Tijdens de projectdagen kregen de zesdejaars van KA2 Ring Leuven de kans om enkele lessen mee te volgen aan de universiteiten en hogescholen.
Ik heb de eerste uren Italiaans Taal & Tekst I gevolgd met enkele andere leerlingen van mijn school. De professor stelde ons voor aan de klas en gaf ons uitleg over hoe het daar allemaal in z'n werk gaat. Er waren niet zoveel studenten, waardoor we actief konden meedoen met de les. De professor wou ons echt iets leren en liet ons Italiaans lezen en begrijpen. Ik vond het een aangename les om te volgen en wil haar volgens deze weg toch even bedanken voor de leuke voormiddag.
In de namiddag kreeg ik Inleiding tot de wijsbegeerte. Ik vond het leuk om de professor zo gepassioneerd te zien. Ze kon haar mannetje staan in die grote aula en daar had ik respect voor. Verder heb ik niet zoveel onthouden van de les omdat ik zo gefascineerd was door al de mensen in die aula en door de studenten die snoep uitdeelden voor de kiesweek.
Ik ben Stijn en de andere begeleidende leerkrachten erg dankbaar voor deze kans om van zo dichtbij kennis te maken met het hoger onderwijs.
Voor mijn eerste boekbespreking heb ik Het schapenfeest van Fikry El Azzouzi gelezen. Het boek sprak me aan door zijn kinderlijke schrijfstijl en leuke verhaallijn. Voor de eerste scène kies ik harde, boze muziek. Deze muziek kies ik omdat Ayoub steeds in conflict komt met zijn vader. Ayoub gedraagt zich namelijk niet als een echte, goede moslim en dat maakt zijn vader niet blij! Omdat Ayoubs vader wilt dat hij zich gedraagt, wordt hij soms geslagen met een riem. Voor de volgende scène gebruik ik fanfare muziek met een vrolijke toon, want in de scène moet Ayoub samen met zijn familie een schaap lokken en dit levert grappige situaties op. Zo moet hij blaten zoals een schaap en blaffen zoals een hond om de aandacht te trekken van het schaap. Ten slotte gebruik ik rap en hiphop, in deze scène loopt Ayoub weg van huis omdat hij het beu is om steeds straf te krijgen. Hij ontmoet Chaïb en Youssef, deze jongens roken hasj en maken de straten onveilig. De jongens schrikken hem af en hij rent naar huis, want daar is het toch beter. Ayoub belandt in dit boek in verschillende uiteenlopende situaties en dit levert een grappig resultaat op.