Inhoud blog
  • Drie uitspraken hoger onderwijs
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Silke

    12-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Boekbespreking Nederlands Silke Nackaerts

    Het strand Cesare Pavese

    In het begin van het verhaal moest ik eerst een beetje wennen aan Paveses schrijfstijl. Het verhaal is namelijk geschreven vanuit de ik-persoon. Vanaf hoofdstuk 2 kon ik de meeste personages een plaats geven in mijn hoofd.

    Uiteindelijk las het verhaal vlot. De auteur gebruikte niet zo’n moeilijke woordenschat. Ik moest geen 2 keer nadenken vooraleer ik een bladzijde gelezen had.

    Wat ik apprecieer aan Paveses schrijfstijl is dat hij je vanaf het begin kan meenemen naar een andere wereld (in dit geval een geloofwaardige wereld). Het verhaal wekte veel fantasie bij mij op. Ze was geschreven in de ik-persoon, waardoor het leek alsof ik in het verhaal ook een personage speelde. Ik probeerde hierdoor al te denken in de plaats van de verteller. Wat zou hij doen in bepaalde situaties?

    Doorheen het verhaal probeert Pavese een symbolische plek te beschrijven waar men zich zelf zoekt en met zijn eenzaamheid kan leven en waarbij de personages onsterfelijkheid en veel energie uitstralen.

    Er hing een mysterieuze sfeer, omdat Pavese de Jaloezie van de ik-persoon op een leuke en subtiele manier kon beschrijven. De ik-persoon bespiedt namelijk zijn vriend Doro en die zijn echtgenote Clelia op een jaloerse manier in de verwachting dat Clelia haar man Doro bedriegt. De ik-persoon is ervan overtuigd dat een huwelijk zonder ontrouw niet kan bestaan. Maar de vrouw heeft geen andere afspraakjes behalve die met het strand en de zee en als ze aan het einde van hun vakantie in Genua zwanger is, beseft de ik-persoon dat Clelia trouw bij Doro zal blijven.

    Pavese maakt regelmatig gebruik van gedachtestreepjes en zet soms op strategische plaatsen zintuigelijke accenten. Hierdoor werd ik nieuwsgierig en was ik enthousiast om verder te lezen.

    Ik heb het boek graag gelezen en geef het een score van 7,5/10.

     

    12-05-2012 om 00:00 geschreven door ka2ring Silke Nackaerts  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie uitspraken hoger onderwijs

    Het leven zoals het is: een dagje student.
    We kregen de opdracht om uit de drie lessen die we bijwoonden één uitspraak neer te pennen.

    In mijn eerste les kregen we veel informatie over de werking van group T. De uitspraak die mij is bijgebleven is nl:
    'Het is niet omdat je als leraar vakken geeft dat je in hokjes moet denken.'
    Waarschijnlijk zal ik volgend jaar voor de lerarenopleiding, lager onderwijs, kiezen. Ik vind dat je als leerkracht je lessen zo boeiend mogelijk moet maken voor je leerlingen. Durf daarom als leerkracht eens buiten de lijntjes te tekenen, wie weet bots je op een leuk idee!
    In het lager onderwijs geef je veel verschillende vakken, ik zou die vakken dan niet allemaal apart bekijken, maar misschien kan het soms ook vakoverschrijdend. Het laatste is dat in mijn ogen leerlingen veel inbreng mogen hebben, sta open voor iets onverwachts interessant.

    Tijdens de tweede uur vielen we binnen bij de kleuterleidsters tijdens de bewegingsles. Wat mij hier bijgebleven is nl:
    'Als kleuterleidster zet je steeds je kleuterbril op!'
    Ik vond het een grappige les. We moesten een parcours op maat van kleuters maken en daarbij een fantasieverhaal verzinnen. We moesten letterlijk onze kleuterbril opzetten en op hun hoogte meedoen. Aan de andere kant leefden we ons echt in de kleuterwereld. Dit waren amusante momenten. Ik vond dit ook een leuke uitspraak omdat je met 'zo'n bril' op dichter bij de grond hangt en de wereld anders ziet van beneden zoals bij kleuters het geval is. Dit geeft een heel ander beeld.

    Mijn derde keuze was een les Nederlands voor het secundair onderwijs.
    'Wat is een zin?'
    Ik neem deze zin, omdat we twee uur grammatica bijwoonden, maar ook omdat de docent geen andere boeiende uitdrukking had. Deze uren werden volledig gespendeerd aan hoe we zinnen moeten verdelen, zinsdelen benoemen, verschilllen tussen nevenschikking en onderschikking aantonen ... Het eerste wat we te horen kregen was de bovenstaande uitspraak. Naarmate de les vorderde, kwamen de oefeningen aanbod. Ik zat naast Lise uit wetenschappen-talen en vonden het verdacht stil. De studenten wisten het niet ofwel wouden ze niet antwoorden. We vonden dit een beetje raar en beloten dan zelf wat antwoorden te geven.

    Dit waren mijn ondervindingen uit de de drie lesblokken.

    29-02-2012 om 23:03 geschreven door ka2ring Silke Nackaerts  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    25-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/nacki

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    25-02-2012 om 14:23 geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)

    Archief per week
  • 07/05-13/05 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs