Ruben
Inhoud blog
  • Lessen volgen aan de echte hogeschool en universiteit
  • Novecento - Alessandro Baricco
    Blog van Ruben Peeters
    12-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lessen volgen aan de echte hogeschool en universiteit

    We kennen ze allemaal, de infodagen van de hogescholen en universiteiten: ze zijn zo in elkaar gestoken om leerlingen te lokken, maar wij kregen de kans om enkele echte lessen mee te pakken. Hiervoor mochten we kiezen uit enkele lessen. Ik heb gekozen voor een les programmeren en signalen en een les geschiedenis van de economie.

    De eerste les, programmeren en signalen, was zeer moeilijk te volgen voor ons, omdat wij hiervan geen basiskennis hebben. Toch was het zeer interessant om te zien hoe zo'n les eraan toe gaat. Wat mij het meest van al is bijgebleven, is dat de prof een programma had om willekeurig een leerling naar voor te roepen, en die mocht het dan demonstreren voor de hele klas! Een leuke manier om de les interactief te houden!

    De tweede les, geschiedenis van de economie, was niet helemaal wat ik verwacht had. Ik dacht dat dit een onderdeel van economie ging zijn, maar het bleek een onderdeel van geschiedenis te zijn. Toch was dit ook een zeer interessante les. Inhoudelijk kon ik zeer goed volgen, en ook de prof was zeer vriendelijk: hij begroette ons zelfs en liet ons wat vroeger door om te genieten van de zon!

    Ik heb genoten van deze dag, omdat ik twee lessen heb kunnen volgen die niet vervormd waren. Dit was zeer leerrijk en heeft zeker mijn keuze beïnvloed!

    12-05-2013, 18:26 Geschreven door Ruben Peeters  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Novecento - Alessandro Baricco

    “Dat klinkt als muziek in de oren.”: dit is een heel eenvoudige uitdrukking, maar toepasselijk op dit boek. In het boek werd er vaak de muziek omschreven die de 'beste pianist' speelde. Ik probeerde er mij altijd iets bij voor te stellen, wat het boek leuker maakte.

    Novecento wist niet welke muziek hij speelde, maar hij was er wel de beste in.


    "Imagination is more important than knowledge.": ik zag dit citaat net op de muur staan en dit past perfect bij het boek. Het hoofdpersonage, Novecento, beeldt zich altijd in dat hij zich ergens aan land bevindt. Hij doet dit door middel van verbeelding, want zelf heeft hij zich nog nooit op land bevonden.

    Ik vind het leuk om mij dingen in te beelden die ik nog nooit gezien heb. Net zoals Novecento. Het is een soort van afleiding, een inspiratie. Het maakt niet uit wat er gebeurt, maar verbeelding kan nooit worden afgepakt.



    05-11-2012, 10:55 Geschreven door Ruben Peeters  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 06/05-12/05 2013
  • 05/11-11/11 2012


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs