Inhoud blog
  • Poolse BIGOS
  • Poolse BIGOS
  • Feestdagen komen -> feestdagen gaan ....
  • Hoikes
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Creatief eten
    De keuken is het hart van je huis
    27-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poolse BIGOS
    Deel 2 - bigos en geschiedenis

    Literatuur: Uit het boek Adam Mickiewicz, Pan Tadeusz, Book 4: Diplomacy and Hunt

    27-12-2011 om 17:30 geschreven door Karokes  
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poolse BIGOS
    Deel 1 -  ideaal voor feestdagen en in bijzondere Kerstmis

    Ingrediënten

    VOOR 5 TOT 8 PERSONEN: EXTRATJE : wie in het bezit van wild is (hert,everzwijn,...), toevoegen!... hoe meer smaak hoe beter ons gerechtje!

    Bereidingswijze

    Zuurkool afspoelen. 5 glazen water  en het bouillonblokjes samen laten koken in een grote pan. De speklappen en karbonade bakken en daarna in kleine stukjes snijden. De kolen in kleine stukjes snijden en samen met het vlees in een grote pan samenvoegen. Regelmatig blijven roeren. Denk om aanbranden. Uien bakken in het vet van de karbonades en er ook bij voegen. Dit 20 minuten laten sudderen. Maggi, peper, andere kruiden en zout naar eigen smaak toevoegen. Pas op dat het niet te droog kookt. Anders water toevoegen of onze witte wijn! Heerlijk samen met stokbrood of een aardappeltje. Eet smakelijk.

    PS: hoe langer dat je bigos laat opkoken hoe lekkerder dat die proeft.
    Bigos kan lang voor dat je hem wilt opdienen gemaakt worden, je kunt hem invriezen en op de lange winterse dagen ervan genieten zonder te veel in de keuken te moeten staan.
    Smakelijk en tot binnenkort !!!
    (Voor foto's klik onderaan)

    Bijlagen:
    http://www.google.be/search?hl=nl&q=bigos&gs_sm=e&gs_upl=2018l3544l0l3813l5l5l0l0l0l0l191l721l0.5l5l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&biw=1280&bih=591&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=3u35ToDnDo2UOqqbxZoB   

    27-12-2011 om 17:21 geschreven door Karokes  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feestdagen komen -> feestdagen gaan ....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    27-12-2011 om 17:05 geschreven door Karokes  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoikes

    Op welke manier kan je jou passie voor het koken delen met anderen? - vroeg ik mij enkele wekken geleden, iemand zei me " jouw eigen blog starten?!"

    "Waarom niet!!" zei ik vol moed…. ;-) Tenslotte is koken zoveel meer dan alleen maar opwarmen in een microgolf van de afhaalmaaltijden.

    Thuis zitten ze met mij te lachen, dat ik zo mooi over het eten kan praten, dat mijn ogen met de liefde en tederheid naar heerlijk eten verlangen. Niet perse om op te eten maar om ze te maken en anderen ermee te laten verwennen.

    Creëren, ontwerpen, in jou handen kneden. En nieuwe vorm van de kunst? … een heerlijk bereide maaltijd!   hmmm die geur


    Voor mij in het eten = kunst! Klassiek of modernistisch, vooruitstrevend. Geniaal middel om ons mensen te laten genieten.

    Wie smelt niet weg van:





    Geniet en sta open voor ... heerlijk eten … Smakelijk!

    en 

    Welkom !!!!!

    06-12-2011 om 00:00 geschreven door Karokes  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)


    Archief per week
  • 26/12-01/01 2012
  • 05/12-11/12 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs