Ik ben JEFF
Ik ben een man en woon in AALST () en mijn beroep is manager.
Ik ben geboren op 06/05/1966 en ben nu dus 59 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: koken, cocooning, zee en strand, la douce france.
Neen een groot vel aluminiumfolie en wrijf die in met olijfolie.
Leg er drie, niet te dik gesneden tomaat schijfjes op.Snij een stengel groene selder in kleine stukjes en doe die bovenop de tomaat. Snij een 4 tal champignons in fijne schijfjes en leg ze op de selder.
Bedek je groenten met de pangasiusfilet en doe op de vis, italiaanse kruiden, over de volledige lengte. Leg er tot slot 3 schijfjes citroen op.
Vouw de papillot goed dicht en doe deze in de voorverwarmde oven op 200° gedurende 30 minuten.
Heerlijk met een risotto of met aardappelpuree erbij!
Lekker gezond!!
Je kan natuurlijk varieren met een andere vis, zoals kabeljauw
Was 4 kg mosselen. Snij 3 ajuinen in rondellen en doe ze, gemengd, met de mosselen in een kookpot.
Voeg er de wijn aan toe, 125ml
Doe het deksel op de kookpot en brang aan de kook; tot alle mosselen zijn geopend! schud af en toe eens op.
Giet de mosselen af boven een vergiet en vang het kookvocht op.
Klop 2 eierdooiers los met 125ml room en kerriepoeder naar smaak; voeg tenslotte het kookvocht erbij en laat op een laag vuurtje opwarmen zonder het te laten koken. Voeg naar wens peper en zout toe en het sap van 1 citroen.
Giet de saus over de mosselen en serveer direct.
Geef hierbij een krokant stokbroodje of verse frietjes.
Neem een portobello en wrijf die schoon en ontdoe van het steeltje! wrijf de bolle kant in met wat olijfolie.
Doe ze met de bolle kant naar boven in een ovenschaal en zet ze in de oven onder de grill, op hoge stand. ongeveer 4 minuten.
Haal uit de oven, en draai ze om leg er de geitenkaas op, wat gebroken okkernoten, of gegrilde pijnboompitten. ook enkele rozijnen kan een goeie variatie zijn. lepel er een goeie lepel honing over!
zet in de oven onder de grill ongeveer 10 minuten of tot het wat bruin kleurt.
serveer in een bord op een bedje van sla. geef er een beetje stokbrood bij. 'boerenstokbrood), of een toast.
Zomers gerechtje met een slaatje erbij, maar ook ideaal als voorgerecht. Snij de nog de af te bakken ciabatta in de helft en snij ze dan nog midden door.
De stukken, naast elkaar leggen, er over elk, olijfolie gieten, maar wat doordrenkt zijn. Beleg ze elk met 2 a 3 sneedjes tomaat en doe er wat zout op. Daarop komen de sneedjes mozarella. dakpansgewijs, 2 a 3. Italiaanse kruiden erop strooien en in de overn zetten op 200 graden tot de kaas is gesmolten. Je kan ook om te varieren, op de kaas wat gerookte zalm leggen. Laat dan het zout op de tomaatjes weg.
Gemakkelijk receptje, te genieten met een glaasje wijn.
Snij de nog af te bakken ciabatta in twee en dan één helft door midden. ( helft is genoeg voor personen)
Bak een fijn gesneden ajuintje, doe er de in schijfjes gesneden champignong bij, een teentje geperste look en bak deze. Doe er een beetje peper op en wat verse peterselie op het einde.
Doe een beetje olijfolie op de chiabatta, lepel er de gebakken champignons erop, beleg die met in sneedjes gesneden briekaas. Bedek de kaas dan met sneetjes pancetta of ontbijspek.
Zet die in de oven op 200 graden tot de kaas zwelt/smelt...
Dit gerechtje is lekker met een fris slaatje erbij, met wat appel/noten dressing.Een glaasje rosé of rode wijn maakt het compleet.
klop 2 eieren los en meng met 100 gr fijn geraspte of in vlokken, parmezaanse kaas. Voeg een klein scheutje water toe als het te dik is. Voeg peper en zout toe naar smaak.
Bak in je wok of pan in wat olie een zakje van 400gr, roerbakmix groenten met champignons, samen met 150 gr italiaanse pancetta, ofwel met ontbijtspek. 'schelletjes in 2 snijden' Doe dit al roerend op een matig vuurtje ongeveer 5 minuten. Giet de pasta af en voeg bij de groenten/vlees mengeling. Goed doorroeren. Voeg als laatste het kaas-eimengsel toe en schep alles goed door elkaar. dresseer in een verwarmd bord. Strooi er eventueel nog wat gemalen kaas voor pasta over en serveer onmiddelijk!
Een lekker gerechtje! Serveer er een lichte rode of witte wijn bij.
Een Héérlijk en super gemakkelijk gerechtje!! En het is super lekker!
Verwarm de oven voor op 180° Bak de kipfilets (1 per persoon), zoals gewoonlijk, maar niet doorbakken! Snij 2 rode paprika en 2 jona gold appelen(met schil) in kleine blokjes. Doe de paprikablokjes 2 minuten in de micro golf, dan zijn ze al wat zachter.
Neem een blik, tomatencrème soep (vb knorr) , voeg er 250ml room bij, en roer door elkaar in een ovenschotel. Voeg er de appeltjes en de paprika blokjes toe en roer goed door elkaar.(geen water bij de soep voegen!!)
Leg er nu de gebakken (mooi gekleurde) kipfilets bovenop. Zet in de oven 45 minuten 180°
Dresseer het vlees op het bord. Doorroer de saus en giet dan over de kipfilets. Dit recept is te combineren met tagliatelli, kroketjes of rijst! Je hebt zeker saus voor 4 personen. Tip: voeg géén zout toe, de soep is al genoeg gezouten.
Heb je mensen uitgenodigd voor een etentje, dan kan je dit gerust, al van smorgens maken en in de koelkast zetten. Je hebt het enkel nog in de oven te plaatsen!
Elke dag een lekker gerecht op tafel toveren.... zonder daarvoor 33 verschillende ingredienten nodig te hebben! Koken zowel met verse, als met produkten uit bokalen of blik. Gemakkelijk, snel en lekker. Allemaal receptjes die ik heb uitgeprobeerd, een persoonlijk touch gegeven heb, of zelf heb"uitgevonden".