Foto
Over mijzelf
Ik ben Patrick
Ik ben een man en woon in Schriek (Belgie) en mijn beroep is gepensioneerde militair..
Ik ben geboren op 21/01/1960 en ben nu dus 61 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: joggen en internet.
In mei 2012 nog 142kg, nu 85kg, en de joggingmicrobe heeft mij te pakken.
                                           
 JOGGINGKALENDER 
                                            

Inhoud blog
 • Stratenloop in Weerde
 • Einde van de tunnel in zicht ?
 • Genoodzaakte rustpauze
 • Natuurloop Herentals-Tielen
 • Dwars door Geel
 • Vuelta van Bevel
 • Jeezekesloop in Wezemaal
 • Kruistocht in Blauberg (Herselt)
 • Halve Marathon in Nijlen
 • Kermisjogging in Geel-Punt
  Mijn favorieten
 • Kalender Joggings en Loopevenementen in Vlaanderen
 • Bakkertje
 • Running.be
 • JogLog
 • Kilometervreterke
 • Funrunner
 • Joggings en loopwedstrijden
 • Dave
 • Jogging Mario
  Joggingkriebels
  Verhaal van een 'nieuwe' jogger
  Ervaring van een beginnende loper geboren in 1960.
  17-07-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stratenloop in Weerde
  I'm back.  Zaterdag 16 juni, bijna 13 maanden na mijn laatste joggingwedstrijd, stond ik eindelijk terug aan de start van een wedstrijd, de Stratenloop in Weerde (bij Zemst).

  Absoluut niet in conditie, 30 kg bijkomend gewicht en nog maar een tweetal maand terug aan het trainen (start-to-run), maar met de motivatie en de goesting zit het wel goed. Nooit gedacht dat ik ook nog de loopschoenen ging kunnen aantrekken.

  De voorbije maanden waren een hel.  De eerste twee maand leek het nog alsof ik snel terug zou kunnen komen maar de blessure evolueerde niet gunstig, integendeel zelfs.  Na twee maand complete rust en ontelbare bezoekjes aan de kinesist was het zelfs zover gekomen dat ik nog met moeite kon stappen.  Pijnloos wandelen zat er al helemaal niet meer in.
  Hoog tijd dus voor een nieuwe opinie: andere sportarts en nieuwe scans toonden een beginnende heupartrose aan. Gevolg: inspuitingen met hyaluronzuur en aangepaste kiné-oefeningen.  Deze heupproblemen zouden trouwens ook verergerd zijn door mijn hernia L5-S1.  Door deze problemen nam ik een andere loophouding aan om het probleem te compenseren waardoor gans mijn rechterbeen op de duur verkrampt leek en er zelfs een achillespeesontsteking ontstond.
  Uiteindelijk zou het dus een vol jaar duren vooraleer ik terug de loopschoenen mocht aantrekken en dan nog met een aantal voorwaarden: loophouding moet aangepast worden (hiellanding uit den boze), niet (of toch zo weinig mogelijk) lopen op verharde bodem, heel langzaam en rustig opbouwen zonder intensief te gaan.
  Het moeilijkst is die loophouding: constant moet je er mee bezig zijn want anders verval je terug in je slechte houding.

  Maar uiteindelijk, staan we hier dus aan de start in Weerde.  Eén rondje van 3.5 km (voor de liefhebbers was er ook een wedstrijd over 2 en over 3 rondjes).  De eerste twee kilometers op verharde ondergrond (asfalt), maar gelukkig een mooie grasstrook langs de weg die ik kon benutten, en de laatste 1.5 km in het bos (heel licht golvend).  Op zich best wel een mooi rondje (die ik trouwens twee jaar terug ook al gelopen had). Als laatste vertrokken en als laatste aangekomen maar dit was niet het belangrijkste.
  Uiteindelijk met een heel goed gevoel gelopen, nooit in het rood (zelfs niet het oranje) geweest en helemaal nergens last van.
  Voor en na de wedstrijd verschillende oud-collega's kunnen begroeten en ook een aantal nieuwe mensen leren kennen.  Een heel gezellig samenzijn en een nieuwe start.

  Voorlopig zal ik mij houden aan maximaal een tweetal wedstrijden per maand en zien hoe ik de tussentijdse trainingen verteer.  

  Actueel gewicht: 117,3 kg (BMI 35.4)

  Bijlagen:
  https://www.strava.com/activities/643096375   

  17-07-2016 om 11:23 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde van de tunnel in zicht ?
  Na 10 lange maanden revalidatie kan ik eindelijk terug de loopschoenen aantrekken.  Door een hernia L5 - S1, samen met heupartrose, was het mij door overbelasting onmogelijk om nog te lopen.  Na verschillende dokters, scans en zelfs inspuitingen blijkt er nu toch enige vooruitgang te zijn.  De pijn in mijn rechterbeen, die zich vooral concentreerde rond de achillespees, is over.  
  Sinds een tweetal weken ben ik terug begonnen met een Start-to-Run, met dien verstande dat ik nooit nog heel zware loopoefeningen mag doen (rustige duurlopen zitten er wel nog in).  Bovendien moet ik er ook opletten dat ik vermijd te landen op de hiel.  Een aanpassing dus van mijn loophouding, wat helemaal niet evident is.  Maar moeilijk zal ook wel gaan zeker ...
  Na al die maanden van 'stilzitten', frustratie en een mentaal dipje, zijn er wel een hoop kilootjes bijgekomen ... uiteindelijk zoekt men toch troost in niet al te gezonde voeding.
  Dus sinds een tweetal weken zijn we ook terug aan het diëten geslagen met de bedoeling die extra (30) kilo terug kwijt te geraken en binnen een 10-weken terug een 5 km te kunnen lopen.  

  19-05-2016 om 16:30 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genoodzaakte rustpauze
  Voorlopig geen wedstrijdverslagjes meer van mijnentwege.  Sinds mijn deelname aan Herentals-Tielens zit ik namelijk stil met een achillespeesblessure. 
  Na een scan blijkt het om een ontsteking te gaan.  Initieel dacht ik van slechts een twee tot drie weken stil te liggen maar ondertussen loopt het dus al op tot vijf weken en ... er is momenteel geen beterschap zicht- of voelbaar.
  Drie maal per week bij de kinesist en dagelijks mijn oefeningen doen, brengt momenteel niet zoveel op ...
  Afwachten dus ...

  26-07-2015 om 08:55 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  23-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurloop Herentals-Tielen

  De laatste wedstrijd van dit weekend was ook de zwaarste en dit om verschillende redenen:

  1. Derde wedstrijd op drie dagen

  2. De langste van de drie: vrijdag 16 km, zaterdag 10 km, zondag 21 km

  3. Het zwaarste parcours van de drie

  4. Last van overbelasting van de achillespees

  Afspraak dus in Tielen tegen 12:00 uur om gezamenlijk naar het station te wandelen om daar om 12:20 uur allemaal de trein richting Herentals te nemen. Tien minuutjes later aankomst in Herentals, een kwartiertje wandelen (of joggen) naar de startplaats en dan om 13:00 uur start van de 14 km wedstrijd en 20 minuutjes later de start van de halve marathon, waarvoor ik mij had aangemeld.

  Er wordt gelopen van Herentals naar Tielen door voornamelijk de bossen. Buiten de aanloopstrook van een goede kilometer, de aankomststrook van een goede kilometer en één strook tussenin van een goede kilometer is al de rest van het parcours onverhard. Veel boswegen, veel zandwegen en heel veel heuveltjes (sommige zelfs serieus pittig).

  De kinesiologytape die op zaterdag in Geel werd aangebracht, had duidelijk een positief effect want de overbelaste achillespees bezorgde me voor de start echt geen last meer (wat natuurlijk niet betekent dat de overbelasting verdwenen is).

  Met volle moed en een doel om er een tempoloop tegen 5:40 min/km van te maken, begon ik er dan ook aan. Vorig jaar had ik hier de 14 km gelopen tegen een gemiddelde van 5:55 min/km.

  De eerste drie kilometer verliepen nog volledig volgens plan. In kilometer vier zat dan de eerste serieuze helling (op een zanderige strook) en het tempo viel hier toch wel serieus terug. Bovendien recupereerde ik niet zo snel als gewoonlijk van deze helling en ik besefte dan ook dat de conditie vandaag toch niet meer zo goed was na de inspanningen van de voorbije dagen. Tijdens de daaropvolgende afdaling misstapte ik me dan ook nog eens met een pijnlijke scheut in mijn al zo met zorgen toebedeelde rechtervoet. Nu was het helemaal over en uit met het voorziene tempo. Zou ik deze wedstrijd nog wel kunnen uitlopen ?

  Gelukkig trok de pijn geleidelijk wel weg en kon ik dus mijn strijd verder zetten met een nieuw doel. Er een extensieve duurloop van te maken. Maar naarmate de kilometers vorderden, zakte ook mijn tempo (dramatisch). Sommige kilometers had ik zelfs moeite om af te leggen in minder dan 7 minuten. Mijn hartslag bleef dan wel in mijn LSD zone maar ik had niet de kracht om te versnellen. Zowel mentaal als fysisch was het blijkbaar toch op.

  De laatste kilometers was het dan ook gewoon kwestie van te blijven lopen. Tijd, tempo, hartslag nog het minste van mijn zorgen. Blijven lopen en de aankomst halen, dat was nog het enige wat mij bezig hield.

  Na een toch wel teleurstellende 2uur 20 minuten kon ik eindelijk onder de aankomstboog doorlopen. Gemiddeld tempo: 6:44 min/km, gemiddelde hartslag 134 (juist binnen LSD zone).

  Misschien de volgende dagen toch wel de nodige rust nemen en volgend weekend een iets minder zwaar programma afwerken dan wat nu gepland staat. Mijn marathonvoorbereiding begint dus niet op een ideale basis maar eerst moet die achillespees overbelasting aangepakt worden.  Bijlagen:
  https://connect.garmin.com/modern/activity/810717030   

  23-06-2015 om 10:55 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dwars door Geel

  Dwars door Geel was nog een nieuweling op mijn programma. Een echte typische stratenloop in het centrum van een stad. Vertrekken en aankomen op de markt in Geel, voor één of twee rondjes van 5,3 km.

  Meer dan een duurloop mocht het voor mij niet worden (voorbereiding marathon, weet je wel). De bedoeling was dus om twee rondjes af te leggen in duurloopzone (hartslag beneden 134). Bovendien had ik na Bevel een beetje last van de achillespees (overbelasting). Het 100% stratenparcours is hiervoor natuurlijk ook niet ideaal. Maar wat stond er daar op het marktplein: een tentje waar je nadien massage kon krijgen en reclame voor een kinesistenpraktijk in Beerzel (buurgemeente van Schriek). Dus voor de start toch eens informeren hoe veilig het was om te lopen met een overbelaste achillespees. De aanwezige kinesist stelde me direct voor om een kinesiologie tape te leggen wat de pees zou ontlasten. Verder raadde hij me aan om toch de nodige rust te nemen en een paar spierversterkende oefeningen te doen.

  Achteraan postgevat bij de start en gedurende gans de wedstrijd zowat een tempo tussen 5:50 en 6:00 min/km. Enkel tijdens de laatste kilometer een paar versnellingen ingebouwd. De hartslag bleef mooi onder controle waardoor ik deze wedstrijd dus kon afsluiten binnen de vooropgestelde doelen. De tape op de achillespees deed inderdaad 'wonderen' want de pijn was veel minder voelbaar.

  's Anderendaags (deze morgen dus, terwijl ik dit schrijf) voelde de achillespees bijna normaal aan. Ik had de tape dan ook gans de nacht laten zitten en zal deze ook straks tijdens de wedstrijd Herentals-Tielen laten zitten. Deze avond dan eens kijken hoe ik binnen mijn marathonschema toch de nodige hersteltijd kan inbouwen.

  Oh ja, toch nog iets over de organisatie in Geel zelf: een goede organisatie dat wel, maar voor 7 Euro inschrijvingsgeld krijg je bij aankomst helaas niets (buiten een bekertje water). OK, bij je borstnummer kreeg je een waardebon van 10 Euro voor SafeID. Maar hoeveel van de deelnemers zouden die echt gebruiken ?

  Bijlagen:
  https://connect.garmin.com/modern/activity/809830937   

  23-06-2015 om 10:52 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuelta van Bevel
  Nog 12 weken en we staan (hopelijk) gezond en fit aan de start van de IFF Marathon in Nieuwpoort om dan (ook weer hopelijk) in minder dan 4 uur aan de aankomst in Ieper te geraken.  De voorbereiding hierop is dit weekend dus begonnen.
  Gezien ik graag wedstrijden loop en gezien ik de wedstrijdkilometers nodig heb om het record van de Berglopers te breken, blijf ik echter wel veel wedstrijden lopen.  De meeste kon ik in mijn voorbereidingsschema inpassen als hetzij tempoloop, hetzij interval.  Sommige zullen als LSD worden afgewerkt.
  De Vuelta van Bevel paste als tempoloop (marathontempo 5:40 min/km) hierin perfect.  Bovendien dacht ik een volledig onverharde omloop onder de voeten geschoven te krijgen, dus dat was een extra pluspunt, maar ... helaas.
  Vorig jaar werd deze natuurloop nog gelopen van Herenthout over Bevel naar Berlaar.  Een prachtige organisatie met een heel mooi (onverhard) parcours.  Dit jaar had men echter gekozen voor lokale rondjes (1, 2 of 3 rondjes, resp. 5,4 km, 7.7 km of 10 mijl).  Ik had mij ingeschreven voor 3 rondjes.
  Vertrek aan de sporthal in Bevel om daarna via een verharde strook openbare weg van 1,5 km tot aan de oevers van de Nete.  Op de onverharde oever wordt er dan zo'n 2.5 km afgelegd om dan via een verharde weg van zo'n 500m naar een bosstrook(je) te lopen.  Een paar honderd meter door het bos (smalle paadjes) om tenslotte via onverharde binnenwegen terug aan de sporthal uit te komen.  In totaal dus ongeveer 2 km verharde weg en 3.4 km onverhard per ronde.  Een mooi rondje, dat wel, maar toch helemaal niet te vergelijken met de natuurloop van vorig jaar.
  De organisatie van KTT daarentegen is en blijft tip top in orde.  Helemaal niets op aan te merken (enkel jammer misschien dat er geen foto's genomen werden).
  Vertrokken aan marathontempo dus en naarmate de wedstrijd vorderde, voelde ik me beter en beter worden.  Tijdens het laatste rondje moest ik mij continue inhouden om niet sneller te gaan lopen.  Uiteindelijk gefinisht in een gemiddeld tempo van 5:35 min/km.  Een eerste perfecte training dus.
  Bijlagen:
  https://connect.garmin.com/modern/activity/808828292   

  20-06-2015 om 09:33 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeezekesloop in Wezemaal

  Wezemaal is de thuisbasis van onze teamcaptain, Karen Claes. Jaarlijks wordt er hier ook een zware loopwedstrijd op en rond de Wijngaardberg georganiseerd. Natuurlijk kunnen we daar niet wegblijven.

  Ik had mij op voorhand ingeschreven voor zowel de 3 km (2 rondjes in de dorpskern) als voor de 10 km (eerst terug 2 rondjes in de dorpskern om daarna de onverharde paden van de wijngaardberg op te zoeken).

  Nog een jaarlijkse gewoonte in Wezemaal: warm weer. Temperaturen van boven de 20°, veel zon en bij momenten ook nog een strakke wind. Initieel zouden Karen en mezelf voluit gaan op de 3 Km om zo onze PR te verbeteren maar gezien de temperaturen, de kleine ongemakken (pijntjes) waarmee we beiden sukkelen, beslisten we om er toch maar een relatief rustig loopje van te maken. Ook de 10 km zouden we rustig aanpakken, tijdens de tweede plaatselijke ronde vooraleer de Wijngaardberg op te gaan, even snel Lucy oppikken (Karen woont dan ook langs het parcours) om zo samen met de hond nog een 7-tal kilometer bergop bergaf te lopen.

  Maar eerst dus de 3 km wedstrijd. Helemaal achteraan vertrokken, de eerste 750m lichtjes bergop aan een tempo van ongeveer 11 km/u (helemaal volgens plan dus) … daarna volgt een strookje licht bergaf en Karen begon het tempo op te drijven. Dus ik maar volgen (op korte afstand). Tweede kilometer afgelegd in 4:40 min (helemaal niet volgens plan dus). En ook de derde kilometer zou aan dit tempo afgelegd worden. Aan de aankomst waren we beiden verrast dat we, zonder echt 100% voluit te zijn gegaan, toch een heel strak gemiddelde tempo haalden van bijna 13 km/u (Karen zelfs iets meer). Misschien hadden we toch beter gegaan voor onze PR, maar dat zijn natuurlijk vijgen na pasen.

  De 10 kilometer wedstrijd verliep dan wel volgens plan. Hoogstwaarschijnlijk dankzij Lucy. Want zonder de hond had Karen vast en zeker ook harder gelopen … ik niet, want op mijn bobijntje zat niet meer zoveel draad. Toch nog altijd een gemiddelde van 10 km/u gehaald en heel tevreden daar mee. Zeker gezien de verschrikkelijke warmte tussen de wijnstokken en de drie zware beklimmingen die ons werden voorgeschoteld.

  Na afloop kennis gemaakt met de lokale douchegewoontes: gescheiden omkleedruimte maar douches in één en dezelfde douchewagen waardoor mannen en vrouwen halfnaakt tussen elkaar stonden. Hmm, maar best niet teveel reklame hierover maken want anders komen er dubbel zoveel lopers af naar hier.

  Na de douche had Karen ons bij haar thuis uitgenodigd voor een drankje(s) en hapjes. Lekker nagenieten bij een goed glas en een deugdoend stukje taart en hapjes. Bedankt Karen, heel leuk en gezellig.  Bijlagen:
  https://connect.garmin.com/modern/activity/804009889   
  https://connect.garmin.com/modern/activity/804009929   

  15-06-2015 om 09:27 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruistocht in Blauberg (Herselt)

  Derde wedstrijd uit het Herselts Joggingcriterium. Dit keer een vlakke wedstrijd in Blauberg. De omloop is ongeveer 50% verhard, een stuk grindweg, een stuk op gras, een strook bosweg en ook nog een strook zandweg … een beetje van alles dus.

  Keuze uit een 6 km wedstrijd (2 rondjes van 3 km) of een 9,9 km (één klein rondje van 900m en 3 ronden van 3 km). Start van de 6 km om 19:15 uur en de 10 km om 20:00 uur. Mooi de tijd dus om deel te nemen aan allebei de wedstrijden.

  Blijkbaar trekt het Herstelts Joggingcriterium dit jaar de hitte (en bijhorende onweersbuien aan) want na vorige week in heel zwoel weer te moeten lopen (en donder en bliksem) was het dit keer weer van dat. Temperaturen tot boven de 30° en een mogelijk aangekondigd onweer (dat gelukkig niet boven Herselt zou losbarsten).

  Bij de start was ik blijkbaar nog niet goed wakker want terwijl ik dacht achteraan te staan, stond ik voor de eerste lopers (daarom dat iedereen met zijn gezicht naar mij stond dus). Toen ik dat besefte probeerde ik nog vlug iets naar achter te gaan maar op dat moment klonk het startschot. Nog juist de reflex mij om te draaien, helemaal naar de zijkant te springen en te beginnen lopen. Juist op tijd om niet onder de voet gelopen te worden van een aanstormende losgeslagen kudde.

  Al van bij de eerste kilometers in de eerste wedstrijd voelde ik dat het een zware dobber zou worden. Iedereen klaagde over het zwoele weer en de benen protesteerden bij elke poging tot tempoversnelling. Kwestie dus van rustig te blijven en er een goede training van te maken.

  Na de 6km wedstrijd een tiental minuten herstellen om dan de start te nemen van de tweede wedstrijd. Dit keer wel helemaal achteraan gestart met de bedoeling om het heel heel rustig te houden. Al na het eerste korte rondje van 900m liep ik, samen met Cindy, in laatste positie. De anders 'tragere' lopers hadden dit keer blijkbaar allemaal voor de 6km wedstrijd gekozen want zelfs met ons tempo van iets meer dan 10 km/u bleven we op de laatste plaats hangen.

  Bij aanvang van de laatste ronde versnelde Cindy (zij wou een snelle laatste ronde lopen) en ik volgde haar dan maar. Al vlug haalden we een loper in en deze probeerde bij ons aan te pikken maar na een paar honderd meter zag hij het nutteloze van zijn poging in. Tot mijn verbazing moest ik echter iets verder Cindy ook laten gaan … de benen wilden echt niet meer mee.

  Uiteindelijk zou ik nog één bijkomende loper inhalen.

  Na de wedstrijd nog een uurtje staan nakeuvelen met de rest van het KC-Team en afspraken gemaakt voor de thuiswedstrijd van Karen op zondag (Jeezekesloop in Wezemaal).

  Bijlagen:
  https://connect.garmin.com/modern/activity/801947382   
  https://connect.garmin.com/modern/activity/801947398   
  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1705581813003529.1073741888.1523910857837293&type=3   
  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1705609386334105.1073741889.1523910857837293&type=3   

  14-06-2015 om 09:56 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halve Marathon in Nijlen

  Derde wedstrijd van het weekend en meteen ook de zwaarste: de Halve Marathon in Nijlen. Voor mij de allereerste keer dat ik hier deelnam.

  Start om 14 uur, samen met de lopers van de 5 en 10 km. De omloop (rondjes van iets meer dan 5 km) is volledig vlak en verhard. Via de openbare wegen, veel in open vlaktes wordt vanuit het centrum in Nijlen rondjes afgewerkt.

  Voor de start nog een paar collega Berglopers tegen het lijf gelopen. Ideaal dus om een groepsfotootje te maken.

  Het was warm zondag. De zon scheen voluit en het zou een zware dobber worden. Bovendien speelde de wind in de open vlaktes ook nog een (negatieve) rol. Gelukkig was er onderweg meer dan voldoende bevoorrading, hetzij opgezet door de organisatie, hetzij door lokale bewoners.

  De bedoeling was om er een tempoloopje van te maken: iets rond mijn marathontempo (5:40 min/km) om zo in iets minder dan 2 uur de aankomst te bereiken.

  Op het einde van het eerste rondje voelde ik dat het niet voor vandaag zou worden. De benen voelden redelijk vermoeid aan door de inspanningen van de voorbije dagen maar vast en zeker ook door de warmte. Bovendien had ik in de loop van de voorbije nacht een paar keer het toilet mogen opzoeken (diarhee). Dankzij een Immodium kon ik toch de start nemen maar een positieve invloed op mijn conditie van de dag had dit duidelijk niet gehad.

  De rest van de kilometers zou ik dan ook afmalen (met zware benen) tegen een iets trager gemiddelde om na 2 uur en bijna 3 minuten de halve marathon vol te maken. Het kan niet iedere dag prijs zijn hé.  Bijlagen:
  https://connect.garmin.com/modern/activity/796957458   
  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1703817403179970.1073741886.1523910857837293&type=1   

  09-06-2015 om 08:10 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kermisjogging in Geel-Punt

  De drukkende hitte overdag en het onweer 's avond hadden 's anderendaags in Geel voor een warme zomerdag gezorgd maar toch stukken minder warm dan de dag voordien. Een goede 20°. Nu voor een loopwedstrijd was dit al meer dan genoeg.

  Ik had lang getwijfeld tussen de Pallieterjogging in Lier of de Kermisjogging in Geel-Punt. Gezien ik al tweemaal in Lier gelopen had, wou ik wel eens zien wat er dus in Geel te beleven viel.

  Hier was er keuze tussen een 5 km, 10 km, 15 km of 20 km wedstrijd. Allemaal samen starten voor respectievelijk 1, 2 , 3 of 4 rondjes. Niets speciaals: een vlak en snelle omloop, grotendeels verhard (openbare weg) met een tweetal stukken van een paar honderd meter die men als onverhard zou kunnen bestempelen. Een wedstrijd die start en aankomt in de dorpskern van Geel-Punt waar vier kermisattracties zorgen voor de kermissfeer. Verder veel lange rechte stukken tussen de velden.

  Een beperkt aantal deelnemers ook, het merendeel voor de 5 of 10 km (122 deelnemers aan de 5 km en 81 voor de 10 km). Slechts enkelingen die zich wagen aan meer dan 2 rondjes (voor de 15 km kwamen er 17 deelnemers opdagen en slechts 10 waagden zich aan 4 rondjes). Ook ik had hier gekozen voor 2 rondjes want helemaal geen zin om helemaal alleen te lopen na 10 km.

  Ik zou er een tempoloop van maken aan iets boven mijn (hopelijk) marathontempo. Als ik in september de marathon in minder dan vier uur wil lopen dan moet ik een tempo van 5:40 min/km kunnen aanhouden. Tijd dus om dit tempo te trainen en hopelijk uit te kunnen bouwen tot 42 km.

  In Geel-Punt was ik van plan om de 10 km af te leggen tegen 5:30 min/km.

  De organisatie zou men simpel kunnen noemen, zonder negatief te willen zijn echter, want alles was prima geregeld: slechts één toilet, manuele tijdsopname, geen goodie-bag (enkel een glas water en een appel bij de aankomst), wel twee waterbevoorradingen per ronde (wat met de warmte zeker welkom was). Na de wedstrijden wel een aanwezigheidstombola waar ik echter niets over kan zeggen gezien ik niet gebleven ben.

  Zoals ik van plan was, heb ik ook gelopen. Elk rondje in quasi hetzelfde tempo om uiteindelijk met een gemiddelde van 11 km/u te eindigen. Mooie tempotraining dus, zeker gezien het warme weer.

  Bijlagen:
  https://connect.garmin.com/modern/activity/795834816   

  07-06-2015 om 19:23 geschreven door Patrick  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Zoeken in blog  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Laatste commentaren
 • Bedankt (Patrick)
      op Genoodzaakte rustpauze
 • start to run Evy les 1 (Ine)
      op Genoodzaakte rustpauze
 • - (Stijn Heylen)
      op Marathon van Kasterlee
 • Topper!!! (Patrick Van Alphen)
      op Marathon van Kasterlee
 • proficiat (Paul Van Hiel)
      op Marathon van Kasterlee
 • Archief per week
 • 11/07-17/07 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 20/07-26/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 30/12-05/01 2014
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!