een beetje van alles
Inhoud blog
  • Lewis Waterman (1837-1901)
  • Slimme honden
  • Romeo
  • Nepglimlachen verslechtert humeur
  • Verbrast fortuin
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Isabel, en gebruik soms ook wel de schuilnaam isaatje70.
    Ik ben een vrouw en woon in Lokeren (België) en mijn beroep is ambtenaar.
    Ik ben geboren op 09/07/1970 en ben nu dus 53 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: lezen, schrijven, ....
    welkom op mijn blogje. Ik vertel graag over allerlei zaken die mij bezighouden!
    Mijn favorieten
  • Athea
  • Blog van Eef
  • Blog De Vriendinnen
  • Nikki's Blog
  • Libelle
  • Lydia's Blog
  • Spelletjes
  • Vera's Blog
  • Schrijven, dichten en weetjes
  • Mijn pad
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    09-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wuthering Heights
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Klik op onderstaande link om te luisteren naar dit mooie liedje van de Britse zangeres Kate Bush (uit 1978) :

    http://www.youtube.com/watch?v=BW3gKKiTvjs

    (bronnen: YouTube, www.raisethehammer.org)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    09-07-2010, 00:00 geschreven door isaatje70  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minerva
    Minerva was in het begin van de 20e eeuw een wereldberoemd Belgisch motor- fiets- en automerk dat koningen en filmsterren onder zijn klanten mocht rekenen. Het werd opgericht in 1897.

    Oprichting
    Stichter Sylvain de Jong (1868 - 1928) werd geboren in Amsterdam en verhuisde naar Antwerpen, waar hij in 1895 samen met zijn twee broers Henri en Jacques en met drie Antwerpse handelaars fietsen begon te maken onder de naam 'Mercury Cycle Co' In 1897 begon Sylvain zijn eigen bedrijf (S. de Jong & Co) en de merknaam werd Minerva. De naam kwam van de Romeinse godin Minerva, de godin van de wijsheid en de kunsten. Het bedrijf was gevestigd in de Karel Oomsstraat in Antwerpen en produceerde al snel 200 fietsen per week.

    Motorfietsen en inbouwmotoren
    In 1900 begon Minerva ook motorfietsen te maken. Dit gebeurde simpelweg door een 3/4 pk 172 cc in een Zürcher & Lühti-clip-on motor aan de voorste framebuis van een Minerva-fiets te monteren. Aanvankelijk slaagden de ingenieurs van Minerva er niet in om het concept aan het rijden te krijgen. Jan Olieslagers, een werknemer van Minerva die de gemaakte fietsen bij de klanten thuis afleverde, wist tenslotte de motorfiets rijvaardig te maken. Olieslagers werd later wereldberoemd door de wereldrecords die hij vestigde met motorracen en vliegen. Later kocht Minerva de licentie van Zürcher & Lühti en ging deze eencilinders zelf bouwen. De cilinderinhoud ging naar 211 cc waardoor het vermogen naar  1 1/2 pk ging.
    Al in 1901 begon de verkoop behoorlijk te lopen. En dit niet alleen in België maar over de hele wereld. In Londen ontstond zelfs een werkplaats waar de Minerva-motorfietsjes werden geassembleerd. Er werden al eerste successen in wedstrijden geboekt.

    Minerva Motors Ltd.
    In 1903 veranderde de bedrijfsnaam in 'Minerva Motors Ltd.' en David Citroen, een Nederlander die importeur voor Groot-Brittannië was, werd mede-directeur.
    In 1904 werd de cilinderinhoud opnieuw vergroot (433 cc) en het vermogen was nu 3 1/2 pk. De clip-on motor werd voor het laatst geproduceerd en Minerva produceerde haar eerste auto. Het bedrijf verhuisde naar een nieuwe werkplaats in Berchem. De autoproductie stond de ontwikkeling van een heel nieuwe eigen motorblok kennelijk niet in de weg, want in 1905 kwam Minerva met een 4 1/2 pk sterke 577 cc V-twin op de markt.
    In 1908 verschenen de eerste Minerva's met de karakteristieke cilindervormige tank en er kwam ook een 855 cc V-twin van 8 pk. De motorfietsproductie eindigde waarschijnlijk in dit jaar, maar in 1909 en 1910 werden nog steeds Minerva-motorfietsen verkocht,  waarschijnlijk uit de resterende voorraden. Minerva was met haar inbouwmotoren inmiddels wereldleider geworden. Ze werden door meer dan honderd merken ingebouwd en naar hartenlust gekopieerd.

    Auto's
    Vanaf 1904 begon Minerva ook auto's te bouwen. Toen het bedrijf in 1908 de rechten op een nieuwe stille motor kocht, begon het echt goed te gaan. Minerva werd bekend om zijn luxueuze, goed afgewerkte, snelle, op maat gemaakte auto's. Al snel kende het begoede deel van de wereldbevolking Minerva. Leden van de koningshuizen van België, Roemenië, Thailand en India, mensen van adel, filmsterren en grote bedrijfsleiders zoals Henry Ford reden rond in een Minerva uit Antwerpen.
    De productie van auto's ging echter ten koste van de motorfietsen: in 1908 werd de productie ervan stilgelegd.

    De gouden jaren
    Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd België door Duitsland bezet en werd de Minerva-fabriek leeggeroofd. Desondanks kon het bedrijf na de oorlog opnieuw starten. In 1911 was Minerva de grootste fabriek van België met 1600 personeelsleden. De jaren '20 waren de gouden jaren. In 1922 kregen de auto's een mascotte met het hoofd van de Romeinse godin Minerva op de radiator, ontworpen door Pierre de Soete.
    In de autowereld was Minerva in die jaren een grote naam. Het was te vergelijken met Rolls-Royce. Het bedrijf had meer dan 6500 werknemers en in 1927 wilde Sylvain de Jong uitbreiden. Daarvoor had hij nieuw kapitaal nodig van investeerders waardoor zijn eigen belang in de onderneming verwaterde. Op 24 oktober 1929 crashte de beurs van New York. Er was een drastische verlaging in de vraag naar luxe-auto's. Daarnaast stierf Sylvain de Jong dat zelfde jaar aan kanker.

    Ondergang
    In 1934 ging Minerva ten onder aan de economische recessie. Het bedrijf fuseerde met een ander Belgisch merk, Imperia, maar bleef wel bestaan.
    Tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikte de Duitse bezetter de fabrieken van Minerva in Mortsel als 'Frontreparaturbetrieb Erla VII' voor de opslag en fabricage van vliegtuigonderdelen. Bij een mislukte geallieerde aanval op de Erla-fabriek op 5 april 1943 vielen in Mortsel meer dan 900 burgerslachtoffers - de bommen vielen meer dan een kilometer van hun doel.

    Na de Tweede Wereldoorlog werd het bedrijf 'Nieuwe Maatschappij Minerva N.V.' opgericht door Mathieu van Roggen (die ook al Imperia bezat), dat in licentie licht aangepaste terreinwagens bouwde van Land Rover in opdracht van het Belgische leger en daarnaast nog tientallen burgerlijke Land Rover licenties, vooral bedoeld voor de exportmarkt (Belgisch Congo, Portugal, Brazilië, Australië).
    In de jaren vijftig bouwde men wel nog een tijdje MV Agusta scooters in licentie. Waarschijnlijk werden er rond 1958/59 ook nog bromfietsen met ILO-motor gemaakt. Het bedrijf probeerde ook nog met scootauto's in de markt te blijven, maar kon uiteindelijk toch niet overeind blijven.

    Tegenwoordig
    Vandaag de dag behoren Minerva's tot veel gezochte klassieke auto's. Ze zijn veel geld waard. Een origineel embleem met de godin erop kost meer dan 500 euro. Er zijn nog een 150-tal vooroorlogse Minerva's in België, maar die komen vanzelfsprekend maar zelden uit de verwarmde garages van de eigenaars. Ongeveer 300 naoorlogse 4x4 Land Rover licenties zijn vandaag in België nog ingeschreven.

    (bronnen: Wikipedia en www.mimia.nl voor de foto's)





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)
    09-07-2010, 00:00 geschreven door isaatje70  
    08-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuvuzela verbod op Lokerse Feesten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De vuvuzela's, de Zuid-Afrikaanse toeters die dankzij het WK voetbal wereldwijd bekend werden, zijn nu ook op de Lokerse Feesten verboden. Daarmee volgt de organisatie Rock Werchter en wellicht ook andere festivalorganisatoren.
    De vuvuzela staat opgenomen in de lijst van verboden voorwerpen. "Al kan ik me echt niet inbeelden dat iemand met zo'n vuvuzela naar een festival komt," aldus verantwoordelijke Luk De Roover. "Toch verbieden we het ding. Net als paraplu's met stalen toppen kan je er mensen pijn mee doen."

    Op muzikaal vlak verruimt de 36e editie van de Lokerse Feesten haar concept van thema-avonden voor het eerst met een metalnacht op 1 augustus. Omdat er 5 metalgroepen optreden, start het festival die dag uitzonderlijk om 18 uur, twee uur vroeger dan de andere dagen.
    Verder kunnen new wave fans, maar ook hardrockers of liefhebbers van Belgische of Britse pop, hiphop of dance terecht op de Grote Kaai te Lokeren tussen 30 juli en 8 augustus. Elke muziekavond wordt traditioneel met een DJ-set afgesloten.
    Wat de catering betreft wordt de catering uitgebreid met broodjes bakpao, een knipoog naar het optreden van The Opposites op 30 juli. Ook een mojitobar behoort tot de mogelijkheden.

    Voor meer info surf je naar de site: www.lokersefeesten.be - ofwel bezoek je de site van de Fonnefeesten op www.fonnefeesten.be (dat is een festival dat ook in Lokeren plaatsvindt op hetzelfde tijdstip van de Lokerse Feesten).


    (bronnen: www.nieuwsblad.be en www.vuvuzela.be)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    08-07-2010, 10:03 geschreven door isaatje70  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.YMCA
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Klik op onderstaande link om te luisteren naar dit vrolijke liedje van de Amerikaanse groep Village People:

    http://www.youtube.com/watch?v=CS9OO0S5w2k

    (bronnen: YouTube, htpp://padresteve.files.wordpress.com)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-07-2010, 00:00 geschreven door isaatje70  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warren Buffett
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De Amerikaanse superbelegger Warren Buffett heeft 1,9 miljard dollar (1,5 miljard euro) aan goede doelen geschonken. Dat is afgelopen zaterdag uit Amerikaanse financiële documenten gebleken.
    Het grootste deel van het geld, 1,6 miljard dollar (1,2 miljard euro), ging naar het liefdadigheidsfonds van de oprichter van Microsoft, Bill Gates. Vier jaar geleden beloofde Buffett dat hij 99 procent van zijn vermogen zou weggeven. Vorige maand riepen Buffett en Gates alle andere Amerikaanse miljardairs op om zeker de geld van hun geld aan liefdadigheidsorganisaties af te staan.
    Volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes heeft Buffett een vermogen van 47 miljard dollar.

    (bronnen: www.nieuwsmeteenglimlach.nlwww.socalindustrialrealestateblog.com)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-07-2010, 00:00 geschreven door isaatje70  
    07-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panda
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Klik op onderstaande link om naar een leuk videofilmpje te kijken!

    http://www.youtube.com/watch?v=FzRH3iTQPrk&feature=related

    (bronnen: YouTub en www.spitsnieuws.nl)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-07-2010, 11:56 geschreven door isaatje70  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het paard van Troje
    Klik op de link om naar een leuk reclamespotje voor Pepsi te kijken:

    http://www.funnyplace.org/stream.php?id=15973
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-07-2010, 00:00 geschreven door isaatje70  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanilla Twilight
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Klik op onderstaande link om te luisteren naar het mooie liedje van de Amerikaanse groep Owl City:

    http://www.youtube.com/watch?v=pIz2K3ArrWk

    (bronnen: YouTube, http://lyricsmusic.name)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-07-2010, 00:00 geschreven door isaatje70  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koeien dol op Shakespeare
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Friese stamboekkoeien worden vrolijk van Shakespeare. Dat heeft het Engelse toneelgezelschap The Changeling Theatre ontdekt. Het gezelschap heeft op een aantal plaatsen in het graafschap Kent de klucht "De vrolijke vrouwtjes van Windsor" gespeeld. Voor Friese koeien. De dieren waren niet alleen erg geïnteresseerd, hun melkproductie steeg ook nog eens met vier procent. Dat wilde het toneelgezelschap uittesten. De acteurs hadden namelijk het idee dat een klassiek blijspel wel eens even ontspannend kon zijn als klassieke muziek. In 2001 was uit onderzoek van de universiteit van Leicester gebleken dat Friese stamboekkoeien ontspannen bij klassieke muziek en er elk dagelijks ongeveer een fles melk extra door produceren. Popmuziek had dan weer een negatieve invloed: 'Venus' van Bananarama en 'Tigerfeet' van Mud maakten dat de koeien minder melk gaven.

    (bronnen: www.waarmaarraar.nl, www.sleutelstad.nl voor de foto)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-07-2010, 00:00 geschreven door isaatje70  
    06-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag is het 85 jaar geleden...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ... dat de Amerikaanse rock-'n-rollzanger Bill Haley geboren werd.
    Zijn echte naam luidde William John Clifton Haley. Hij werd geboren in (de Amerikaanse staat) Michigan op 6 juli 1925 en stierf in Texas op 9 februari 1981. Hij is, samen met zijn groep Bill Haley & His Comets, vooral bekend van het nummer Rock Around The Clock dat in 1956 werd uitgebracht.

    Levensloop
    Bill Haley werd als kind thuis omringd met muziek: zijn vader speelde banjo en zijn moeder speelde piano. In 1938 begon hij met optredentjes geven. Toen zong hij en speelde daar gitaar bij.
    Op 22-jarige leeftijd trouwde hij met Dorothy Crowe. Op 12 april 1954 nam Bill Haley met zijn band The Comets in New York het nummer Rock Around The Clock op. Dit was het begin van de hele rock-'n-roll geschiedenis. Mede door de (dans)film Rock Around The Clock uit 1956, waarin Haley's nummer was opgenomen, verspreidde de rock-'n-roll zich snel over de wereld.

    De optredens van Bill Haley en zijn band in de jaren 1954 tot 1958 in Europa werden als sensationeel ervaren en leidden soms zelfs tot gewelddadigheden.
    In de jaren '70 was Bill Haley aan alcohol verslaafd. Hij overleed in 1981 aan een hersentumor.

    In februari 2006 werd door de International Astronomical Union ter gelegenheid van de 25e herdenking van Haley's sterfdag een planetoïde naar hem vernoemd: 79896 Billhaley.

    Muziek

    Klik op onderstaande link om nog eens te luisteren naar zijn mooie liedje Rock Around The Clock :

    http://www.youtube.com/watch?v=IN8yHdyLd9I


    (bronnen: Wikipedia, YouTube en http://szubjektiv.files.wordpress.com)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    06-07-2010, 11:30 geschreven door isaatje70  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kettingreactie
    Klik op onderstaande link om een grappig reclamefilmpje te bekijken:

    http://www.funnyplace.org/stream.php?id=15964
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-07-2010, 00:00 geschreven door isaatje70  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Napoleon
    Nadat Napoleon in 1821 op het eiland Sint-Helena overleed, werden zijn haarlokken afgeknipt. Eén van die haarlokken is onlangs in Nieuw-Zeeland geveild en leverde maar liefst 13.000 Amerikaanse dollar op.
    De haarlok kwam na Napoleons dood in het bezit van de Britse officier Denzil Ibbetson. Deze officier escorteerde Napoleon naar Sint-Helena in 1815, toen deze na de verloren Slag bij Waterloo door de Britten naar het eiland in het zuiden van de Atlantische Oceaan werd verbannen.
    Het stukje haar van de beroemde Fransman werd gekocht door een verzamelaar in Londen wiens naam niet bekend is gemaakt. Behalve de haarlok gingen nog enkele tientallen Napoleon-memorabilia in veiling. Het dagboek dat Ibbetson tijdens het verblijf op het eiland Sint-Helena bijhield, leverde 6.600 dollar op.
    Ibbetson maakte op het eiland ook verschillende tekeningen van Napoleon. Een door de officier gemaakte afbeelding van Napoleon op diens sterfbed leverde het meest op: 14.600 dollar.


    (bronnen: http://historiek.net en http://samuelatgilgal.files.wordpress.com voor de afbeelding van Napoleon Bonaparte)




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    06-07-2010, 00:00 geschreven door isaatje70  
    05-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Auto
    Klik op onderstaande link om een leuk reclamespotje voor de nieuwe Volvo V70 te bekijken:

    http://www.funnyplace.org/stream.php?id=15954
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-07-2010, 10:52 geschreven door isaatje70  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijwater
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een Zuid-Koreaanse professor die beweert dat zijn machine heilig water creëert, is aangeklaagd wegens fraude. De man heeft volgens eigen zeggen de elementen van het heilige water uit Lourdes digitaal vastgelegd. Zijn wijwater-machine is gekocht door 5.000 mensen voor een totaalbedrag van ruim een miljoen euro. "Professor Kim beweert dat hij de medische eigenschappen van heilig water heeft omgezet in digitale signalen," zegt een woordvoerder van de Zuid-Koreaanse politie. "De machine straalt deze eigenschappen in het water, waardoor het water 'heilig' wordt." Maar dit is absoluut onmogelijk. "Er zijn geen wetenschappelijke bewijzen die aantonen dat dit mogelijk is," zegt de politie. Naast professor Kim worden acht anderen aangeklaagd, waaronder de vrouw van de professor en zijn schoonbroer. Volgens Kim werkt zijn machine erg goed en geneest het verschillende ziekten, zoals diabetes en kanker. Verschillende kopers hebben intussen bij de politie aangeklopt omdat het apparaat niet werkt.

    (bronnen: www.waarmaarraar.nl, www.vakantiewereld.nl)


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-07-2010, 00:00 geschreven door isaatje70  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walkin' Back to Happiness
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Klik op de link om te luisteren naar dit mooie liedje van de Britse zangeres Helen Shapiro:

    http://www.youtube.com/watch?v=QWWDyCkpsiw

    (bronnen: YouTube en www.vandaprints.com voor de foto)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-07-2010, 00:00 geschreven door isaatje70  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuwe week
    Ik wens iedereen een heel fijne nieuwe week!




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-07-2010, 00:00 geschreven door isaatje70  
    04-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citaat van de week
    "Sinds we over al die vrije tijd zijn gaan beschikken, moeten we in die vrije tijd hard werken om onze hobby's te kunnen betalen."

    Louis Paul Boon (Vlaams schrijver en journalist, 1912-1979)


    (inspiratie voor het citaat van de week vind ik op de site www.citaten.net - een bezoekje meer dan waard!)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-07-2010, 00:00 geschreven door isaatje70  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verjaardagsfeestje
    Klik op onderstaande link om een grappig reclamespotje (voor een biermerk) te bekijken:

    http://www.funnyplace.org/stream.php?id=15916
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-07-2010, 00:00 geschreven door isaatje70  
    03-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.What Can I Do
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Klik op onderstaande link om te luisteren naar dit mooie liedje van de Ierse groep The Corrs:

    http://www.youtube.com/watch?v=6wTHjYcsdQ0

    (bronnen: YouTube en www.coffeecitymusiclounge.com voor de foto)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-07-2010, 00:00 geschreven door isaatje70  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekend groetjes
    Ik wens iedereen een fijn & zonnig weekend!




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-07-2010, 00:00 geschreven door isaatje70  
    Foto
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    broedereverard
    www.bloggen.be/broeder
    Zoeken met Google


    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Archief per maand
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs