Kamiel een hond met een missie (Hachiko)
Inhoud blog
 • Op Vakantie
 • Wissel van de pups. Leuk!? Ja soms wel!!
 • Lentewandeling
 • Sessie op Hachiko, tof tof tof....
 • Meifoor in Brugge
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Mijn favorieten
 • Witte herder in opleiding
 • Kermits blog
 • 26-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op Vakantie
   

  Het is al een tijdje geleden dat baasje nog iets heeft gedaan aan mijn blog. Niet dat ik verwaarloosd wordt of zo hoor, maar zo net voor de congé is het altijd druk. Ondertussen blijf ik maar verder oefenen tijdens de sessie’ s op Hachiko, samen met mijn collega’s leren we lustig nieuwe commando’ s aan.

   Terwijl we verder werken met de gekende commando’ s wordt de moeilijkheidsgraad wat opgedreven. Vroeger werd er bij een ‘bonjour’ altijd duidelijk een voorpoot van de baas getoond en wist ik onmiddellijk wat hij verlangde. Nu ligt de lat wat hoger, ik moet zelfs een ‘bonjour’ kunnen doen van op afstand; nou dat wordt nog wel even oefenen.

  Ondertussen kwam het verlof ook dichter bij. Ik begreep er niets van, baasjes lopen nerveus op en af. Er worden grote bakken van de zolder gehaald wat zij dan een valies noemen. Allerlei rare dingen met hun eigen geur die ik niet ken.  Er wordt druk met koffers heen en weer gesleept en ondertussen proberen ze al die dingen in de auto te proppen. Ik word er zelf nerveus van. Toch maar dicht in hun beurt blijven want zie dat ze mij vergeten inpakken. Na enkele uren keert de rust wat terug en krijg ik nog mijn korreltjes. Na nog een dutje te doen vertrekken we richting de Provence. Het nieuwe commando ‘auto’ komt goed van pas. Het wordt een lange rit maar ik mag veilig aan de voeten liggen van mijn bazinneke. Auto in, auto uit het gaat goed maar op het laatste kan ik het woord ‘auto’ niet meer horen en ben het zowat beu. Gelukkig kan mijn baasje mij toch nog overtuigen om in de auto te springen.

  Na een lange rit kwam ik eindelijk toe op de eindbestemming. Man wat kruipt dat in de poten, een ganse nacht liggen maffen en dan toch nog moe opstaan. Wat ben ik jaloers op mijn baasjes, zij doen een korte broek en T-shirt aan omdat het veel te warm is maar ik zit hier wel met mijn bontmantel aan! Mijn tong sleept bijna op de grond, zo warm. Gelukkig hebben de baasjes mij dan maar met rust gelaten en hebben een dagje pauze ingelast om te bekomen. Die koel bandana hielp ook erg goed. Gelukkig werd ik ook van tijd tot tijd even goed nat gemaakt.
   

  Het was een goede mix van uitstappen doen en rusten. Dat wandelen in de warmte is niet altijd zo leuk. Vooral als je plots met je poten op heet zand komt, man wat brand dat. Baasje wist eerst niet wat er gebeurde toen ik als een gek begon te springen. Gelukkig hadden ze het vlug door en hebben mij dan opgetild. Als compensatie heb ik dan even mogen zwemmen.

   

  Het was gewoon een heerlijke week, rustig aandoen, af en toe enkele commando’ s doen. Ik heb veel aa’s een oo’s mogen horen als de mensen mij bezig zagen met commando’ tjes te oefenen. Ik heb erg mijn best gedaan om mooi aan de lijn te lopen maar heb mijn baasjes geduld ook regelmatig op de proef gesteld. Ik dacht: het is toch vakantie dan zal alles wel een beetje losser mogen maar baasje dacht daar duidelijk anders over. Ondertussen heb ik wel erg veel geduld leren oefenen, telkens als de baasjes uit gingen om te eten moest ik mee en mooi braaf blijven zitten (of liggen). Dat was soms niet altijd gemakkelijk maar het is toch gelukt.

