EXTRATJE : wie in het bezit van wild is (hert,everzwijn,...), toevoegen!... hoe meer smaak hoe beter ons gerechtje!
Bereidingswijze
Zuurkool afspoelen.
5 glazen water en het bouillonblokjes samen laten koken in een grote pan.
De speklappen en karbonade bakken en daarna in kleine stukjes snijden.
De kolen in kleine stukjes snijden en samen met het vlees in een grote pan samenvoegen.
Regelmatig blijven roeren. Denk om aanbranden.
Uien bakken in het vet van de karbonades en er ook bij voegen.
Dit 20 minuten laten sudderen. Maggi, peper, andere kruiden en zout naar eigen smaak toevoegen.
Pas op dat het niet te droog kookt. Anders water toevoegen of onze witte wijn!
Heerlijk samen met stokbrood of een aardappeltje.
Eet smakelijk.
PS: hoe langer dat je bigos laat opkoken hoe lekkerder dat die proeft. Bigos
kan lang voor dat je hem wilt opdienen gemaakt worden, je kunt hem
invriezen en op de lange winterse dagen ervan genieten zonder te veel in
de keuken te moeten staan. Smakelijk en tot binnenkort !!! (Voor foto's klik onderaan)
Op welke manier kan je jou passievoor het koken delen met anderen? - vroeg ik mij enkele wekken geleden, iemand zei me " jouw eigen blog starten?!"
"Waarom niet!!" zei ik vol moed . ;-) Tenslotte is koken zoveel meer dan alleen maar opwarmen in een microgolf van de afhaalmaaltijden.
Thuis zitten ze met mij te lachen, dat ik zo mooi over het eten kan praten, dat mijn ogen met de liefde en tederheid naar heerlijk eten verlangen. Niet perse om op te eten maar om ze te maken en anderen ermee te laten verwennen.
Creëren, ontwerpen, in jou handen kneden. En nieuwe vorm van de kunst? een heerlijk bereide maaltijd! hmmm die geur
Voor mij in het eten = kunst! Klassiek of modernistisch, vooruitstrevend. Geniaal middel om ons mensen te laten genieten.
Wie smelt niet weg van:
Geniet en sta open voor ... heerlijk eten Smakelijk!