Koninklijke Toneelkring Sint-Jan Berchmans Borsbeek

website TSJB

http://tsjb.org


 

 links naar theater websites

www.vlaamsetoneelauteurs.be
www.auditieforum.eu
www.tead.be
www.denartist.be
www.theaterboekwinkel.nl
Alles voor theaterjongeren
www.plankton.be 

Fotoshow week van de amateurkunsten april 2010
http://www.photoshow.com/watch/ps6sw3SJ 
Nawoord van onze regisseur Linda Diels

Laat me beginnen met iedereen te bedanken voor de interesse in JONGERENTONEEL ! Zij zijn tenslotte onze toekomst . Je moet het ook maar durven om die eerste stap te zetten , die eerste steen te bouwen van zulk een jongerentoneel ! Maar toneelkring Sint-Jan Berchmans deed het , en hoe !
Ik zie de eerste vijf enthousiastelingen nog voor mij aan tafel zitten . In het begin nog vrij stilletjes , maar dat duurde niet lang ! We gingen samen stukken lezen en beoordelen . En zij zelf kozen voor wat jullie nu hebben gezien , "WHODIDIT" . Ze hebben het zichzelf zeker niet gemakkelijk gemaakt , daar zal je mij wel gelijk in geven als jullie het stuk hebben gezien .
Maar wat een enthousiasme , wat een inzet , dit wilden ze zo graag ! En ze groeiden en groeiden uit tot prinsen en prinsessen , tot koningen en koninginnen , tot acteurs en actrices , nee , nee straffer nog " tot parels" . Vijf parels die uit hun schelp zijn gekomen en samen een mooi juweel hebben gemaakt . Dat juweel heet "WHODIDIT" wat ze voor jullie hebben tentoongesteld !
Hier heb ik zoveel respect voor , hier steek ik mijn kop voor uit , hier ben ik zo enorm fier op ! Bedankt Olivier , Evert , Kristien , Thomas en Evelien , bedankt ! Het was puur genot om met jullie te mogen samenwerken .

LINDA
voor meer foto's klik op deze link http://www.photoshow.com/watch/cq8fw6aV 
Foto

Hallo allemaal , ik ben Thomas Schillemans , pas 16 geworden . Ik volg les op de Parcival school te Antwerpen . Dit is een Steinerschool voor buitengewoon onderwijs . Ik heb een groei – en ontwikkelingsstoornis en daardoor kan ik niet goed lezen en schrijven , daarom heb ik deze tekst samen met mijn papa gemaakt . Op school speelde ik al in verschillende toneelstukken en dat deed ik zo graag , dat ik nu al enkele jaren iets zocht om meer toneel te kunnen spelen . Dan las ik plots dat er hier in Borsbeek waar ik al heel mijn leven woon een jongerentoneel werd opgestart , ik heb mij onmiddellijk kandidaat gesteld om mee te doen en nu we al een hele poos aan het oefenen zijn weet ik zeker dat we met deze toffe groep een fantastisch toneel gaan opvoeren .

Thomas

Foto

hallo allemaal!

 

Ik ben Evert De Maeyer, 15 jaar en ga dus naar het 4de middelbaar in het Sint-Gabriëlcollege.

Ik woon in Borsbeek en doe toneelschool in Borgerhout. De rest van mijn vrije tijd hou ik me veel bezig met films maken en het monteren ervan. Mijn eerste grote film is              Prins Pukkel”.

Met mijn neven en nichten hebben we een groepje genaamd ‘Bizarreke’. We deden in 2007 een toneel en maakte de volgende 2 jaar de film “Prins Pukkel”. Voorlopig weten we nog niet wat ons volgend project zal zijn.

Films maken en toneel spelen doe ik ontzettend graag en ik wil ook graag regie gaan studeren na het middelbaar.

Maar eerst wilde ik meer toneel spelen, en toen ik hoorde van een jongerentoneel in mijn buurt, zag ik dat natuurlijk direct zitten. Het is een heel leuk stuk om te spelen. En we zijn een toffe groep.

Ik kijk al uit naar onze opvoeringen en die worden zeker fantastisch.

Foto

Hallo daar allemaal,

Mijn naam is Kristien Pijl. Ik ben ondertussen 23 jaar en volgend jaar is (hopelijk) mijn laatste jaar aan de universiteit van Antwerpen. Dan wil ik heel graag gaan lesgeven en wel de tofste vakken: geschiedenis en Nederlands !! Voor de klas staan is eigenlijk een beetje toneel spelen en dat doe ik ontzettend graag. Naast het zelf spelen ga ik ook heel graag naar verschillende voorstellingen kijken. Voor de rest hou ik van tennissen, dansen, een avondje op stap gaan, … de verveling slaat niet snel toe J. Momenteel woon ik nog thuis in het mooie Borsbeek. Ik woon hier al mijn hele leven en ik hoop ook in de buurt te blijven. Ik heb vroeger muziekschool gedaan maar ik heb pas echt mijn ding gevonden in de woordopleiding. Na 8 jaar was ik daar afgestudeerd en was ik op zoek naar iets anders. Toen ik het bericht las dat de toneelkring St-Jan Berghmans met een jongerentoneel wou starten, zag ik dat direct zitten. Ik heb geen moment getwijfeld om mee te doen. We zijn nu heel erg hard aan het repeteren en het gaat echt al heel erg goed! We zijn een toffe groep en ik ben er zeker van dat het resultaat er zal mogen zijn!! Tot dan.

Kus Kristien

Foto

Hallo iedereen!

Ik ben Olivier Bracke, 17 jaar, en bezig aan mijn (hopelijk) laatste jaar middelbaar onderwijs op het St-Gabriëlcollege. Ik woon in Vremde, dus ben een beetje verder van Borsbeek verwijderd dan de anderen. Ik dans al vele jaren bij Easy Moving en zit ook in een toneelacademie te Mortsel. Dat alles gecombineerd met uitstapjes met vrienden en het bijwonen van verschillende voorstellingen maakt mijn leven enorm boeiend maar ook erg druk. Ik heb dé microbe dus helemaal te pakken en wil volgend jaar wel mijn kans wagen in de musicalwereld. Ik zou daarom (als ik door de toelatingsproef geraak) ENORM graag een musicalopleiding volgen. Na 2 jaar lid te zijn van de toneelkring St-Jan Berghmans, waar ik in 3 producties heb meegespeeld en in 1 heb gesouffleerd, was ik enorm enthousiast toen ik hoorde dat ze een jongerentoneel gingen opstarten. Ik beleef nu een erg leuke tijd met iedereen van onze groep en weet zeker dat onze prestatie in oktober fantastisch gaat zijn! Ik geniet er in ieder geval van en hoop dat het publiek ook van ons zal kunnen genieten.

Olivier

Foto

Beste toneelliefhebbers ,

Mijn carriere begon al vrij vroeg in het lager onderwijs , bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen te Antwerpen . Daar werden ook elke woensdag namiddag aktiviteiten georganiseerd door kindervreugd . Zo was mijn keuze om naast het dansen om ook te leren toneel spelen snel gemaakt . Ik kreeg toen les van wijlen meneer Marcel Mees , voor de oudere onder u nog wel bekend uit Wij heren van Zichem . Een zeer leuke tijd waar ik ook An en Claire Nelissen heb leren kennen . Naar het einde van mijn middelbare studies werd al gauw duidelijk dat een echte prima ballerina er niet in zat . Maar mijn passie voor toneel groeide en groeide en ik ontdekte snel dat ik de microbe flink te pakken had . Al vlug speelde ik in tal van verenigingen zoals “Kultuur” te Deurne , “Sint-Jan Berghmans” te Berchem , “Spiltheater” te Schoten , “Seeftheater” te Antwerpen , “Peg Theater” te Antwerpen , “Stal theater” te Oelegem , Mortsels jeugdtoneel en misschien nog enkele die ik vergeten ben . Toen ging ik ook nog regie cursus volgen bij mr Jan De Vuist en mijn microbe ontpopte zich snel tot een echt virus . Mijn dansverleden kwam me ook goed uit want zo waagde ik me in verschillende musicals en kwam een echte choreograaf in mij naar boven ! Waar ik vele verenigingen gelukkig mee maakte . Musical was al van in mijn kinderjaren een droom ! Zo kon ik het ook niet laten om vanaf het eerste jaar Jan Schepens en Dimitri Verhoeven op te volgen aan de musical afdeling van het Koninklijk Conservatorium te Brussel , waar ik nu nog graag vertoef . Prachtige dingen zie je daar . Ik begon daarna ook zelf toneel stukken te schrijven . Zo maakte ik een bewerking van het leesboek “Rompetje & Rosproetje” geschreven door Raymond De Bruyne voor het Mortsels jeugdtoneel . En voor volwassenen “Snoepers” en “The Pusy Cat” . Als ik dan te horen kreeg dat in mijn eigen Borsbeek , waar ik geboren en getogen ben een jeugdtoneel wordt opgestart , was ik er als de kippen bij . Jonge , enthousiaste mensen laten proeven van dat virus en laten genieten van het toneel spelen is het mooiste wat er is . Laat ons hopen dat ik dit alles nog lang , lang , hééééééééél lang mag blijven volhouden

Linda

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

Gastenboek

Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

13-04-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Borsbeek gebeurt geen donder
Klik op de afbeelding om de link te volgen Onze volgende productie oktober 2017 gebracht door onze jongeren

13-04-2017, 19:04 Geschreven door tonsjb@gmail.com  
Reageren (0)


16-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Air camping
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Onze volgende productie "Air Camping" van Josse Ceulemans in een regie van Ray Van den Bempt

Alle info http://tsjb.org  

16-12-2016, 00:00 Geschreven door tonsjb@gmail.com  
Reageren (0)


26-10-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schat je bent een schat
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Toneelkring Sint-Jan Berchmans Borsbeek

Parochiecentrum - De Robianostraat 214 Borsbeek

                         stelt voor

       SCHAT JE BENT EEN SCHAT

Plaatsbespreking

Eerst reserveren via mail naar tonsjb@gmail.com  of via de website http://tsjb.org of telefonisch 03 322 16 55

Na bevestiging reservatie kaarten betalen op rekening BE33 7330 2605 5846 van TSJB

                       Wanneer

vrijdag 2, zaterdag3, vrijdag 9 en zaterdag 10 december 2016 om 20:30 en zondag 11 december 2016 om 15:00

Voorverkoop 9 € en kaarten aan de kassa betaald 11 €

                    Acteurs

Ludwig Dieleman, Tony ter Heerdt, Francis De Koninck, Betty Janssen, Carina Van Uytfanck, Cini Laureys, Gunter Van den Sande & Leen Denoyel

                   Regie

      Ludo Van Tillo

            Regie-assistentie

   Linda Diels

             Techniek

   Cel Van Nuffelen & Raymond Grosjean

                         Decor

decorploeg onder leiding van Guido verbaeten

            Korte inhoud

De rust in het appartement van Conny en Mike wordt verstoord als schilders arriveren . Erger wordt het als één van de schilders de ex-man van Conny blijkt te zijn . Zij wil hem niet laten weten dat ze hertrouwd is en verdwijnt zo vlug mogelijk naar haar tante . Voor Mike is dit de gelegenheid om Madeleine uit te nodigen . Wim, de tweede schilder probeert alles in goed banen te leiden en zijn vriendin Micheline neemt even de plaats in van Conny ... Maar als tante Luciënne uiteindelijk verschijnt dreigt alles een ramp te worden .

Alle info over TSJB op onze website http://tsjb.org

verder kan je ons ook vinden op facebook en op www.uitinvlaanderen.be


26-10-2016, 18:32 Geschreven door tonsjb@gmail.com  
Reageren (0)


06-06-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lance
Klik op de afbeelding om de link te volgen

                                      naar Lanceloet van Denmerken

              Plaatsbespreking

eerst reserveren via mail naar tonsjb@gmail.com of via de website http://tsjb.org of telefonisch 03 322 16 55

Na bevestiging reservatie, kaarten betalen op rekening BE33 7330 2605 5846 van TSJB

            Wanneer

vrijdag 14 oktober, zaterdag 15 oktober 2016 om 20u00

vrijdag 21 oktober, zaterdag 22 oktober 2016 om 20u00 en zondag 23 oktober 2016 om 15u00

Voorverkoop 9,00 €, aan de kassa 11,00 €

         Acteurs

Björn Pribil,  Carina Van Uytfanck, Naomi Geurs, Thomas Schillemans, Greet Vervliet, Luc Schillemans, Els Bresseleers, Ellen van Daele, Sara Van den Sande, Evelien Van Bogaert & Stella Jurgens

       Regie

Saartje Peeters & Sarah Buyse

      Rekwisieten

Karin Blommaert & Linda Diels

       Techniek

Dean Goris, Dieter Schoeters & Francis De Koninck

               Decor

Decorploeg TSJB onder leiding van Guido Verbaeten

                  Korte inhoud

Aan de hand van snedige dialogen en een hoop humor, vertelt Lance het verhaal van een verkrachting, zelfverwijt en een hedendaagse ridder op het witte paard . Sanne Van Rijn is een doorsnee "girl next door" . Ze gaat op in de drukte van de 21ste eeuw . Totdat haar jeugdliefde plots aan haar deur staat . Lander Den is een populaire popster geworden en gedraagt zich daar ook naar . Wanneer Sanne hem niet zo aanbidt als hij gewend is, vergrijpt hij zich aan haar . Sanne kruipt volledig in haar schulp en maakt zichzelf verwijten . Dit vertaalt zich in stemmetjes in haar hoofd . Haar beste vriend Jurgen probeert er alles aan te doen om zijn liefde aan haar te verklaren .

Alle info over TSJB op onze website http://tsjb.org

verder kan je ons ook vinden op facebook en op www.uitinvlaanderen.be

06-06-2016, 19:36 Geschreven door tonsjb@gmail.com  
Reageren (0)


26-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De spooktrein
Klik op de afbeelding om de link te volgen

                                                     De spooktrein

                                                                        een thriller van Arnold Ridley

in een regie van Peter De Pauw

                                   Plaatsbespreking

eerst reserveren via mail naar tonsjb@gmail.com of via http://tsjb.org of telefonisch 03 322 16 55

                                                            Wanneer

vrijdag 8 april , zaterdag 9 april , vrijdag 15 april ,zaterdag 16 april om 20:30 en zondag 17 april 2016 om 15:00

                    Voorverkoop 9,00 € , aan de kassa 11,00 €

                                                                            Acteurs     

Ray Van den Bempt , Rita Schram , Francis De Koninck , Raf Scholiers , Vicky Binnemans , Cini Laureys , Jeffry Binnemans , Saartje Peeters , Carina Van Uytfanck , Luc Schillemans & Ludo Van Tillo

                                       Rekwisieten

                       Sarah Buyse

                                                      Techniek

Marcel Heirman , Ronny Binnemans & Cel Van Nuffelen

                                 Korte inhoud

"Wie de spooktrein ziet, moet sterven!" Als een onverlaat aan de noodrem van een trein trekt , stranden enkele passagiers noodgedwongen in de wachtkamer van een verlaten treinstation. Het eerste teken van leven is anderhalf uur stappen. De eerstvolgende trein passeert pas morgenvroeg om zeven uur . Ze besluiten zo goed en zo kwaad als kan de nacht door te brengen. Als de stationschef hen een urban legend vertelt over een treinaccident dat enkele jaren geleden plaats vond, slaat hun ongeloof om in angst. Zouden de slachtoffers vannacht opnieuw ronddwalen? Hebben ze niets te vrezen of haalt de spooktrein hen vannacht in .

                           

26-12-2015, 15:02 Geschreven door tonsjb@gmail.com  
Reageren (0)


03-11-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En toen was er kalkoen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Toneelkring Sint-Jan Berchmans

                stelt voor

  EN TOEN WAS ER KALKOEN

Een blijspel van Ruud & Sven De Ridder

   in een regie van Ronny Binnemans

Plaatsbespreking

eerst reserveren via mail naar tonsjb@gmail.com of via http://tsjb.org of telefonisch 03 322 16 55

Na bevestiging reservatie kaarten betalen op rekening BE33 7330 2605 5846 van TSJB

               WANNEER

vrijdag 4 december om 20:30 = reeds uitverkocht ; zaterdag 5 december om 15:00 (extra voorstelling)

zaterdag 5 december om 20:30 = reeds uitverkocht ; vrijdag 11 december om 20:30 nog enkele plaatsen

zaterdag 12 december om 20:30 = reeds uitverkocht & zondag 13 december om 15:00 = reeds uitverkocht

Voorverkoop = 8,00 €       Aan de kassa betaalde kaarten = 10,00 €

            PERSONAGES

Hector Schippers : Francis De Koninck - Yolande Van Overloop : Cini Laureys - Xavier Van Overloop : Ray Van den Bempt  

Etiënne Van Overloop : Ludo Van Tillo - Marina Van Overloop : Greet Vervliet - Corina Van Overloop :  Evelien Van Bogaert

Mathieu Van Overloop : Luc Schillemans - Brigite Van Overloop : Sarah Buyse - Antonio Camarero : Jeffry Binnemans

                                REGIE ASSISTENTIE

                                   Vicky Binnemans

                    Rekwisieten

                      Rita Schram

                                           Techniek

                  Dirk Vandenbroere & Cel Van Nuffelen

                                 DECOR

 Decorploeg onder leiding van Guido Verbaeten

                 Korte inhoud

Renee Van Overloop is overleden in het rusthuis .

Hij was 2X gehuwd en had in totaal 7 kinderen .

Enkel met zijn oudste dochter Yolande had hij nog contact .

De andere kinderen konden zich niet verzoenen met zijn tweede huwelijk .

Als Yolande alle kinderen samen roept op kerstavond , beginnen haar broers

en zussen zich vragen te stellen

Na meer dan 20 jaar zal de hele familie opnieuw verenigd zijn .

Waarom nodigt Yolande hen na al die jaren samen uit ?

Is er dan toch een erfenis , of ... is er een ander groot mysterie ?

                     Alle info over TSJB op onze website http://tsjb.org

Verder kan je ons ook vinden op facebook en op www.uitinvlaanderen.be


03-11-2015, 20:24 Geschreven door tonsjb@gmail.com  
Reageren (0)


04-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zeven sneeuwwitjes
Klik op de afbeelding om de link te volgen

                                        De zeven sneeuwwitjes

                                                                  van Greta Dubois

   in een regie van Linda Diels

Plaatsbespreking : eerst reserveren via mail naar tonsjb@gmail.com of via http://tsjb.org of telefonisch 03 322 16 55

                             Na bevestiging reservatie , kaarten betalen op rekening BE33 7330 2605 5846 van TSJB

              Wanneer : vrijdag 16 , zaterdag 17 oktober , vrijdag 23 oktober & zaterdag 24 oktober om 20u00

                               zondag 25 oktober om 15u00

     Kaarten in voorverkoop 8,00 € , aan de kassa betaalde kaarten 10,00 €

                       Acteurs : Evelien Van Bogaert , Thomas Schillemans , Saartje Peeters , Jeffry Binnemans , Dieter Schoeters ,Naomi Geurs , Els Bresseleers , Debra Bruyninckx , Leen Denoyel , Ellen van Daele , Vicky Binnemans & Sarah Buyse

           Rekwisieten : Greet Vervliet , Karin Blommaert & Luc Schillemans

                               Techniek : Dean Goris & Ludo Van Tillo

     Decor : Guido Verbaeten , Cel Van Nuffelen , Marcel Heirman & Herman Spooren

         P.R. en reservaties : Luc Schillemans

Korte inhoud : Het sprookje verandert in een origineel , grappig verhaal over een stiefvader die de lelijkste wil zijn . Een pratende spiegel die hem uitlacht , maakt er hem voortdurend van bewust dat de prins nog lelijker is . Allerlei pogingen om de prins mooier te maken mislukken . Ten einde raad geeft de aartslelijke stiefvader de opdracht de prins te vermoorden . Maar als ook dat faalt , omdat de prins beschermd wordt door de zeven sneeuwwitjes , besluit hij het zelf te doen . De vergiftigde appel werd vervangen door een portie spruitjes , maar de punkprinses redde het leven van de prins en ze leefden nog lang en ...


 Alle info over TSJB op onze website http://tsjb.org , verder kan je ons ook vinden op facebook en op www.uitinvlaanderen.be

04-04-2015, 00:00 Geschreven door tonsjb@gmail.com  
Reageren (0)


21-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alles voor de familie maart 2015
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Alles voor de familie (over the river through the Woods)

   een komedie van Joe Dipietro vertaling Frank De Kaey

in een regie van Ray Van den Bempt

                   Plaatsbespreking

eerst reserveren via mail naar tonsjb@gmail.com of via onze website http://tsjb.org of telefonisch 03 322 16 55 

Na bevestiging reservatie kaarten betalen op rekening BE33 7330 2605 5846 van TSJB

                Wanneer

vrijdag 6 , zaterdag 7 , vrijdag 13 & zaterdag 14 maart 2015 om 20u30 & zondag 15 maart 2015 om 15u00

Voorverkoop 8,00 € aan de kassa 10,00 €

                Acteurs

Francis De Koninck , Cini Laureys , Carina Van Uytfanck , Cel Van Nuffelen , Ray Van den Bempt & Chris Clement

              Techniek

Dean Goris & Luc Schillemans

            Rekwisieten

Karin Blommaert

            Regie assistentie

Rita Schram

           Inhoud

Nick Cristiano , kleinzoon van Italiaanse immigranten , brengt elke zondag met zijn 4 grootouders door , voor wie lekker en veel eten en familie de belangrijkste pilaren van deze maatschappij zijn . Als hij moet aankondigen dat hij kan promoveren , maar dat dit ver van huis zal gebeuren , schieten de oudjes in actie ...

Deze warme , liefdevolle en vooral grappige komedie toont ons het Zuiderse familietemperament , waarin vele Antwerpenaren zich langs de meest positieve zijde zullen herkennen .

Alle info over TSJB op onze website http://tsjb.org en ook op www.uitinvlaanderen.be

21-12-2014, 16:18 Geschreven door tonsjb@gmail.com  
Reageren (0)


15-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen teddys in de hemel

Op 2 december 1964 was er de eerste toneelvoorstelling van TSJB , dit blijspel in één bedrijf werd opgevoerd voor het kinderkerstfeest van de K.W.B. in een regie van Leo Dreesen .

er werd gespeeld in het Tyrolerhof te Borsbeek . In 2014 bestaat TSJB 50 jaar en zal het huidige bestuur dit stuk spelen als ode aan de pioniers van TSJB . Alle bestuursleden spelen een rol en Linda Diels zal regisseren .

Deze voorstellingen zullen een feestelijk karakter hebben , eerst en vooral natuurlijk het toneelstuk , aansluitend een receptie met een hapje en een drankje terwijl er een orkest live muziek zal brengen JAZZLIGHT , tevens zal er dan ook een tentoonstelling staan met foto's , affiches en nog veel meer over 50 jaar TSJB .

Inhoud van het stuk

Naar de hemel gaan is allemaal goed en wel , maar mag daar alles en iedereen wel binnen ? Wie heeft daar dan iets over te zeggen ? Komen die heiligen zelf wel overeen ? Dit en nog veel meer kom je te weten in "GEEN TEDDY'S IN DE HEMEL "

Wanneer

vrijdag 28 november zaterdag 29 november , vrijdag 5 december en zaterdag 6 december om 20u30 en zondag 7 december om 15u00

Voorverkoop 8,00 € en aan de kassa betaalde kaarten 10,00 €

Plaatsbespreking

eerst reserveren via mail naar tonsjb@gmail.com of op onze website http://tsjb.org of telefonisch 03 322 16 55 . Na bevestiging reservatie kaarten betalen op rekening BE33 7330 2605 5846 van TSJB . Uw toegangskaarten zullen klaar liggen aan de ingang van de zaal

15-11-2014, 20:41 Geschreven door tonsjb@gmail.com  
Reageren (0)


22-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elckerlijc oktober 2014

                                                             ELCKERLIJC

  Vrijdag 10 , vrijdag 17 en zaterdag 18 oktober 2014 om 20u30

 Zondag 12 oktober 2014 om 19u00 en zondag 19 oktober 2014 om 15u00

Elckerlijc is een moraliteit of een sinnespel ; een allegorisch toneelspel met een morele strekking .

 De in het stuk optredende allegorische figuren ( = als persoon voorgestelde deugden , eigenschappen e.d. )

worden aangewend om op een voor het publiek onderhoudende wijze abstracte begrippen te tonele te kunnen voeren .

Regie is in handen van Linda Diels

Alle spelende leden van TSJB zullen allemaal een rol spelen

 en ook zullen andere Borsbeekse verenigingen deelnemen aan de stoet bij het begin van het stuk .

Verder zal er live muziek gebracht worden door Jens Adriaensen , Hans Rigouts , Etiënne Wante & Michael Piorkowki  en ook nog een koor gevormd door alle acteurs en zij zingen een slotlied geschrevendoor Sofie Gezels en Bert Switsers

Plaatsbespreking via mail naar tonsjb@gmail.com of via de website http://tsjb.org of tel naar 03 322 16 55

Kaarten : 8,00 € in voorverkoop en aan de kassa betaalde kaarten 10,00 €


Bijlagen:
elckerlijc foto kleiner dan 1 MB.jpg (32.2 KB)   

22-04-2014, 00:00 Geschreven door tonsjb@gmail.com  
Reageren (0)


10-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkiezingskoorts
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Toneelkring Sint-Jan Berchmans

Parochiecentrum - De Robianostraat 214 - Borsbeek

                                                           stelt voor

Verkiezingskoorts

een politiek blijspel van Peter De Pauw in een regie van Oswald Van Bedaf   

                                             Plaatsbespreking :

eerst reserveren via mail naar tonsjb@gmail.com of via http://tsjb.org  of telefonisch 03 322 16 55

Na bevestiging reservatie kaarten betalen op rekening BE33 7330 2605 5846 van TSJB

                                              Wanneer :

vrijdag 14 , zaterdag 15 maart , vrijdag 21 maart & zaterdag 22 maart 2014 om 20u30

& zondag 23 maart 2014 om 15u00

Voorverkoop 7,00 € , aan de kassa 8,50 €

                                            Acteurs :

Mon De Ridder , Franky Delaere , Tony ter Heerdt & Leen Denoyel

                                            Inhoud :

Marcel is een oude politicus die van geen wijken wilt weten . De strijd naar de komende verkiezingen wordt hem echter te veel . Zijn concurrent staat volgens de peilingen ver boven hem . Om deze afgang te ontwijken verzint hij een plan . Kan hij de schijn hoog houden of valt hij door de mand ?


10-12-2013, 19:47 Geschreven door tonsjb@gmail.com  
Reageren (0)


23-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extra voorstelling Familietrekjes voor MUSIC FOR LIFE
Klik op de afbeelding om de link te volgen         HET RASTER VZW
nodigt u uit op hun benefiet-toneel ten voordele van MUSIC FOR LIFE
            Toneelkring Sint Jan Berchmans
            Parochiecentrum -De Robianostraat 214 - Borsbeek

speelt FAMILIETREKJES
    een komedie van
                  Ray Cooney

                                                                  regie Peter De Pauw

Plaatsbespreking via "Het raster" mail naar veerle.dubois@hetraster.be 
                                                      of telefonisch 0472 52 33 38

Inkomprijs 10,00 €

Acteurs
Marc Calus , Carina De Bock , Francis De Koninck , Mon De Ridder , Leen Denoyel , Cini Laureys , Luc Schillemans , Lena Smout , Ludo Van Tillo , Carina Van Uytfanck , Saartje Peeters & Cel Van Nuffelen

Inhoud
Terwijl dokter Mortier zijn speech voorbereidt voor het internationaal neurologen congres verschijnt een oude vriendin , Jeanine Tanghe , die hem vertelt dat hun vroegere verhouding resulteerde in een dochter  Leslie . Deze is inmiddels achttien jaar geworden en wil nu eindelijk haar vader ontmoeten . Hoewel dokter Mortier niet wil dat zijn vrouw het bestaan van Leslie te weten komt , zit het meisje beneden bij de receptie . Daarom zal Hubert , een collega van Mortier , het "vaderschap" op zich moeten nemen ...

23-11-2013, 14:52 Geschreven door tonsjb@gmail.com  
Reageren (0)


02-11-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen Toneelkring Sint-Jan Berchmans
Parochiecentrum - De Robianostraat 214 - Borsbeek

speelt 
 FAMILIETREKJES
                                              een komedie van Ray Cooney

                    regie Peter De Pauw


29 & 30 november om 20u30
6 & 7 december om 20u30
8 december om 15u00

Voorverkoop 7,00 €
Aan de kassa 8,50 €

Plaatsbespreking
eerst reserveren via mail naar tonsjb@gmail.com of via de website http://tsjb.org
of telefonisch 03 322 16 55 na bevestiging reservatie kaarten betalen door storting op
Rekeningnummer BE33 7330 2605 5846

Acteurs
Marc Calus , Carina De Bock , Francis De Koninck , Mon De Ridder , Leen Denoyel , Cini Laureys , Luc Schillemans , Lena Smout , Ludo Van Tillo , Carina Van Uytfanck , Saartje Peeters & Cel Van Nuffelen

Inhoud
Terwijl dokter Mortier zijn speech voorbereidt voor het internationaal neurologen congres verschijnt een oude vriendin , Jeanine Tanghe , die hem vertelt dat hun vroegere verhouding resulteerde in een dochter  Leslie . Deze is inmiddels achttien jaar geworden en wil nu eindelijk haar vader ontmoeten . Hoewel dokter Mortier niet wil dat zijn vrouw het bestaan van Leslie te weten komt , zit het meisje beneden bij de receptie . Daarom zal Hubert , een collega van Mortier , het "vaderschap" op zich moeten nemen ...

02-11-2013, 22:28 Geschreven door tonsjb@gmail.com  
Reageren (0)


08-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrek oktober 2013
Klik op de afbeelding om de link te volgen

     Reserveren kan vanaf nu , stuur een mail naar tonsjb@gmail.com , via de website http://tsjb.org of telefonisch 03 322 16 55        
                                                        
Vrek    naar Moliére

 in een bewerking van Jos Dom & Marc Mallard

                                  Regie Linda Diels

Rolverdeling

Acteurs en actrices

Personage

Acteur of actrice

Harpagon, vader van Cléante en Elise,
verliefd op Marianne en zijn goud

Raymond Van den Bempt

Cléante, zoon van Harpagon, minnaar van Marianne

Steven Heyman

Elise, dochter van Harpagon, minnares van Valère

Kristien Pijl

Valère , minnaar van Elise

Stefan Deloose

Marianne, geliefde van Cléante, lieveling van Harpagon

Evelien Van Bogaert

Frosien , femme d'intrigue

Sarah Buyse

Monsieur Simon, makelaar

Thomas Schillemans

La Flèche, bediende van Cléante

Johan Schoeters

Moeder van Marianne

Ellen Van Daele

3 dochters

Kaat Declercq

Silke Diels

Debra Bruyninckx

Garcons , lakeien van Harpagon

Carina De Bock

Michiel Declercq

Leen Denoyel

Dieter Schoeters

Els Bresseleers

Luc Schillemans

                          Tekstcontrole

Rita Schram

                          Rekwisieten

Greet Vervliet

Karin Blommaert

                    Techniekers

Michael Piorkowski

Dean Goris

                           Inhoud

Harpagon is weduwnaar en koestert zijn goed gevulde geldkoffer, die hij alleen maar opent om geld aan toe te voegen of om het te tellen. Hij beseft niet dat hij zijn kinderen Cleante en Elise daardoor in de problemen brengt, en zijn dienstpersoneel en paarden schromelijk te kort doet. Als hij echter winst tracht te slaan uit het koppelen van zoon en dochter aan rijke maar oude partners gaan de poppetjes aan het dansen. De kinderen verdragen niet langer het tirannieke gedrag van hun vader, vooral niet als zijn amoureuze plannen de hunne doorkruisen…

Vrijdag 18 oktober ,   zaterdag 19 oktober om 20u00
vrijdag 25 oktober en zaterdag 26 oktober om 20u00
                      Zondag 26 oktober om 15u00

Voorverkoop 7,00 €   aan de kassa betaalde kaarten 8,50 €

Reserveren via website http://tsjb.org of mail naar tonsjb@gmail.com
of tel 03 322 16 55

Rekeningnummer BE33 7330 2605 5846
Uw reservatie is definitief na betaling

08-04-2013, 00:00 Geschreven door tonsjb@gmail.com  
Reageren (0)


17-03-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorstellingen Pluche beertjes
Het eerste weekend zit erop , de reacties na het stuk gingen van "we hebben nog eens goed kunnen lachen" tot " amai wat een prachtige decor" . Toeschouwers tevreden , dus ook de regisseur en heel de cast tevreden . Op nu naar volgend weekend , waar we nog drie voorstellingen hebben voor uitverkochte zalen .

17-03-2013, 11:00 Geschreven door tonsjb@gmail.com  
Reageren (0)


15-03-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Premiére Pluche beertjes
Jawel , vanavond de premiére van "Pluche beertjes" voor een uitverkochte zaal . Als je nog wil komen kijken , alleen morgen zaterdag 16 maart zijn er nog enkele plaatsen vrij . Volgend weekend zijn de drie voorstellingen al uitverkocht . Voor alle info kijk eens op onze website http://tsjb.org

15-03-2013, 18:07 Geschreven door tonsjb@gmail.com  
Reageren (0)


10-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toneelvoorstelling
Klik op de afbeelding om de link te volgen                                             Pluche beertjes

Een beregoeie komedie over geld liefde en familie

door John Vermeulen

Regie Ronny Binnemans

acteurs
Reimond Van den Bempt , Chris Clement , Franky Delaere , Vicky Binnemans , Jeffry Binnemans , Sarah Buyse , Francis De Koninck & Carina De Bock

vrijdag 15 maart , zaterdag 16 maart , vrijdag 22 maart & zaterdag 23maart 2013 om 20u30
zondag 24 maart om 15u00
Voorverkoop 7,00 €
Aan de kassa 8,50 €

mail naar tonsjb@gmail.com
via de website http://tsjb.org
tel 03 322 16 55

Rekeningnummer BE33 7330 2605 5846
Uw reservatie is definitief na betaling

De 69-jarige speelgoedfabrikant Albert de Keyser woont samen met zijn conservatieve dochter Sigrid en diens al even saaie man, zijn kleindochter en kleinzoon samen in zijn huis. Kleindochter Yolanda is de enige die de vrolijke genen van Albert geërfd heeft. Schoonzoon Joris speelt directeur van de speelgoedfabriek en kleinzoon Tristan is er boekhouder. Joris' levensambitie is de fabriek van zijn schoonvader erven. Maar dan blijkt de ouwe snoeper opeens een veel jongere vriendin, Mina, te hebben ...

 

10-12-2012, 00:00 Geschreven door tonsjb@gmail.com  
Reageren (0)


07-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ALS BOMEN IN DE WINTER
Klik op de afbeelding om de link te volgen

een tragikomedie van Pierre Soetewey

Regie : Paul Van den Broecke 

 Wanneer :
vrijdag 30 november om 20u30
zaterdag 1 december om 20u30
vrijdag 7 december om 20u30
zaterdag 8 december om 20u30
zondag 9 december om 15u00


Plaatsbespreking
e-mail :
tonsjb@gmail.com
of via de website
http://tsjb.org
of telefonisch 03 322 16 55

Rekeningnummer : BE 33 7330 2605 5846

Uw reservatie is definitief na betaling

Acteurs
Eliane van Dun , Ludo Van Tillo , Ioana Saldiën , Leen Denoyel , Lieve Gebruers & Lena Smout

Inhoud :

Een bejaarde , gewezen zelfstandige aannemer , moet door mobiliteitsproblemen zijn intrek nemen in een rusthuis , daar hij weigert bij zijn enige dochter in te trekken . Ook in het rusthuis loopt het niet van een leien dakje . Eerder dan hem lief is maakt hij kennis met juffrouw Demaegdt . Er ontstaat een eigenaardige verhouding tussen die twee . De avond van het eindejaarsfeest neemt hij een besluit ....

07-11-2012, 15:09 Geschreven door tonsjb@gmail.com  
Reageren (0)


03-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seizoen 2012 - 2013
           

         Oktober 2012 "Schuilen kan niet meer "

Toneelspel over de straatkinderen van Rio de Janeiro

  geschreven door Fons Vinck

             Regie   Linda Diels

 

          December 2012 “ Als bomen in de winter “
 
Een tragi-komedie van         Pierre Soetewey       Regie Paul Van Den Broecke

 

         Maart 2013 “ Pluchen
een komedie van                   John Vermeulen        Regie Ronny Binnemans

 

        Alle info op onze website

              http://tsjb.org

 03-07-2012, 00:00 Geschreven door tonsjb@gmail.com  
Reageren (0)


20-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Link naar fotoshow van Schuilen kan niet meer
http://www.photoshow.com/watch/YX8sw6yz 

20-05-2012, 19:58 Geschreven door tonsjb@gmail.com  
Reageren (0)


Foto

Foto

Foto

secretariaat :
Chris Clement

Weverstraat 65
2531 Vremde
03/454.06.80

c.clement@telenet.be           

 

 

 

   

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Hieronder een paar foto's van enkele van onze decorbouwers , mensen die gewoonlijk alleen achter de schermen werken , maar wel heel belangrijk zijn om van een stuk een prachtig schouwspel te maken . Bij een produktie werken er steeds een heel aantal mensen mee die niet op de voorgrond treden , de decorbouwers , de mensen die de zaal in orde brengen , de reservaties , de toog doen , de souffleur , de mensen die de affiches en de uitnodigingen maken en waarschijnlijk vergeet ik er nog wel een paar .
http://verenigingen.nieuwsblad.be/vereniging/jongerentoneel-borsbeek als jullie op deze link klikken zie je onze webpagina op site van het nieuwsblad
Groetjes Luc

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto


Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!