Inhoud blog
 • unfortunately
 • 2 nieuwe berichten
 • Ho Chi Minh, Mekongdelta, Phu Quoc Island, Mui Ne (VIETNAM)
 • Kuala Lumpur, Cameron Highlands (MALAYSIA)
 • Backwaters, Cochin, Varkala (KERALA)
  E-mail ons

  Duw ne keer op het knopje hieronder om ons een berichtje na te laten!

  Gastenboek

  Voor al jullie commentaren.

  Blog als favoriet !
  Archief per maand
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
  Asia trip 2009-2010 Joost & Marlies
  The world is a book. One who doesn't travel, only reads 1 page.
  16-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Delhi (06/10 - 08/10)
  Namaste

  Hier is ie dan, de eerste volledige tekst van ons avontuur in Azie.

  We landden in Delhi (India) op 05/10 en werden al direct geconfronteerd met de Indische stiptheid (ja, k weet het, ook nie mijn sterkste punt). Nu, we hadden met de hoteleigenaar afgesproken dat hij ons kwam halen aan de luchthaven, maar niemand te zien natuurlijk. Even gebeld me die 'lieve' mens en een uurtje later kwamen we aan in ons hotel. (foto 1, 2)
  Dit bleek niet echt een tophotel te zijn, maar voor 2 euries per nacht mag je niet al te veel verwachten zeker? Voor die prijs kregen we echter wel bezoek van een muis die er nie beter op vond dan in onze rugzakken te kruipen en alle eetbare dingen attaqueerde! Tedjuje!    

  Iets meer over Delhi zelf voor de leken onder jullie ;-)

  De stad Delhi behoort met zijn ruim 10 miljoen inwoners samen met Mumbai en Calcutta tot de drie grootste steden van India. Delhi is een industriestad, verkeersknooppunt, een cultureel centrum met universiteiten, theaters, musea, galerieën en historische bouwwerken en was tot 1931 de hoofdstad van Brits India. De stad Delhi is onder te verdelen in de stadsdelen Old Delhi en New Delhi. Daarbij functioneert Old Delhi als het economisch centrum en New Delhi als de hoofdstad van India. In de loop van de eeuwen en vooral ten gevolge van verschillende oorlogen en grillen van vorsten werd de stad zevenmaal herbouwd op verschillende lokaties in de omgeving en veranderde ze evenzoveel keer van naam. Dit geheel ter uwer info.

  `s Avonds richting onze eerste echte Indische maaltijd. Dit blijkt soms wel een heikele onderneming, dus besloten we ons de eerste pqqr weken wat in iets duurdere (maar maag verdragende) restaurants te gaan eten en het moet gezegd, we hebben ons hier al heel goed rondgegeten.
    


  Dit is de plaats van ons hotel, maar eerlijk gezegd is deze foto nog een deftige weergave van hoe het er werkelijk uitzag. Laten we zeggen dat de omgeving ons toch niet helemaal charmeerde.


  Ons heerlijk toilet, annex doucheplaats van ons hotel in Delhi


  Dezelfde avond nog aan de klap geraakt met een Indier die nog in Holland gewoond had en blablabla, blablabla,... en even later zaten we in zijn reisbureau te praten over de mogelijke tripjes in en rond Delhi. Om ons veel tijd te besparen namen we een rondreis door Delhi met privechauffeur en we kregen een groot deel van Delhi`s pracht en praal te zien. (rest van foto`s)
  Zo bezochten we oa Birla Mandir, India Gate, Mahatma Gandhi museum (en plaats waar hij werd vermoord), de Qutb Minaret, de Lotustempel en nog een locale markt met allerlei typische Indische specialiteiten. (info bij foto`s)

  Na deze uitstap namen we het besluit om eens naar Kashmir te gaan en dus moesten we enkele geboekte dagen annuleren bij onze `lieve` hotelbaas en dat bleek geen enkel probleem te zijn (zei hij eerst).  Dit was buiten de waard gerekend, want toen we uitcheckten bleek dat we toch nog moesten betalen voor de geannuleerde nachten. Al bij al toch nog goedkoop weggeraakt en 1 nacht voor 1 persoon betaald. 


  Birla Mandir: tempel gebouwd door de industrieel BD Birla (vriend van Mahatma Ghandi). Deze tempel is gewijd aan Lakshmi, de godin van de welvaart en het geluk.


  India Gate: Deze Indische Arc de Triomphe staat op het einde van Rajpath (de laan tussen presidentieel paleis en India Gate) en is 42 meter hoog. De poort is gebouwd in 1920 ter herinnering aan de Indiase soldaten die sneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog en de Afghaanse oorlog in 1919 (veel `Triomphe` is er dus niet aan, maar ze lijkt toch wel heel goed op die in Parijs, niet?). Sinds 1971 brandt hier een vlam voor de martelaren, de Amar Jawan Jyoti. De namen van 85.000 gestorven soldaten staan op de poort geschreven. Onder de poort is een gedenkteken voor de onbekende soldaat.
  Qutab Minar: De Qutab Minar-toren werd als overwinningstoren opgericht door Qutab-u-din na de val van het laatste hindoe-koninkrijk. Met de bouw van de toren werd gestart in 1193. De toren heeft vijf verdiepingen, elk met een uitspringend balkon. De eerst drie verdiepingen zijn gebouwd met rood zandsteen, de hoogste twee verdiepingen bestaan uit marmer en zandsteen.Aan de voet van de toren staat de eerste in India gebouwde moskee: de Quwwat-ul-Islam Mashid. De moskee werd op de overblijfselen van een hindoetempel gebouwd. Naast dit bouwwerk staat ook nog een zeven meter hoge ijzeren zuil die zich in het voorhof van de moskee bevindt. Er wordt gezegd dat mensen een wens kunnen uitbrengen als ze hun handen op deze zuil leggen. Da`s helaas onmogelijk aangezien er nu een afrastering rondstaat. De zuil stamt vermoedelijk uit de 4e-5e eeuw en er is 1 bizar feit, de zuil heeft de tijd getrotseerd zonder ook maar iets van roest te vertonen!
  Het is een tempel van de bahá'í-geloofsgemeenschap, die vindt dat alle wereldgodsdiensten zich moeten verenigen. Het is het drukst bezochte gebouw ter wereld: de tempel trekt 50 miljoen (!) bezoekers per jaar. In deze tempel mogen alle geloven komen bidden maar er mag niet gesproken worden.
  Liki: De plaatselijke Knabbel en Babbel die overal rondlopen in Birla Mandir.

  Na al dit moois gingen nog richting een locaal shopping mall met typische indiase specialiteiten alwaar we ons laten verleden hebben tot enkele aankopen die budgetair helemaal niet ingecalculeerd waren, maar wel ten zeerste de moeite waard waren.

  Ale, het eerste verhaaltje zit er op, dus lieve lezertjes, snaveljes dicht en oogjes toewant Zjozjee en Marlies gaan richting paander. (in beter Nederlands vooral bekend als de bedstede)

  Doeeeiiii kapoentjes en tot het volgende verhaal over onze trip naar Kashmir.

  J&M

  16-10-2009 om 00:00 geschreven door joostenmarlies  


  06-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 1
  Daag lieve lezertjes

  We zijn ondertussen aangekomen in Delhi. 't Moest lukken, maar op de vlucht van Londen naar Delhi zaten we naast een Vlaamse die ook Indie ging bezoeken. Da was alleszins stukken beter dan de Indische man die achter ons zat te stinken! Dat belooft dachten we. Nu, goed toegekomen hoopten we onze taxi te vinden, maar dit bleek al niet zo goed geregeld te zijn. Edoch, een telefoontje later werd er gemeld dat er iemand langskwam om ons op te halen. Zo gezegd zo gedaan en dus richting ons 2euro hotel. Ik laat het momenteel nog even aan jullie verbeelding over welk een kamer je dan krijgt, maar eerlijk gezegd kon dit ons even gestolen worden en we ploften ons neer op het bed om 6h later weer tot ons positieven te komen.

  Ondertussen al een kleine wandeling gedaan in onze neigbourhood en het krioelt van de mensen, riksja's, auto's (of wat er voor moet doorgaan). We hebben hier al transportmiddelen gezien waar (vooral dan mijn lieve ex-collega's) zich zouden afvragen hoe dit in godsnaam blijft rijden. Tijdens onze wandeling zagen we langs de kant van de weg allemaal vrouwen wiens handen beschilderd werden met henna. Vanaf morgen is er drie dagen lang een feest, waar de vrouwen zich zo mooi mogelijk maken met de bedoeling een man te strikken.
  Morgen doen we een tourtje door Delhi....meer nieuws later

  06-10-2009 om 19:17 geschreven door joostenmarlies  
  T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!