The joy of cooking

02-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chili Con Carne
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ingrediënten:

-          1 kg ajuin

-          4 teentjes knoflook

-          2 rode, 2 groene en 2 gele paprika’s

-          3 wortels

-          1 rode chilipeper

-          1 bakje (± 250 gr) verse champignons

-          1 doos erwten

-          1 doos maïs

-          1 doos chili bonen

-          1 doos gepelde tomaten

-          1 fles chilisaus

-          ± 1 kg gehakt (gemengd of kip)

-          1 eetlepel komijnpoeder

-          1 theelepel chilipoeder

-          2 eetlepels gedroogde oregano

-          1 theelepel gedroogde tijm

-          1 theelepel suiker

 

 

Bereiding:

 

-          Snipper de ui en pepers fijn.

-          Snij de paprika in reepjes.

-          Bak de ui goudbruin en voeg er de knoflook aan toe.

-          Voeg dan de paprika en pepers toe.

-          Laat even stoven met de deksel op de pot.

-          Voeg vervolgens de andere ingrediënten toe: champignons in schijfjes, erwten, maïs, chilibonen, gepelde tomaten en de fles chilisaus.

-          Laat dit +/- een half uurtje sudderen.

-          Proef dit geheel even, en voeg naar wens cayennepeper, pili pili of chilipoeder toe.

-          Meng nu het gehakt met de eieren, paneermeel en peper & zout.

-          Rol balletjes van het gehakt van ± 2,5 cm Ø.

-          Kook de balletjes gaar in water of bak ze in een pan en voeg deze dan toe aan de chili.

-          Laat dit alles nog een tijdje op een zacht vuurtje sudderen tot alles gaar is.

-          Serveer met stokbrood.

02-06-2011 om 00:00 geschreven door Nani  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Tags:mexicaans, chili,
>> Reageer (0)
01-06-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limburgse Stoverij
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Benodigdheden:

 

  • 1 kg stoofvlees (rund)
  •  2 dikke uien in ringen gesneden
  • 1 donkere Leffe
  • 250 gr bruine suiker (Kandijsuiker)
  • 2 boterham ruim besmeert met mosterd
  • Peper & zout
  • 4 blaadjes laurier
  • 1 takje tijm
  • vetstof


Bereiding:


Smelt de vetstof hazelnoot bruin, bak het vlees goed bruin en kruiden met peper en zout.

Doe de uien erbij en dan de Leffe.

Voeg nu de kandijsuiker toe.

Roer alles goed en zorg dat het geheel onder staat met Leffe.

Doe de tijm en laurier erbij.

Leg op dit geheel de 2 met mosterd besmeerde boterhammen.

Laat alles nu enkele uren stoven met deksel tot het vlees gaar en zacht is.

Smaakt het best na een nacht trekken.

01-06-2011 om 00:00 geschreven door Nani  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
Tags:stoverij, stoofvlees, limburg
>> Reageer (0)


Inhoud blog
  • Chili Con Carne
  • Limburgse Stoverij
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per week
  • 30/05-05/06 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs