wandel 3-daagse. Vandaag was het de laatste tocht en wel de duveltocht. Iedereen die wou kreeg een duvel gratis. En anders kreeg men water in de plaats. Ik kon het me niet laten om toch een duveltje te drinken ook al was het nog 's morgens. Ik heb er de 17km gedaan. Veel kan ik er niet van zeggen, het was zoals elk jaar, een goei verkenningstocht voor het weekend er op voor dodentocht.

  Hier bij deel ik nog enkele foto's mee van de wandeling te Grammene.

  Groetjes Zottemie
  Katrien
  20-08-2011 om 01:00 geschreven door kds

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  12-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bellingen
  Hey,

  De dag na Bütgenbach ben ik naar Bellingen gereden voor nog een tochtje van 50km. Wandelclub Halfoogstvrienden Bellingen organiseerde hun taalgrenswandeling Pajottenland. Een wandeling dat rond ging waar je dwars door de natuur zou wandelen. Ik ben gaan zien of het waar was.

  Zondag morgen om 6u35 stond ik al aan de start te wachten op mijn wandelmaat. Om iets na 7u zijn we dan vertrokken aan de tocht van 50km. Ik benieuwd wat ze ons onder onze voeten zouden schuiven en mijn maat die wist het al. Hij was er vorige keer ook geweest. De 50km werd al van in begin van de rest afgesplitst. De eerste rustpost was in de poort van een schuur van Hof Buvingen. Er stonden enkele stoelen en een tafel met daar wat drank op, klein maar fijn. Van hier gingen we terug naar Bellingen waar we onze volgende rust hadden waar ook nog enkele ander afstanden kwamen. Maar voor we daar waren was het nog even wat beleven. Dwars door veld en wei, door privé domeinen heen, zo kwamen we ook door Mouliebos. Om in het Mouliebos te geraken moesten over prikkeldraad kruipen. Alle geluk dat de organisatoren er wat op gevonden hadden dat het niet moeilijk was. En om er uit te geraken werden er wat balken in een diep beekje gestoken alleen staken die wel schots en scheef. In Zaal de Kring waar de 2de rust was, kwam de 42km ook. Iets voorbij de controle post aan het begin van een veld werden de afstanden 15 en 10 afgezet met de bus. De wandelaars van 15,10 en 7 km werden in het parkour gedropt met de bus. De 7 km werd aan de kerk van Bellingen afgezet, een goei 600 meter van de controlepost. Deze bevond midden in het veld. Ze hadden er een partytent neer gepland samen met nog wat tafels en stoelen. Daarbij was er nog een bbq voorzien. Hier maakten de 42 en de 50 een lus van 8km waardoor we dan een 29km hadden afgelegd. Van hier ging het over Tubize, privédomein kasteel Ten Daele naar fruitbedrijf De Schrijver. Vanaf hier moesten we nog een 15km doen. We hadden nog 3 rusten, 2 in Quehain en laatste terug in dat fruitbedrijf. Van aan dat bedrijf gingen we door Bellingen bos naar Quehain. Hier wachten nog een paar medewerkers ons op aan een tentje. Hier moesten we nog een lusje maken van bijna 6km. Van Quehain ging het terug naar De Schrijver. Bij het bedrijf was alles al op gekuist en dicht toen wij er aan kwamen. En aan dat tentje was dat eigenlijk ook al het geval. We zijn dan uiteindelijk na bijna 13u wandelen binnen gekomen. Het was zo'n prachtige wandeling van begin tot einde door natuurbaantjes, dwars door natuur privédomeinen. Na de wandeling hebben we daar met de organisatie nog goe geamuseerd. Een dag om in te kaderen. Wandelen rustig en niet te snel, genieten van natuur, goe weer, goe gezelschap. Meer moest het dus echt niet zijn.

  Foto's zijn te vinden op volgende link:

  Groetjes Zottemie 
  Katrien

  12-08-2011 om 00:00 geschreven door kds

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bütgenbach
  Hey,

  Zaterdags na mijn weekje Oostenrijk ben ik zeer vroeg uit mijn nest gekomen voor een wandelingetje in Bütgenbach. Om 3u30 ongeveer ben ik met mijn autootje vertrokken naar ginder. Na dikke 2u rijden ben ik daar eindelijk toegekomen. Tot nu toe de verste rit dat ik met de auto alleen al gemaakt heb. Het is zo dat je leert autorijden natuurlijk maar toch. Alleen is maar alleen he. Rond een uur of 6 's morgens ben ik met Luc vertrokken aan de 50km tocht die door wandelclub wanderfalken Weywertz georganiseerd werd. Het was hun 35ste Internationale sommerwanderung die deze club organiseerde. Vertrokken direct het bos in om iets verder terug uit te komen aan het leger domein te Elsenborn. Daar gingen we door het oefenschietterrein. Heen was via de geasvalteerde baan die er liep en als we terug keerde was het via een veldbaan. Alle afstanden trokken de richting van Monschau uit. Elke afstand keerde op tijd terug en enkel de 50km afstand ging tot in Monschau zelf. In Monschau hadden we rust in de Handwerkermarkt te Monschau. De oude glasblazerij, hier wordt nog op ambachtelijke wijze glas geblazen in allerlei vormen en creaties. Je kan de mensen aan het werk zien en even rond dwalen in het winkeltje. Er is van alles te zien dat met de hand gemaakt zijn. Prachtig om te zien. We hebben er even de tijd genomen om rond te lopen. En ik heb daar iets gekocht, een klein lief, schattig knuffelezeltje. Van Monschau gingen we terug naar Bütgenbach via de zelfde controleposten maar verschillende prachtige natuurwegen. Van heel de dag behalve in Monschau zijn we de natuur niet uit geweest. 
  10-08-2011 om 09:49 geschreven door kds

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reis naar Oostenrijk

  Stuben am Arlberg, Vorarlberg

  Zondag 17/07/11

  Met busmaatschappij De Reizende Vriendt vertrokken we naar Oostenrijk naar het vakantiegebied Vorarlberg in het dorpje Stuben. Om in Oostenrijk te geraken moesten we Duitsland door. Langs Aken, Koblenz, Ludwigshafen, Heilbronn, Stuttgart, Ulm, Lindau en Bregenz zijn we dan in Vorarlberg geraakt waar het dorpje Stuben gelegen is. Buiten de stops stonden we ook nog in de file wegens wegenwerken in Duitsland en redelijk wat verkeer. We zijn uit eindelijk rond 20u15 in Stuben toe gekomen. Waar we hartelijk ontvangen werden door gastvrouw en medewerkster met wit wijntje of schnaps. We mochten onmiddellijk aan tafel voor het avondeten. Ondertussen werden onze bagage al naar de kamers gebracht. Na het avondeten kregen we onze sleutelkaart en konden op onze kamers. Enkele personen sliepen in Haus Albona en de rest in Hotel Post.

  Maandag 18/07/11

  De eerste nacht in Stuben zat er op. Vanaf 8u konden we gaan ontbijten. Er was van alles voorzien zodat er voor elk wel iets tussen zat dat men lusten. Om 9u was het verzamelen aan hotel post voor een verkenningstochtje in en rond Stuben. Om 11u werden we in de kelder van Albona verwacht voor een verwelkoming aperitief. De gastheer Thomas en zijn Vrouw Irene stelde ons hun volwaardig team op een humoristische manier voor tijdens het aperitief. Daarbij legde ook de gastheer uit hoe Stuben ontstond en dat het geen eigen burgemeester, pastoor, politie, enzovoort had. Voor een week tijd werd er 2 personen uit onze groep gekozen als burgemeester en pastoor. Om 12u konden we dan in Hotel Post aan tafel gaan voor het middag eten. Om 14u werden we aan de bus verwacht om door te rijden naar St. Anton. De wandelaars stapten uit aan het Mooserkreuz om vandaar aan de wandeling te beginnen onder leiding van Thomas. De wandeling ging via de Rodel-Hütte naar St. Anton. Onderweg hadden we een paar haltes en een goeie borreltje hoorde er bij. In St. Anton hadden we afgesproken in Sportcafé Schneider tegen 17u. Vandaar gingen we met de bus terug naar Stuben. Om 19u konden we aan tafel voor uitgebreid avondeten. Daarna nog wat napraten in de bar bij een goeie drankje.

  Dinsdag 19/07/11

  Om 9u verzamelen om dan met de bus door te rijden naar het dorpje St. Christoph Bij vertrek in Stuben konden we voor het eerst tijdens ons verlof wat blauwe lucht zien en kwam er af en toe de zon door. Maar in St. Christoph hadden we toch geen geluk. Het was koud daar en dik bewolkt. Iedereen was klaar voor een klim van ongeveer 2uur 30 minuten naar de Kaltenberg hütte onder leiding van plaatstelijke gids Roland. Tegen de middag waren we eindelijk boven geraakt. Verschillende keren gepauzeerd om de groep bij een te laten komen. En meeste van al genieten van de prachtige omgeving. De wolken trokken beetje op en de zon kwam er door. De verzichten waren prachtig en nog mooier door de zon en blauwe lucht. Aan de hütte konden we iets eten, even uitrusten en omstreeks 13u15 zijn we aan de afdaling begonnen. Een stuk van de afdaling was het zelfde als het klimmen. We daalden niet af tot terug in St. Christoph maar wel tot in Reuz. Het was opletten geblazen tijdens de wandeling. Deel van de afdaling ging dwars door de weides vol putten van de koeien. Daarbij kwam dat het er overal drassig bij lag. In Reuz moest er gekozen worden: te voet verder naar Stuben of even wachten op de bus. Het groten deel heeft besloten om te voet verder te gaan. Tegen 15u30 waren we al terug in Stuben aan het hotel. Om 18u45 mochten we aanschuiven aan het saladebuffet voor het avondeten. De gene die de avond er voor beslist hadden om mee te gaan naar de tirolenavond in St. Anton moesten tegen 20u15 klaarstaan. Het was een 2u durende show afwisselend dansen, zingen, muziek, billenklets, kortom een plezante avond met beetje spektakel. Tegen middennacht waren we terug in Stuben.

  Woensdag 20/07/11

  ‘s Morgens werden we wakker met slecht weer. Tijdens het ontbijt werd er meegedeeld dat het programma lichtjes gewijzigd was. In de voormiddag bezochten we een klein historisch dorpje, namelijk Feldkirch. Rond 13u zijn we in Feldkrich vertrokken terug naar Stuben maar eerst hielden we halt in het dorpje Bürs. In dit dorpje hebben we nog een klein wandelingetje gemaakt langs rivier Alvier en door de Bürser Schlucht. Een prachtige wandeling door natuur (bos, holtes in steen, noem maar op), langs een prachtige rivier met vele natuurlijke barrières waar het water zich een weg door baande. Na de wandeling zijn we ons laten opdrogen en opwarmen in een gezellig cafeetje. Een goeie pint of een warme drankje smaakte goed na zo’n wandeling in de natuur door de regen. Om 16u30 was het dan al tijd om door te rijden naar ons verblijfplaats voor het avondeten. Iedereen stond in hotel Post maar daar was niks te zien. Onze gastheer en gastvrouw verrasten ons met een avond hobbykoken in de kelder van Hause Albona. Tot in de vroege uurtjes werd er gekookt, gelachen, gedronken, gedanst, muziek gedraaid, … De leute was enorm. Rond het hobbykoken werd zelfs een spelletje rond bedacht. De groep werd in 3 verdeeld en deze gingen tegen elkaar strijden. De ene maakte het voorgerecht, de ander het hoofdgerecht en de laatste groep het dessert. Na elk gerecht moesten er punten gegeven worden. Tussen de gerechten door werd er nog een spelletje gespeeld waardoor er meer punten gesprokkeld konden worden. Het ene was ringen werpen en ander was eiwit opkloppen.

  Donderdag 21/07/11

  Vandaag reden we naar het dorpje Klösterle. Aan de voet van de Sonnenkopf namen we de lift naar een hoogte van 1840m naar Bärenland. Een hütte met een binnen en buiten speelgebied voor kinderen. Van hier maakten we een wandeling naar de Muttjochle onder leiding van wandelgids Roland. Tijdens de toch hadden we een mooi uitzicht over het dal. De paden lagen er nat en modderig bij dus opletten geblazen voor schuifpartijen. Boven aan het kruis konden we even uitrusten. Daarna daalden we terug af naar de hütte via de zelfde weg. Dan was het al tijd voor ’s middags wat te eten. Voor de namiddag had je keuze tussen de wandeling naar Oberen Wasserstubenalpe, te voet de afdaling doen of gewoon daar aan de hütte blijven. De meeste deden de wandeling, enkele bleven aan de hütte en 6 personen deden de afdaling te voet. Ik heb mee de afdaling gedaan van de Sonnenkopf maar we hebben er langer over gedaan dan de bedoeling was. Het was een tof, prachtige ma lange afdaling. Eenmaal iedereen beneden konden we terug naar Stuben rijden voor ons op te frissen en het avond eten. Na het eten werden we uit genodigd om enkele dia’s te bekijken van Stuben in de Winter met een humoristisch woordje van Karl Heinz.

  Vrijdag 22/07/11

  Om 9u zijn we vertrokken naar Lech. Deze keer ging Thomas mee om van in Lech een wandeling te maken tot aan de visvijver. De niet wandelaars werden door David naar de visvijver gebracht. Na een uurtje wandelen zijn we daar toegekomen. Enkele medewerkers van het hotel hadden al enkele vislijnen opgesteld. Vandaag mochten we ons eigen middagmaal vangen. Bij sommige lukte het direct, andere hadden iets meer geduld nodig. Elke gevangen vis werd door Thomas gewogen. Tijdens het eten werden de namen van wie de zwaarste vis gevangen had bekend gemaakt. Rond 13u is er eerst nog een groepsfoto gemaakt en daarna vertrokken de wandelaars weer te voet. Deze keer via een waterval naar Älpele. De wandeling volgde steeds de loop van de rivier de Lech. In Älpele hielden we even rust. De mensen kond hier kiezen, met Landbus terug keren naar Lech, te voet via de asvalt of te voet via de natuur terug naar Lech. In het dorp werden we op gepikt door David en keerden we weer naar het hotel. Na het avond eten konden we naar het filmpje kijken van de avond van het Hobbykoken.

  Zaterdag 23/07/11

  Vandaag reden we door naar het dorpje Brand. Daar namen we de lift die ons naar 1979m hoogte bracht waar de Lünersee gelegen is. In Brand Zagen we al niet veel meer door de lage bewolking. Boven zagen we nog minder en was het ijskoud. We kregen weer keuze voor te wandelen dit tussen rond het meer wandelen of naar de Totalp hütte. Een 17 personen hebben de wandeling rond het meer gedaan en de rest ging mee naar de Totalp hütte. Tijdens de wandeling hadden we af en toe geluk dat de wolken een beetje op trokken op sommige momenten. Boven  aan de Totalp hütte  op 2385m hoogte was het amper 4°C. En op het laatste van de klim kregen we er een sneeuwbuitje boven op. Na wat te eten en op te warmen was het tijd om terug af te dalen naar het meer. Aan het meer zijn we de ander kant op gegaan zo dat we volledig rond het meer zijn geweest zoals de andere. Terug aan de lift konden we nog iets drinken en dan was het tijd om terug met de lift af te dalen naar de bus. De laatste wandeling van ons verlof zat er op. ’s Avonds hadden we een galadiner met enkele muzikanten. Na het eten kreeg iedereen te horen hoe zwaar dat zijn vis woog. De 3 personen met de zwaarste vis kregen een troffeke en het sardientje kreeg een troostprijs. De pastoor en burgemeester kregen nog even het woord en werden dan uit hun functie ontheven.

   

  Met dank aan gastheer Thomas en zijn vrouw Irene met heel hun team voor een fantastisch verlof te Stuben. Eentje om niet rap te vergeten. Natuurlijk ook chauffeur/gids David en luc Tealman.

  06-08-2011 om 20:37 geschreven door kds

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dodentocht voor het goede doel

  Hallo,

   

  Vrijdag 12 augustus is het opnieuw zover! Dan wandelen de Goededoelstappers de 100km Dodentocht van Bornem binnen de 24 uur. 
  We doen dit echter niet voor onszelf, maar om een goed doel te steunen, vandaar onze groepsnaam de Goededoelstappers! 
  Info over de Goededoelstappers, wie we zijn en waar we voor staan vind je onder 
  http://www.goededoelstappers.be

   

  Naarstig zijn we nu op zoek naar sponsors die ons willen steunen tijdens de Dodentocht. Je bijdrage wordt een motivatie die ons zal blijven voortdrijven tot we (hopelijk) de 100 KM eindmeet halen !