   

  Ik wil nog eens een warme oproep doen om mijn naam niet meer te gebruiken tenzij hij wordt vooraf gegaan door een commando van het baasje. In de recentste HHgazet staat er een artikel iedereen beroemd. Tot nu toe hebben we er niet echt bij stil gestaan maar er staat iets heel belangrijks in. Dus mijn blog blijft Kamiel maar als je mij samen met mijn baasje ziet vraag dan of ik het zwarte K’tje van de blog ben. Zo help je iedereen en weten de mensen toch over wie er wordt gepraat.  26-07-2013, 14:12 Geschreven door Bart Snauwaert  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  29-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wissel van de pups. Leuk!? Ja soms wel!!

  Gisteren avond hebben we terug een nieuwe Hachiko sessie gehad. Meestal zijn wij ruimschoots op tijd maar deze keer hebben we er enkele moeten laten voorgaan. Bij aankomst waren we al zeker niet meer de eerste. Blijkbaar zit de wissel van de hondjes er voor iets tussen. We werden door Caroline gefeliciteerd dat we voor de eerste keer sinds de start zelfs een kwartier vroeger konden beginnen met de sessie. Het feit dat iedereen verlangde om ‘zijn’ hondje terug te zien deed dus wonderen.

  Bij aanvang zat iedereen een beetje ongemakkelijk rond te kijken uit vrees voor de komende kritiek. Caroline heeft daar wel goed op ingespeeld, alles wat er wordt gezegd moet niet aanzien worden als kritiek of een persoonlijke aanval. Met deze woorden in onze gedachten zijn we dan begonnen aan het overleg moment. Daaruit blijkt nogmaals het belang van eens te wisselen.  De hondjes reageren echt soms wel helemaal anders in de nieuwe omgeving dan verwacht. Voor de ene was het een positieve ervaring en anderen verlangden tot ze hun pupje terug kregen.

  Voor onze Kamiel is het zeker eens goed geweest om te ruilen. Dankzij Anja hebben we nu een hond die niet meer in zijn eten springt als we het hem geven. Tijdens de wissel hebben wij ons mogen ontfermen over Kuba. Oorspronkelijk zijn wij met haar gestart en we waren dan ook super blij om ze voor veertien dagen terug te krijgen. Alhoewel het een super lieverd is heeft ze ook haar problemen. Door haar urologisch probleem zaten we met een pup die opnieuw moest zindelijk worden gemaakt. Dankzij de medicatie en de goede raad van Tinne hebben we grotendeels ons doel kunnen bereiken. Met doorgedreven blaastraining hebben we ze bijna volledig zindelijk kunnen maken. Wij waren vooral voor Els dolgelukkig dat ze, ‘een bijna’, droge pup kon terug meedoen. Hopelijk kan ze het ook volhouden want Kuba zal waarschijnlijk een prima hulphond worden. Het zou echt zonde zijn dat voor medische redenen moet worden afgekeurd.

  Na het overlegmoment zijn we even in de tuin gaan wandelen. Ik stond al dolgelukkig met Kamiel aan de lijn maar toen bleek dat we met de wisselhond moesten oefenen.  Één iemand moest de weg aangeven en de andere moesten volgen. Nu, dat werd al vlug een soep want ik wist echt niet meer wie ik moest volgen want ik keek gewoon teveel naar Kuba. Kuba is een prachthondje maar wandelen aan de lijn is nog niet echt haar ding. Daarna nog eens alle commando’ s oefenen en dan eindelijk het lang verwachte moment. We mochten elk om beurt de wisselhond lossen en de eigenaar mocht hem met een rappel roepen. Om af te sluiten hebben we dan nog een nieuw commando, up, geoefend. Dat lukte vlot aangezien het geen groot verschil is tussen knie en up. Voor de hond maakt het weinig verschil, up of knie is nagenoeg hetzelfde. Het maakt wel een groot verschil uit voor diegene die het vraagt. Up betekent: ergens, met de voorpoten, opspringen. Knie is , met de voorpoten, opspringen enkel bij diegenen die het vraagt.

  Terug binnen werden er nog enkele administratieve zaken afgewerkt. Als apotheose van de avond vermelde Caroline dat we, eindelijk, de pasjes en het jasje van Hachiko mee kregen. Jammer genoeg bleken de pasjes nog niet gemaakt en viel alles in duigen. Jammer voor Elke maar zij was de kop van Jut zonder dat ze er iets kon aandoen. Met de belofte dat alles in orde zal zijn tot de volgende sessie sloten we met een goed gevoel af.

  Nu reikhalzend uitkijken naar volgende sessie. Dan hebben we de jasjes en mogen lekker de winkels gaan terroriseren. Alhoewel…… we zijn goed gewaarschuwd dat het een grote verantwoordelijkheid is dat we dragen. We moeten ons als een goed huisvader of huismoeder gedragen en ons ontfermen over onze hond. Caroline benadrukte nog maar eens dat ze er jaren hebben moeten voor vechten om zo ver te komen dat hulphonden (bijna) overal binnen mogen. Ook mochten we vernemen dat we, in primeur, de eerst groep zijn die ook als gastgezin niet meer mogen geweigerd worden. Volgende week kunnen we dat al eens uittesten en ervaren.          

  29-05-2013, 17:50 Geschreven door Bart Snauwaert  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Tags:Hachiko
  01-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lentewandeling

  Het mooie weer nodigt uit om nog maar eens op stap te gaan. We gaan de woorden van Caroline misbruiken en zeggen: ’t is de schuld van Hachiko dat we nu veel moeten weggaan!  Deze morgen zijn we gestart met de autotuning. Man al die prachtige cars! Een waar plezier voor de ogen maar niet voor de oren.

  Al die opgezette auto’s produceren de nodige decibels. Dus de perfecte plaats om een puppy aan een stresstest te onderwerpen. Eerst even van op afstand wat kennis laten maken. Nog even gaan socialiseren bij de deelnemers en weg zijn wij.

  Kamiel neemt het allemaal rustig waar, momenteel zijn wij belangrijker dan die luidruchtige auto’ s. Ik geef wel toe dat de bolletjes eten, en vooral de aanmoedigingen , hun uitwerking niet missen. Na het wennen, even tijd nemen voor wat commando’ s te oefenen. Als ze hier lukken dan maken kans dat ze ergens anders ook lukken.  Een bonjour en knie lukken aardig net als zit, aboie gaan we maar niet proberen zeker met al dat lawaai? Of toch eens proberen? Alhoewel hij in de luide muziek verloren gaat krijg ik toch mijn aboie.

     Het stappen lukt ondertussen ook steeds beter en beter maar het kruipt toch wel in Kamiels pootjes. Een half uurtje wandelen is meer dan genoeg en dat laat meneertje ook duidelijk merken. Plots begint het langs alle kanten te jeuken en dan moet je even blijven zitten om achter die oren te kunnen krabben. Als het baasje het dan nog niet door geeft begin je gewoon je eigen wandeling en luister je lekker niet meer tot baasje nog maar eens duidelijk maakt wie er met wie gaat wandelen.                 

  Na al die oorverdovend decibels lekker naar huis om wat te eten en te drinken. Na de siësta gaan we Brugge nog eens een bezoekje brengen maar dat weet Kamiel nog niet. Die ligt lekker in dromenland.

  Alhoewel het vandaag een feestdag is valt de drukte in Brugge nog mee. We vinden gemakkelijk parkeerplaats op de ondergronds parking Katelijne. Ideaal om nog eens de lift te kunnen doen. Ondertussen is Kamiel dat al gewoon en vindt er niks engs meer aan.Dan maar op weg naar het begijnhof.

   


  Het is een smal straatje daarnaartoe en de koetsen passeren je rakelings. Dat was er toch even teveel aan voor Kamiel. Met een paard heeft hij al kennis gemaakt en dat verliep vlot maar het lawaai van die koetsen was er teveel aan. Het eerste moment ging hij veilig schuilen achter de rug van Nancy. Maar we volharden in de boosheid en gaan toch verder.

  De volgende koets kwam aan gedenderd en terug dook hij weg, maar door onze aanmoedigingen overwint hij toch zijn angst!

  Nadat er enkele koetsen gepasseerd waren was zijn schrik een beetje over . Het zal wel zijn favoriete vervoermiddel niet worden maar gelukkig leven we niet meer in de tijd van paard en kar. Na een tijdje interesseerde het hem zelfs niet meer als de koetsen passeerden, de eendjes waren veel interessanter.

  Gaan stappen is leuk maar o zo vermoeiend, nog even een terrasje meepikken om op wat krachten te komen en dan weer naar huis. Terug zalig gaan niksen in het zonnetje (alhoewel, het kruipt terug weg achter de wolken). Het was een leuke dag, hondjes en baasjes zijn moe. Dat wordt een rustige avond met manneken Paul op de tv!
                                           01-05-2013, 18:55 Geschreven door Bart Snauwaert  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  24-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sessie op Hachiko, tof tof tof....
  Dinsdagavond nieuwe sessie gehad met Kamiel. Na de verwelkoming polste Elke nog eens naar de vorderingen van Kamiel. Hierbij zei ik haar dat Kamiel wel al ne bonjour doet maar enkel met de nodige stimulatie. Terwijl ik nog vlug even een zak eten weg bracht naar de auto had Elke al even de bonjour met Kamiel geoefend. Triomfantelijk riep ze mij en wilde nog eens demonstreren hoe vlot het al ging. Jammer genoeg had Elke niet voorzien dat Kamiel trouw zou blijven aan zichzelf en even een demonstratie gaf van acute doofheid. De bonjour is na een tijd aandringen toch gelukt en kreeg ik een begripvolle blik van Elke. Kamiel is altijd de rust zelve en zal alles wel op zijn tempo doen.
  Ik had ook gezegd dat Kamiel nogal veel slaapt tijdens de dag en een beetje langs de loome kant was. Daar was dus niets meer van te merken toen hij samen met de 7 andere pups naar hartelust kon stoeien.
  Dankzij het mooie lente weertje werd de sessie in de tuin verder afgewerkt. Eerst wandelen aan de lijn, hierbij maakte Caroline lawaai met een toeter en metalen dingen maar dat imponeerde Kamiel helemaal niet. Tot groot genoegen van Caroline waren alle gastgezinnen haar smeekbede niet vergeten en deden we allemaal onze uiterste best om met slappe lijn te wandelen. Na enkele toertjes in de tuin begonnen we aan het oefenwerk.
  Zit, bonjour en tug volgden elkaar in een tempo op. Bij de ene ging het al wat beter dan bij de andere maar als er ergens iets niet zo goed gaat wordt je steeds op een aangename en positieve manier bijgebracht wat je kan doen om succes te hebben. Na wat oefenwerk mochten de pups nog even lekker ravotten. Ondertussen kregen wij nog een beetje opvoeding in puppy gedrag. Caroline wilde met ons een uitdaging aangaan om onze honden met een rappel tot bij ons te laten komen. Op alle gezichten stond er af te lezen van , o nee, hoe moeten we dat doen ,een spelende pup bij ons krijgen. Gelukkig kwam Caroline zelf met het antwoord: begin er gewoon niet aan! Wacht uw moment af tot wanneer je een kans hebt dat je interesanter bent dan die andere pups. Laat ze nog wat spelen tot ze moe zijn en probeer dan pas, en weet  je, het werkt!
  Nadat we nog wat verdere instructie's kregen werden we getracteerd op een demonstratie gegeven door Tinne waarbij Sandy samen met haar hulphond zijn kunsten showde. Hier zagen we nog maar eens hoe belangrijk het is om correct commando' s aan te leren en ze ook te laten uitvoeren. Het is een speciale band tussen mens en dier!
  Na een vermoeiende avond terug huiswaarts is Kamiel in dromenland beland. Te horen aan de geluidjes dat hij maakte denk ik dat hij nog bezig was aan het oefenen.

  24-04-2013, 00:00 Geschreven door Bart Snauwaert  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  21-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meifoor in Brugge
  Eindelijk eens echt kunnen genieten van het lentezonnetje. Vandaag aangenaam warm en de zon is volop van de partij. Dus een uitstekende dag om met Kamiel op wandel te gaan. Vandaag was een dag vol met uitdagingen. Wandelen aan de leiband, drukke straaten en verschrikkelijk veel mensen. De ondergrondse parking maakte al even weinig indruk op Kamiel als de lift. Zelfverzekert neemt hij de lift.  Ondanks de drukte blijf Kamiel rustig. Veel nieuwe geuren en geluiden kunnen ontdekken. Ook met andere honden verloopt het contact goed, hij is zeker niet bang om andere honden te ontmoeten maar is ook niet overmoedig. Meestal blijft het bij een rustige begroeting, spelen laten we echter niet toe. Eindelijk kunnen we vandaag een beetje langer op pad gaan. Tot nu toe sliep Kamiel nog redelijk veel en was een kwartier stappen al een echte uitdaging. Vandaag zijn we toch al een twee-tal uurtjes op pad gegaan. Gelukkig mag hij natuurlijk nog regelmatig eens op de arm want anders wordt het te lastig. Ook een terrasje doen lukt goed, meneer vond het zelfs nodig om met zijn drinkbak op wandel te gaan.  Tijdens de wandeling zijn we terug meermaals aangesproken geweest door verschillende mensen. Een puppy is echt een magneet, iedereen wil er wel eens aankomen of een goeie dag zeggen. Amaai dat belooft voor de toekomst, nu kan het nog geen kwaad als ze eens een goeie dag zeggen maar binnen kort gaan we moeten streng toezien dat ze hem niet meer aaien. Breng dat maar eens aan het verstand van de mensen die het zielig vinden dat zo' n puppy al moet 'werken'.

  Ja het was toch een druk weekend voor Kamiel, vandaag op de foor, gisteren naar de markt en dan daarna nog een bezoekje bij twee andere hondjes. Weekends kunnen knap vermoeiend zijn, gelukkig is het morgen maandag, misschien kan hij dan wat uitrusten 

  21-04-2013, 20:40 Geschreven door Bart Snauwaert  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  17-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagje naar de kinderboerderij.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Nog maar eens een dagje socialiseren. Gisteren tijdens de sessie bleek nog maar eens dat we niet zozeer een puppy moeten opvoeden maar dat het vooral de 'baasjes' zijn die moeten opgevoed worden. Aan de lijn lopen lijkt gemakkelijk tot je het moet demonstreren. Met 7 puppy' s als speelkameraden is er voldoende afleiding. Er zijn zoveel dingen die leuk zijn, alleen die lijn zit soms in de weg. Als begeleider moet je constant uw aandacht bij de pup hebben. Eigenlijk moet je al de tijd afvragen van wat kan mijn pup en kan je eventueel al enkele commando' s oefenen.  Vandaag was het echter een leuke dag. Lekker genieten van het prille lentezonnetje. Wat rondwandelen aan de lijn, alles eens goed bekijken. de Meeste dieren waren wel plezant. Met zelfvertrouwen even een goede dag zeggen maar toch voldoende afstand houden. De drukte op de speelweide maakte niet echt indruk. Zelfs kleine kinderen en andere onbekenden werden vriendelijk maar met de nodige terughoudendheid begroet. Wandelen met losse lijn lukt redelijk goed maar na ongeveer een kwartier moeten we het voor bekeken houden. Kamiel is graag op wandel maar kan het echt nog niet lang volhouden ,15 a 20 minuten is lang genoeg.

  Even een goede dag zeggen bij de geitjes!
  Hé wacht op mij, ik wil ook spelen!  Ik begin toch al een beetje moe te worden, wandelen is nog niet echt mijn ding.
  Je kan ook de avonturen van Kaimook, de witte herder in opleiding, volgen op: http://puppyinopleiding02.wordpress.com/

  17-04-2013, 20:36 Geschreven door Bart Snauwaert  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Tags:kinderboerderij
  12-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Dit is mijn avontuur bij mijn gastgezin. Momenteel ben ik nog een echte puppy met hondestreken. Binnen de 18 maanden mag ik verder gaan om mijn opleiding als hulphond te volmaken. Gedurende enkel weken mag ik nog volop ravotten maar ondertussen leer ik ook al enkele commando's. Momenteel zijn we druk bezig voor een bonjour, aboie en tuggen aan te leren. Ik maak het mijn gg echt niet gemakkelijk. Meestal weet ik maar al te goed wat er van mij verwacht wordt maar doe ik lekker mijn eigen ding. Een ding heb al goed geleerd, kruipen tussen de haag! Leuk spelletje om even bij de buren te gaan piepen, jammer genoeg vindt mijn baasje dat niet zo leuk en krijg ik een duidelijke NON met nog een goede neep in mijn vel. Leuk is anders. Gelukkig is de tuin nu volledig afgesloten en kan mijn baasje gerust zijn als ik even een wandeling doe in de tuin.

  12-04-2013, 21:08 Geschreven door Bart Snauwaert  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  Archief per week
 • 22/07-28/07 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!