de vis is mijn lievelingsdier (om op te eten dan he)
de witte vis maak ik steeds klaar in een papillotte. meestal met wat citroen, basis kruiden en wat witte wijn wat verse kruiden erboven op naar smaak en in de bbq
de zalm doe ik het liefst tussen een gril en marineer ik wel op voorhand met wat olie, zout, peper en een look/ui mix rijkelijk met het mengsel insmeren langs beide kanten en de gril op.
gerookte makreel is zalig in een mango slatje met lente uitjes
ik kleine blokjes koken tot ze bakgaar zijn (ik doe er steeds een bouilion blokje bij)
- ik gebruik voor een portie van 4 man 2 eieren hard gekookt - de eieren pletten samen met hollandse magere mayo en peper en zout - mengen met de aardappelen en naar keuze uitjes of peperselie of andere verse kruiden
je kan dit ook met de patatjes aangebakken en koud laten worden.
ik start steeds met mijn basis marinade - olie -look -ui -peper -zout daaraan voeg ik toe naar keuze of zin - paprika kruiden - curry - muskaatnoot -witte wijn
wat ze nu zo heerlijk van smaak maken is dat ze of de dag ervoor reeds liggen te zwemmen in de marinade of ten minste de ochtend voor de bbq reeds aan het marineren zijn.
en ze natuurlijk de nodige tijd geven op de bbq op een lager temp zodat ze wat rookerig zijn ipv gewoon gegrild;
-een kippenfilet halveren in horizontale wijze. -een blokje rochefort van 0.5cm dik en de gehele lengte van de kaas ertussen leggen. -de filet oprollen.
een marinade van room dille en tym maken en de rolletje er 30min inleggen. af laten druipen op een stukje keukenrol.
deze rustig laten gril/roken boven het zachte vuur van een hout bbq.
serveren met uitgeholde kerstomaatjes met een garnaalmousje erin enkel reepjes wortel en wat bloemkoolroosjes.