   

  Een sponsor wordt de gelegenheid geboden één of meerdere wandelaars van onze groep financieel te steunen, en dit per effectief afgelegde kilometer. Je sponsoring hoeft echt niet veel te zijn. Elke euro helpt ons een stapje verder en er zijn vele stapjes nodig voor 100 kilometer :o). Zowel de Goededoelsrtappers als het project waarvoor we dit jaar wandelen zullen u dankbaar zijn.

  Sponseren kan via http://www.goededoelstappers.be/sponsoring.html

  http://www.goededoelstappers.be/afbeeldingen/2011/logosv.jpg

  Dit jaar wandelen we ten voordele van S O L I D A R I T E I T VLAANDEREN, een onafhankelijke organisatie die van mening is dat armoede een onrecht en een gevaar is die de waardigheid en trots van mensen aantast. Een organisatie die zelf opgericht werd door mensen die in armoede (over)leven of deze armoede persoonlijk ervaren hebben. Een organisatie die informeert, helpt en activiteiten organiseert om de sociale uitsluiting die armoede veroorzaakt te doorbreken. Meer info hierover op http://www.goededoelstappers.be/doel.html

   

  Een bijdrage vanaf 40 euro geeft je eveneens recht op een fiscaal attest. Dus slechts 40 eurocent/km, maar dan worden we wel verondersteld de volle 100 km uit te wandelen !!! We zullen hiervoor natuurlijk onze beide beste beentjes voorzetten ;o)

  Kleinere giften zijn vanzelfsprekend ook zeer welkom, maar deze zijn jammer genoeg niet fiscaal aftrekbaar.

   

  Alvast hartelijk dank voor je eventuele steun en bijdrage!

   

  Sportieve groeten... and wish us luck!

   

  De Goededoelstappers 2011

  cid:image002.jpg@01CAA334.32271750

   

  Ps1: het is steeds toegestaan deze mail verder door te sturen.  

  Ps2: tijdens de dodentocht zijn we Live te volgen via onze tracking website op http://users.telenet.be/goededoelstappers

   

  Dus iedereen die me wilt sponseren moet naar de link http://www.goededoelstappers.be/sponsoring.html gaan.

  Groetjes Zottemie

  Katrien

  03-08-2011 om 00:00 geschreven door kds

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bassevelde, Avelgem, Lokeren,Oudenaarde, Aarschot,Binche
  Even rap wat bij werken. Dit zijn nog enkele wandelingen die al even geleden zijn.

  Bassevelde (01/07/11)
  Vrijdagavond met Chris mee gereden naar Bassevelde. Daar ging voor de 4de keer de Ezeltocht door. Een tocht door en rondom Bassevelde van 25 of 50 km. Om stipt 20u vrijdagavond zijn we vertrokken met 131 wandelaars op de 50 en 68 wandelaars op de 25km. Na een goed begin met een stuk van 7,02km kwamen we aan onze eerste post waar we een flesje water en een suikerwafel kregen. Vandaar trokken we dwars door de velden letterlijk en figuurlijk richting Boekhoute. Hier vond onze 2de rustpost in de Posthoorn. Elke post was aan geduid met een lichtgevende ezel. Te Boekhoute kregen we rijsttaarjte met koffie, cola of water. Volgende rust bevond zich bij ons noorderburen. Op dit stuk staken we vaak de grens over maar we moesten niet alleen de grens oversteken. Kot in de nacht mochten we 2 keer over de prikkeldraad kruipen. De 3de rust was in Philippine. Hier maakten we een lusje van bijna 11km. De eerste keer hier kregen we water/cola met banaan en appelsien. De volgende keer was het koffie, water of cola met 2 sandwiches. We hadden nu al 32km afgelegd en op volgende stuk staken we voor de laatse keer de grens over naar ons eigen landje. We werden door het Leopoldskanaal naar de volgende post geleid terug in Boekhoute. Hier konden we genieten van deugd doende soep met balletejs en brood. Ook aan deze post maakten we een lus van 7,8km. Na de 2de keer in deze post moesten we nog 4,2km afleggen naar binnen. maar eerst nog genieten van een goei ezelbiertje. Bij aankomst kreeg iedereen van de 50km een T-shirt en spekt met eieren. En kan je garanderen spek met eieren smaakte enorm na zo'n goeie tocht.

  Avelgem (02/07/11)
  Van Bassevelde reisde ik door naar Avelgem. Daar nam ik deel aan een euraudax tocht van 25km. de enige slaap die ik dan had was in de auto van Bassevelde naar Avelgem. Ik was niet de enige met zo weinig slaap in Avelgem. Er waren nog enkele die ook Bassevelde gedaan hebben. De tocht van 25km vertrok om 11u. We hadden 2 wagenrusten en 1 caférust. Op de eerst wagenrust kregen we Sangria en wat om te knabbelen. Vandaar door naar caférust. Waar we een 20 minuten tot half uur kregen. We waren aan het café nog niet lang vertrokken en de verzorgers stonden ons al op te wachten met een ijsje. maar geen tijd om te rusten, ijsje opeten tijdens wandelen naast het kanaal. aan de laatste wagenrust kon je kiezen, ne leffe of frisdrank met hapjes. Om 16u waren we terug binnen. Maar de meeste zijn blijven plakken. het was te plezant om al naar huis te gaan. Na 2u napraten zijn we dan toch door gereden.

  Lokeren (03/07/11)
  Zondagmorgen was het terug vroeg opstaan. Deze keer trokken we naar Lokeren en weer voor 50km. De Reynaertstappers Belsele-Sinaai organiseerde hun 1ste tocht van 50km namelijk hun urbanustocht. Voor 50km wandelaars was er een pakket voorzien mits betaling van 8euro. Voor deze 8 euro kreeg je op de controleposten spek met eieren, een consumptie, broodje, eclairke, water en binnen een Omer en T-shirt.

  Oudenaarde (09/07/11)
  Zaterdagmorgen was het vroeg met mijn autootje vertrekken naar Oudenaarde. Daar nog maals een 50 gedaan. Eentje dat bij de biergordel staat. Het was geen slecht 50km qua parcour maar had toch wat meer verwacht. Maar al bij al was alles goed.

  Aarschot (10/07/11)
  Zondag morgend werd ik in Aalst op gepikt. Vandaar reden we door naar Aarschot. Daar organiseerde wandelsportclub Langdorp zijn lange afstandtocht. Deze tocht was een prachtige tocht. Eentje om duimen en vingers van af te likken. Van begin tot einde natuur alom. Daarbij nog prachtig weer en goe gezelschap. Wat moet je nog meer hebben voor ne prachtige, geslaagde dag.

  Binche (15/07/11)
  Vrijdagavond met Chris mee gereden naar Binche. In zaal kursaal organiseerde Les Marcherus de la Poliche de Binche hun tocht van 100km. Dit jaar was het veel beter dan vorig jaar. De combinatie van parkour van 2010 en 2009 was geslaagd. Buiten dat, was het weer fantastisch. En moet toegeven. Deze 100 zal nog lang na zinderen. Het is tot nu toe al mijn snelste gewandelde 100 ooit geweest in 18uur 30minuten. Alleen had ik het denk ik niet gekund maar had goei companie dat mij mee sleurde. Maar daarbuiten had ik nog een ander motivatie. Ik moest op tijd thuis zijn want moest mijn valiezen nog pakken om zondag morgen te vertrekken naar Stuben. Een dorpje in Vorarlberg te  Oostenrijk.

  Groetjes Zottemie
  Katrien

  27-07-2011 om 22:32 geschreven door kds

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  29-06-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Planning Juni 2011
  Hey,

  Weer een maand voorbij. De tijd gaat snel als je bezig bent. Voor mij is dat in ieder geval toch zo. Even terug denken over de afgelopen 6 maand. Ja er is al een half jaar achter de rug. Zoals ik al zei de tijd gaat voor uit. Wat heb ik al verwezenlijkt dit jaar. Als ik terug denk al heel veel in deze 6 maand. Er stond namelijk training op voor de 200km en de 200km zelf natuurlijk. Daardoor heb ik 13 keer een 50 of 60km gedaan en dan nog 7 van 100 of meer. En om het af te sluiten de 200km tot een goed einde gebracht dus kom ik op 8. Komende half jaar komen er nog grote afstanden maar het stopt bij 100. Dit jaar ga ik niet meer over de 100km. Dit jaar heb ik al 61 tochten gedaan waar ik verstelt van sta. Maar waar ik echt van verschoten zen is dat ik dit jaar al 2447km heb afgelegd. Het is behoorlijk veel. Veel veel meer dan ik had kunnen bedenken. Nog 6 maand en het jaar 2011 zit er ook weer al op.

