wat heb je nodig
1 kg vakensstoofvlees ,2 grote paprika (kleur naar keuze) , 1 ui ,2 teentjes look , 1 karton van 500 ml gezeefde tomaten , 2soeplepels tomatenpuree (heinz)
2 koffielepels mostard, 1 klontje suiker,2 koffielepels paprikapoeder,1 koffielepel sambal ,peper ,een paar druppels tobasco 400ml kalffond , 1karton room 200ml
half glas water, boeketje maken van 2 blaadjes laurier,3 takjes tijm, 2takjes peterselie , peterselie voor afwerking ,4 soeplepels bloem
bereiding
doe een beetje bakboter in een braadpan kleur het vlees aan voeg dan de ui , paprika en look toe ongeveer 5 min ,
doe dit in een grote pot strooi de bloem over het geheel voeg dan de fond ,water, gezeefde tomaten , mostard,paprikapoeder,boeketje van tijm laurier peterselie ,
tomatenpuree toe zodat het vlees onder staat laat dit 1 uur en 30 min op een laag vuur pruttelen af en toe wel roeren op het laatste voeg je er peper ,
tobasco,sambal,suiker toe haal het boeketje er ook uit en op het allerlaaste voeg je er room aan toe laat dit 1 min koken
doe er wat geknipte peterselie over en klaar smullen maar
tip: met rijst smaakt dit ook heel lekker
|