We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!
ADOPTIE Naam: Jean-Paul Alexis Leeftijd: 1 jaar Geslacht: jongen Reden van adoptie: ouders zijn omgekomen in de aardbeving
Haïti Achtergrond: toen jean-Paul 3 maanden was zijn z'n ouders omgekomen in de aardbeving. Jean-Paul kwam uit een groot gezin met 15 kinderen, 10 kinderen hebben de aardbeving overleefd!
Ontwikkeling en gezondheid: Jean-Paul verkeerd in goede gezondheid.
Verdere informatie: Jean-Paul is nog klein en heeft nog behoefte aan melk. Hij slaapt goed en is aangenaam in de omgang.
1. Voorwaarden voor de adoptanten * Alleenstaanden vrouwen en gehuwde koppels komen in aanmerking voor adoptie. * Leeftijd: minimaal 35 jaar oud * Gehuwde echtparen dienen minimaal 10 jaar gehuwd te zijn, in dat geval volstaat het wanneer één van beide adoptanten ouders is dan 35 jaar
* Kandidaat-adoptanten dienen min 19 jaar ouder te zijn dan het kind * Geen biologische kinderen in het gezin
De Haïtiaanse wetgeving laat ruimte vrij voor het maken van uitzonderingen.
2. Hoe verloopt de procedure ginder * Ray of Hope werkt samen met het IBESR in Haïti; IBESR staat voor Intitut du Bien-être Social et des recherches. * Kandidaten verzamelen de documenten volgend de voropgestelde documentenlijst. Deze documenten worden door Ray of Hope vertaald naar het Frans.
* Ray of Hope zorgt voor de samenstelling van het dossier en de nodige legalisaties. * Vervolgens wordt het dossier opgestuurd naar het IBESR in Haïti * Het dossier zal worden gelinkt aan een kinddossier. * Op dit IBESR wordt het dossier van de ouders én van het te adopteren kind minutieus doorgelicht en indien beiden positief bevonden worden (kind- en ouderdossier) levert het IBESR een toestemming af voor de adoptie (autorisation d'adoption).
* Dan start de juridische procedure waarbij: - de vrederechter of "Juge de Paix" de adoptieakte of "proces-verbal d'adaption" opmaakt - vervolgens wordt het dossier doorverwezen naar de burgerlijke rechtbank of "Tribunal Civil" en volgt homologatie van het proces verbaal van adoptie, van hogergenoemde adoptieakte. - om deze procedure te volbrengen ondertekenen de kandidaat-adoptanten een document waarmee zij aan de advocaat de volmacht verlenen in hun naam voor de rechter te verschijnen. - als de juridische procedure rond is dan volgen de legalisaties van alle stukken op het parket en nadien op het Ministerie van Justitie in Haïti.
- op het Ministerie van justitie wordt tevens de goedkeuring "autorisation d'adaption" van het IBESR voor alle dossiers opgevraagd. -wanneer het Ministerie van Justitie de documenten gelegaliseerd heeft volgen de legalisaties op het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Haïti. - de laatste stap zijn uiteindelijk de legalisaties op de Belgische ambassade en de aanvraag van het Belgische paspoort voor het kind. dit kan enkel uitgereikt worden wanneer de Federale Centrale Autoriteit van België zijn toestemming geeft voor de adoptie. - wanneer het paspoort is uitgereikt kan het kindje met de adoptieouders naar België komen.
3. Kosten * Tijdens de intake informeren we u gedetailleerd over de adoptiekosten voor Haïti.
4. Reden van afstand * Ouders zijn omgekomen tijdens aardbeving.
5. Reden van adoptie * Na een zware kanker kan de vrouw geen kinderen meer krijgen.
6. Wachttijd * Vanaf verzending van het dossier, is de wachttijd tot een voorstel gemiddeld 6 maanden. Indien de wensen en grenzen van de ouders gedetailleerd of beperkt zijn, kan de wachttijd oplopen.
7. Reis naar ginder * Tussentijds afrijzen in de procedure voor Haïti is er twee keer sprake van afreizen. Eén keer ongeveer halverwege, waarbij de ouders het kindvoorstel persoonlijk accepteren en één keer wanneer het kind kan worden opgehaald. bij het tussentijds afreizen zijn beide ouders verplicht op te reizen; de enige uitzondering word gemaakt als één van de ouders niet kan reizen om medische redenen. Hierbij moet een verklaring van een behandelend arts worden overhandigd. De andere partner is dan verplicht om zowiezo af te reizen. Vliegangst wordt niet geaccepteerd als reden om niet af te reizen.
* Afreizen na voorstel De proceduretijd in Haïti is van vele factoren afhankelijk en het is niet mogelijk om een precieze tijd aan te geven. U dient rekening te houden met een wachttijd voor afreizen van gemiddeld 18 maanden, maar kortere en langere procedures komen ook voor.
* Escort / zelf reizen Zelf reizen naar Haïti is aan te bevelen, zodat de ouders kennis nemen van de omstandigheden in het kindertehuis en het land. Het reizen dient te gescheiden met in acht name van belangrijke regels. De NAS werkt niet mee aan escort tenzij er sprake is van een zeer extreme bijzondere omstandigheid. U kunt bij de start van uw procedure er dus niet van uitgaan dat uw kind naar België geëscorteerd kan worden.
* Veiligheid tijdens verblijf Haïti is een gevaarlijk land, als gevolg van de politieke en economische situatie is het dagelijkse leven op straat onvoorspelbaar. Het is NIET mogelijk om in Haïti zelfstandig rond te reizen of b.v. met begeleiding van een taxichauffeur het land te bekijken. Zowel GLA als Bresma hebben een bewaakt Guest House waar afreizende ouders kunnen logeren. Ouders die vanuit Bresma adopteren, kunnen kiezen voor verblijf in een hotel in Port-auPrince. Ouders die vanuit GLA adopteren, verblijven in het Guest House van GLA. U kunt alleen de straat op onder begeleiding van een Haïtiaanse begeleider van de NAS. Ouders dienen zich te realiseren dat het niet nakomen van de veiligheidsvoorschriften niet alleen henzelf, maar ook hun begeleiders, in gevaar brengt.
Onze mening over de tekst: "over de oceaan van de kindertijd!
B.:
- Welke vergelijking wordt hier gemaakt: kinderen die van hun gezinssituatie
naar een weeshuis worden geplaatst en dan terug bij hun biologische ouders,
uiteindelijk wordt het kind geadopteerd.
-
Wie zijn de biologische ouders in het verhaal?: de kapitein, die men mama en
papa noemt.
-
Wie is het adoptiekind?: het zieltje op de wolk.
-
Hoe komt het weeshuis in dit verhaal voor?: de zee waarin het kind soms beland.
-
De kandidaat adoptieouders?: De personen die hem opvangen op de ronddobberende
boot.
C.:
- Wat zou dit kunnen betekenen voor adoptieouders en adoptiekind?: het kind
gaat opnieuw mee in een nieuw avontuur met zijn adoptieouders.
1.Reactie op het verhaal:
Na
het lezen van de tekst over de oceaan van de kindertijd kwamen er in ons
groepje niet echt gevoelens boven. We vinden dat de tekst op een moeilijke
manier verwoord wordt, hierdoor is het ook moeilijk om de moraal achter het
verhaal te achterhalen. Het kind groeit op in een moeilijke leefsituatie waarin
vaak problemen voorkomen. Hierdoor moet het kind op verschillende momenten naar
een weeshuis. Maar wordt het ook vaak terug bij de ouders geplaatst.
Uiteindelijk is de thuissituatie zo moeilijk dat het kind geadopteerd wordt
door een homokoppel.
Voor
onze groep is de tekst niet nodig, ze hadden beter een waargebeurd verhaal
gegeven. Hiermee kun je je meer inleven en zo kan je de tekst ook beter
begrijpen.