  Wat staat er nog op het programma: Binche, weekje vakantie naar Oostenrijk, Dodentocht, 3dagen van de 4daagse van Ijzer, verzorgster bij oxfam trailwalk, gouden arend halen, nog enkele euraudaxtochten en ik denk dat ik dan ver aan het einde van het jaar ben. Daar komen dan nog enkele 50tigers bij en voor de rest gewone tochten en me natuurlijk amuseren. Buiten wandelen staat er nog 4 wedstrijd openwater wedstrijdjes, voetbal en natuurlijk zoals elke mens moet doen werken. Maar genoeg nu, tijd voor de planning.

  01/07     Bassevelde: parochiezaal, Nieuwe Boekhoutsestraat 24, Bassevelde
  02/07     Outryve: O.C., Outryveplein, Outryve
  03/07     Lokeren: Jeugdcentrum Bergendries, Tweebruggenstraat 28, Lokeren
  09/07     Oudenaarde: K.B.O. St.-Walburga, Smallendam 25, Oudenaarde
  10/07     Tisselt: Voetbalchalet Sporting Tisselt, Brielen, Tisselt
                Aarschot: S.I.B.A., Pastoor Dergentlaan, Aarschot
  12/07     Evergem: Ontmoetingscentrum Ter Gulden, Dries 57, Doornzele (misschien)
  13/07     Heldergem: Huize Glorieux, Heldergemstraat 167, Heldergem - Haaltert
  15/07     Binche: Kursaal, Avenue Wanderpepen 30, Binche
  17/07 tot 24/07 vakantie Oostenrijk
  27/07     Humbeek: Parochiaal centrum, Meiskensbeekstraat, Humbeek
  30/07     Hingene: Gemeenschapshuis, J. Spiessensstraat 4, Wintam
  31/07     Everbeek: Everbeek Beneden, Cordenuit, Brakel

  Het kan zijn dat dit tijdens de maand zelf nog een beetje veranderd. Maar ik vermoed van niet. Tot op een van volgende wandelingen.
  Groetjes Zottemie
  Katrien

  29-06-2011 om 00:00 geschreven door kds

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-06-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Nacht van West Vlaanderen te Torhout
  Hey,

  Afgelopen weekend heb ik een tochtje van 100km gedaan. Ja weeral hoor ik jullie al denken. Wel dit jaar laat ik me echt wel gaan maar het blijf niet duren. Vrijdag voormiddag nog even gaan werken, dan wat rusten en vertrekken naar Zedelgem met de auto. Van daar reed ik met een kameraad mee naar Torhout om dan aan De Nacht van West-Vlaanderen deel te nemen. Eerst starten de lopers dan om 20u15 waren de wandelaars van de 100 en de 42 aan de beurt om te starten. Als laatste waren het de wandelaars van de 10km. De eerste stempel die we kregen was nog te Torhout en na 4,4km. Een dikke 2 km verder op 6,6km te Groenhove kregen we peperkoek en verliet de 10km ons. Plaisiersbos stond op ons iets verder al te wachten om zo ons naar Veldegem te leidden. Dit jaar liep ik niet alleen maar waren met een companie van 5 personen. Van Veldegem ging het naar Loppem waar we bevoorrading hadden aan Hoeve Stragier op dikke 16km. Op het volgende stuk van 7,2km verliet de 42km de 100km en op deze splitsing kreeg iedereen dat nieuwe frisdrank van jupiler. Om later via nog een kasseistrook in Oostkamp aan café Vogelzang uit te komen. Van hier legde we een stuk van 6,2 af naar Waardamme. Natuurlijk was het al nacht, dus veel zagen we niet maar konden wel merken dat we in de natuur liepen. Van Waardamme ging het via Hertsberge naar Ruislede door het provinciaaldomein Lippensgoed - Bulskampveld. Nog 7,5km te gaan en we waren half weg en hadden we bagage. Dit in C.C De Kleine Beer te Beernem. In Beernem kregen we te horen dat we op dat moment echt de laatste waren. Via het kanaal Brugge - Gent kwamen we in Moerbrugge. Tot nu toe gaat alles goed. We kunnen nog steeds goed door stappen. Na 5,3km door nog wat meer natuur en dreven arriveerden we in Assebroek. Nu kwam het langste stuk van heel de tocht. Eentje van 9,1km van Assebroek naar Brugge. We waren nog niet lang weg en ik was al op weg naar een bakker, tja ik had honger. Nog even door Assebroek wandelen om dan een toeristisch toertje in Brugge te maken om dan in Boudewijnpark uit te komen. Op de ijspiste (op dit moment zonder ijs) hadden we een rust waar we stuutjes kregen en bagage hadden. Die bagage was op dat moment echt wel nodig. We waren bijna aan het station van Brugge toen we een serieuse pletsbui over ons kreeg die de eerste 5 minuten niet over ging. In Boudewijnpark hebben we ons tijd genomen om iets droog aan te doen, wat te drinken, te eten en te wachten tot de laatste weg was. Vanaf hier wachten we op elke controlepost die nog moest komen tot de laatste weg was. Meestal bleven we dan nog even langer dat we die personen niet onmiddellijk inhaalden. Via een voetgangersbrug gingen we over de autostrade om dan bos van Tillegem naar Sint-Andries-Brugge. De volgende rust was te Zedelgem in sport - cultuurcentrum De groene Meerse. Het was een stuk van 6,9km en we zijn vertrokken via planetenpad te Beisbroek. In Zedelgem hadden we weer wat rust en genoten we van een goei pintje in de zon. Van zodra de laatste vertrokken was, waren we ook op weg naar Aartrijke. Het was het laatste lange stuk maar wel een saai met vele lange stukken. Op het laatste kregen zelfs nog een bergop te verwerken. In voetbalkantine te Aartrijke zijn we niet blijven zitten, dat gingen we doen in Wijnendale. De laatste controlepost van de tocht. De 4,5km naar Wijnendale ging via het provinciaaldomein D'Aertrijcke. Van de laatste post was het nog 4,1km naar binnen waarvan een goeie 2km via de Groene 62. Het is een oude spoorweg die verandert is in een fiets en wandelpad. Onze gewandelde tijd is 23u59min59sec. Het was een tochtje van 100km over 24u maar toch enorm geamuseerd en van genoten. Het was een prachtige tocht door het groen met dan nog eens goei companie. Op naar de volgende tocht zou ik zeggen.

  Zondag ben ik nog een 7km gaan doen in Assebroek. Even gaan los wandelen op weg naar huis van Zedelgem. Het is even om rijden maar geen probleem. Het was nog een mooie 7km maar vele stukken had ik de dag er voor al bewandeld.

  Volgende tocht is een 25km te Klinge op een euraudax wandeling en zondags wandel ik niet ten zij een kleine afstand maar zeker niet meer als 12km

  Groetjes Zottemie
  Katrien

  23-06-2011 om 17:47 geschreven door kds

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Foto


  Archief per maand
 • 07-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 06-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 01-2008

  Foto

  Mijn foto links
 • 2009
 • 2010; 2011; 2012; 2013
 • Vakantie 09, 10 en 11

 • Foto

  Wandelvrienden
 • blog van Guy Verhelst
 • blog van alfred en lou
 • blog van Maaike Vancoppenolle
 • blog van Joost Vancoppenolle
 • Blog van Jipie
 • Blog van Kris
 • Blog van Ludo Depoortere
 • Blog van Johnny Cloesen
 • Blog van Freddy Persoone

 • blog van Alain Putman
 • blog van Steven Jaspers
 • Foto's van Steven Jaspers
 • Blog van Helga Van den Steen
 • Foto’s van Helga Van den Steen
 • Blog van Patrick Vanderstukken
 • Foto’s van Patrick Vanderstukken

 • Blog van Ronny en Linda
 • Blog van Jeroen en Kristel
 • Foto's van Paul Baestaens
 • Foto’s van Andy Huwe
 • Foto's van Chris en Anny
 • Foto's van Willy en Mary
 • Foto's van Marc Lauwaert
 • foto's van Nestor
 • Foto’s van Rene Smets

  Foto

 • Foto's Marc De Coster
 • Luc Vaes
 • Foto's van Johnny Cloesen
 • Foto's van Dirk Heylen

  Foto

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!