Blog Nederlands

07-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lessen hoger onderwijs (GWP)

Verbintenissenrecht:

Deze les bevestigde mijn keuze voor rechten in het hoger onderwijs, ik vond het heel interessant en leerrijk. Het interessantste vond ik het deel waarin de professor uitlegde wanneer een aangestelde partij aansprakelijk is voor een onrechtmatige daad met schade tegenover derden en wanneer de aansteller ervoor aansprakelijk is. Ze vertelde dat hetgeen dat zogezegd gebrekkig is, wordt vergeleken met een modelvoorbeeld en als het daar op een cruciaal vlak van afwijkt moet de verantwoordelijke partij de schade vergoeden van de nadelige. Het leuke aan rechten is dat de toepassingen zo duidelijk zijn (en belangrijk) en dat er altijd leuke voorbeelden worden gegeven. (sorry voor de passivitis)

Psychologie:

In de les inleiding tot de psychologie ging het over kans en gokken. Ik vond het interessant toen de professor vertelde over de neiging van de meeste mensen om bij winst meestal voor de zekere kleinere winst te gaan, in plaats van het risico om ofwel niets te krijgen, ofwel de grotere winst. Bij verlies daarentegen zullen ze meestal kiezen voor het risico van groter verlies of geen verlies dan de zekerheid op een kleiner verlies. De mensen in deze richting zagen er leuk uit en de professor deed duidelijk moeite om ze geïnteresseerd te houden, ookal waren er een paar slaperige mensen. Het was gezellig om eens in een kleinere aula te zitten, ik denk dat je zo een betere band schept met je medestudenten.

07-05-2013 om 20:56 geschreven door rikgeenen  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
12-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Correctie boekbespreking (20 regels)

Het was een aangenaam boek, ook al gebeurt er niet veel in. Ik vond het leuk dat er drie ik-personen waren die deels hetzelfde verhaal en deels hun eigen verhaal vertelden. Het stoorde mij wel dat de schrijver veel herhaling gebruikte, alsof hij poëtisch wou zijn. "Oude koeien uit de sloot halen". Het boek speelt zich af in het heden maar gaat over mensen die terugdenken aan vroeger. Ze denken aan hoe ze de dokter, die ze gaan begraven, hebben leren kennen en hoe zijn leven in Maccondo was geweest. Ze denken dan terug aan schandalen, discussies en ruzies; vandaar dit spreekwoord. “A friend in need is a friend indeed”. De dokter in het boek heeft nooit iets gedaan voor de kolonel (achteraf heeft hij wel zijn leven gered) en toch geeft de kolonel hem acht jaar lang onderdak en eten en bekommert hij zich om de eenzaamheid van de dokter. “Leven als God in Frankrijk”. Het boek draait volledig rond de dokter die op een dag in Maccondo komt en bij de kolonel en zijn gezin gaat wonen en niets in ruil biedt. Hij spaart zelfs zo veel geld in dat huis dat hij daarna het hoekhuis kan kopen. Hij wordt door iedereen vriendelijk en beschaafd behandeld en dan, op het moment dat ze hem voor het eerst echt nodig hebben, wijst hij ze af. “The truth is out there”. De structuur van het boek en de schrijfwijze zijn zo dat er heel veel raadsels zijn. Het kan ervoor zorgen dat je zelfs op de meest onbelangrijke vragen het antwoord wilt weten. Later in het boek , wanneer je het niet verwacht, krijg je dan ineens het antwoord op een vraag. Dit komt doordat de personages en de tijd voortdurend verwisselen. Op het einde heb je dan het antwoord op alle vragen en dat geeft voldoening.

12-11-2012 om 21:58 geschreven door rikgeenen  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
16-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Test
Test.

16-09-2012 om 14:33 geschreven door rikgeenen  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


T -->

Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs