Vrijdag gingen we met z'n allen naar restaurant "De vierschaar" in Moregem bij de mama van Daan. Toen we aankwamen was het 11 uur en hebben we eerst een minuutje stilte gehouden voor de kinderen en begeleiders die omkwamen bij het busongeval in Zwitserland. De mama van Daan had een tafeltje klaargezet met bloemen en enkele kaarsjes. Zo werd het een sfeervol momentje waarbij al onze kleuters toch wel even stil werden.
Daarna kon het werk beginnen. We werden eerst getrakteerd op een drankje. Daarna trokken we onze schorten aan en gingen we de keuken in . De chef zette ons onmiddelijk aan het werk. Een groepje begon met het maken van een aperitief brochette, een ander groepje maakte lekkere chocoladecips en het derde groepje maakte figuurtjes uit marsepijn. De resultaten waren fantastisch! En de aperitiefhapjes werden vrolijk opgegeten.
Daarna gingen we even in de tuin spelen terwijl de chef een lekkere maaltijd voor ons maakte. En het heeft gesmaakt. Kip met frietjes en appelmoes! De meeste bordjes waren leeg.
Om ons eten een beetje te laten zakken trokken we terug de mooie tuin in waar Daan zijn mama ons kwam trakteren met de lekkere chocoladechips. Hmmmmmmmmmmmmmmmmm! Heerlijk waren die!
Toen werd het tijd om ons ijsje te gaan versieren. En smullen werd er opnieuw gedaan.
En aangezien het zaterdag daan zijn verjaardag was hebben we dit ter plaatse gevierd met onze gekende liedjes en een heerlijke verjaardagstaart met VUURWERK!!!! Super vonden de kleuters dat!
Het was een geslaagde dag vol eten en plezier!
De foto's volgen!
|