Ingrediënten:
-
1 kg ajuin
-
4 teentjes knoflook
-
2 rode, 2 groene en 2 gele paprikas
-
3 wortels
-
1 rode chilipeper
-
1 bakje (± 250 gr) verse champignons
-
1 doos erwten
-
1 doos maïs
-
1 doos chili bonen
-
1 doos gepelde tomaten
-
1 fles chilisaus
-
± 1 kg gehakt (gemengd of kip)
-
1 eetlepel komijnpoeder
-
1 theelepel chilipoeder
-
2 eetlepels gedroogde oregano
-
1 theelepel gedroogde tijm
-
1 theelepel suiker
Bereiding:
-
Snipper
de ui en pepers fijn.
-
Snij
de paprika in reepjes.
-
Bak
de ui goudbruin en voeg er de knoflook aan toe.
-
Voeg
dan de paprika en pepers toe.
-
Laat
even stoven met de deksel op de pot.
-
Voeg vervolgens de andere ingrediënten toe:
champignons in schijfjes, erwten, maïs, chilibonen, gepelde tomaten en de fles
chilisaus.
-
Laat dit +/- een half uurtje sudderen.
-
Proef dit geheel even, en voeg naar wens cayennepeper,
pili pili of chilipoeder toe.
-
Meng nu het gehakt met de eieren, paneermeel en peper
& zout.
-
Rol balletjes van het gehakt van ± 2,5 cm Ø.
-
Kook de balletjes gaar in water of bak ze in een pan
en voeg deze dan toe aan de chili.
-
Laat dit alles nog een tijdje op een zacht vuurtje
sudderen tot alles gaar is.
-
Serveer met stokbrood.
|