Inhoud blog
  • Een dagje op de KUL
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    ka2ring Els D.

    10-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Af en toe moeten we op school boeken lezen,  dit was afgelopen week opnieuw het geval voor Nederlands. Dus heb ik gekozen voor het boek: “ Brief aan een nooit geboren kind” van Oriana Fallaci.

    Brief aan een nooit geboren kind  gaat over een vrijgezelle vrouw die zwanger is. De relatie met de vader van het kind is recent voor de zwangerschap geëindigd. De vrouw wil het kind houden maar haar omgeving probeert haar dit af te raden en raad haar dus aan om abortus te plegen. Dit wil ze echter niet  en ze houdt het kind, maar de zwangerschap verloopt  niet gemakkelijk. Ze heeft vaak pijn in haar buik en is ook vaak misselijk. Als ze ongeveer 2 maanden zwanger is, ontstaan er complicaties waardoor ze thuis in bed moet blijven liggen.  Het enige probleem hierbij is dat ze net op het punt staat een reis te maken voor haar werk.  Dit kan dus niet doorgaan waardoor ze boos wordt dat het kind er is. Na 2 weken rust besluit ze haar oude leven opnieuw te hervatten, hierdoor verliest ze op een dag bloed en wordt ze een tijd later opgenomen in het ziekenhuis. De vrouw wordt hier zot van en besluit dat ze haar reis toch zal laten doorgaan. De dokter waarschuwt haar echter dat als ze dit doet , dit ten koste van de baby kan zijn, maar dit kan de vrouw niet meer schelen en  ze vertrekt. Als ze na de vlucht aankomt bezoekt ze een andere dokter, die haar verzekert dat het goed gaat met de baby, maar dat ze wel veel moet rusten. De vrouw moet om haar reis af te maken nog 10 dagen rijden met de auto op een hobbelige weg waardoor haar buikpijn terug komt. Op een dag wordt de pijn te erg en besluit ze terug te keren en langs te gaan bij de dokter. De dokter, die haar voordien vertelde dat alles in orde was, vertelt haar dat het kind dood is en dat het er binnekort uitgehaald moet worden. De vrouw is in shock en keert terug naar huis. Als ze terug thuis is moet ze voor de rechter verschijnen. Omdat ze haar hebben aangeklaagd voor moord met voorbedachten rade.  In de rechtzaal bevinden zich de twee dokters, een vriendin, de vader van het kind en haar ouders. Al deze personen zijn de jury en moeten dus beslissen of ze schuldig is of niet. Ze wordt uiteindelijk onschuldig verklaart.  De vrouw blijft echter geloven dat het een vergissing was en dat het kind nog leeft dus laat ze het dode kind nog in haar buik zitten. Maar na een lange tijd voelt ze zich plots heel ziek en heeft koorts, dat komt omdat het kind haar bloed vergiftigd en dus eigenlijk van binnen uit aan het doden is.  De vrouw gaat naar het ziekenhuis en daar halen ze het kind eruit. De dokters willlen de vrouw het kind niet tonen , maar ze blijft aandringen en dan krijgt ze het kindje te zien, het is eigenlijk nog een klein visje zonder vingertjes en andere duidelijke kenmerken. De vrouw begint haar zwakker en zwakker te voelen en valt in een slaap en moet ze vechten voor haar leven.
    Ik vind dit boek een leuk boek omdat ik het interessant vind om te weten hoe mensen denken over zaken en dit boek gaat eigenlijk enkel over de gedachten van een mevrouw. Het boek wordt naar het einde toe ook wel verwarrend omdat de personen die spreken continu veranderen, maar de spreekwijze blijft steeds in de ik-persoon. Hierdoor is het soms moeilijk om te weten wie praat.

    10-05-2012 om 23:46 geschreven door ka2ring Els Dorleman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een dagje op de KUL

    , guten Tag , buongiorno ! 

    Afgelopen week woonde ik en vele andere medeleerlingen enkele lessen bij op de KUL.
    Enkele dingen die me van die dag zeker zijn bijgebleven zijn:
    1) Hoe wonderbaarlijk snel je Chinees kan leren. Op school volg ik zelf 1uurtje Chinees per week, maar toen ik binnenkwam in de les Chinees was ik verwonderd over hoe goed die leerlingen Chinees praatten. In de hele les werd amper Nederlands gesproken. Dit was niet alleen het geval in de les Chinees, maar ook in de lessen Duits en Italiaans. In de les Italiaans had de prof hier zelfs een uitspraak voor: “ Ik ga niet in het Nederlands les geven want dat is tegen mijn principieel hart.” Verder heb ik niet veel van de les verstaan, maar ik denk dat dat positief is.
    2) Dat is dat je niet alleen voor een taal een woordenboek nodig hebt. Ook in de les verbintenisrecht zou een woordenboek soms goed van pas komen, omdat de essentiële woorden vaak niet alledaags zijn en je ze dus niet onmiddellijk begrijpt.

     

    02-03-2012 om 00:00 geschreven door ka2ring Els Dorleman  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    21-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/ka2ring_elsd

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    21-02-2012 om 13:26 geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)


    Archief per week
  • 07/05-13/05 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs