Inhoud blog
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    RZL
    2062
    23-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    We schrijven 2062.

    Als we de geschiedenis bekijken, stellen we vast dat er dikwijls in het begin van de eeuw een periode van hoop en bloei was. Maar ook enkele wereldconflicten die het uitzicht van de wereld voorgoed zouden veranderen.

    In 1815 was er de nederlaag van Napoleon na de slag bij Waterloo.In 1914 begon de Eerste Wereldoorlog. In 2013 vreesde men voor een nieuw conflict op wereldschaal. Slechte voortekenen waren onder meer de Eurocrisis na het faillissement van Cyprus, de mislukte moordaanslag op de Amerikaanse president Obama en de verkiezing van een nieuwe paus na het schandaalontslag van paus Benedictus XVI, de dood van Hugo Chávez en de moord op de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un door de CIA wegens de dreigende ontwikkeling van kernwapens. Zo een vaart liep het echter niet. Het onvermijdelijke, vreselijk vernietigende wereldconflict liet nog enige tijd op zich wachten, maar zou erger zijn dan ooit tevoren. 

    Na de verschrikkelijke Derde Wereldoorlog, zagen de overlevenden eindelijk in dat het zo niet verder kon. ‘Nooit meer Oorlog!’ Waar hadden we dat nog gehoord?

    Anno 2062 is het kapitalisme uitgeroeid. Alle mensen hebben overal dezelfde rechten. Eindelijk heeft men ingezien dat Trotski de enige was die ooit gelijk had: een universeel socialisme. Dit keer echter gebaseerd op volksdemocratieën, waarvan de basis al gelegd was omstreeks 2010. Volksdemocratieën  zijn ontstaan uit o.a. de (anders-)globalistische bewegingen zoals Oxfam en de Indignados, het systeem van volksreferenda in o.a. Zwitserland en IJsland, de G1000 van David van Reybrouck in België en de G500 in Nederland en de afstraffing van de politieke elite in Italië door Beppe Grillo.

    De wereld is echt een dorp geworden. De sociaaldemocratie was niet sociaal genoeg. De globalisatie heeft zich eindelijk doorgezet. Niet de globalisatie van de kapitalistische uitbuiting, maar wel de sociale globalisatie, met gelijke rechten voor iedereen op de hele wereld. Vrouwen hebben nu eindelijk ook dezelfde rechten als de mannen. Kinderen hoeven zelfs niet meer beschermd te worden.

    Doordat alle mensen op de hele wereld lid zijn van mensenrechtenorganisaties als Amnesty International en doordat alle milieubewegingen zijn samengevloeid in ‘Goodplanet’, zijn die organisaties in feite overbodig geworden, want dankzij het netwerk van ‘MacroPirateApple’ kan iedereen op elk moment vrij communiceren met eender wie. Iedereen heeft Engels als eerste of tweede taal. Elke dag worden de mensen geraadpleegd over maatschappelijke kwesties. Men overweegt nu om bij iedereen een chip in te planten die universele communicatie mogelijk maakt, maar die ook in alle vrijheid kan in- en uitgeschakeld worden. De volksdemocratie is een Digidemocratie geworden.

     De beste studenten werken niet meer voor de banken en voor de oorlogsindustrie zoals vroeger, want die zijn eenvoudigweg afgeschaft. De beste studenten worden leerkrachten, zodat alle kinderen het beste onderwijs krijgen van de meest getalenteerde en gepassioneerde mensen, die tegelijkertijd grote ‘dichters’ en inspirerende verhalenvertellers zijn.

    Door de stijging van het niveau van het onderwijs op universeel niveau kan men alle problemen oplossen, dankzij de ontzettende evolutie van de wetenschappen.

    Het energieprobleem is opgelost, want er is voldoende hernieuwbare energie (van wind, water en zon) en intussen kan men gebruik maken van aardwarmte en de onschadelijke techniek van de kernfusie.

    Dankzij de nieuwste technologische ontwikkelingen zijn alle sporen van nucleaire vernietiging van WO III en andere oorzaken van vervuiling geneutraliseerd en opgeruimd.

    De opwarming van het klimaat is onder controle en de eventuele problemen kunnen gemakkelijk opgevangen worden. De natuur is terug in ere hersteld door de aanplanting van wouden en de bescherming van alle diersoorten. Alles wordt gemaakt van hernieuwbare materialen. Mensen eten enkel nog gezond en biologisch. Genetische manipulatie is verboden, want gevaarlijk voor het evenwicht in de natuur. De mens leeft op een evenwichtige manier in de natuur.

    De Aarde heet terug ‘Pangea’. Iedereen is van de wereld en de wereld is eindelijk van iedereen en wordt niet langer uitgeput. Zeewater kan ontzilt worden en wordt, net als olie en gas vroeger,via een systeem van pijpleidingen overal naartoe gebracht.

    Er wordt voldoende voedsel geproduceerd. Dat was eigenlijk altijd al zo, ook vóór WO III, maar toen was de rijkdom niet rechtvaardig verdeeld en toen werd bijvoorbeeld de Afrikaanse landbouw kapotgeconcurreerd door het systeem van de landbouwsubsidies in het Noorden en de onrechtvaardige wereldhandel . (Toen waren de mensen in de rijke landen zo hebzuchtig dat de meeste mensen meer klederen hadden dan vrienden en dachten dat ze zo gelukkig waren.)

     Dankzij de hoge scholingsgraad is er geen overbevolking meer, want een vrouw die naar school gaat tot ze 25 is, kan dan nog geen vijf kinderen hebben. Iedereen studeert ongeveer tot zijn 25ste, werkt tot zijn 55ste en gaat daarna met pensioen. Dankzij de technologische ontwikkelingen hoeft iedereen ook maar een paar uur per dag te werken om in alles te voorzien. Voor de rest kan iedereen samen met familie en vrienden in alle vrijheid en rust genieten van sport, cultuur en reizen. Iedereen wordt ongeveer 100 jaar oud en kan dankzij de medische wetenschap waardig oud worden en ook waardig sterven.

    Het geweld in Midden- en Zuid-Amerika is door de plaatselijke bevolking en dankzij de steun van de rest van de wereld onderdrukt en opgelost, mede doordat alle armoede ook daar verdwenen is.

    Niemand pleegt geweld, want niemand komt iets tekort. Mensen zijn tevreden met een sober, eenvoudig leven.  Hierbij denken we aan de wijze woorden van Gandhi: ‘Er is genoeg voor iedereen, maar er is niet genoeg voor de hebzucht van iedereen.’ Waarom was er eerst zo een vreselijke oorlog nodig vooraleer de mensen dat inzagen? De echte rijkdom zit in liefde, vriendschap en belangeloze inzet voor elkaar.

    Het onderwijs is gebaseerd op ‘De Universele Verklaring van de Rechten van Mens en Dier’.Sinds men heeft vastgesteld dat planten ook verdedigingsmechanismen hebben, is men ook bezig met de rechten van de planten.

    Fundamenteel in het onderwijs is ook het vak geschiedenis: de mens heeft nu eindelijk geleerd uit zijn fouten en heeft eindelijk ingezien dat we eerder moeten opkijken naar de wereldverbeteraars en dat we een voorbeeld moeten nemen aan de wijze, meestal hoogsensitieve Gandalf- en Merlijnfiguren uit het verleden en niet meer moeten denken als de strijders uit het verleden. Het leger is afgeschaft en alleen daardoor al is er genoeg voor iedereen. De oorlogsindustrie is omgebouwd tot een duurzame, groene vredesindustrie, met absolute  ecologische eisen.

     Er is privébezit, maar doordat niemand te veel bezit, bezit ook niemand te weinig. Mensen zijn ook tevreden met wat ze hebben en de fabel van de economische groei is gelukkig uit de wereld. Banken en beurzen zijn afgeschaft. De wereld is een grote commune, opgebouwd uit kleinschalige communes, coöperaties waarin iedereen krijgt waar hij recht op heeft en wat hij verdient en er is genoeg over voor de zwakkeren die onze hulp nodig hebben. Er is voldoende opvang voor degenen die zich door omstandigheden niet kunnen inzetten. Alles wordt rechtvaardig verdeeld.

    Mensen zien eindelijk in dat ze pas echt gelukkig zijn als ze zichzelf elke dag ten volle  inzetten voor het geluk van hun medemens. Geven maakt gelukkiger dan krijgen. Mensen leren zo te leven dat ze nooit hoeven te liegen en ze doen niets waarvan ze bang zijn dat hun naasten het zouden ontdekken. Mensen worden opgevoed tot assertieve en weerbare wezens die inzien in dat alleen liefde en empathie voor de kwetsbare anderen en de kwetsbare planeet ons allen verbindt en zal samenbrengen in één wereldgemeenschap over etnische, nationale en religieuze grenzen heen. Er heerst een groot, universeel rechtvaardigheidsgevoel, dat zich richt tegen onrecht en onmacht en er is een revolutionaire terugkeer naar bescheidenheid, echtheid en zorg voor elkaar. De derde industriële revolutie is een bewustzijnsrevolutie geworden. De meritocratische maatschappij, alleen maar gericht op prestaties, is vervangen door een empathische. De leuze is: ‘We moeten de wereld niet beter maken. We moeten de wereld goed maken.’

     De basis van alles is dus de volksdemocratie. De politieke klasse is uitgeschakeld en overbodig geworden, want alle macht ligt bij het volk. Er is een absolute vrijheid van denken, maar dankzij de hoge scholingsgraad van iedereen hoeven we ook niet te vrezen dat mensen hun verantwoordelijkheid niet meer zullen opnemen We hoeven er ook niet meer bang voor te zijn dat we een hoop onzin te horen krijgen zoals dat vroeger op internetfora gebeurde. Alle conflicten worden met zinvolle argumenten en vol respect en wederzijds begrip geweldloos opgelost.

    Alle mensen zijn idealisten en er is absolute vrijheid, die anderen niet schaadt. Mensen gebruiken genotsmiddelen zonder zichzelf of de maatschappij te schaden. Mensen worden immers opgevoed met plichtsbesef. Vrijheid betekent niet gelijkheid. Vrijheid betekent het recht om anders te zijn.

    Er is godsdienstvrijheid, maar de mensen zien dankzij hun hoge ontwikkelingsgraad en na het uiteenvallen van de grote wereldgodsdiensten zoals het katholicisme en de islam nu eindelijk gelukkig in dat de godsdiensten eigenlijk complete onzin en waanzin waren en dat de mens zelf verantwoordelijk was voor alles wat misliep. De belangrijkste waarden uit alle wereldgodsdiensten en levenshoudingen zoals het christendom, het boeddhisme en de islam zijn allemaal opgenomen in de ‘Universele Verklaring’. Idiote ideeën zoals creationisme zijn verdwenen dankzij de wetenschappelijke ontwikkelingen.

     De leiders van vroeger hadden beter een voorbeeld genomen aan Oedipus. Toen die besefte welke fouten hij had gemaakt, stak hij zichzelf de ogen uit, zelfs al had hij die fouten onbewust gemaakt. Als de wereldleiders van voor WO III dat voorbeeld gevolgd hadden, zou  de bouwsector handen tekort gehad hebben om al die blindeninstituten te bouwen.

     

    Maar eigenlijk hadden alle mensen hun verantwoordelijkheid moeten opnemen. Dan was er nooit zo een verschrikkelijke wereldbrand geweest.

     

                                         Democratie is verantwoordelijkheid.

     

                     Volksdemocratie is verantwoordelijkheid van en voor het volk.

    23-03-2013 om 15:31 geschreven door Joris Vandewal  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/jv2062

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    23-03-2013 om 15:23 geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)


    Archief per week
  • 18/03-24/03 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs