Inhoud blog
  • vis
  • de koude aardappeltjes
  • Mijn bbq steak
  • de scampi
  • kippen sate
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    jantjes idee
    water in de mond
    29-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vis

    de vis is mijn lievelingsdier (om op te eten dan he)

    de witte vis maak ik steeds klaar in een papillotte.
    meestal met wat citroen, basis kruiden en wat witte wijn
    wat verse kruiden erboven op naar smaak en in de bbq

    de zalm doe ik het liefst tussen een gril en marineer ik wel op voorhand met wat olie, zout, peper en een look/ui mix
    rijkelijk met het mengsel insmeren langs beide kanten en de gril op.

    gerookte makreel is zalig in een mango slatje met lente uitjes

    29-04-2013 om 18:46 geschreven door jantje b  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de koude aardappeltjes
    ik kleine blokjes koken tot ze bakgaar zijn (ik doe er steeds een bouilion blokje bij)

    - ik gebruik voor een portie van 4 man 2 eieren hard gekookt
    - de eieren pletten samen met hollandse magere mayo en peper en zout
    - mengen met de aardappelen en naar keuze uitjes of peperselie of andere verse kruiden

    je kan dit ook met de patatjes aangebakken en koud laten worden.

    29-04-2013 om 18:45 geschreven door jantje b  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn bbq steak

    de steak die marineer ik niet lang op voorhand

    ik maak van olie, honing, peper en zout en eventueel nog wat provinciaalse kruiden en mix in een potje met een borsteltje erbij.

    voor ik de steak dicht ga schroeien smeer ik deze rijkelijk in aan de kant waar ik hem ga grillen.
    voor ik hem omdraai smeer ik de ongebakken kant in.

    na het omdraaien smeer ik onmiddellijk de geschroeide kant terug in zodat de smaak goed kan intrekken.
    (eveneens na het 2de keer omdraaien he)

    smakelijk

    29-04-2013 om 18:36 geschreven door jantje b  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de scampi

    hou maak ik mijn bbq scampi??

     ik start steeds met mijn basis marinade
    - olie
    -look
    -ui
    -peper
    -zout
    daaraan voeg ik toe naar keuze of zin
    - paprika kruiden
    - curry
    - muskaatnoot
    -witte wijn

    wat ze nu zo heerlijk van smaak maken is dat ze of de dag ervoor reeds liggen te zwemmen in de marinade of ten minste de ochtend voor de bbq reeds aan het marineren zijn.

    en ze natuurlijk de nodige tijd geven op de bbq op een lager temp zodat ze wat rookerig zijn ipv gewoon gegrild;

    29-04-2013 om 14:17 geschreven door jantje b  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kippen sate
    eigenlijk is de kippensate bijna hetzelfde als de scampi sate
    basis marinade
    - olie
    - peper
    - zout
    - look
    - ui

    extra kruiden
    - paprika
    - curry
    - bbq kruiden of kipkruiden

    eveneens ruim op voorhand marineren en tijdig uitleggen voor op de bbq.

    29-04-2013 om 14:17 geschreven door jantje b  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gewoon een ideetje in mijn hoofd

    -een kippenfilet halveren in horizontale wijze.
    -een blokje rochefort van 0.5cm dik en de gehele lengte van de kaas ertussen leggen.
    -de filet oprollen.

    een marinade van room dille en tym maken en de rolletje er 30min inleggen.
    af laten druipen op een stukje keukenrol.

    deze rustig laten gril/roken boven het zachte vuur van een hout bbq.

    serveren met uitgeholde kerstomaatjes met een garnaalmousje erin
    enkel reepjes wortel en wat bloemkoolroosjes.

    smakelijk

    jantje

    29-04-2013 om 14:00 geschreven door jantje b  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Archief per week
  • 29/04-05/05 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs