Na de richting STW kan je er alle kanten mee op maar de voorkeur van heel wat leerlingen gaat uit naar "zachtere" vervolgopleidingen zoals lerarenopleiding en opvoeder maar het is niet uitgesloten om een job te kiezen die niet aan de sociaale sector aan leunt bevoorbeeld bouwvakker, advocaat.
De studierichting Sociale en Technische Wetenschappen behoort tot het techtnisch onderwijs. In deze studierichting verken je de wisselwerking tussen mens, voeding en milieu. Je ontwikkelt sociale, technische, organisatorische, creatieve en expressieve vaardigheden. Je leert natuurwetenschappelijke en sociaalwetenschappelijke thema's onderzoeken en sociale activiteiten organiseren aangepast aan verschillende doelgroepen(bejaarden,kinderen,gehandicapten,...) en contexten.
Bij het vak sociaale wetenschappen ga je op zoek naar je eigen mogelijkheden als leerling. Je bestudeert menselijk gedrag en je leert passend communiceren in verschillende situaties. Je maakt kennis met je rechten en plichten als jongere je leert veel bij over je eigen, je leert over het belang van eigen identiteit, diversiteit en leefstijl situeren.
In het vak natuurwetenschappen onderzoek je, via waarnemingen in je eigen leefomgeving en laboratoriumoefeningen, allerlei wetenschappelijke onderwerpen. bv; druk, isolatie,... Je maakt kennis met de effecten van wetenschappelijke en hieruit voortvloeiende technologische ontwikkelingen voor mens en zijn milieu.
Men krijg bij deze studierichting ook het vak voeding, daarbij leer je maaltijden plannen, voorbereiden en presenteren voor welomschreven doelgroepen, dat kunnen jou leerkrachten zijn , jou directie , ... . Je bestudeert voedingsvoorlichtingsmodellen en ondekt de achterliggende visie; je maakt kennis met een waaier van allerlei bereidingen.
Sociale en technische wetenschappen is een "algemene" richting. Deze richting biedt op het eerste gezicht van alles wat. Wie nauwkeuriger kijkt, ziet de nadruk op het menselijke aspect. STW is in feite de praktische variant op de menswetenschappen in het ASO.
In STW scherpen we je menselijke vaardigheden aan en je verwerft ook de hoogstnoodzakelijke kennis om daar later iets mee te doen. Creatief, sociaal, zorgzaam, handig, dat zijn de kernwoorden. Daarom is het niet voldoende dat je je uren bij ons op de schoolbanken slijt. We zorgen meteen ook voor een flinke brok praktijk en in het 6e jaar loop je zelfs enkele weken stage.