Inhoud blog
  • Überwow
  • Vrolijk Pasen
  • Recensie Everland
  • Solliciteren
  • cv opstellen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    De LIO

    16-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Überwow
    Überwow überwow ÜBERWOW Überwow Überwow Überwow Überwow Überwow Überwow Überwow Überwow

    Laughing

    16-05-2011 om 19:02 geschreven door Je.Roen  


    22-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrolijk Pasen
    .... net terug uit Parijs.

    Iets meegebracht voor iedereen.

    Rachid Taha: http://www.youtube.com/watch?v=xGD1heHnCuA

    vrolijk Pasen, frohes Ostern!

    Je. Roen

    22-04-2011 om 22:28 geschreven door Je.Roen  


    04-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recensie Everland

    “Flikker je tv buiten, ga naar theater voor goeie dans”

    Jongeren ontdekken dans in Everland

    EEKLO – Je kunt geen tv meer opzetten of er wordt je een danswedstrijd in de maag gesplitst. En net als je denkt dat we het wel gehad hebben met die dansdiarree, loopt er een dansvoorstelling van het gezelschap Fabuleus in de culturele centra. ‘Everland’ heet ze dan nog wel, een niet al te moeilijk te verstane knipoog naar de populairste der dansers: Michael Jackson. Moet dat nu weer? Hebben we onderhand niet al genoeg Jacksonmanie gekend? Neen, vindt Fabuleus. Tenminste, niet als je een eigen verhaal kunt koppelen aan dat van ‘the king of pop’.  Twaalf jonge dansers presenteerden in De Herbakker in Eeklo het verhaal over een moeilijke weg richting top van de moderne dans. 

    Twaalf jonge mensen lopen over het podium. De één probeert op de punten van zijn schoenen te staan, de ander zoekt naar het juiste ritme van de moonwalk, nog een ander trekt met zijn hand voortdurend aan zijn kruis. Het is nog wat aarzelend, allemaal. Het stelt de aarzeling voor die de dansers kenden toen ze twee jaar geleden de audities van Fabuleus hadden overleefd. Het was een droomkans: als jonge knaap – sommigen waren nog maar 14 - met een collectief een internationale tournee afwerken. Misschien werden ze wel ontdekt door een bekende choreograaf, of misschien was dit de start van een veelbelovende carrière.

    Dàt verhaal wilde Dirk De Lathouwer, regisseur van Fabuleus, samen met zijn dansers schrijven. De amechtige pogingen van zijn pupillen om net zoals Michael te dansen, kregen steeds meer vorm. Dat proces is tijdens de voorstelling te zien. De aarzeling in het begin is gefaket, uiteraard, want de dansers laten onmiddellijk zien dat ze gegroeid zijn. Ze halen de Jackson-moves feilloos uit elkaar, breien er nieuwe stappen en bewegingen aan vast en komen op die manier tot nieuwe vormen en patronen. Ze geraken in een flow en rijgen rijke variaties aan elkaar.

    De link met Michael blijft overduidelijk, ondermeer omwille zijn hits – of stukken eruit- die voortdurend uit de boxen knallen. Maar af en toe gaan de dansers van het pad af, nemen ze een uitje in het funkrepertoire van James Brown, of dompelen ze zich volledig onder in de klassieke muziek van Claude Debussy of een stukje Händel uit de film Farinelli. Wie dat fragment overigens herbekijkt, ziet dat Farinelli, de jonge goddelijke zanger ten tijde van Händel, overmatig wit gepoederd is. Een link van Delathouwer naar Jacksons poging om zijn zwarte lichaam te bleken?

    Hoe dan ook, bij sommige dansers slaat de twijfel dàn toe. Willen ze wel doorgaan met moderne dans of slaan ze eerder de klassieke richting in, richting ballet zelfs? De jongen die in het begin van de voorstelling op zijn tippen ging staan, à la Jackson, evolueert in de richting van ballet en zal later een indrukwekkend lange tijd op de punten van zijn pointes staan en lopen. Anderen blijven hardnekkig trouw aan het genre en combineren street- en breakdance.

    Maar naarmate de tijd vordert, krijgen sommige leden van de groep het idee dat ze beter zijn dan de anderen en willen ze zichzelf op het voorplan stellen. Eén jongen probeert in de spotlights te staan en doet een graai naar het succes, maar wordt door de rest van de groep ingesloten. Alsof de anderen willen zeggen dat het collectief belangrijker is dan het individu. Een loopjongen, die belast is met het poetsen van het podium, profiteert van een zeldzame stilte op de bühne om zelf zijn kunnen in de verf te zetten – en voert met verve een moonwalk uit, overigens. Iedereen die aan de voorstelling meewerkt, is aangestoken door het enthousiasme, zo blijkt. Maar wie zich groter dan de groep waant, wordt uitgespuwd. Letterlijk, ook. Een aantal dansers wordt opgetild en spectaculair uit de groep gegooid – ook de balletdanser, al lijkt dat eerder op uitsluiting.

    Tegelijk zie je de jongeren worstelen met de discipline die aan de dag gelegd moet worden om het tot een professioneel en gerespecteerd danser te schoppen. Als een oefening eindeloos herhaald wordt, haken de dansers één na één ostentatief af.  Opnieuw een link met de carrière van Michael Jackson. Niet alleen Jacko was wacko, zijn vader was dat zeker ook. Hij zette de kleine Mickael zelfs met blote voeten op de warme kachel, ‘om hem sneller te laten bewegen’. Urenlang, dagenlang, jarenlang werd Michael verstoken van spelen met vriendjes of basketten ‘in the hood’. De jonge dansers, die vol enthousiasme begonnen aan de repetities voor deze tournee, maken eenzelfde evolutie mee. Het dansen wordt een verplichting, een band, een dwangbuis; de eisen die gesteld worden, zijn hoog. Maar failure is not an option.

    Als iedereen uiteindelijk suf is gedanst, komt één danseres naar voor op het podium en vraagt de geluidsman een nummerke, omdat ze ‘gewoon wil dansen’. Precies dat is wat de jongeren ook hebben doorgemaakt. Als ze helemaal murw zijn, willen ze ‘gewoon dansen’, er opnieuw plezier aan beleven. Dat relanceert hen. Het ritme gaat de hoogte in en alle twaalf geven zich weer honderd procent. De ventilatoren kunnen niet verhinderen dat ze zich in het zweet dansen. De nieuwe energie die ontstaat, wordt ondersteund door de indrukwekkende rij spots die eindelijk ten volle wordt gebruikt. In de zaal zitten een aantal toeschouwers klaar om mee te dansen.

    Maar daar stopt het verhaal – voorlopig. De dansers verdwijnen op het eind van de voorstelling als schaduwen en verdwijnen in volslagen duister. Voor velen van hen zullen de spotlights opnieuw schijnen, want dit collectief, dat met een simpele auditie samenkwam, bulkt van het talent. Geen wonder dat ze ook over de grens gevraagd en bejubeld worden. Dus, flikker je tv buiten en ga naar het cultureel centrum voor echt leuke dansacts.

    04-04-2011 om 22:07 geschreven door Je.Roen  


    03-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Solliciteren
    SOLLICITEREN. WAT? HOE? WAAR? WANNEER?

    Voor je begint te solliciteren, is het interessant te weten welk beroep bij je past. Want misschien weet je nog niet wat je later wilt doen, of twijfel je nog tussen een aantal opties.

    De VDAB (Vlaamse Dienst voor ArbeidsBemiddeling) heeft daartoe een beroepsoriëntatietest ontwikkeld.
    Voor je naar deze site surft, wil ik dat je volgende paragraaf doorleest tot het eind.

    Via een vragenlijst omtrent je verwachtingen over het beroepsleven kan je zien welke beroepen voor jou geknipt zouden zijn. De beroepen staan in dalende volgorde. Klik op het eerste beroep en kijk wat de activiteiten en taken zijn, en over welke vaardigheden of competenties je daarvoor moet beschikken. Daarna klik je helemaal onderaan door op de link naar de arbeidsmarktinformatie. Daar zie je hoeveel jobs er het laatste jaar vrij kwamen, hoe snel die ingevuld zijn en in welke regio die jobs het meest gevraagd worden. Dit opent misschien je ogen omtrent waar je zelf naartoe zou kunnen evolueren.

    OPEN NU EEN NIEUW TABBLAD OF VENSTER EN SURF NU NAAR http://vdab.be

    Daar zoek je naar 'carrière', vervolgens naar 'beroepeninfo'. Daar zoek je 'beroepsoriëntatie', waarna je doorklikt op  'beroepsoriëntatie op basis van interesse'.
    OPGELET! Hier moet je schools niveau kiezen en dan stel je ALLE NIVEAUS in. De test kan beginnen.
    Veel succes.

    03-04-2011 om 00:00 geschreven door Je.Roen  


    02-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cv opstellen
    Een cv is een curriculum vitae, een bijlage bij een sollicitatiebrief waarop je je potentiële werkgever laat weten wie je bent, wat je achtergrond is en of- en zo ja, hoeveel- je werkervaring je hebt. Een cv is een zeer belangrijk document en vereist daarom een doordachte aanpak en de nodige zorgvuldigheid. Via onderstaande links kom je te weten hoe je het best een cv opstelt. Misschien merk je verschillen. Nadien bespreken we de beide manieren van opstellen met de klas.

    http://www.vacature.com/carriere/solliciteren?gclid=CLqK0KqZ8acCFcRN3godsH2ybg

    of

    http://content.jobat.be/nl/artikels/10-tips-voor-een-geslaagd-cv

    Bekijk ook deze interessante link.

    http://content.jobat.be/nl/artikels/de-6-meest-originele-cvs

    02-04-2011 om 00:00 geschreven door Je.Roen  


    01-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Wat je zeker niet mag vergeten voor je solliciteert

    Je cv is samengesteld, je motivatiebrief is klaar? Dan rest je enkel nog de zware taak om op de knop ‘verzenden’ te klikken. Jobat zet voor jou nog even 12 zaken op een rij die je zeker niet mag vergeten voor je je sollicitatiebrief verstuurt.

    1. Verwijder persoonlijke voornaamwoorden

    Het is niet nodig en zelfs niet wenselijk om in je cv woorden als 'ik', 'mij' of 'mijn' te gebruiken. Kijk even na of je cv persoonlijke voornaamwoorden bevat en haal deze eruit. In je motivatiebrief mag je deze woorden natuurlijk wel gebruiken.

    2. Gebruik werkwoorden die 'actie' impliceren

    Als je een overzicht geeft van je werkervaring, beperkt je dan niet tot functie en bedrijf. Voeg een werkwoord toe dat toelicht wat voor werk je precies verrichtte in die functie.

    3. Verwijder overbodige woorden

    Je cv moet vooral een beknopt overzicht van je ervaringen bevatten. Verwijder woorden die niet noodzakelijk zijn om te begrijpen wat je zegt, zoals 'de', 'het' of 'die/dat'. Maak je zinnen of woordgroepen zo kort mogelijk zodat alle aandacht komt te liggen bij de essentie: jouw prestaties en competenties.

    4. Voeg een paar persoonlijke karaktertrekken toe

    Ga na of je die karaktertrekken kan koppelen aan je professionele ervaring. Enkel toevoegen dat je 'probleemoplossend denkt' of 'sociaal' bent, zal niets betekenen als je dat niet nader kan toelichten.

    5. Vergewis je ervan dat je al de kwalificaties aanraakt die in de profielomschrijving van de vacature vermeld staan

    Vergelijk je motivatiebrief met de jobomschrijving en stem die er duidelijk op af. Wees niet te doorzichtig – gebruik eventueel een andere formulering – maar zorg dat je over al de vermelde vereisten iets zegt.

    6. Hou rekening met prioriteiten

    Iedere job heeft andere prioriteiten. Zorg dus dat je de belangrijkste kwalificaties en competenties vooraan plaatst.

    7. Laat minder belangrijke informatie weg

    Vaardigheden en ervaring die minder relevant zijn voor de functie waarvoor je solliciteert, plaats je beter achteraan of kan je zelfs helemaal weglaten. Het is van belang dat de werkgever zijn aandacht op je meest relevante vaardigheden concentreert.

    8. Maak een onderverdeling in categorieën

    Als je veel informatie kwijt wil over je vorige functies, maak dan een onderverdeling in bijvoorbeeld 'verantwoordelijkheden' en 'prestaties'. Zorg er hoe dan ook voor dat het geheel overzichtelijk blijft.

    9. Gebruik cijfers in je cv

    Ga na of je cv en motivatiebrief antwoorden bieden op vragen als: 'hoe vaak?', 'hoe groot?', 'hoe veel?', 'hoe snel?', enzovoort. Cijfers doen je cv er vaak een pak indrukwekkender uitzien.

    10. Verwijs naar Uitdaging – Actie – Resultaat

    Voeg in je motivatiebrief een passage toe waarin je aantoont hoe je omgaat met uitdagingen, welke actie je onderneemt en wat daarvan de voordelen zijn voor jouw bedrijf. Toon hoe ondernemend je bent.

    11. Varieer de lengte van je zinnen

    Hou de verschillende punten in je cv kort. In je motivatiebrief kan je kortere met langere zinnen afwisselen, maar blijf beknopt. Concentreer je op actie en prestaties.

    12. Maak geen taalfouten

    Gebruik een spellingchecker en lees je tekst (meer dan één keer!) na. Als je weet dat spelling niet je sterkste punt is, laat je brief dan nalezen door iemand die je vertrouwt.

    Kan een motivatiebrief het verschil maken?

    “Zeker bij spontane sollicitaties is een motivatiebrief belangrijk. Enkel en alleen op basis van een cv weet een rekruteerder vaak niet voor welke functies een kandidaat interesse heeft” (Olivia Cardinaels, Kern Selection)

    Het staat in praktisch elke personeelsadvertentie: stuur je motivatiebrief en een recent cv naar onderstaand adres. Dat cv zien sollicitanten nog wel zitten, die brief al veel minder, zo blijkt uit een rondvraag van Jobat bij 6.239 werknemers. Een op de drie doet amper moeite om zijn sollicitatie te motiveren.

    'Beste,

    Met deze brief reageer ik op uw advertentie van dit weekend. Ik zou graag solliciteren voor de volgende functie ...'

    Enzovoort. Misschien herken je het wel: de eerste woorden van de klassieke motivatiebrief, voor velen een van de meest onaangename onderdelen van het zoeken naar een job. Het is ook een lastig karwei: op een A4’tje glashelder uitleggen waarom jij, en niemand anders, de perfecte kandidaat bent.

    Vage algemeenheden

    Wie er ervaring mee heeft, weet hoe gemakkelijk het is om tijdens het schrijven van zo’n brief te verzanden in vage algemeenheden over leergierigheid, ervaring en enthousiasme. Sommigen - wanhopigen - zoeken hun heil dan maar in de ongeïnspireerde afsluiter: ‘Ik kijk uit naar een persoonlijk gesprek dat me de kans zal geven om mijn motivatie nog beter te verwoorden’. Terwijl ze het schrijven, beseffen ze al dat al wat ze ervoor hebben geschreven hun kansen op zo’n invitatie danig hypothekeert.

    Waarna vaak het ultieme argument volgt om zichzelf de inspanning - en het koud zweet - te besparen: ‘Ach, die brieven worden toch niet gelezen’. Geen wonder dus dat bedrijven steeds minder motivatiebrieven ontvangen. Een eenvoudige mail met vriendelijke groeten en een verwijzing naar het cv als bijlage moet tegenwoordig volstaan.

    Dat een begeleidende brief geen zekerheid meer is, blijkt ook uit onze enquête. Een op de vijf zegt nooit te solliciteren met motivatiebrief. Nog eens 10 procent zegt er zelden een te schrijven. Slechts de helft van de sollicitanten stuurt er altijd een mee.

    Kans om aandacht

    Maar is dergelijke nonchalance terecht? Worden al die pennenvruchten van bloed, zweet en tranen - op zich toch al een signaal van enige motivatie - echt verticaal geklasseerd? En heeft het dan nog wel zin zo’n brief te schrijven?

    Toch wel, meent Olivia Cardinaels, consultant bij werving en selectiebureau Kern Selection. "Een motivatiebrief is een kans om je te ‘vermarkten’, om de aandacht te trekken van de rekruteerder. Je kan er bijvoorbeeld in vermelden waarom je interesse hebt in het bedrijf, de sector of de functie."

    Voor wie kampt met een brok zenuwen en een writer’s block: ver hoef je het dus niet te zoeken. Maar denk eraan: als je de aandacht van een werkgever hebt, moet je die natuurlijk wel vasthouden. Daarom …

    4 motiverende tips

    1. Je motivatiebrief mag geen kopie van je cv zijn. Schrijf niet over je studie of je hobby’s, maar over je interesse voor het bedrijf of de job.
    2. Hou je brief kort. Een pagina volstaat. Wees ook direct en helder in je taalgebruik.
    3. Bij spontane sollicitaties is een motivatiebrief een must. Het is de ideale manier om te tonen in welke functie(s) je geïnteresseerd bent.
    4. Beter geen brief, dan een slechte brief. Oordeel zelf of je brief een meerwaarde betekent en je kansen verhoogt.

    Wat zijn je eerste woorden? Mag je grappig zijn en een beetje stout? Of toch maar beter sec en braaf? "Je moet dat afwegen", zegt Cardinaels. "Standaardbrieven vallen sowieso minder op. Het hangt ook af van de functie waar je voor solliciteert. Een redacteur in spe is weinig geloofwaardig als zijn brief slecht geschreven is. Wat in elk geval voor elke brief geldt, is dat de taal verzorgd moet zijn en dat schrijffouten niet kunnen. Dat kost allemaal veel tijd, maar als het voor een job is die je echt wil, lijkt me dat toch de moeite waard.

    Cv is belangrijkst

    Hou ook in het achterhoofd dat je brief nog zo meeslepend mag zijn, een werkgever zal zich in de eerste plaats interesseren in je cv. Dat denkt althans driekwart van de ondervraagde werknemers in onze enquête. Ook bij de vraag of de motivatiebrief of het cv bepaalt wie op gesprek mag komen, haalt het cv het makkelijk.

    Klopt, zegt Cardinaels. "Motivatiebrieven zijn belangrijk, en ze worden gelezen, maar het eerste wat een rekruteerder bekijkt, is het cv. Als daaruit blijkt dat er geen of een onvoldoende match is tussen de kandidaat en de functie, kan een motivatiebrief daar niet veel aan doen. Toch blijven we kandidaten aanraden er een te schrijven: het is de ideale manier om extra troeven in de verf te zetten, zeker als je wel een gepast cv hebt."

    (wv) – Illustratie: (jvc)

    Deze enquête bevroeg het sollicitatiegedrag van 6.239 werknemers. 89,1 procent van de respondenten werkt in loondienst. 10,9 procent is momenteel werkloos, maar had daarvoor wel betaald werk. De enquête gebeurde online tijdens de eerste twee weken van januari 2011.

    Wat eet of drink je best voor een sollicitatie?

    Je goed voorbereiden op het sollicitatiegesprek is nog het best, maar ook wat je eet of drinkt, heeft wel degelijk invloed op je sollicitatieprestaties.

    Salade (of slasoep)

    De avond voor je sollicitatie eet je best sla. Met alleen een krop sla achter de kiezen, heb je natuurlijk niet genoeg, dus je voorziet best nog wat extra groenten of vis. Een lekkere salade niçoise bijvoorbeeld. Sla heeft een zwak pijnstillende, kalmerende en enigszins slaapverwekkende werking. Plantkundigen menen dat nerveuze mensen en moeilijke slapers baat kunnen hebben bij het eten van sla of het drinken van wat slasoep bij het avondeten.

    Rode paprika’s en groentenratatouille

    Zij bevatten heel veel vitamine C. Een redelijke portie rode paprika’s of groentenratatouille bevat al meer dan 150 % van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C. Ze zijn ook rijk aan vitamine A, wat helpt bij het herstellen van een wond en last but not least het hele systeem een oppepper geeft.

    Linzen

    Linzen bevatten belangrijke mineralen die helpen tegen vermoeidheid en hoge bloeddruk. Aangevuld met enkele dagen op tijd te gaan slapen of een paar keer per week te gaan sporten, zal je fris aan je sollicitatie kunnen beginnen.

    Volkorenbrood

    ’s Morgens een paar stevige boterhammen volkorenbrood geeft je een fikse oppepper. Het is een goede bron van ijzer en van vitamine B, en die worden omgezet in energie.

    Thee

    Om alert je sollicitatiegesprek af te werken, drink je best een uurtje ervoor een tas thee. Snel snel een kop koffie of een blikje cola of Red Bull binnenslagen, zorgt wel voor een cafeïne- en energieopstoot, maar in het midden van je sollicitatie krijg je misschien al een dip. Thee bevat ook cafeïne, maar wel ongeveer 2 tot 2,5 keer minder dan koffie.

    (mr)

    01-04-2011 om 00:00 geschreven door Je.Roen  


    30-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recensie Copycat
    Beste lezer

    U vindt hier een recensie van de dansvoorstelling 'Copy that'/'Stop', die vorig jaar in De Herbakker in Eeklo werd opgevoerd. Dit is een voorbeeld van een - wat lange - recensie. Donderdagavond kan je een recensie vinden van 'Everland', een dansproductie van theatergezelschap Fabuleus.

                                                                                Stop het kopiëren

     

    De Belgische hedendaagse dans mag internationaal dan wel op topniveau staan, het jeugdig publiek in Vlaanderen kan hij maar matig boeien. Dat bleek uit de dubbelvoorstelling ‘Copy That’ en ‘Stop’ van vzw Passerelle in De Herbakker in Eeklo. De twee voorstellingen van Paul Coussement blonken uit in hightech, maar leken niet boven het experimentele te kunnen uitstijgen. Of zijn we te zeer geconditioneerd door tv-programma’s als ‘So you think you can dance’?

     

    Jeroen Van Haute

     

    Er al ooit eens bij stilgestaan hoe saai kopiëren is? De groene straal van de machine gaat onder een zoemend geluid gestaag heen en weer over het origineel. Heen en weer, heen en weer. Niks zo saai als een kopie maken, maar toch gebeurt het hele dagen, over de hele wereld. En brengt die massa kopieën de wereld iets creatiefs bij? Niet echt. Dat moet zowat het uitgangspunt van Passerelle geweest zijn toen het de dansvoorstelling ‘Copy that’ ontwierp.

     

    Het monotoon-repetitieve karakter van kopiëren werd visueel uitvergroot door twee dansersessen in een minimalistisch decor – twee witte vlakken op een anders zwarte vloer. Maar toch leverde dat geen saai begin op. Twee camera’s boven het podium registreerden vanuit vogelperspectief de verschillende poses van liggende dansers, een snerpend geluid begeleidde de groene straal over de vlakken. Alle actie werd daarenboven nog eens geprojecteerd op een rechtopstaand wit doek achteraan het podium. Alleen, het kopiëren leek maar eindeloos door te gaan.

     

    Net toen de zaal luidop zuchtend begon te denken aan de mooie lentedag die ze opgaf voor hedendaagse dans, stopte de straal en begon een fraai spel van bewegingen in een 3D-achtige grid. De groene laser werd een groen raster, waarin dans en danseressen als het ware door een onzichtbare hand werden getekend, geschikt en geroteerd.

     

    Verder kwam ‘de hand’ helaas niet. De bewegingen van de dansers bleven prima, maar de idee erachter leek niet diep genoeg uitgewerkt. Tot nieuwe vormen kwam het niet meer. De danseressen lagen wel nog op de grond, probeerden de opgenomen –en weer op de vlakken geprojecteerde- beelden te kopiëren, maar de magie leek uitgewerkt. Ook, en misschien wel vooral, omdat de aandacht van het publiek naar het scherm werd gezogen. Wat onrecht deed aan de danseressen.

     

    ‘Copy that’ geraakte niet uit zijn experimentele fase. Dat bleek ook toen ‘My way’ enigzins vervormd uit de boxen scheurde – nog altijd onder het kreunende heen-en-weer van de groene laser. Dat het lied van Claude François ook eindeloos gecovered is, van Frank Sinatra tot The Sex Pistols, lijkt niet meer dan een zijsprong te zijn in de brainstorm die aan de dans voorafging. Even werd het weer spannend, toen de dansers in de tribunes gingen zitten kijken naar hoe hun kopieën zelf voortdansten. Maar toen ging de machine op zwart.

     

    Het tweede deel van de opvoering, ‘Stop’,  bleef op hetzelfde minimalistische principe voortborduren. Alleen dansten zich nu vier danseressen de naad uit de broek. Dat er deze keer een echt muziekstuk te horen was, deed het publiek kennelijk goed. Alleen het herhaaldelijk stopzetten van de band bleek het maar matig te kunnen smaken. Vandaar dat de dansers er na exact veertien minuten de brui aan gaven.

     

    Bij vroege tieners staat een stop-de-band-ronde altijd garant voor een leuk feestje, pubers willen meer. Zolang het maar niet experimenteel is, want dan zetten ze de zaal op stelten.

     

     

     

     


    30-03-2011 om 16:03 geschreven door Je.Roen  


    28-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoeveel verdient een auteur?
    In de lessen omtrent het literair bedrijf, werd gevraagd of schrijvers veel verdienen. Onderstaand vind je een link naar een artikel, dat het antwoord (gedeeltelijk) geeft.

    http://www.vacature.com/blog/hoeveel-krijgt-een-auteur-voor-1-verkocht-boek

    28-03-2011 om 14:11 geschreven door Je.Roen  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spreekopdracht 5A
    Spreekopdracht 5A

    Je maakt per twee een voordracht over een foto van Oliviero Toscani, de huisfotograaf van het modehuis Benetton. Je kunt kiezen uit de afbeeldingen die op de site van Benetton staan.
    Surf daarvoor naar Benetton.com, klik door op press area onderaan, kies image gallery en daarna institutional campaigns. Daar kies je uit de lijst van foto's de foto die jullie het meeste aanspreekt. Wie eerst gekozen heeft, heeft de foto beet. De anderen moeten een andere foto zoeken.

    Keer dan terug naar deze site en bereid volgende vragen voor voor de spreekopdracht.


    1. Beschrijving van de foto (objectief)
    2. Welke problematiek wordt hier afgebeeld? Zoek een zeer actueel voorbeeld van die problematiek en leg die uit (vb. ter dood veroordeelden ---> voorbeeld uit VS of China of andere (tip: via www.news.google.be krijg je de meest recente nieuwsartikelen over eender welk woord dat je in de zoekmachine ingeeft)
    3. Geef je eigen mening over de foto (Hoe reageerden jullie op deze foto? Is de foto confronterend, werkt hij op je gevoel, vind je dit overdreven, etc.... Hoe zouden mensen die de campagne zien hierop kunnen reageren? Wat is volgens jullie het standpunt van de fotograaf? Eventueel nog andere vragen)
    4. Formuleer een discussievraag over de foto of geef een stelling waarover de leerlingen kunnen discussiëren. (bijvoorbeeld: 'Vinden jullie dat psychiatrische patiënten moeten opgesloten worden?' of 'Psychiatrische patiënten moeten zelfstandig kunnen wonen.')
    5. Bereid je spreekopdracht voor. Bespreek eerst samen, verdeel daarna de opdrachten (wie zegt wat, wie leidt de discussie, wie leidt de discussie in...)

     

    28-03-2011 om 00:00 geschreven door Je.Roen  


    24-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voetbalcommentaar
    Niets zo makkelijk als commentaar geven op een voetbalmatch. Miljoenen mensen over de hele wereld doen dat. Moeilijker wordt het als je commentaar moet geven TIJDENS een voetbalmatch, met een microfoon voor je neus en in de wetenschap dat er een publiek - die andere zelfverklaarde voetbalcommentatoren- zit te kijken.
    In een volgende aflevering geef ik wat meer commentaar over het vak, vandaag beperk ik me tot deze 'post'.

    Dit is een filmpje van de beste voetbalcommentator ooit. Hij heet John Motson (Mottie, voor de vrienden) en werkt bij de BBC. In volgend filmpje zie je hem, los uit de pols, commentaar geven over drie, vier generaties Ajacieden. Steek hem morgen een micro onder de neus en vraag hem hetzelfde te doen over Al Ahli in Egypte en hij doet dat ook. AR EE ES PEE EE CEE TEE fo Mottie.

    http://www.footytube.com/video/john-motsons-mighty-ajax-51467

    24-03-2011 om 00:00 geschreven door Je.Roen  




    Wie wil meewerken aan de poëziedag op het College Onze-Lieve-Vrouw ten Doorn van volgend jaar? Het thema is ..... NACHT!
    Archief per week
  • 16/05-22/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 30/11-06/12 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 26/09-02/10 2005

    Taaltabank
  • vrt.net
  • Taalunie
  • Taalsite Tequilla
  • Creatief Schrijven
  • Schrijftips voor journalisten-in-wording

  • Bezoek ook ....
  • Focus - Deutsche Illustrierte
  • Focus - Schule
  • Deutsch lernen-mit Übungen
  • Fritz Radio Berlin - Muss man gehört haben!
  • Werder
  • Nanu, was ist denn dass?

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    {TITEL_VRIJE_ZONE}

    {TITEL_VRIJE_ZONE}


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs