Ik ben Isabel, en gebruik soms ook wel de schuilnaam isaatje70.
Ik ben een vrouw en woon in Lokeren (België) en mijn beroep is ambtenaar.
Ik ben geboren op 09/07/1970 en ben nu dus 53 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: lezen, schrijven, ....
welkom op mijn blogje. Ik vertel graag over allerlei zaken die mij bezighouden!
Een Noorse man die met enkele vrienden als vampier verkleed Halloween vierde, heeft zich wel erg goed ingeleefd in zijn rol. In een café in de stad Grimstad stapte de man doodleuk op een onbekende tooghanger af en zette zijn scherpe tanden in het linkeroor van zijn slachtoffer. "Het gebeurde zo snel," aldus de gebetene Per-André Ruud. "Voor ik goed en wel besefte wat er aan het gebeuren was, had hij al een stuk uit mijn oor gebeten". De 23-jarige Ruud moest meteen na het bijtincident naar de dokter, waar hij 22 hechtingen in zijn oor kreeg. "Ik ben al lang blij dat hij mijn hals niet geviseerd heeft," klinkt het opgelucht. De onbekende vampier zou naar verluidt onder een volle maan het Noorse binnenland zijn ingevlucht...
Na bijna veertig jaar kocht het Amerikaanse stadje Clarksville een gloednieuwe brandweerwagen aan. Eén dingetje zag de stad echter over het hoofd: de wagen paste niet in de plaatselijke brandweerkazerne. "De wagen werd een maand geleden aangekocht, om een model uit 1971 te vervangen," legt brandweercommandant Bob Hansford uit. Toen de brandweerlui het fonkelnieuwe modelletje ter waarde van 1 miljoen dollar (700.000 euro) de brandweerkazerne wilden inrijden, stelden ze hun inschattingsfout vast: de poort was te laag. Uiteindelijk vond de brandweerwagen onderdak bij een naburig station, waar alleen een vrijwilligersteam actief is. "Ook daar moesten we de poort extra omhoog halen," klinkt het. De brandweer overweegt nu om een van de vrijwilligers een contract als chauffeur aan te bieden, zodat de wagen ook vanuit zijn nieuwe onderkomen snel kan uitrukken.
De grootste tiramisu ter wereld is meer dan één ton zwaar en werd vrijdag 30 oktober in Villeurbanne, nabij Lyon, gemaakt en gehomologeerd door Guinness World Records. Het gigantische dessert woog precies 1.075,92 kilo. Het vorige record, met een gewicht van 782,4 kilo, werd gevestigd in Zwitserland.
Recept Aan de recordpoging, die paste in het kader van een lokaal salon voor chocolade, werkten een tiental patissiers mee. Het recept: 300 kg mascarpone, 60 kg room, 72 kg eigeel, 108 kg eiwit, 192 kg suiker, 180 kg aan boudoirkoekjes, 4,8 kg cacaopoeder, 12 kg chocolade, 120 liter water, 9,12 liter koffie en tot slot 18 liter marsala.
Ijsbaan Tiramisu - de naam is afkomstig van het Italiaanse "tirami su" of "trek mij omhoog" - bestaat uit afwisselende lagen van beslag en koekjes gedoopt in een mengsel van koffie en marsala. Speciaal voor de gelegenheid werd een tijdelijke "ijsbaan" geconstrueerd om het dessert fris te houden. Stukjes van de reuzetiramisu zullen verkocht worden ten voordele van liefdadigheidswerken.
Het klinkt een beetje raar, maar een egel heeft zich zowaar dronken gegeten aan rottende appels. Het stekelige diertje werd in dronken toestand opgemerkt toen het door een Britse boomgaard aan het zwalpen was. Niets anders dan het gistende fruit in de maag van het diertje veroorzaakte de dronken capriolen. De egel werd voor verzorging overgebracht naar een dierenkliniek. Daar sliep het diertje in eerste instantie zijn roes uit. Tipsy, zoals de egel intussen is gedoopt, werd wakker met een flinke kater. Het diertje kreeg dan ook snel pijnstillers en antibiotica.
Restaurants en cateraars in Heerenveen hebben afgesproken geen foie gras meer op het menu te zetten. Foie gras is vervette ganzen- of eendenlever, waarvoor de dieren worden gedwangvoederd. Dat meldde dierenrechtenorganisatie Wakker Dier donderdag. Heerenveen is de eerste plaats in Nederland waar horecabedrijven hebben afgesproken de delicatesse niet meer te verkopen. Veertig restaurants en cateraars maakten die afspraak op initiatief van Wakker Dier, dat al langer ijvert voor foie gras-loze menu's. Het is in Nederland al langer verboden om foie gras te produceren, vanwege het leed dat de productie ervan veroorzaakt bij dieren. Het dwangvoederen veroorzaakt ademhalingsmoeilijkheden en verwondingen aan de slokdarm bij de vogels. Bovendien worden de dieren in korte tijd zo vet dat allerlei andere gezondheidsproblemen ontstaan. Eerder beloofden de hotelketens Mövenpick, Bilderberg en Carlton en grote bedrijven als KLM en de Bijenkorf al geen foie gras meer te serveren.
Er zijn gekke mensen en gekke mensen. Anthony Toth is een van de laatste categorie. De Amerikaan heeft de eerste klas-afdeling van een Pan Am-vliegtuig nagebouwd in zijn garage. Totale kosten: meer dan 50.000 dollar. Toth vloog vroeger vaak met de ter ziele gegane luchtvaartmaatschappij, en is er toen verliefd op geraakt. Hij waardeert de enorme service die het bedrijf hem bood, zoals de eetkamers op het bovenste dek en stewardessen met handschoenen aan. Om zijn collectie zo compleet mogelijk te maken, toog de Amerikaan naar Death Valley, waar een vliegtuigkerkhof ligt. Sommige dingen kon hij daar ook niet vinden, wat soms leidde tot rigoureuze maatregelen. Zo vloog Toth een keer naar Thailand, enkel en alleen om zo originele Pan Am-koptelefoons in zijn bezit te krijgen.
Een 15-jarige jongen die een zak Haribo winegums had gekocht, moest deze weer inleveren omdat volgens de winkel geen alcohol wordt verkocht aan kinderen onder de 18... De Britse scholier Jaz Bhogal had de zak met snoepjes gekocht in een winkel in Wisbech (Cambridgeshire) van de winkelketen 99p Stores. Hij was net naar buiten gestapt toen hij werd teruggeroepen door een winkelmedewerker. Die gaf de jongen te verstaan de zak terug te geven omdat er geen alcohol wordt verkocht aan jongeren van 15. De bediende wees hem daarbij fijntjes op het woord 'wijn' op de verpakking. Bhogal vertelde het verhaal thuis aan zijn stomverbaasde moeder die direct verhaal ging halen bij de winkel. "Iedereen weet toch dat er geen wijn in winegums zit," aldus moeder Sue. De directeur van de winkelketen heeft inmiddels beloofd de fout niet nog eens te maken. Hij wijt de inname aan overijverig gedrag van zijn personeel.
Keelpijn? Je kan toch wel creatiever zijn in je excuus om niet te komen werken. Werknemers geven de gekste redenen op om thuis te blijven. Meer dan een op de tien werknemers komt minstens twee keer per week te laat op het werk. Populaire smoesjes zijn het verkeer en je overslapen hebben (24 procent). Ook problemen om je outfit samen te stellen en je huisdieren zijn veel gebruikte zondebokken, zo blijkt uit recent onderzoek. Maar sommige werknemers komen niet zomaar te laat, ze sturen gewoon hun kat. En sommigen hebben daar toch wel een heel bijzondere uitleg voor. Wij zetten enkele van de gekste excuses op een rij die werkgevers ooit al gehoord hebben:
1. Ik had een hartaanval eerder deze ochtend, maar ik voel me intussen wel al beter. 2. Mijn vrouw heeft al mijn kleren verbrand en ik heb niets meer om te dragen op het werk. 3. Ik wil het parkeerplekje voor mijn huisdeur niet kwijtspelen. 4. Ik heb te veel bloed gedoneerd. 5. De politie heeft me de hele nacht wakker gehouden omdat ze de dood onderzoeken van een lijk dat achter mijn huis gevonden is. 6. Een flesje limonde is uit de koelkast op mijn teen gevallen. 7. Mijn psychiater heeft me aangeraden om thuis te blijven. 8. Mijn hond is overspannen na een familiefeestje. 9. Ik heb te veel mondwater ingeslikt. 10. Mijn zoontje heeft ons huisdier doorgespoeld en ik probeer het beestje te bevrijden.
Ik wens je een prettig weekend! En niet vergeten: het is wintertijd, vannacht draaien we de klok terug van 3 uur naar 2 uur (we mogen dus een uurtje langer slapen).