een beetje van alles
Inhoud blog
  • Lewis Waterman (1837-1901)
  • Slimme honden
  • Romeo
  • Nepglimlachen verslechtert humeur
  • Verbrast fortuin
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Isabel, en gebruik soms ook wel de schuilnaam isaatje70.
    Ik ben een vrouw en woon in Lokeren (België) en mijn beroep is ambtenaar.
    Ik ben geboren op 09/07/1970 en ben nu dus 53 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: lezen, schrijven, ....
    welkom op mijn blogje. Ik vertel graag over allerlei zaken die mij bezighouden!
    Mijn favorieten
  • Athea
  • Blog van Eef
  • Blog De Vriendinnen
  • Nikki's Blog
  • Libelle
  • Lydia's Blog
  • Spelletjes
  • Vera's Blog
  • Schrijven, dichten en weetjes
  • Mijn pad
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    23-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I Promised Myself
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Klik op onderstaande link om te luisteren naar dit mooie liedje van de Britse zanger Nick Kamen:

    http://www.youtube.com/watch?v=OiC5BdIVfm8

    (bronnen: YouTube, www.nickkamen.co.uk)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    23-07-2010, 00:00 geschreven door isaatje70  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diva's van het witte doek: Grace Kelly
    Grace Patricia Kelly (Philadelphia, 12 november 1929 - bij La Turbie, 14 september 1982) was een Amerikaanse actrice die later echtgenote werd van prins Rainier III van Monaco.
    Grace Kelly werd geboren in Philadelphia, Pennsylvania. Haar vader John Brendan Kelly was van Ierse afkomst, haar moeder Margaret Katherine Majer was de dochter van Duitse immigranten. Haar vader had in 1920 en 1924 in totaal drie keer Olympisch gewonnen. Hij maakte fortuin als bouwondernemer met de productie van bakstenen. Haar jongere broer John jr. volgde zijn vader en won Olympisch brons (single scull). De Kelly Drive in Philadelphia is naar deze jongere broer genoemd.

    Hoewel haar familie erop tegen was dat Grace Kelly actrice werd, besloot ze toch model te worden en speelde ze op 22-jarige leeftijd in haar eerste film. De volgende jaren speelde Kelly in verschillende films, waaronder drie van Alfred Hitchcock, en in de western High Noon van Fred Zinneman. In 1955 kreeg ze een Oscar voor beste actrice in de film The Country Girl. Tijdens de opnames van deze film had ze een korte affaire met mede-acteur Bing Crosby, maar deze affaire werd geheimgehouden om de reputatie van beide acteurs te beschermen.
    In 1956 speelde ze in haar laatste film, de muzikale komedie High Society. Door haar huwelijk met prins Rainier moest ze het acteren opgeven, dit overigens zeer tegen haar zin.

    Kelly was een aanvaardbare en aantrekkelijke bruid voor prins Rainier, omdat ze katholiek was. Bovendien ging het gerucht in die tijd dat Monaco weer bij Frankrijk gevoegd zou worden als prins Rainier niet voor een opvolger zou zorgen. Voordat Kelly in beeld kwam, had prins Rainier zes jaar lang een relatie met de Franse actrice Gisèle Pascal. Medisch onderzoek wees uit dat zij onvruchtbaar was, waarna prins Rainier de relatie moest verbreken. Pascal zou later overigens toch kinderen krijgen.
    Prins Rainier en prinses Gracia kregen drie kinderen:
    - Caroline (23 januari 1957)
    - Albert (14 maart 1958)
    - Stéphanie (1 februari 1965)

    Op 52-jarige leeftijd, op 13 september 1982, kreeg prinses Gracia een beroerte toen ze met haar Rover 3500, ter hoogte van La Turbie, op dezelfde kronkelige weg reed als in de beroemde scène uit de Hitchcock-film To Catch a Thief, waarin ze de hoofdrol speelde. Als gevolg hiervan verloor prinses Gracia de controle over het stuur en kwam met de auto in een ravijn terecht. Ze overleed de volgende dag, zonder nog bij bewustzijn te zijn geweest. Prinses Stéphanie, die naast haar had gezeten, liep bij dit tragische ongeluk slechts lichte verwondingen op. Lange tijd zijn er geruchten geweest dat niet prinses Gracia maar de toen 17-jarige prinses Stéphanie, zonder rijbewijs, aan het stuur heeft gezeten.
    Prinses Gracia ligt begraven in de Kathedraal van Monaco.

    (bronnen: Wikipedia, http://meltyourfaceoff.files.wordpress.com, www.mentalfloss.com)






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    23-07-2010, 00:00 geschreven door isaatje70  
    22-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Monster
    Klik op onderstaande link om naar een grappig reclamespotje voor McDonald's te kijken:

    http://www.funnyplace.org/stream-selection.php?id=16060
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-07-2010, 00:00 geschreven door isaatje70  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diva's van het witte doek: Sophia Loren
    Sophia Loren, geboren als Sofia Villani Scicolone (Rome, 20 september 1934) is een Italiaanse actrice. Ze won in 1962 een Oscar voor haar hoofdrol in het Italiaans-Duitse oorlogsdrama La ciociara. Daarnaast werden haar meer dan 45 andere acteerprijzen toegekend, waaronder verschillende Golden Globes, een BAFTA Award en de prijs voor beste actrice op het Filmfestival van Cannes.

    Loren groeide op in Pozzuoli in de buurt van Napels. Op veertienjarige leeftijd won ze een prijs in een schoonheidswedstrijd. Een paar jaar later werd ze bij nog zo'n wedstrijd opgemerkt door filmproducent Carlo Ponti, die haar een screentest liet doen. In 1954 maakte ze haar filmdebuut in L'Oro di Napoli van Vittorio de Sica. In 1957 speelde ze in haar eerste Engelstalige film The Pride and The Passion, samen met Cary Grant en Frank Sinatra.

    Tijdens de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen 2006 in Turijn, was Loren één van de acht vrouwen die de Olympische vlag het stadion in mocht dragen.

    In 1957 trouwde Sophia Loren met haar bijna 22 jaar oudere ontdekker Carlo Ponti. Het stel liet hun huwelijk in 1962 echter ongeldig verklaren vanwege problemen met Ponti's scheiding van zijn eerste echtgenote Giuliana Fiastri. Fiastri en hij waren gescheiden in Mexico maar dit werd in Italië als niet rechtsgeldig beoordeeld. Loren en Ponti moesten daarom uit elkaar om te voorkomen dat hij werd veroordeeld voor bigamie. Nadat de drie het Frans staatsburgerschap verkregen, hertrouwden Loren en Ponti in 1966. Ze bleven samen tot hij overleed in 2007. Samen kregen ze in 1968 zoon Carlo jr. en in 1973 zoon Edoardo.

    (bronnen: Wikipedia, http://imagecache5.art.com, www.castingnieuws.nl)





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    22-07-2010, 00:00 geschreven door isaatje70  
    21-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scheren achter het stuur = gevaarlijk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een 47-jarige man heeft verleden zondagavond voor een enorme chaos gezorgd op de A67 (in Nederland). Hij was zich achter het stuur van zijn bestelbus aan het scheren, toen hij plotseling knalde op de vrachtwagen die voor hem reed. De scheerder uit Veldhoven hield lichte verwondingen aan het ongeluk over en moest voor verzorging naar het ziekenhuis. Het ongeluk bracht volgens het Eindhovens Dagblad een enorme ravage met zich mee. Twee van de drie rijstroken moesten worden afgesloten, met lange files tot gevolg.

    (bronnen: www.waarmaarraar.nl, http://webshop.total-shave.nl)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-07-2010, 10:57 geschreven door isaatje70  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handle With Care
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Klik op onderstaande link om te luisteren naar dit mooie liedje van de Traveling Wilburys:

    http://www.youtube.com/watch?v=DQ89HHSq9b8

    (bronnen: YouTube, http://josdegroenteman.punt.nl)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-07-2010, 00:00 geschreven door isaatje70  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diva's van het witte doek: Romy Schneider
    Romy Schneider, pseudoniem van Rosemarie Magdalena Albach (Wenen, 23 september 1938 - Parijs, 29 mei 1982) was een Oostenrijkse actrice, die doorbrak met de rol van Elisabeth van Oostenrijk in de filmcyclus Sissi.
    Ze was de dochter van Magda Schneider en Wolf Albach-Retty, die beiden ook acteur waren. Omdat haar moeder Duitse was en Wenen tijdens haar geboorte bij Duitsland hoorde, kreeg Romy ook de Duitse nationaliteit.

    Alhoewel de Sissi-films haar wereldberoemd maakten, kwam Schneider nooit meer van het suikerzoete imago van die rol af. Met beide handen nam ze het aanbod aan om te acteren in de nogal zwaarmoedige film Christine. Tijdens de opnamen in 1958 kreeg ze een relatie met haar medeacteur, de Fransman Alain Delon, en trok met hem naar Parijs. Daar werkte ze o.a. met Luchino Visconti en Orson Welles. Hoewel ze door het publiek nog steeds als Sissi gezien werd, betekende deze carrièrewending wel de ontsnapping aan haar imago. Via Frankrijk kwam ze in 1964 in Hollywood, waar ze samen met Jack Lemmon in Good neighbour Sam speelde en in 1965 met Woody Allen in What's New, Pussycat.
    In 1964 eindigde haar relatie met Alain Delon, waarna ze een zelfmoordpoging ondernam. Later, in 1969, speelde ze nog met hem samen in La Piscine.

    In 1969 trouwde ze met Harry Mayen. In datzelfde jaar werd hun zoon David geboren. Haar huwelijk met Mayen liep in 1975 op de klippen. Op de dag na de echtscheiding trouwde ze met haar privésecretaris Daniel Biasini. Later dat jaar werd dochter Sarah Magdalena geboren. Niettemin was ze niet erg gelukkig en raakte ze in deze periode aan de drank en nog later aan de drugs.

    Haar favoriete tegenspeler was Michel Piccoli. Met hem speelde ze onder meer in La Voleuse (1969), Les Choses de la Vie (1969), Le trio infernal (1974) en haar laatste speelfilm La Passante du Sans-Souci. In 1981 kwam er nog meer rampspoed in haar leven. De scheiding van Biasini werd gevolgd door het verongelukken van haar zoon David. Hij werd op 5 juli gespiest op een hek toen hij naar beneden viel tijdens een klimpartij bij het huis van de ouders van Biasini.
    Niet lang na de première van La Passante du Sans-Souci (op 14 april 1982 in Frankrijk) werd ze dood aangetroffen in haar woning in Parijs. Een overdosis slaappillen zou de oorzaak zijn geweest, maar later werd dat ontkracht en was de doodsoorzaak een hartaanval. Ze werd begraven op de begraafplaats van Boissy-sans-Avoir. Haar zoon David rust in hetzelfde graf.

    (bronnen: Wikipedia, www.ernandes.net, www.lessignets.com)






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    21-07-2010, 00:00 geschreven door isaatje70  
    20-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Japanse voornamen
    Een kalender met namen van heiligen voor het hele jaar, die een bron vormen bij het kiezen van een naam voor een pasgeborene, kennen de Japanners niet. Zij noemen een kind vaak naar het voorwerp waarop bij zijn geboorte de blik van de vader het eerst valt. Het is dan ook helemaal niet ongewoon een kind in Japan Lelie, Stoel, Venster of iets dergelijks te noemen.

    (bron: De Druivelaar)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-07-2010, 10:53 geschreven door isaatje70  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ja zeg
    De borden moesten wel heel blijven...! Een grappig reclamespotje voor DHL:

    http://www.funnyplace.org/stream.php?id=16096

    (klik op de link)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-07-2010, 00:00 geschreven door isaatje70  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diva's van het witte doek: Ava Gardner
    Ava Lavinia Gardner (Brogden, VS, 24 december 1922 - Londen, 25 januari 1990) was een Amerikaanse filmactrice.
    Ze was de dochter van tabaksplanter Jonas Gardner en bracht haar jeugd op de plantage door. Ze was de jongste van 7 kinderen.
    Ava begon haar carrière in 1940 op 18-jarige leeftijd, toen haar foto in het raam van de fotostudio van haar schoonbroer in New York werd opgemerkt door mensen van Metro-Goldwyn-Mayer. Men was algemeen van oordeel dat Gardner weinig acteertalent bezat, maar dat zij door haar uiterlijke schoonheid enorm geschikt was voor de filmindustrie. Tijdens de eerste jaren van haar carrière speelde ze dan ook maar enkele kleine bijrollen die beperkt bleven tot enkele regels tekst. De eerste film die haar echt onder de aandacht bracht was The Killers uit 1946.

    Gardner werd in die periode nog het meest bekend vanwege haar stormachtige huwelijken. In de periode 1941-1943 was ze gehuwd met acteur Mickey Rooney, in 1945-1946 met jazzbandleider Artie Shaw en van 1951 tot 1957 met Frank Sinatra.
    Na de Tweede Wereldoorlog kreeg ze eindelijk grote rollen aangeboden van heel wat grote regisseurs en speelde ze naast enkele van de grote acteurs: met James Mason in Pandora and The Flying Dutchman, met Gregory Peck en Susan Hayward in Snows of the Kilimanjaro, met Clark Gable en Grace Kelly in Mogambo (voor haar rol in deze film kreeg ze een Oscarnominatie), met Tyrone Power, Errol Flynn en Mel Ferrer in The Sun Also Rises, met Humphrey Bogart in The Barefoot Contessa en met Richard Burton en Deborah Kerr in The Night of the Iguana.

    Gardner stond bekend als een grillige actrice en ze pleegde meerdere malen contractbreuk. Ontevreden met het leven in Hollywood, verliet ze de filmstad op het hoogtepunt van haar carrière, in 1955, en ze trok zich terug in Spanje. De meeste films die ze na 1955 maakte werden dan ook buiten de VS opgenomen. In 1968 vestigde ze zich in de deftige Londense wijk Kensington. In de jaren '60 zou Gardner affaires gehad hebben met de industrieel Howard Hughes, acteur George C. Scott (die haar naar verluidt geslagen zou hebben tijdens hun relatie) en de Spaanse stierenvechter Luis Miguel Dominiquin.

    In 1989 werd ze door een beroerte getroffen die haar gedeeltelijk verlamde. Haar vroegere echtgenoot Frank Sinatra betaalde de medische kosten.
    Ze stierf in Londen op 25 januari 1990 aan een longontsteking. Ava Gardner ligt begraven in Smithfield, North Carolina (VS). Daar bevindt zich ook een museum ter ere van Ava Gardner.


    (bronnen: Wikipedia, http://casarei.files.wordpress.com, http://2.bp.blogspot.com)





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-07-2010, 00:00 geschreven door isaatje70  
    19-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw huisdier
    Ach, het is toch zo schattig, ons nieuwe huisdier.... Een leuk reclamespotje voor Schweppes!

    http://www.funnyplace.org/stream.php?id=16095

    (klik op de link)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    19-07-2010, 16:39 geschreven door isaatje70  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Japanse tuin
    Nog een paar foto's die genomen zijn in de prachtige Japanse tuin te Hasselt:








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    19-07-2010, 15:50 geschreven door isaatje70  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagje Hasselt
    Gisteren zijn mijn man Nico en ik een dagje naar Hasselt geweest: eerst lekker gaan eten in restaurant Exquisa en daarna hebben we nog een bezoekje gebracht aan het Jenevermuseum en de Japanse tuin. Enkele foto's van die uitstap:










    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    19-07-2010, 15:49 geschreven door isaatje70  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hollywood

    Hollywood is een district in Los Angeles, Californië, de Verenigde Staten. Het is gesticht als een onafhankelijke stad in 1857. Verhalen dat de naam Hollywood komt van geïmporteerde Engelse hulststruiken (holly bushes) zijn onjuist: de naam komt van de vrouw van Harvey Henderson Wilcox, een vastgoedmakelaar rond 1880. Wilcox' vrouw ontmoette op een treinreis een vrouw die haar huis als referentie naar een door Zwollenaren gestichte nederzetting 'Hollywood' had genoemd, en dus noemde ze haar ranch bij haar terugkeer eveneens bij die naam.
    Een bijnaam voor Hollywood is Tinseltown.
    De stad werd in 1903 als een aparte wijk ingelijfd bij Los Angeles. In 1910 werd het een district van L.A. met een eigen watervoorziening. Een referendum om Hollywood af te scheiden van Los Angeles werd in november 2002 gehouden. Met een ruime meerderheid werd dit voorstel verworpen.
    Hollywood in brede zin omvat ook naastgelegen wijken zoals Beverly Hills, West Hollywood en Hollywood Hills, hoewel deze niet deel uitmaken van het district Hollywood.
    Als begrip wordt Hollywood ook gebruikt om te verwijzen naar de filmindustrie in en rond Hollywood. De eerste studio werd opgericht in 1911 door David Horsley van de Nestor Company. In datzelfde jaar vestigden er zich nog 15 onafhankelijke studio's. Filmproductiebedrijven kwamen naar Hollywood vanwege het goede weer en de langere dagen. In de begindagen van de film was sterke kunstmatige verlichting nog niet mogelijk; de enige bron van licht die zorgde voor een voldoende belichting van de film was zonlicht. Tot dan toe was New York de hoofdstad van de filmproductie geweest.
    Hollywood en de filmindustrie in de jaren dertig waren het onderwerp van de roman "What Makes Sammy Run?" van schrijver Budd Schulberg uit 1941.

    (bronnen: Wikipedia, http://blogs.seattleweekly.com en http://gloriosorey.files.wordpress.com)






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    19-07-2010, 00:00 geschreven door isaatje70  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe week
    Ik wens jullie allemaal een heel fijne nieuwe week!




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    19-07-2010, 00:00 geschreven door isaatje70  
    18-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.You
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Klik op onderstaande link om te luisteren naar dit mooie liedje van de Nederlandse band Ten Sharp:

    http://www.youtube.com/watch?v=Fsc-oT9PsSQ

    (bronnen: YouTube, www.mforum.ru)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    18-07-2010, 00:00 geschreven door isaatje70  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citaat van de week
    "Men krijgt eerder een kip door het ei uit te broeden dan door het kapot te slaan."

    Abraham Lincoln (Amerikaans staatsman en 16e president - 1809-1865)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-07-2010, 00:00 geschreven door isaatje70  
    17-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slimme hond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een Amerikaanse hond die opgesloten zat in een oververhitte auto heeft zichzelf met de claxon gered. Labrador Max uit de staat Pennsylvania werd door zijn baasje in de auto achtergelaten. Na een uur bediende hij met zijn poten de claxon en alarmeerde zo alsnog zijn baasje, die hem bevrijdde.

    (bronnen: www.waarmaarraar.nl; http://ronaldruby.nl)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-07-2010, 00:00 geschreven door isaatje70  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijn weekend
    Ik wens iedereen een heel gezellig weekend!




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    17-07-2010, 00:00 geschreven door isaatje70  
    16-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En dan nu reclame
    Klik op onderstaande link om naar een grappig reclamespotje te kijken:

    http://www.funnyplace.org/stream.php?id=16083
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-07-2010, 00:00 geschreven door isaatje70  
    Foto
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    eeckhoutpeter
    www.bloggen.be/eeckhou
    Zoeken met Google


    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Archief per maand
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs