Mijn reisverhaal
Inhoud blog
  • Dagboek
  • Proficiat!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    02-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagboek

    MONT – VENTOUX  mei 2009

    Verslag door: Cartoos Jozef

    Sinds 37 jaar beoefen ik met veel plezier en passie mijn geliefkoosde sport; het wielertourisme.

    In al die jaren heb ik al een en ander meegemaakt, met diverse lange afstand ritten als  (2x) Scherpenheuvel-Beauring-Scherpenheuvel (250km), Scherpenheuvel-Banneux-Scherpenheuvel (215km) en klassiekers als de Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik, de Ronde van Vlaanderen enz.

    Slechts  eenmaal  heb ik echter de kans gehad een week in het echte gebergte door te brengen; namelijk in de Alpen, waar wij de bekendste berg van de streek beklommen: Alpe d’Huez, met daarbij nog enkele minder gekende maar daarom niet minder zware cols.

    Ik heb steeds gedacht dat ik nooit meer de kans zou krijgen om opnieuw een echte col te beklimmen, tot mijn dochter Cindy en schoonzoon Johny  enkele maanden geleden met het voorstel kwamen om allemaal samen naar de Provence te gaan voor een week, waar Ivo en ik dan de Mont Ventoux zouden beklimmen.

    Je kan raden dat zulk voorstel niet in dovemans oren viel, en wij waren dan ook dadelijk akkoord. Op een minimum van tijd was alles geregeld: ivo en Maria, mijn vrouw en ik zouden met het vliegtuig  vanuit Charleroi naar Montpellier vliegen waar wij een huurauto reserveerden. Cindy, Johny en kleinzoon Wout zouden de reis vanuit Belgie naar ginder maken met de mobilhome met daarin al het materiaal. Enig minpunt was de voetbreuk die Nicole vlak voor de reis opliep, zodat haar voet in een speciaal verband moest, en zij ter plaatse niet veel meer kon doen dan rusten en TV kijken. ( gelukkig was er tennis vanuit Roland Garos )

    Ons vakantiehuis (met zwembad) was gelegen in Villes-Sur-Auzon, vlak tegen de Mont Ventoux van waaruit wij heel dicht bij de drie startplaatsen van de beklimmingen waren; Sault, Bedoin en Malaucene.

    Op zaterdag 23 mei vertrokken we dan uiteindelijk, en na een voorspoedige en snelle vlucht (slechts 1,25u) landden wij in Montpellier, waar de huurauto klaarstond zodat wij dadelijk konden vertrekken. Rond 4 uur in de namiddag kwamen wij fris en monter ter plaatse, en een uurtje later kwamen Cindy en Johny, die vrijdag avond vertrokken, ook aan.

    Op korte tijd was alles uitgepakt, zodat wij dezelfde avond nog konden genieten van een heerlijke BBQ met het bijhorende wijntje.

    Zondag 24/5 begon dan het echte werk waarvoor wij gekomen waren. Die dag deden wij een rit over de wondermooie Gorges  de la Nesque tot in Sault , waarna wij terugkeerden naar Villes-Sur- Auzon langs de bovenzijde van de Gorge, met daarin de beklimming van de Col des Abeilles, welke een hoogte had van 996m. en een stijging  percentage van 8 a 9 % over 4,5km. Als opwarmer kon dat reeds tellen, en toch hadden wij over bijna 60km een gemiddelde van 23km/u!  In de namiddag hebben wij lekker geluierd aan en in het zwembad, en als avondmaal was er opnieuw BBQ met alles er op en er aan! Trouwens, BBQ is de specialiteit van Johny!! Dat kan hij als geen ander; hij legt er niet alleen vlees en vis op, maar ook allerlei andere dingen.

    Maandag 25/5 zijn wij vanuit Sault dan vertrokken voor onze eerste beklimming van de Ventoux. Deze beklimming begon zowaar met een stuk afdaling, wat ons een beetje raar leek! Vervolgens bleef de weg in stijgende lijn gaan zonder echt lastig te zijn tot aan Chalet Reynard (km20) om vervolgens over 6 km tot de top vrij zwaar te worden met een laatste km van 11%. Al bij al was deze beklimming vrij vlot verlopen, en wij klokten af op een tijd van 1,40u. De afdaling hebben wij langs Bedoin gedaan en zo naar ons verblijf. Na een deugddoende douche en een maaltijd, stond Johny klaar om ons een stevige massage te geven en alle verzuring uit de beentjes te werken. Dat ritueel heeft zich trouwens elke dag herhaald. Slechts weinig wieler touristen zullen de luxe hebben om over een eigen sportverzorger te beschikken! Het avondmaal bestond vandaag uit een lekkere pasta, klaargemaakt door Maria , met wijntje er bij!

    Dinsdag 26/5 maakten wij ons na het eten klaar om te vertrekken, wanneer het plots zachtjes begon te regenen. Wij lieten ons daar echter niet door tegenhouden, trokken ons regenjasje aan, en vertrokken naar Venasque om aldaar de beklimming van de Col de Murs  te doen. Dit is een zeer mooie col van 10km lang met een max. stijging percentage van 5,5% en een hoogte van 772m.( met dank aan Gerd voor de tip trouwens! )Wij  zijn hier zeer vlot naar boven gereden, en langs dezelfde kant terug naar beneden, waarna wij via enkele kleine dorpjes opnieuw ons thuisadres bereikten. Bij aankomst hadden wij ondanks de beklimming een gemiddelde van 21km/u. Na de middag was het weer opnieuw mooi en zonnig. Voor het avondeten had vandaag Cindy gezorgd wat resulteerde in een voorgerechtje en een heerlijke spaghetti met een fantastisch sausje.

