Als iemand wat tips heeft over hoe ik dit alles kan verbeteren of als hij/zij nog een leuk onderwerp weet bij Indonesië, mag hij/zij me dit altijd sturen. Ik zou ook wel willen weten wat jullie er nu van vinden (stom, leuk, informatief, ...). Als er typfoutjes staan mag je me dat ook altijd sturen.
Elke week probeer ik 1, 2 of 3 onderwerpen erbij te doen, tot je nog meer informatie kan vinden over Indonesië.
Berichten mogen gestuurd worden als..: * er typfouten zijn in de zinnen. * als je tips hebt hoe ik het leuker kan maken. * als je iets niet goed vind, of juist wel. * als je graag iets erbij wou hebben.
Je mag je eigen mening hebben, maar kraak het niet af.
De nationale vlag van Indonesië (Sang Saka Merah Putih) is een tweekleurige vlag met 2 gelijke horizontale banen, rood (boven) en wit (onder). Zijn kleuren zijn afgeleid van de kleuren van het Mejapahitrijk uit de 14de eeuw. Het rood staat voor moed en het wit voor zuiverheid.
In Indonesië is het erg druk, er staat elke dag wel 3km file! Je kunt er amper oversteken.Ze rijden er ook meer met de motor dan met de auto, omdat het ook veel makkelijker is . De motor's kunnen gewoon langs de auto's rijden als er file is. Ze lopen er ook heel vaak. Je ziet veel taxi's & blauwe busjes. Je hebt er ook ander vervoer dat wij hier niet hebben in Nederland/België, zoals: de bendi, bejai, becak. Daar hebben ze ook niet zo een mooie wegen als wij. in verschillende wegen zitten er gaten. Sommige mensen denken dat ze daar met hun honden gaan wandelen zoals hier, maar dat doen ze niet. Bijna overal staan de deuren open & de honden kunnen gewoon naar buiten en binnen lopen. De meeste honden komen dan vanzelf terug.
Bajai: Een kleine taxi met 3 wielen.
Becak: Soort van koets vooraan, en achteraan een fietsende man.
Ook het eten is daar anders, ze eten niet echt aardappelen met vlees zoals hier in Nederland/België. Wat ze wel eten is natuurlijk rijst en daarbij dan wat groenten en kip, of ze eten noedels/noodles (wij noemen het mi). 's Morgens eten ze meestal ook al een warme maaltijd. Toen wij naar Indonesië gingen, aten we daar ook wel eens friet.
De scholen zijn anders dan hier in Nederland/België. De scholen beginnen al om 7.00 uur & de school is uit om 13.00 uur. Alle kinderen dragen een uniform. De meisjes die moslim zijn doen vrijdag speciaal hun hoofddoek op, omdat alle kinderen op 12.00 uur naar de moskee gaan om te bidden. De kinderen nemen geen eten & drinken mee,maar kopen meestal iets bij de eethokjes die er zijn. Voor 15 000 rupiah (ongeveer 1 euro) kun je al lekker eten.
Er zijn veel verschillende godsdiensten: Boeddhist, Hindoe, Christenen, Moslim. Iedereen is verplicht zijn godsdienst bekent te maken, het geloof staat op de identiteitskaart. Het meest voorkomende geloof is de Islam. Ze staan op de 1ste plaats met 85%. De 2de grote godsdienst is het Christendom met 9%, maar die 9% is verdeeld in protestanten & de katholieken. Op de 3de plaats staat de Hindoe met ongeveer maar 2%. De meeste Hindoes leven op het eiland Bali. Dan zijn er ook nog de Boeddhisten, er zijn ongeveer 1,6 miljoen boeddhisten in Indonesië. De Borobudur is het meest boeddhistische monument van de boeddhisten. De Borobudur is een mooie tempel vol met boeddha's. Veel mensen gaan er naar toe.
Indonesië is een republiek in zuidoost Azië, gelegen tussen het Aziatische vasteland & Australië. Zuidoost Azië bestaat uit duizenden eilanden, zoals: Sumatra, Java, Bali en een gedeelte van Borneo. De meeste eilanden zijn groot, maar sommige ook klein. Er zijn ongeveer 990 eilanden bewoond. De archipel telt ongeveer 210 400 000 inwoners. De hoofdstad van Indonesië is Jakarta. Indonesië is meer dan 50x zo groot als Nederland. Sumatra is een enorm eiland, 13x zo groot als Nederland. Het is ook veel warmer daar, als de zon schijnt is de tempratuur vaak rond de 35 graden, of zelfs meer. In Indonesië zijn ook heel vaak erge dingen gebeurd, zoals: Vulkanen die uitbarsten, aarbevingen & tsunami's.