een beetje van alles
Inhoud blog
 • Lewis Waterman (1837-1901)
 • Slimme honden
 • Romeo
 • Nepglimlachen verslechtert humeur
 • Verbrast fortuin
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Over mijzelf
  Ik ben Isabel, en gebruik soms ook wel de schuilnaam isaatje70.
  Ik ben een vrouw en woon in Lokeren (België) en mijn beroep is ambtenaar.
  Ik ben geboren op 09/07/1970 en ben nu dus 50 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: lezen, schrijven, ....
  welkom op mijn blogje. Ik vertel graag over allerlei zaken die mij bezighouden!
  Mijn favorieten
 • Athea
 • Blog van Eef
 • Blog De Vriendinnen
 • Nikki's Blog
 • Libelle
 • Lydia's Blog
 • Spelletjes
 • Vera's Blog
 • Schrijven, dichten en weetjes
 • Mijn pad
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  20-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Once upon a long ago - Paul McCartney
  Prachtig liedje van Paul McCartney:

  http://www.youtube.com/watch?v=lvXzWO4ywIw

  (klik op de link)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  20-12-2009, 00:00 geschreven door isaatje70  
  19-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijn weekend
  Ik wil iedereen een fijn weekend wensen! Isabel
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  19-12-2009, 00:00 geschreven door isaatje70  
  18-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stars and Stripes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Robert Heft, de man die de huidige vlag van de Verenigde Staten heeft ontworpen, is op 67-jarige leeftijd overleden. Heft ontwierp de vlag met vijftig sterren als zestienjarige in 1958 in opdracht van zijn leraar geschiedenis. Die had de leerlingen gevraagd een vlag te ontwerpen waarin Hawaï en Alaska waren opgenomen. De twee stonden op het punt erkend te worden als staat. Heft kreeg er een magere B- voor. Wat later stuurde de jongen de vlag naar de toenmalige president, Dwight Eisenhower. Tot Hefts grote verbazing koos de president zijn ontwerp als nieuwe vlag van de Verenigde Staten. Zijn leraar veranderde de score prompt in een A. De vlag, in de VS meestal Stars and Stripes genoemd, werd op 4 juli 1960 (Independence Day) officieel ingehuldigd. De sterren op de vlag staan voor de 50 staten die de VS rijk zijn, de strepen voor de 13 staten die in 1776 de onafhankelijkheid uitriepen.

  (bronnen: Metro van 14/12/2009, www.maximumwallpapers.com)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  18-12-2009, 00:00 geschreven door isaatje70  
  17-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'k Zag twee beren
  Grappig reclamespotje voor McDonald's:

  <a href="http://www.funnyplace.org/stream.php?id=13691"><img


  (klik op de link)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  17-12-2009, 00:00 geschreven door isaatje70  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarschuwing
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vrouwen die soms een kikker kussen in de hoop dat hij in een prins verandert, houden daar maar beter mee op. Dat zegt de beroepsvereniging van Amerikaanse dierenartsen naar aanleiding van de nieuwste Disneyfilm 'De Prinses en de Kikker'. "Wij herinneren eraan dat een ongeoorloofde handeling met een amfibie, zoals een kus, een ernstige ziekte tot gevolg kan hebben. En geen prins. Want kikkers kunnen bij mensen een salmonella-infectie veroorzaken", waarschuwen de veeartsen. De waarschuwing komt niet uit de lucht vallen. In de VS zijn er dit jaar al 48 mensen behandeld aan een salmonellavergiftiging, die werd veroorzaakt door het kussen van een kikker.

  (bronnen: Metro van 14/12/2009, www.presentpresents.com)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  17-12-2009, 00:00 geschreven door isaatje70  
  16-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dom bontje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Al een keer werd de Nederlandse koningin Beatrix genomineerd, maar dit keer dingt ze opnieuw mee naar de 'titel' dom bontje.
  Bont voor Dieren heeft hiervoor een internetverkiezing uitgeschreven. Ook op topmodel Doutzen Kroes, presentatrice Catherine Keyl, (vrouw van wijlen zanger André) Rachel Hazes en minister Gerda Verburg (Landbouw) kunnen mensen tot 31 januari stemmen. Begin februari maakt de organisatie bekend naar wie de 'eer' gaat.
  Bont voor Dieren maakt zich ongerust over de "oprukkende bontkraagjes die vooral door jongeren worden gedragen". Bekende Nederlanders die een vachtje dragen, geven het verkeerde voorbeeld aan de jeugd, vindt ze. "Bijzonder jammer dat we dit jaar wederom koningin Beatrix moesten nomineren. Ze draagt geregeld capes met een rand van vossenbont. Aan één cape zitten meerdere dode vossen. Als je dan weet dat ze deze cape in zeker tien kleuren heeft, kun je nagaan hoeveel vossen voor haar het leven hebben gelaten," aldus directeur Claudia Linssen.
  Eerder nomineerde de organisatie ook al prinses Máxima. Prinses Mabel werd juist door de organisatoren geroemd omdat zij zich openlijk tegen het dragen van bont verzet.

  (bronnen: www.nieuwsmeteenglimlach.nl; www.rtl.nl)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  16-12-2009, 00:00 geschreven door isaatje70  
  15-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.O dennenboom
  Klik op de afbeelding om de link te volgen In veel woonkamers staat de kerstboom al opgetuigd en mooi te wezen, maar weet je wat de oorsprong ervan eigenlijk is?

  De kerstboom gaat terug op een voor-christelijk, ook wel "heidens" vruchtbaarheidssymbool. De groenblijvende boom vertegenwoordigt daarin de vernieuwing van het leven.
  Over de ouderdom van het gebruik van de kerstboom lopen de bronnen zeer uiteen. Het heeft waarschijnlijk een Oudgermaanse oorsprong, waarbij de boom (eik) centraal stond in een midwinterviering (eigenlijk de kortste dag). Mogelijk werd die boom dan verlicht.
  De christelijke kerken, en vooral de Rooms-katholieke kerk, hebben de kerstboom lange tijd geweerd. De kerstboom heeft met de inhoud van het christelijke Kerstfeest niets te maken. Opvallend genoeg zijn het juist hun negentiende-eeuwse geestverwanten die ervoor gezorgd hebben dat de kerstboom in Nederland ingang vond. In de negentiende eeuw heeft het Réveil een belangrijke rol gespeeld bij de introductie van de kerstboom (het Réveil is een internationale opleving van het christelijke denken in het negentiende-eeuwse Europa). Kenden in eerste instantie alleen rijke gezinnen het gebruik van een spar in huis, de zondagsschool heeft hem brede populariteit gebracht. De zondagsschool, opgericht door figuren uit het Réveil, was niet alleen een geschikte manier om het evangelie te verspreiden, maar ook om armen van middelen te voorzien. Sindsdien staat de kerstboom volgens sommige kerken symbool voor "het Licht".
  De katholieke kerk heeft haar eigen christelijke betekenis aan de boom gegeven. De driehoekige vorm van de kerstboom zou de heilige drie-eenheid vertegenwoordigen van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

  (bronnen: Wikipedia, http://wonen.zwitserlevengevoel.nl)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  15-12-2009, 00:00 geschreven door isaatje70  
  14-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over koetjes en kalfjes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vijftig drachtige koeien op een proefboerderij in Utrecht (Nederland) hebben de afgelopen maanden meegedaan aan een speciaal voor hen ontworpen zwangerschapsgymnastiek. De koeien zijn ondertussen allemaal bevallen van een gezond kalf. Of de zwangerschapsgym echt goed is geweest voor de koeien, moet nog blijken uit laboratoriumtesten die naar verwachting in januari klaar zullen zijn. Dierenarts Roselinde Goselink van de faculteit dierenwelzijn van de Wageningen Universiteit heeft het project opgezet. "Het begon als een wild idee, zo van: dat zou misschien wel fijn zijn voor koeien. Het productschap Zuivel heeft het opgepakt en nu onderzoeken we serieus of het goed is voor koeien om in de laatste zes weken van hun dracht wat actiever te blijven. Dat doen koeien niet vanzelf, want ze zijn van nature ontzettend lui". Goselink heeft de hoogzwangere koeien twee keer per dag twee keer per dag drie kwartier in een stapmolen laten lopen. Zo'n stapmolen is eigenlijk bedoeld om paarden in beweging te houden. Uit onderzoek moet blijken of de koeien na de bevalling fitter zijn en of de melkproductie na het kalveren makkelijker op gang komt. De dierenarts blijft de proefkoeien daarom nog tot eind januari volgen.

  En in Sterling, in de Amerikaanse staat Connecticut, is dan weer een heel bijzonder kalfje geboren. Het dier heeft namelijk een wit kruis op zijn voorhoofd. De eigenaar van het kalfje heeft het over een teken van God. Op vraag van de plaatselijke kinderen kreeg het dier een Bijbelse naam mee: Mozes. Het kalfje werd reeds bestudeerd door de faculteit dierkunde van de University of Wisconsin-Madison. Decaan Ric Grummer beweert dat koeien wel eens vaker een witte vlek op hun voorhoofd hebben, "maar een kruisvormige vlek is wel uniek". Voor de kenners: het bruine kalfje is half Jersey en half Holstein.


  (bronnen: www.waarmaarraar.nl, www.komnaardeboerderij.nl)


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  14-12-2009, 00:00 geschreven door isaatje70  
  13-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7Up
  Wat een idee: een blikje frisdrank in de krant stoppen in plaats van een kortingsbon...!

  <a href="http://www.funnyplace.org/stream.php?id=13680"><img

  (klik op de link)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  13-12-2009, 14:39 geschreven door isaatje70  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.San Francisco - Scott McKenzie
  Klik op de link om te luisteren naar dit mooie liedje (uit 1967):

  http://www.youtube.com/watch?v=eKeXkhxiq6I

  (bronnen: YouTube, www.seniorplaza.nl voor de foto van Scott McKenzie, www.infohostels.com voor de foto van de Golden Gate Bridge)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  13-12-2009, 00:00 geschreven door isaatje70  
  12-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stofzuiger
  Grappig reclamespotje voor de nieuwe stofzuiger van Philips:

  <a href="http://www.funnyplace.org/stream.php?id=13683"><img

  (klik op de link)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  12-12-2009, 11:47 geschreven door isaatje70  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijn weekend
  Ik wens iedereen een fijn & gezellig weekend! Isabel
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  12-12-2009, 00:00 geschreven door isaatje70  
  11-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Dorp - Wim Sonneveld
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Klik op de link om te luisteren naar dit mooie liedje van de Nederlandse zanger Wim Sonneveld:

  http://www.youtube.com/watch?v=LIRmSnhnydo
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  11-12-2009, 00:00 geschreven door isaatje70  
  10-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nepgehandicapten opgepakt
  Twee Italianen die onterecht een uitkering kregen in Napels, maakten hun bedrog wel erg zichtbaar. Ze beweerden een uitkering nodig te hebben omdat ze blind waren. Maar dat konden ze moeilijk volhouden toen ze werden gearresteerd. De politie vond de één krantenlezend voor het postkantoor en de ander werd achter het stuur van zijn auto vandaan geplukt. Naast deze fraudeurs pakte de politie nog 54 mensen op die onterecht zeiden dat ze arbeidsongeschikt zijn. Sommigen zouden de boel al jaren belazeren. Ver hoefden de agenten niet te zoeken: ze woonden allemaal in dezelfde wijk.

  (bron: www.waarmaarraar.nl)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  10-12-2009, 00:00 geschreven door isaatje70  
  09-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fee
  Mooi reclamespotje voor Dodge, een Amerikaans automerk:

  <a href="http://www.funnyplace.org/stream.php?id=13668"><img

  (klik op de link)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  09-12-2009, 20:38 geschreven door isaatje70  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elf vs. Kerstman
  Een man in de Amerikaanse staat Georgia is gearresteerd, nadat hij verkleed als elf de Kerstman had bedreigd. Hij verklaarde tegenover de Kerstman, die in een winkelcentrum in Atlanta zat, dat hij dynamiet bij zich had. William C. Caldwell sloot aan in de rij om op de foto te gaan met de Kerstman. Toen hij aan de beurt was, vertelde hij dynamiet in zijn tas te hebben. Vervolgens riep de Kerstman, verstandig als hij is, de beveiliging erbij. Het hele winkelcentrum werd ontruimd maar er werden geen explosieven aangetroffen. De 45-jarige elf werd echter wel aangehouden. Hij maakte geen deel uit van de kerstbemanning van het winkelcentrum.

  (bron: www.waarmaarraar.nl)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  09-12-2009, 00:00 geschreven door isaatje70  
  08-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een doodgewone fotoshoot

  Met het nieuwe jaar voor de deur vindt bijna elke organisatie wel een goede reden om een kalender te maken en te verkopen. Puppy- en naaktkalenders bij de vleet, maar dit jaar ook een iets vreemdere productie uit Nieuw-Zeeland.
  Een plaatselijk rusthuis heeft immers het idee opgevat om een aantal bejaarden voor een kalender te laten poseren... op een kerkhof. Twaalf bejaarden werden door professionele fotografen onder handen genomen op de plaatselijke begraafplaats, gehuld in witte gewaden.
  "Voor het medisch dossier van onze gasten nemen we een doodgewone pasfoto", klinkt het bij de directie. "Vaak is dat hun laatste troosteloze foto, vandaar deze fotoshoot". Ironisch genoeg moet de kalender volgens het tehuis net een "ode aan het leven" worden.

  (bron: Metro van 03/12/2009)

   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  08-12-2009, 00:00 geschreven door isaatje70  
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Race
  Grappig reclamespotje voor Vittel:

  <a href="http://www.funnyplace.org/stream.php?id=13602"><img

  (klik op de link)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  08-12-2009, 00:00 geschreven door isaatje70  
  07-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ufo-meldpunt gesloten
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het Britse ministerie van defensie heeft zijn speciale ufo-eenheid gesloten.Die heeft in meer dan vijftig jaar werkzaamheden geen bewijs kunnen vinden voor het bestaan van buitenaardse wezens. Dat heeft het ministerie afgelopen vrijdag laten weten.
  De ufo-onderzoekseenheid heeft in de loop der jaren duizenden meldingen van burgers binnengekregen die beweerden dat ze een vliegende schotel hadden gezien. Aangezien de speciale eenheid nooit enig bewijs heeft kunnen vinden voor een buitenaardse bedreiging van de veiligheid van het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland, is het bestaan van de dienst niet langer gerechtvaardigd, aldus het departement. De afschaffing leidt tot een bezuiniging van tienduizenden euro's per jaar.

  (bron: www.destentor.nl; afbeelding: www.wired.com)


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  07-12-2009, 00:00 geschreven door isaatje70  
  06-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shirley Bassey
  Dame Shirley Veronica Bassey (Tiger Bay, Cardiff 8 januari 1937) is een Welshe zangeres die onder meer beroemd is vanwege de drie titelsongs van drie James Bond films: Goldfinger (1964), Diamonds Are Forever (1971) en Moonraker (1979). Ook scoorde ze grote hits met 'Big Spender' en 'This is my life'.

  Bassey werd geboren in Cardiff, als jongste uit een gezin van 7 kinderen. Haar vader was een Efik uit Nigeria en haar moeder kwam uit Yorkshire. Zij scheidden toen Bassey drie jaar oud was. Bassey verliet op vijftienjarige leeftijd school en vond een baan in een fabriek. 's Avonds en in de weekenden trad ze op in lokale pubs en clubs. In 1953 kreeg ze een rol in de musical "Memories of Jolson" over het leven van Al Jolson. Bassey's eerste huwelijk was met Kenneth Hume (van 1961 tot 1965) en eindigde in een echtscheiding. Haar tweede echtgenoot was Sergio Novak. Bassey en Novak waren gehuwd van 1968 tot 1977. Novak was tijdens hun huwelijk ook haar manager. Bassey heeft 2 dochters en een geadopteerde zoon. Haar oudste dochter Sharon werd geboren toen Bassey 17 was. Haar jongste dochter Samantha werd dood gevonden in 1985, na waarschijnlijk een sprong vanaf de Clifton Suspension Bridge in Bristol, Engeland. Bassey heeft er altijd op gestaan dat de dood van haar dochter geen zelfmoord was.

  In de jaren zestig en zeventig scoorde ze grote hits in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

  Na zich in de jaren tachtig vooral te richten op liefdadigheidswerk, maakte ze eind jaren negentig een zeer succesvolle comeback met het nummer "History Repeating" waardoor een nieuwe generatie kennis maakte met haar muziek.

  Tot haar bewonderaars behoorden o.a. het Britse vorstenhuis en John F. Kennedy.


  Klik op de link om te luisteren naar (en te genieten van) haar mooie liedje "This is my life":

  http://www.youtube.com/watch?v=FKpQYs47Dp4

  En klik op deze link om enkele liedjes uit Bond-films te beluisteren:

  http://www.youtube.com/watch?v=ToA018gPzvU


  (bronnen: YouTube, Wikipedia; de bovenste foto: www.bonjourpeewee.blogspot.com)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  06-12-2009, 00:00 geschreven door isaatje70  
  Foto
  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Blog als favoriet !
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  moni_snoepke
  www.bloggen.be/moni_sn
  Zoeken met Google


  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Archief per maand
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!