    Woensdag 26/5: D-Day! Vandaag eindelijk de eerste echte beklimming. Met de fiets naar Bedoin waar we na de foto aan het bord “Mont ventoux” vertrokken naar de top. Zoals voorspelt door de ervaringsdeskundigen, Fons en Eduard, waren de eerste 5 km vrij makkelijk, maar dan ging het plots omhoog met 10%. Toch klommen wij vrij vlot door, ondanks de wind die steeds heviger werd, maar aan het laatste stuk voor Chalet Reynard kreeg Ivo het wat moeilijk, zodat ik besloot om daar even te wachten en eens te drinken, waarna wij na de verplichte foto opnieuw verder reden naar de top. De wind werd echter steeds erger, en op een bepaald moment zag ik een fietser voor mij gewoon van de weg geblazen worden en de kant in gekatapulteerd. Ik had zelf alle moeite om op mijn fiets te blijven, en op een bepaald moment zag ik me zelfs verplicht om af te stappen, en heb een paar honderd meter te voet moeten afleggen, ondertussen proberend recht te blijven! Daarna hebben wij toch opnieuw kunnen fietsen en  bereikten de top  in 1,54u, en Ivo in 1,58u. Vermits ik stilletjes gehoopt had op een tijd van 2u ( wat ik tegen niemand had durven zeggen, kwestie van mij niet belachelijk te maken als het niet lukte! ) waren wij beide zeer tevreden met deze tijd. Boven op de top was het ijzig koud, men kon er amper blijven staan door de wind, en waren wij zeer tevreden dat men klaar stond met onze jasjes en een deken om ons te beschermen. Gezien de weinige fietsers die er waren bijna allemaal te voet de afdaling aanvatten, besloten ook wij geen risico te nemen en staken de fietsen in de auto tot Chalet Reynard, vanwaar wij verder met de fiets naar Bedoin en zo verder naar huis reden. Daar aangekomen wachtte ons nog een verassing: de vrouwen en kinderen hadden een flesje champagne klaar staan om het welslagen te vieren. Besluit: opdracht volbracht en beide apetrots op onze prestatie!

    Donderdag 26/5 hadden wij een rustig ritje geplant. Wij reden over Bedoin naar Malaucene  over de Col de la Madeleine ( hoogte 448m ) en zo weer terug. Deze col is zeer lichtlopend en zeker niet heel stijl. Na een aangenaam ritje met kleine versnelling kwamen  wij terug thuis met toch nog een gemiddelde van 21,8km/u. Als avondeten kozen wij weer voor BBQ met alles er op en er aan, met het verplichte wijntje erbij. ( niemand had trouwens zin om ergens te gaan eten vermits het thuis zo lekker was! )

    Vrijdag 27/5 D-day nummer 2! Vandaag  rijden wij vanuit Malaucene naar boven. Deze beklimming is heel anders dan de vorige met na een paar km reeds 2km aan 9% Nadien wisselden de iets lichtere en de zwaardere stukken elkaar af. Elke 2 km stonden Maria-Cindy-Johny-Woutje te supporteren en om ons de tussentijden mee te geven. Op ongeveer 1 km van de stop riep Johny ons de tijd toe die ons nog restte om binnen de 2u boven te komen, waarna ik er nog een laatste sprintje uitperste en de top bereikte na 1,57u, en Ivo een minuutje later in 1,58u. Vermits het wegdek langs deze zijde nog nat was door de smeltende sneeuw, besloten wij wijselijk om opnieuw af te dalen naar Bedoin, en zo verder naar huis te fietsen. In de namiddag hebben wij alles opnieuw in de mobilhome geladen, en zijn daarna voor de eerste maal in het restaurant gaan eten. Daarna zijn Cindy, Johny en Wout reeds vertrokken richting Belgie. Wijzelf zijn zaterdag namiddag na een voorspoedige vlucht naar Charleroi, opnieuw aangekomen in Scherpenheuvel.

    Besluit: dit was een zeer geslaagde reis voor iedereen, en zeer zeker voor Ivo en mij aangezien wij alles  hebben kunnen doen wat wij ons voorgenomen hadden, en over de geleverde prestaties mogen wij best trots zijn; zeker gezien onze ouderdom: Ivo 61j en ikzelf bijna 64!

    Tot slot toch nog een woord van dank aan de echtgenotes en de kinderen die ons een ganse week in de watten gelegd hebben, en speciaal aan Johny die ons steeds met raad en daad bijgestaan heeft, en er voor gezorgd heeft dat onze benen steeds 100% in orde waren!

     

     

     

     

    02-06-2009, 20:38 Geschreven door Jozef Cartoos  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/jozefcartoos

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    02-06-2009, 19:31 Geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    Archief per week
  • 01/06-07/06 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs