De Blog Van Menno
Niets
07-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Derde Dag van GWP 2013

De eerste les waar ik voor had gekozen was object georiënteerd programmeren + signalen en systemen aan Groep T (Vesalius). Dit waren twee verschillede lessen met twee verschillende leerkrachten maar wel in dezelfde aula wat het al een stuk eenvoudiger voor ons maakte. We waren iets te laat maar daar werd geen probleem van gemaakt. De aula waarin we zaten was gezellig en de eerste leerkracht was een vriendelijke man die sommige Engelse woorden grappig uitsprak. De tweede leerkracht was een man die er streng uitzag maar hij kende wel heel duidelijk zijn vak. De les was zeer gemakkelijk te volgen en het was heel leuk dat Groep T bonnetjes voor lunch en 2 drankjes voor ieder van ons had voorzien. Bovendien kregen we na een korte (2 vragen) vragenlijst in te vullen zelfs een gratis filmticket!

 

Als tweede les had ik gekozen voor Hogere Wiskunde II omdat ik waarschijnlijk iets zal gaan doen waar veel wiskunde in voor komt. Ik wou dan ook weten aan welk niveau ik mij wanneer kan verwachten. We waren (opnieuw) wat te laat omdat we het lokaal niet vonden maar de leeraar maakte hier geen probleem van en verwelkomde ons in zijn klas. De les ging over integralen waar we bij wiskunde zelf ook aan bezig waren wat het dus gemakkelijk maakte om te volgen en de leerkracht liet ons zelfs mee denken en antwoorden op zijn vragen. Ik vind dat de leerkracht het heel goed gebracht heeft en ik heb er veel aan over gehouden.

07-05-2013, 19:02 Geschreven door Menno Vanfrachem  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
21-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Commentaar Nederlands

"15% van de Vlaamse studenten behaalt geen diploma, maar 85% wel. Op internationaal vlak is dit laatste hoog.". Dit is een van de argumenten voor de nota-Smet. Een hervorming van het onderwijs, minder gericht op niveaus, is wat men hier mee wilt bereiken.  Deze nota is opgesteld door Pascal Smet van de SP.a, minister van Onderwijs, vandaar de naam. "Waarom een hervorming?", hoor ik u vragen. Omdat men vindt dat het huidige systeem niet goed genoeg is. Hoewel we algemeen hoog scoren op internationaal vlak, vindt men dat er nog  te veel zittenblijvers en schoolverlaters zijn wat een probleem is vormt  op de arbeidsmarkt. De nota zou het aantal schoolverlaters willen verlagen maar men vreest dat ons algemeen niveau dan ook zal zakken.  Verder nog spreekt men altijd van "het waterval systeem".  Hiermee bedoelt men dat de ouders geen of weinig rekening houden met de interesses van hun kinderen bij het kiezen van de richting. Door de indeling ASO, TSO, enzovoort is het onderwijs onderverdeeld in niveaus als het ware. De ouders sturen hun kinderen dan meestal naar ASO om daar te beginnen en ze zullen dan geleidelijk aan  naar "beneden" zakken om zo op hun juiste plek terecht komen. Dit is niet alleen slecht omdat de  leerling zo een achterstand krijgt in waar hij uiteindelijk terecht komt maar ook omdat telkens te  moeten  "zakken" omdat je te "dom" bent, werkt demotiverend en draagt bij tot dit hoge aantal schoolverlaters.  Als de hervorming doorgevoerd wordt zullen de indelingen verdwijnen en start men allemaal in een brede eerste graad. Hier wordt iedereen blootgesteld aan een brede waaier lesdomeinen. Naargelang men vordert in de jaren zal de leerling dan kunnen kiezen in welke hij zich wilt verdiepen , hopelijk aan de hand van zijn interesses en niet wat de vriendjes gaan doen of wat als cool gezien wordt. Hier bovenop zal het gevreesde B-attest verdwijnen, omdat het niet meer nodig zal zijn. De nota haalt een paar goede punten aan en de toekomst voor het onderwijs ziet er goed uit.

21-11-2012, 20:04 Geschreven door Menno Vanfrachem  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
08-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien Zinnen Over Novecento.

Het is een boek dat ik zeker opnieuw zou kunnen lezen, vooral omdat het kort is en ik het een goed verhaal vind.

“De beste stuurlui staan aan wal” is een gezegde dat gemakkelijk te linken is met het verhaal over Novecento. Novecento is een vondeling, geboren en getogen op het schip waar hij de kost verdient al pianist. Omdat hij heel zijn leven op dit schip heeft geleefd en geen idee heeft hoe de wereld buiten de boot verloopt, en hier ook niet in geïnteresseerd is, gaat hij nooit van boord. Hij staat dus eigenlijk nooit aan wal. Zelfs wanneer het schip door gebruik in de oorlog zo verwoest is dat men het gaat opblazen, blijft hij op het schip en gaat hij mee ten onder.

Ik kan het iedereen aanraden, als je eens een uurtje niets te doen hebt kan je het zo uitlezen en het daarna met een tevreden gevoel terug neer leggen.

08-11-2012, 19:27 Geschreven door Menno Vanfrachem  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
Gastenboek



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs