Jezelf goed voelen
Handige en gezonde tips!
Inhoud blog
  • Gezond leren bewegen - Voeding
  • Jezelf goed voelen - voeding
  • Koolhydraatdieet
  • Jezelf goed voelen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    20-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jezelf goed voelen
    Deze blog gaat over Jezelf goed voelen tips. Jezelf goed voelen begint bij jezelf! Maar dit gaat verder naar de basis van ons lichamelijk gestel.

    Je kan het bekijken als een geoliede machine. Een geoliede machine werkt perfect als de olie goed in elk component aanwezig is. Is dat niet dan loopt de machine vast. Dit geldt voor elk onderdeel van de machine, van de kleinste bout tot de grootste wielen. Is er één onderdeel dat niet goed functioneert dan heeft dit gevolgen voor de hele machine.

    Ons lichaam werkt dus ook zo. Natuurlijk niet zo simplistisch zoals ik hierboven heb uitgelegd, maar toch is er een duidelijke link. Vanaf onze geboorte moeten we gevoed worden. Krijgen we gezonde voeding dan zullen we snel groeien en sterk worden. Op jonge leeftijd krijgen we dus "meestal" de nodige gezonde voeding. Als we dan nog genoeg vrijheid krijgen om onszelf te ontwikkelen dan kunnen we zeggen dat deze periode de mooiste periode van ons leven is. We voelen onszelf goed, we hebben niet te veel last van externe stress en de grote zorgen blijven nog ver achterwege. Ontvangen we als kind ongezonde voeding, of voeding die niet aangepast is aan kinderen (denk maar aan junk food, overdadig snoepen, suikerhoudende frisdranken,...) dan voelen we ons als kind ook niet goed.

    Het lichaam krijgt teveel ongezonde voeding binnen zodat het lichaam niet optimaal kan werken. Wat resulteert in stress van het lichaam die zich dan verder zet naar stress van het kind. Het kind is ongelukkig, heeft vele kwaaltjes, kan zich niet goed uiten, etc. Vaak wordt er dan gegrepen naar medicijnen om de kwaaltjes onder controle te krijgen, wat dan weer resulteert in een negatieve spiraal van meer medicijnen etc. Maar de basis is de voeding! Grijp je de kern aan van het ontstaan van stress dan komen we meestal tot het voedingspatroon.

    Het voedingspatroon is al dan niet HET belangrijkste instrument om je goed te voelen! Een gezond voedingspatroon vraagt in deze huidige hectische tijd echter wel voor discipline. En dat is nu net iets wat in onze maatschappij soms ver te zoeken is. We kiezen voor de meest fundamentele zaken de makkelijkste weg. Omdat het op dat moment misschien de meest makkelijke oplossing is, zal later blijken dat dit het meest moeilijke probleem wordt om op te lossen!



    Bijlagen:
    http://www.jezelfgoedvoelen.com   


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:jezelf goed voelen
    20-03-2012, 11:42 geschreven door Vinny12  
    Archief per week
  • 19/03-25/03 2012
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Links

    Jezelf goed voelen
    Koolhydraatdieet
    Gezond leren bewegen

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs