Korte inleiding: Ik had eerder vandaag, de post die je hieronder kan lezen, al eens op Facebook geplaatst. Deze werd dan nadien door Melissa verwijderd omdat zij niet nog meer problemen wou. Ondertussen had ik er ook al commentaar op gekregen. Ik ben nog steeds van mening dat iedereen deze moet lezen en bij deze heb ik deze blog aangemaakt.
Ik ben
niet iemand die direct van alles en nog wat op Facebook zwiert, toch zeker en
vast al niet over ons privéleven. Het enige wat wij dikwijls posten zijn fotos
van ons dierbaarste bezit, namelijk onze kinderen. Hier en daar eens iets
onnozels, van mij, betreffende hoe ik erg ik uitkijk naar een bepaalde film of
videogame, maar dat is dan ook het enige. Alles wat ik hier nu meedeel, zit al
een tijdje in mijn hoofd en er is zeer goed over nagedacht hoe ik alles
formuleer en dit zonder exacte namen of situaties op te noemen.
De
mogelijkheid bestaat dat er wilde verhalen over ons bestaan. Eveneens als zaken
die zouden gezegd zijn die van ons afkomstig moeten zijn. Wij hebben, voor zover ik weet, nog steeds ons verstand. Wat dus eigenlijk wil zeggen dat wij maar al te goed weten aan wie wij iets hebben verteld en ook wat we precies hebben verteld. Maar ik kan je/jullie verzekeren dat dit een zeer beperkte groep is. Wat deze personen precies weten, hangt af van hoeveel vertrouwen wij in deze personen hebben. De ene weet dus al iets meer dan de andere, die eerder een korte omschrijving kent van de feiten. Mag ik iedereen
vragen die met iets zit betreffende bepaalde zaken, deze dan aan ons persoonlijk
te vragen in plaats van de grote roddelcarrousel zijn gang te laten gaan. Wij
zijn volwassen mensen en willen ook zo behandeld worden. Wij willen niet nogmaals meemaken wat wij al eerder hebben meegemaakt. Namelijk scheef bekeken worden door personen, die doordat zij maar een kant van het verhaal kennen, geen moeite doen om onze kant te horen. Er zijn
voldoende manieren om ons te contacteren zoals privébericht, telefoon,
persoonlijk, enz. Indien iemand onze nummer niet heeft, mag deze gerust
gevraagd worden. Als je/jullie liever persoonlijk over iets praat/praten, dan
kan ik enkel maar zeggen dat iedereen welkom is of spreek ons erover aan als we elkaar toevallig tegenkomen. Wij gaan iedereen
eerlijk te woord staan. Dit hebben wij altijd al gedaan, maar daar is in het
verleden en in het niet zo verre verleden misbruik van gemaakt. De bedoeling
hiervan is om ervoor te zorgen dat iedereen het persoonlijk van ons hoort en
dit voordat, de eerder vermelde roddelcarrousel begint te draaien. Uit
ondervinding hebben wij gemerkt dat bepaalde zaken zodanig verdraaid worden
waardoor wij plots de grote schuldige zijn. Als er een bepaald verhaal de ronde
doet, is het verhaal bij bijvoorbeeld de 20ste persoon als zodanig gewijzigd
dat het kwaad al geschied is. Om maar een stom voorbeeld gegeven: Ik heb
gisteren een vlieg dood geklopt.. Eens het verhaal vertrokken is, is het na de
zoveelste versie van: Hé, moet ge nu eens wa weten? Jeremy heeft iemand
vermoord. Het is heel simplistisch voorgesteld maar zo gaat dat met vertelsels.
Ik kan het niet genoeg vragen en benadrukken, maar als er iets is. Kom er
rechtstreeks mee bij ons. Genoeg manieren om ons te contacteren. Het is nu niet
dat ik een praatgroepje wil creëren waar over alles kan gepraat worden, maar
mensen die genoeg gezond verstand hebben, zullen begrijpen wat ik eigenlijk wil
bedoelen.
Tenslotte
wil ik nog iets benadrukken. Wij zijn 2 aparte individuen. Wij hebben samen ons
gezin. Maar wij hebben nog steeds de indruk dat wij nog steeds geassocieerd
worden in een ruimere kring. Namelijk in een kring van personen die andere
mensen onrecht hebben aangedaan, gekwetst hebben, enz. Wij hebben ook onze
bepaalde meningen over bepaalde zaken. Indien je/jullie die willen weten, en ik
zeg het nogmaals, contacteer ons. Wij willen gewoon niet meer
medeverantwoordelijk gesteld voor daden door anderen. Het is niet omdat wij
vriend/vriendin, zoon/dochter, schoonzoon/schoondochter, broer/zus zijn van
bepaalde personen, dat wij hun ideeën delen en hen door dik en dun steunen. Ik
hoop dat het voor iedereen duidelijk is.
Zoals
je/jullie kunnen lezen, ben ik niet in detail getreden. Ik heb geen specifieke
situaties of namen genoemd. Als er toch personen zijn die zich eventueel
aangesproken voelen, gelieve ons dit te melden. De reden van deze post, is niet
om hier de ene na de andere reactie te krijgen. Ik heb zelfs liever dat er geen
reacties op komen. Indien men wel wenst te reageren, gelieve dit dan privé te
doen. Het is enkel mijn bedoeling geweest om, voor eens en voor altijd, ons
standpunt duidelijk te maken.
Het
allerlaatste dat ik wil vragen is, om niet Melissa hierover aan te spreken. Ik
veronderstel dat zij mijn mening deelt, maar deze tekst is enkel en alleen door
mij bedacht. Dus als er personen zijn die het er op één of andere moeilijk mee
hebben met wat ik schrijf, gelieve dan enkel mij te contacteren en niet
Melissa.
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!