Inhoud blog
  • duo-games
  • fighting
  • competitie
  • mijn club
  • geschiedenis
    mijn ju-jitsu blog

    27-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ju-jitsu?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig.  Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.

    Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.

    Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".

    Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen.  In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.

    Nu is uw blog aangemaakt.  Maar wat nu???!

    Lees dit in het volgende bericht hieronder!


    27-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    welkom op mijn ju-jitsu blog
    hier vind je alles (of toch bijna) over ju-jitsu, maar ook uitslagen van wedstrijden, stages, enz
    veel plezier!

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geschiedenis

    De oorsprong van het ju-jitsu (ook wel yawara genoemd) is gehuld in nevelen. Veel beoefenaars beschouwen het als een zuiver Japanse vechtkunst, maar doorgaans wordt een Chinese oorsprong verondersteld.

    De samurai leerden destijds ju-jitsu in scholen die elk van elkaar verschilden, zogenaamde ryu. Als een samurai tijdens een gevecht werd ontwapend kon hij met blote handen verder vechten. Na het eind van het feodale stelsel werden de subsidies voor de scholen stopgezet en waren de meesters genoodzaakt om ju-jitsu te leren aan normale burgers. Later vloog ju-jitsu over naar het Westen.

    Uit het ju-jitsu zijn diverse zelfverdedigingvormen en -sporten voortgekomen, zoals aikido, wat oorspronkelijk Daitoryu aikijiujitsu was, en judo, waarbij de jutsu van jiujitsu een "do", een "weg" is geworden (ju-jutsu -> ju-do).

    Over de geschiedenis van het jiu jitsu bestaan verschillende legendes

    De meest populaire versie is die van Dr. Akiama, een Japans geneesheer die in China een rondreis maakte en daar een gevechtskunst bewonderde. Dr. Akiama maakte zich deze kunst meester en na geruime tijd beheerste hij ze als een ware meester. Hij bleef echter met een probleem worstelen, wat kan hij doen indien deze technieken op hem werden toegepast. Na lange maanden van overpeinzing bracht op een winterdag de natuur het antwoord naar hem toe. Hij zag hoe de takken van een van een kerselaar braken onder het gewicht van een vracht sneeuw. Toen hij de wilg bekeek merkte hij hoe deze veerkrachtige takken doorbuigen en de sneeuw er lieten afglijden. Op slag had hij een oplossing voor zijn kwelling, als men wil overleven moet men veerkrachtig en meegaand zijn. Hij paste de technieken aan naar zijn nieuwste vondst en het ju-jitsu was geboren. Deze kunst was zodanig effectief dat de samurai ze aanleerde om in geval van ontwapening nog in staat te zijn om zich op een afdoende en efficiƫnte manier te kunnen verdedigen. Naast het iai-jitsu en het kenjitsu werd ook het jiujitsu een belangrijke factor in de opleiding tot samurai.

     

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mijn club
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    VOORZITTER
    Teysen Philip
    antwerpsebaan 285 - 2040 antwerpen

    SECRETARIAAT

    Van Eersel Werner
    Dorpstraat 104 - 2940 Stabroek

    DOJO

    Keysershoeve 66
    2040 Zandvliet 

    WEBSITE
    www.bushidozandvliet.be


    TRAININGEN

    dinsdag 18u30-19u30 junioren
    19u30-21u30 senioren
    donderdag 18u30-19u30 junioren
    19u30-21u30 senioren
    19u30-21u00 veteranen


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.competitie

    Ju-Jitsu is hoofdzakelijk een recreatieve sport.  Dat komt vooral omdat veel verdedigings­technieken te gevaarlijk zijn om in wedstrijdvorm toe te passen.  Toch worden er kampioenschappen in georganiseerd.  Hieraan zijn uiteraard een aantal regels verbonden, zodat alles zo veilig mogelijk kan verlopen.

     

    Er bestaan 2 soorten wedstrijden:

    -         DUO GAMES = demonstratie van verdedigingstechnieken met 2 personen

    -         FIGHTING = gevecht voor punten, tegen iemand uit dezelfde gewichtscategorie

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fighting
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het Fighting systeem is een mengeling van stoottechnieken op afstand (zoals Karate), worpen en grondwerk (zoals Judo) en een paar klemmen uit Ju-Jitsu.  De bedoeling is op elk van de onderdelen de tegenstander te kloppen, met IPPON (vol punt).  Indien dit niet lukt binnen de tijd, wint diegene met de meeste punten. 

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.duo-games
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Duo-games is een demonstratie-competitie met een vaste partner.  Hierdoor kan er veilig gewerkt worden en is het ook geschikt voor kinderen.  Het leunt bovendien dichter aan bij het echte Ju-Jitsu, omdat er meer technieken zijn toegelaten.  Zolang alles met voldoende controle wordt uitgevoerd is het goed.

    Net als bij Fighting, is het de bedoeling om beter te zijn dan de tegenstander(s), maar ditmaal met een demonstratie.  Bij duo-games worden er punten gegeven door een jury, die gewoonlijk uit 5 personen bestaat.  De hoogste en de laagste score worden telkens weggenomen om een eerlijk aantal punten te over te houden.  Op het einde worden alle punten opgeteld en de winnaar aangeduid.  Die gaan naar de volgende ronde.



    T -->

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs