Gastenboek
 • vriendelijke groet
 • Dag Josetje
 • Hallo lieve José,knuffies xxx
 • Wens je een héél fijne week,lieve groeten!!
 • Goeie morgen.

  Lekkere rijstevlaai met slagroom en koffie staat klaar

   

   

  ~~ Welkom bij José ~~

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joy ful life


  Quizvraagje over Pasen


  Hoe vieren Polen Pasen?

  Ze eten worst in de vorm van een haas

  Ze komen samen op straat om te roepen

  Ze eten boter in de vorm van een lammetje

  Ze drinken de hele dag wodka

  Veel succes!!!!

  Antwoord-Ze eten boter in de vorm van een lammetje


  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Its a rainy day  Hema verkoopt nu paaseitjes met gin-tonic

  Pasen is in aantocht en dat betekent dat je weer paaseitjes kan inslaan. Als je dacht dat je alle smaken intussen wel gezien had, heb je het mis. De Nederlandse keten Hema verkoopt nu immers paaseitjes met gin-tonic smaak. Perfect als avondsnack of als aperitief!

  Elk jaar komt Hema wel met een aantal bijzondere, nieuwe smaken. Melk, puur of witte chocolade zijn veel te gewoontjes. Enkele paaseitjes die ons verleidelijk in de oren klinken, zijn bijvoorbeeld die met discodip-crèmevulling en die met stroopwafel. Wie niet genoeg heeft met zo’n minuscuul eitje, kan ook gaan voor een groot ei uit ruby chocolade, gevuld met witte chocoladebolletjes en crisp.

  Alcoholliefhebbers vinden vanaf dit jaar hun gading dankzij de gin-tonic eitjes. Je bezatten met de delicatesse is (helaas) niet mogelijk, want er zit slechts 0,33% alcohol in verwerkt. Daardoor zijn ze wel perfect om tijdens de werkuren even de illusie te krijgen dat je van een cocktail zit te genieten. Of wat dacht je van een vleugje gin-tonic bij het ontbijt?


  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peacfull moment  Waarom je echt elke dag een handje noten moet eten

  Al langer raadt het Voedingscentrum aan om elke dag een handje noten te eten, maar nu wordt er steeds meer bekend over de vele voordelen ervan. Zo helpen noten ook tegen cognitieve achteruitgang bij ouderen. Vooral pindanoten zijn gezond.

  De onderzoekers onderzochten 4.800 Chinezen van 55 jaar en ouder. Ruim 17 procent van hen at regelmatig noten. Volgens de wetenschappers verbeterde een handje noten per dag de cognitieve processen met wel 60 procent. Meer in het bijzonder zouden noten je geheugen verbeteren en goed zijn voor je redeneervermogen.

  “Noten zijn rijk aan gezonde vetten, proteïne, ijzer en voedingsmiddelen die de slechte cholesterol verlagen en de cognitieve gezondheid stimuleren”, reageert hoofdonderzoeker Ming Li. “Een miraculeuze oplossing voor cognitieve achteruitgang hebben we niet gevonden. Maar dit toont wel aan dat wat je eet, grote gevolgen heeft voor je mentale gezondheid.”

  Er wordt al langer gesteld dat pindanoten ontstekingsremmend werken en veel antioxidanten bevatten. Die combinatie zou de cognitieve achteruitgang tegengaan.


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Little things  Droevigste olifant ter wereld” overleden

  In een Spaanse zoo is “de droevigste olifant ter wereld” overleden. Flavia leefde er al 44 jaar in eenzaamheid. Dierenrechtenactivisten probeerden talloze keren het dier in een betere leefomgeving te plaatsen, maar dat is niet gelukt.


  De Indische olifant werd toen ze drie jaar oud was van de kudde gescheiden voor een leven in de zoo van Còrdoba. Ze stierf daar op 47-jarige leeftijd. Het dier was in een diepe depressie verzeild geraakt en haar gezondheid ging ook al maandenlang achteruit.

  Flavia stuikte in elkaar en bleek niet meer in staat weer recht te rekken, waarna de verzorgers haar uit haar lijden hebben verlost. Medewerkers zijn erg bedroefd om het heengaan van de olifant.

  Dierenrechten

  De Spaanse politieke partij Pacma komt op voor dierenrechten en probeert al jaren de leefomstandigheden van dieren te verbeteren. Zij wilde dat Flavia werd verhuisd naar een safaripark elders in Europa, met het gezelschap van andere olifanten. De partij zegt dat Flavia de “slechtst mogelijke afloop” heeft gehad die ze kon meemaken en roept op voor een ban op wilde dieren in gevangenschap.


                                                                     

  Dit verhaal heeft me intens diep geraakt


  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spring  Lieve allemaal
  Ik kom vandaag niet op bloggen bezoek
  Mijn dochter vertrekt vandaag met de school voor een week naar Italie
  Ik wens jullie van hieruit een supermooie vrijdag en weekend toe

  Liefs José


  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daydream  Dit eiland lijkt gek genoeg op een olifant

  In IJsland prijkt een pracht van een rots die sprekend lijkt op de kop van een olifant.

  Mocht je binnenkort een bezoekje brengen aan IJsland, dan kan je best eens langs het eiland Heimaey passeren. Het eiland bevindt zich 7,4 kilometer ten zuiden van IJsland en is 13,4 vierkante kilometer groot. Heimaey betekent letterlijk ‘Eiland van de huizen’ en is het enige bewoonde eiland van de Vestmannaeyjar eilandengroep, met ongeveer 4.500 inwoners.

  Gigantische olifantenkop

  Het eiland beschikt zelfs over een luchthaven, maar is ook bereikbaar met de ferry. Elke zomer krijgt het eiland overigens bezoek van maar liefst acht miljoen papegaaiduikers en andere vogelsoorten. Maar dé blikvanger is een enorme rots die erg veel weg heeft van een olifant. Je hoeft zelfs niet al te veel fantasie te hebben om er een gigantische olifantenkop in te zien. Kijk zelf maar!


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De lente is begonnen  Als het weer mooi wordt

  Kijk nu het word lente
  Alle bloemen beginnen te bloeien
  En de knopjes aan de bomen
  Beginnen ook te komen

  Ik voel het bloed in mijn aderen stromen
  Zou dat nu door de lente komen
  Maar weet je we moeten niet teveel dromen
  Want april moet nog komen

  En maart roert zijn staart
  En april doet wat hij wil
  Dus er kan nog van alles gebeuren
  Maar we genieten nu van de geuren

  De vogeltjes zijn ook al in de weer
  En vliegen heen en weer
  Om hun nestje te bouwen
  Want vogeltjes gaan ook trouwen

  Het hele leven gaat plots open
  We kijken rond en gaan weer hopen
  Dat het een zomer wordt
  Heel warm en mooi en niet te kort

  Shadow
  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Springtime  Is het echt zo slecht om lang te douchen?

  Er is er niets lekkerder dan lang en heet douchen. Om op te warmen of om te ontspannen na een lange werkdag. Toch kun je volgens dermatologen beter niet te lang onder de waterstraal blijven staan.

  Heet water zou de natuurlijke beschermlaag van je huid aantasten, waardoor je huid droog wordt. Het liefst douche je dus zo kort mogelijk en niet te vaak. “Je te vaak wassen doet meer kwaad dan goed. Het droogt je huid uit en zorgt voor irritaties. Je wast immers de goede bacteriën die van nature op je huid leven weg. Beperk het douchen daarom het liefst tot om de twee à drie dagen. Voel je je toch vies, was je gezicht, oksels, de zone onder je borsten en geslachtsorganen dan tussendoor met wat water”, aldus dermatologe Katherine Ashenburg.

  Verder is het beter om niet te heet te douchen. “De temperatuur van het water zou ongeveer even warm moeten zijn als wat je verwacht van een verwarmd zwembad in de zomer, wat zo rond de 30 graden is”, legt dermatoloog Joshua Zeichner uit. Ook hoef je niet steeds douchegel te gebruiken. Vaak is afspoelen met water voldoende. Alleen als je flink gezweet hebt en op plaatsen als je oksels en voeten is zeep nuttig


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.My dog  Bloemen verwelken sneller in de nabijheid van fruit

  Rozen verwelken, schepen vergaan, maar die fruitschaal haal je er best vandaan. Een mooie bos bloemen verdient een mooie plek in huis. Maar let wel op dat je ze niet naast een fruitschaal zet. Je boeketje zal binnen de kortste keren verwelken, en dat zou zonde zijn.

  Bloemen wil je natuurlijk zo lang mogelijk in leven houden, en daarom hou je de fruitschaal beter uit de buurt. Rijpend fruit produceert namelijk ethyleengas dat het verouderingsproces van bloemen versnelt. Leg ze dus zeker niet op het keukenaanrecht, maar eerder op een frisse plaats waar je bloemen veel licht krijgen.

  Zet de bos ook niet in de volle zon of kortbij de verwarming of open haard. Die omstandigheden zorgen ervoor dat bloemen meer water verdampen dan dat zij kunnen opnemen, waardoor ze slap gaan hangen.

  Bloemen tips

  Zorg eerst en vooral voor voldoende water. Elke bloem heeft niet dezelfde hoeveelheid nodig dus vraag dat zeker na bij je bloemist. Verschoon ook op regelmatige basis je vaas, want vuil water kan ervoor zorgen dat ze minder lang in leven blijven.

  Moeten we altijd een stukje van de stengel afsnijden? Wel, als je een goede snoeischaar hebt of een erg scherp mes, kan je dat best doen. Het stukje afsnijden zorgt ervoor dat bacteriën, schimmels, vuil en luchtbellen kunnen verdwijnen. Maar met een gewoon mesje of gewone schaar doe je meer kwaad dan goed.


  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vintage elgance  Wat is jicht en hoe kom je er weer van af?

  Jicht

  Jicht ontstaat door urinezuurkristallen. Deze kristallen gaan in je gewrichten zitten en vormen daar een ontsteking. Bij sommige mensen kun je de urinezuurkristallen zien zitten in de vorm van gelige knobbeltjes en bobbeltjes onder de huid. Die zie je dan op de vingers of tenen, maar ook weleens op de oorschelp of hiel. Deze kunnen geen kwaad, maar men vindt ze vaak onsierlijk.

  Welvaartsziekte

  Vroeger werd vaak gedacht dat jicht een welvaartsziekte was, iets wat alleen ‘rijke’ mensen kregen door het nuttigen van alcohol en rood vlees. Daarom werd lange tijd gedacht dat jicht ontstond naar aanleiding van het alcohol, frisdrank en purinerijk voedsel als vis, wild en gevogelte. Uit latere onderzoeken bleek dat dit niet per se de reden van jicht is. Ook medicijngebruik lijkt geen verband te hebben met jicht.

  Verschijnselen

  Een jichtaanval komt vaak plotseling op en uit zich als pijn in het gewricht. Vaak begint dit bij de grote teen, maar het kan ook bij de enkel, knie of pols voorkomen. Je gewricht wordt pijnlijk, rood, dik en warm, maar je hebt geen koorts. Jicht ontstaat door urinezuurkristallen, dus mensen met een hoog urinezuurgehalte hebben een verhoogde kans op jicht.

  Pijn verlichten

  Het is moeilijk om jicht te voorkomen, maar de pijn kan wel worden verzacht. Als de jicht in de voet of het been zit, kan het helpen om het been omhoog te leggen op een krukje of op de bank. Een icepack kan verlichting bieden bij de warme huid, maar leg deze er niet langer dan tien minuten op. Bewegen wordt aangeraden, dus blijf wel lopen en de gewrichten bewegen, maar belast ze niet te veel. Helemaal stil zitten kan voor stijfheid zorgen, wat voor meer pijn zorgt. Als de pijn minder wordt kun je langzaam weer meer gaan bewegen.

  Medicijnen

  Als je terugkerende aanvallen van jicht hebt, dan kan de dokter verschillende medicijnen voorschrijven om de pijn te verlichten en om het urinezuur in je lichaam te verlagen om aanvallen mogelijk te voorkomen. Maak daarvoor een afspraak met je huisarts. Mensen met jicht hebben vaak een grotere kans op hart- en vaatziekten, dus je dokter kan je ook helpen met je levensstijl en dieet.


  » Reageer (23)


  T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!