Inhoud blog
  • 29sep
  • 19sep2014
  • Dinsdag 16sep2014
  • Eerste poging bericht
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    India 2014

    29-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29sep
     Mahindra als nieuwe masseur ipv Vishal. Blijkbaar is Mahindra de vaste masseur. Hij doet het schitterend.
    Vandaag hoofdmassage, volledige lichaamsmassage, Shirodara ( uitleg zie http://www.ayurvedapraktijk.nl/shirodhara.htm), kati basti op onderrug (tegen rugpijn, zie http://www.ayurbotanicals.eu/behandeling/katibasti-ayurvedische-behandeling-voor-rugklachten.html), stoombox panchakarma = sauna (panchakarma steam box), big basti via aars (anaal) nadien op de pot en olie anaal er uit. Dit is dus een reiniging met oliƫn van de dikke darm (small basti = voeding van de dikke darm). Afsluitend een deugddoende douche.

    Bij middageten was er KRELA (uitgesproken kareela) = lijkt op een lange augurk en smaakt heel bitter.
    Namiddag cursus bij dr Vivek over de eigenschappen van het bewustzijn en de soorten bewustzijn (gewoon, sub, super). Superboeiend en heel eenvoudig uitgelegd. Kortom, ik krijg hier op een heel eenvoudige manier antwoorden aangereikt op de vragen waar ik al lang mee rondloop.

    Zijn artikel over gelukkig zijn dat verschenen was in een van hun magazines, heeft hij me in het Engels in digitale vorm bezorgd. Ik had het graag eens laten lezen aan pepe, maar hij heeft het niet in het Nederlands. Hij suggereerde dat ik het zou vertalen. Dan zouden ze het ook in het Nederlands publiceren en draag ik bij aan een betere wereld door het delen van die wijsheid vanuit mijn hart. Aldus Vivek.

    Ik word hier geapprecieerd en op handen gedragen door het hele team. Echt een warm gevoel

    In de late namiddag nog hoofdmassage en yoga gehad. Kortom zeer gevulde dagen en tegen 's avonds pompaf... Volgens Lila mag de energie eis van de panchakarma niet onderschatten!

    29-09-2014 om 18:22 geschreven door Jean Vandersmissen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    19-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19sep2014

    Hierbij een link naar het centrum waar ik verblijf http://www.pdiayurveda.com en een definitie over panchakarma vind je op http://medical-dictionary.thefreedictionary.com/panchakarma en foto's kan je zien op panchakarma photo gallery (deze week enkel olie stromend op voorhoofd, olie in de neusgaten, hoofdmassage).

    De aanpassing hier in Raiwala is niet altijd simpel. Maar na een paar dagen is me nu al duidelijk dat dit perfect past in het behandelingsplan. 

    Het goede nieuws is dat ik eigenlijk niet ziek ben. Maar om het in Westerse termen uit te drukken aan hetb stijgen ben op de behoeften driehoek. Van onder naar boven is dit: fysiek, financieel, cariere, sociaal, mentaal, spiritueel. 

    De onderste 4 heb ik kunnen integreren in mijn leven. Om het in Oosterse termen te zeggen: daarvoor ben ik een gezegend persoon met een goede vrouw en goede kinderen waar ik God dankbaar mag voor zijn.

    Mijn groot werkpunt in dit leven is leren dat ik negatieve gedachten moet laten passeren en mijn focus richten op positieve gedachten. En daar zal hier in die 5 weken met alle mogelijke middelen aan gewerkt worden (Panchakarma therapie, yoga, meditatie, gecontroleerde ademhaling, gesprekken)!

    Ik heb echt het gevoel dat iko goed omkadert wordt, maar ik zal me toch tijd moeten gunnen '-)

    19-09-2014 om 12:54 geschreven door Jean Vandersmissen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    16-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinsdag 16sep2014
    Slechte nacht gehad. Daardoor met rot gevoel aan dag begonnen en intense piekermolen. Bijna constant moeten wenen. Behandelingstijd is vrij kort in de voormiddag en dan ben je vrij. Ik voelde zo eenzaam en vroeg me af wat ik hier zat te doen! Bij middageten zat ik in cantine en kon tranen niet bedwingen. Na de midag slechts 15min hoofdmassage en terug vrij tot 17u30. Na hoofdmassage besloot ik een onderhoud te vragen met de dokters, wat lukte. Dit was de beste zet van de dag. Ze hebben me gans het behandelingsplan uitgelegd + doel van me slecht te voelen.
    Plan:
    week 1: zenuwstelsel versterken, ondertussen negatieve gevoelens aanvaarden, deze moeten mentaal uitzieken zoals een griep op lichamelijk niveau
    week 2: detoxificatie van het lichaam
    week 3-5: verpleging ook mentaal.
    doel is dat je jezelf geneest. Dus dat je in de toekomst zelf kan aanvoelen wat je pad is. Zodat je niet afhankelijk bent van anderen en van medicatie.
    Mehta heeft me toch een beetje theoretisch toegelicht hoe het scheppingsplan in mekaar zit en wat we hier als mens komen doen. Eigenlijk een concept dat ik al kende.
    eigenlijk was ik voor mijn crash goed bezig en hij zei ik weldra terug op het spoor zou zitten. Wat het spoor is, zal ik alleen kunnen voelen/weten.
    Dit heeft me zo opgelucht dat ik de dag veel comfortabeler heb kunnen verder zetten. Nu ga ik melkje met dadels halen in de keuken en slapen.  

    16-09-2014 om 17:49 geschreven door Jean Vandersmissen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    15-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste poging bericht
    Zaterdag 13sep2014
    dokter Mehta, met praktijk in Den Haag en consulten in Antwerpen, begeleidde me vanaf Schiphol tot Delhi en nadien na half dagje Delhi met taxi naar Prakash Deep Institute of Ayurvedic Sciences in Raiwala (dorp nabij grootstad Rishikesh), waar wij op zatersagavond rond 10u plaatselijke tijd zijn aangekomen (3,5u later dan in Belgie).
    Zondag 14sep2014
    Normaal is zondag een rustdag, maar omdat we zaterdag laat zijn toegekomen, werd vandaag mijn medisch dossier samengesteld door vrouwelijke dokter Latika en onder supervisie van mannelijke dokter Vivek! Ook behandelingsplan werd opgesteld dat vanaf maandag start.
    Maandag 15sep2014
    Ze zijn vandaag gestart met relaxing threrapy.  Shirodara is warme olie laten druppelen op je voorhoofd. Ook een. Paar druppels olie in je neusgaten om je voorste hersenen voeding te geven. Nasija is voetmassage. In de namiddag hoofdmassage ontvangen, ongeveer 15 min. De klok tikt hier wel op een andere manier dan bij ons. Dus dag zit maar gedeeltelijk gevuld, maar het doel is dat ik bij mezelf kom en niet wegren in bezigheden. Aanvankelijk niet gemakkelijk voor mij.
    Dagelijks een 10-tal minuten gesprek over mijn gevoelens. Je piekerinhoud heb je zelf verstopt achter een muur. Ofwel spreek je die emotie uit tegen betrokkene en floep het is weg. Zoniet je situatie aanvaarden en dit is voor iedereen niet simpel.
    Nadien ongepland contact gehad samen met groep studenten met Munesh Sinha. Fantastische man die ons veel inzichten heeft bijgebracht. Echt de dingen die ik al jaren zoek. Meer over hem en zijn project voor straatkinderen uit sloppenwijken kan gelezen worden op www.parampranyog.org. Ter info met de gift van de prijs van 1 koffie, geef je 2 kinderen eten
    Vanavond met hem alleen in de refter gezeten. Wow wat fijn, verrijkend, goed voelend... Moeilijk om allemaal op de blog te verwoorden.
    Ook een persoonlijke sessie yoga gehad van jonge gast van 22 jaar. Amai wat leert die me aan levenswijsheid uitgaande van mijn huidige situatie waarvoor ik hier ben. Zijn leuze is "make it easy not busy". Nog skypen met Sonia en dan naar bed.

    15-09-2014 om 18:35 geschreven door Jean Vandersmissen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    12-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/jvds58

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    12-09-2014 om 00:38 geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)


    Archief per week
  • 29/09-05/10 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs