Gastenboek
 • mooie dinsdag
 • goeiemorgen !
 • fijne dinsdag
 • g
 • Fijne nieuwe week lieverd

  Heerlijke slagroomtaart met koffie staat klaar   

   

  ~~ Welkom bij José ~~

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winter

  Knappe mannen die koffie drinken


  Ja daar wil ik ook koffie mee drinken met een beschuitje, een stuk of 10 hihihih


  » Reageer (23)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winter scene

  Je lippen zeggen iets over je gezondheid, wat zeggen die van jou?

  Zoals je waarschijnlijk wel weet, hebben we allemaal een verschillende kleur lippen. Dit komt door het feit dat de kleur en textuur van je lippen een indicatie zijn van je algehele gezondheid. Merk je daarom een verandering aan je lippen op, dan is het misschien tijd om iets aan je gezondheid te doen!

  1. Droge, gebarsten lippen
  Droge en gebarsten lippen kunnen veroorzaakt worden door dehydratatie, allergieën en in een verder stadium diabetes. Drink een glas water, ga regelmatig een blokje wandelen en smeer eens niets op je lippen.

  2. Bleke lippen
  Als je lippen bleek, witachtig en grijzig zijn duidt dit vaak op bloedarmoede. Eet daarom voedingsmiddelen die rijk zijn aan ijzer. Gaat het hebben van bleke lippen gepaard met koude handen en voeten (zelfs als de zon schijnt),dan kan dit iets te maken hebben met je spijsvertering.

  3. Rode lippen
  Als je rode lippen (en dan bedoelen we echt vuurrood) hebt kan dit vaak gelinkt worden aan een slechte adem en eetbuien. Dit kan betekenen dat je lichaam oververhit is en dat je lever en milt overuren maken. Drink chrysantenthee en eet komkommer en selderij. Probeer daarnaast voornamelijk vroeg te gaan slapen en niet te stressen.

  4. Paars-groene lippen
  Heb je last van paars-groene lippen, dan is er niet zoveel aan de hand als het winter is; het komt dan heel vaak voor. Heb je ze echter altijd? Dan kan er iets mis zijn met je hart en je longen. Het beste kun je dan even langs de huisarts gaan.

  5. Donkerrode, zwarte lippen
  Wanneer je lippen donkerrood of bijna zwart zijn, heeft dit vaak te maken met je maag- darmstelsel. Eet minder bewerkte voedingsmiddelen zoals zoete aardappelen, tofu en groente.

  6. Paars-zwarte rand om je lippen
  Heb je een donkerrode rand in je lippen, dan duidt dit op een inbalans in je lichaam. Het belangrijkste is dat je goed rust en gezonde voeding eet.


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snowflakes  De lik van een hond is gevaarlijk: “Soms amputatie nodig

  Een lik van een hond in je gezicht is niet alleen heel erg smerig, het kan ook gevaarlijk zijn. Dat zegt de Belgische emeritus hoogleraar microbiologie Guy Cornelis.Laat je wonden nooit likken door een hond, zijn speeksel is gevaarlijk.”

  Cornelis deed in opdracht van de Europese Unie onderzoek naar het gevaar van hondenspeeksel voor de volksgezondheid en ontdekte dat jaarlijks alleen al in België zo’n 24.000 mensen besmet raken. Sommigen overleden zelfs door de lik van een hond. Geen enkel hondenras is veilig. “Van ongeveer alle hondenrassen heb ik voorbeelden gevonden over besmetting door speeksel”, zegt Guy Cornelis.

  Zo is er een man in Oostenrijk overleden, nadat hij zijn hond aan een wond op zijn hand liet likken, omdat hij dacht dat dat de pijn zou verlichten. Hij stierf een paar dagen later in het ziekenhuis. Een Canadese vrouw liet haar hond aan een beenwond likken. Ze verloor al haar ledematen.

  “In het hondenspeeksel zit de bacterie capnocytophaga canimorsus. Die is ongevaarlijk voor de hond maar dodelijk voor de mens. Een hele vreemde bacterie”, zegt professor Cornelis. “Soms doet ze niets en is er geen besmetting bij contact hond-mens. Maar jaarlijks raken toch 24.000 mensen besmet. Waarom net zij? We weten er nog niet veel over. Alleen dit: mensen bij wie de milt is weggenomen, lopen veel meer gevaar op besmetting.”

  De symptomen zijn lastig te herkennen voor een huisarts, omdat ze sterk op griep lijken. Denk aan koorts, misselijkheid en soms braakneigingen. “Nogmaals: niet ieder contact is besmettelijk en niet iedereen gaat eraan dood. Maar je neemt beter geen risico,” klinkt het. “Dus: als je een wond hebt, raak je beter geen hond aan. Niet alleen zijn snuit kan je ziek maken, ook zijn huid want daar likt de hond geregeld aan.”


  » Reageer (21)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winter  Waarom ‘Dry January’ een heel goed idee is

  De kerstborrels, de feestdagen, de vakantie en dan nog oud en nieuw. Je bent heel wat wijntjes verder voor het twee januari is. Reden om in de eerste maand van het jaar de alcohol te laten staan.

  In Engeland is ‘Dry January’ een bekend fenomeen en ook in Nederland doen steeds meer mensen mee. Even een maandje geen alcohol heeft dan ook tal van voordelen. Je slaapt beter en je concentratie neemt toe. Daarnaast zullen die kerstkilootjes als sneeuw voor de zon verdwijnen. Het is ook goed voor je lever, die zo de tijd krijgt om te herstellen. Alcohol krijgt bij de afbraak van gifstoffen namelijk altijd voorrang bij de lever.

  Verder is een maandje stoppen goed voor je huid. Alcohol maakt je huid grauw, onzuiver en droog. Dat komt omdat alcohol de communicatie tussen je zenuwen en andere lichaamsdelen verslechtert. Tenslotte beïnvloedt drank je immuunsysteem en worden depressies en angsten versterkt door alcohol.

  Kortom, lichaam en geest kunnen een maandje niet drinken goed gebruiken.


  » Reageer (22)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merry Christmas

  Een quizvraagje over Kerstfilms

  In welke film speelt een Kerstman een rol

  A-Miracle on 34th street

  B-Bridget Jone's baby

  C- The polar express

  D-Home alone

  Er zijn drie antwoorden goed

  Veel succes!!

  Antwoorden zijn a c d


  » Reageer (21)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Santa is coming


  Winterkwaal: 5 tekenen dat je tekort aan vitamine D kunt hebben

  De belangrijkste bron van vitamine is de zon. Vandaar dat je juist in de winter een tekort kunt hebben. Ook huisartsen zien soms niet dat dat de oorzaak is van een van deze 5 symptomen:

  1. Je voelt je somber
  2. Je hebt buikklachten
  3. Je botten doen pijn
  4. Je voelt je zwak en gammel
  5. Je zweet meer dan normaal

  Vitamine D kun je aanvullen met tabletten


  » Reageer (16)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christmas candle


  Zo voel je je minder sip tijdens deze donkere dagen

  SAD

  Winterdip, winterblues, winterdepressie, hoe je het beestje ook noemt, het gaat allemaal om hetzelfde gevoel van neerslachtigheid in de winter. Dit wordt in de wetenschap ook wel seasonal affective disorder genoemd, oftewel SAD. Het begint bij sommigen al in de herfst en houdt de hele winter aan, anderen vinden het in december nog wel te doen vanwege alle leuke feestjes, maar krijgen een enorme dip in januari en februari. Dit heeft te maken met het feit dat we minder serotonine aanmaken omdat we zo weinig daglicht zien.

  Tip 1: Naar buiten

  We zien maar weinig zon in de winter, waardoor we minder vitamine D aanmaken. Het is belangrijk dat je genoeg licht ziet, omdat dit niet alleen vitamine D aanmaakt, maar ook het gelukshormoon serotine. Probeer daarom iedere dag 15 tot 30 minuten naar buiten te gaan en een wandeling te maken.

  Tip 2: Sporten

  Bewegen is gezond, maar het schiet er weleens bij in tijdens de wintermaanden. Probeer toch te blijven bewegen, door bijvoorbeeld te wandelen en ook meteen wat zonlicht mee te pakken. Maar ook lekker sporten in de sportschool of een yogalesje maakt gelukkig, vooral als je het combineert met een wandeling of fietstochtje in het daglicht. Bij het sporten maak je endorfine aan, waardoor je je gelukkiger voelt.

  Tip 3: Een lichtje aan

  Volgens verschillende onderzoeken kun je er veel baat bij hebben om een lichtje aan te doen als je op moet staan. Wakker worden terwijl het nog donker is kan erg lastig zijn. Er zijn verschillende zogenaamde wake up lights op de markt, hierbij gaat een licht langzaam branden als je op moet staan. Je kunt natuurlijk ook je partner die eerder opstaat vragen om het licht voor je aan te doen.

  Tip 4: Vitamine D

  Veel mensen kampen in de winter met een vitamine D-tekort. Vooral mensen boven de 50 en mensen met een donkere huid krijgen hier last van, omdat zij minder goed vitamine D opnemen. Slik daarom supplementen om je de winter door te slepen. Vitamine D vind je trouwens ook in eten als vette vis, paddestoelen en eieren.


  » Reageer (14)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christmas


  Baasjes opgelet! Dierenbescherming waarschuwt voor giftige kerstboom

  Misschien toch maar kiezen voor een kunstboom...

  Over het algemeen vinden honden en katten de kerstboom machtig interessant. Al die flikkerende lichtjes en mooie vormen. Toch kan je je huisdier beter uit de buurt houden van dit vrolijke kerstversiersel. Het is namelijk heel gevaarlijk voor ze en ze kunnen er heel erg ziek van worden.

  Giftig en gevaarlijk
   “Heb je een afgezaagde kerstboom? Zorg dan dat je hond of kat niet uit het water kan drinken waar de boom in staat. Dit kan diarree, braken, maag-darmproblemen maar ook problemen met het zenuwstelsel veroorzaken.” Het vocht dat uit de boom komt is giftig voor huisdieren. Dit zit niet enkel in de stam, maar ook in de naaldjes. Ook daar kunnen huisdieren ziek van worden. De naaldjes zijn niet enkel gevaarlijk door het sap wat erin zit; ze zijn ook heel scherp. Als je kat of hond deze binnenkrijgt kan dat in het ergste geval gaatjes maken in de slokdarm met alle gevolgen van dien.

  Afdekken en schoonmaken
  De dierenbescherming waarschuwt nu om de kerstboombak af te dekken met wat folie of een zeiltje. Daarbij is het ook belangrijk om de omgeving van de kerstboom goed schoon te maken, zodat je huisdier geen naaldjes binnen kan krijgen. Zo kan mens en dier allebei genieten van een veilige en gezellige kerst.


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autumn ends soon


  Het verhaal over hoe Antwerpen aan haar naam kwam

  Heb je je ooit afgevraagd waar Antwerpen voor staat? Wat werd er precies geworpen in deze Belgische stad? Deze verwarring ontstaat doordat de eerste letter van het woord weggevallen is. Antwerpen is vernoemd naar Hantwerpen. Hantwerpen? Handwerpen!

  Handwerpen dus?

  Ja klopt. Iemand speelde een potje lummelen met een losse hand en toen besloten ze er een stad naar te vernoemen. Dat klinkt een beetje vreemd en ook niet heel gezellig. Toch is dit ongeveer wat er gebeurde.

  Dit verhaal begint met de dappere Romein Silvius Brabo. Deze militair was met Julius Caesar mee naar het noorden gereisd en besloot te gaan wonen in het gebied dat nu Brabant heet. Je ziet al dat deze man iets belangrijks gedaan moet hebben, aangezien zo’n groot gebied in België en Nederland naar hem vernoemd is.

  Wat dan?

  In de stad die nu Antwerpen heet woonde een erg grote man, een soort reus: Druon Antigoon . Dit was zeker geen gezellige reus, want deze Druon terroriseerde de hele buurt. Vooral de Schelde, de rivier die door Antwerpen stroomt, was zijn domein. Hij liet alle schippers tol betalen om langs te varen en als de schippers niet konden betalen mochten ze niet doorvaren. Als betaling hakte de reus hun hand af om die vervolgens in de Schelde te gooien. Als hiertegen geprotesteerd werd hakte de reus niet alleen de hand van de schipper af, maar ging ook het hoofd van de zeeman de Schelde in.

  Silvius was niet zo blij met de methoden die zijn reusachtige buurman er op na hield en besloot hier een einde aan te maken. Zo gezegd zo gedaan. Onze held reisde langs de Schelde en kwam op zijn weg de reus tegen. Toen Silvius geen tol wilde betalen draaide dit al snel uit op een zwaardgevecht. Toen de reus op Silvius in wilde hakken dook hij echter snel weg en haalde uit met zijn zwaard.

  Het zwaard trof doel en de reus had plotseling net als zijn slachtoffers nog maar één hand. Hij liet zich hier echter niet door tegenhouden en bukte om met zijn andere hand zijn wapen weer op te pakken. Van deze kans maakte Silvius gebruik om ook het hoofd van Druon af te hakken. De Romein wierp beiden in de Schelde.

  En dat is hoe Antwerpen aan haar naam kwam?

  Volgens dit verhaal is dit hoe Antwerpen aan haar naam komt. Vandaag de dag zijn er nog steeds monumenten die aan dit verhaal herinneren en staat Antwerpen bekend om haar handjes: Bonbons of koekjes in de vorm van handen.


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.French woman

  Let op! Deze signalen vertellen jou dat je een te hoge bloeddruk hebt

  Wat veroorzaakt een hoge bloeddruk?
  Je bloeddruk duidt op hoe krachtig het bloed tegen de wand van je aderen wordt gedrukt. Wanneer je bloeddruk te hoog is, werkt het hart heel hard om het bloed door de aderen te pompen. Een te hoge bloeddruk kan bijdragen aan nierziektes, hartfalen, aderverkalking en een beroerte.

  Deze symptomen wijzen je op een hoge bloeddruk:
  Veel mensen merken het niet op als ze een te hoge bloeddruk hebben. Het is daarom belangrijk dat je je bloeddrukwaarden regelmatig laat testen. Je kunt tegenwoordig ook gemakkelijk zelf je bloeddruk meten, met een bloeddrukmeter.

  Wat te doen bij een hoge bloeddruk? Wanneer je systolische bloeddruk 180 of hoger is OF je diastolische bloeddruk 110 of hoger, dan is er sprake van een gevaarlijk hoge bloeddruk. In dat geval kun je last krijgen van hoofdpijn, angstige gevoelens, kortademigheid of een bloedneus. Het is dan belangrijk om zo snel mogelijk medische hulp in te schakelen.

  Voedingsmiddelen en andere tips die je bloeddruk kunnen verlagen
  Groenten en fruit eten is sowieso gezond, omdat ze vol vitaminen zitten. Door genoeg groenten en fruit te eten kun je ook je bloeddruk naar een gezonde waarde brengen. Denk vooral aan groenten en fruit die kalium bevatten, zoals spinazie, avocado en bananen.

  Ook het eten van knoflook en drinken van bietensap helpen je bloeddrukwaarden op pijl te houden. Drink je veel koffie? Vervang je kopjes koffie dan voor zwarte thee. Uit onderzoek is gebleken dat zwarte thee flavonoïden bevat, die je aderen in goede conditie houden.

  Daarnaast is het verstandig om elke dag genoeg te bewegen en voldoende te slapen.


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Teyana  5 ongewone trucjes waar je mayonaise voor kunt gebruiken

  1. Verwijder verfvlekken

  Heb je per ongeluk net verf op de tegels gedrupt of zit het aan de deurknop? Geen nood! Doe een beetje mayonaise op de plek waar je verf hebt geknoeid, voordat de verf hard wordt. Aangezien de olie in mayonaise de olie in de verf aantrekt, kun je nadat de mayonaise in de vlek is getrokken de verf heel makkelijk verwijderen met een doekje.

  2. Red je diner

  Staan er lekkere schnitzels op het menu, maar heb je geen eieren in huis voor de paneerlaag? Smeer dan een dun laagje mayonaise aan beide kanten van de schnitzel voordat je het in de broodkruimels of het paneermeel legt. Je proeft geen verschil en hebt een heerlijke, krokante schnitzel.

  3. Gebruik het als haarmasker

  Mayonaise hydrateert je haar en geeft je lokken een prachtige glans. Doe een paar eetlepels mayonaise in een kommetje en roer er een theelepel vanille-extract doorheen -hierdoor ruikt het mengsel meteen veel beter. Masseer het mengsel in je droge, ongewassen lokken en laat het zo’n twintig minuten intrekken. Was je haar daarna met shampoo en spoel je haar nog een keer af met koud water.

  4. Het verzorgt je planten

  Zoals mayonaise de puntjes van je haar verzorgt, heeft de saus dezelfde werking op de toppen van je planten. Diverse bloemisten zweren bij deze truc. Maak de bladeren van je planten schoon met een milde zeep en wat water en doe daarna een beetje mayonaise op een stukje keukenpapier. Smeer de mayonaise op de toppen van de bladeren. De bladeren van je planten zien er weken glanzend en gezond uit.

  5. Smeer scharnieren

  Niets is zo vervelend als het continue gepiep van een deur. Dit probleem kun je oplossen door de scharnieren schoon te maken en er daarna een beetje mayonaise op te smeren. Verwijder de overtollige restjes en je deur piept niet meer!


  » Reageer (15)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autumn  Reusachtige kat verzamelt duizenden Instagramvolgers
  De Main Coon is geen kat om zonder handschoenen aan te pakken. Het reusachtige ras heeft veel weg van een sprookjeswezen.

  Doodnormale kattenbezigheden – op de zetel liggen, bedelen om eten – zien er daarom plots grotesk uit. De baasjes van Lotus grepen dus hun kans en ondertussen heeft het beestje al 80.000 volgers op Instagram.
  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dreamgirl  Eerste onderwaterhotel ter wereld geopend

  Wilde jij altijd al onderwater slapen? Dan is daar nu de kans voor. The Conrad Maldives Rangali Island Luxury Resorts heeft het eerste onderwaterhotel ter wereld geopend.

  Het resort is meer dan alleen een kamer of een suite. Het is een hele villa met twee verdiepingen die 16 meter diep in de Indische Oceaan ligt. De naam van het verblijf is Muraka, wat ‘koraal’ betekent in de lokale taal van de Maldiven, Dhivehi.

  Butlers

  Het verblijf heeft ook een privégym, een bar, een infinity pool, butlers, een bubbelbad met oceaanzicht en (het belangrijkste): een onderwaterslaapkamer met zicht op de zee als je in je bedje ligt.

  Persoonlijke chefkok

  Er hangt wel een prijskaartje aan een verblijf in het hotel
  Je moet maar liefst 50.000 dollar per nacht ophoesten, bovendien kan je het hotel niet boeken voor een nacht

  Je moet er minimaal 4 nachten verblijven
  Dan krijg je er wel een persoonlijke chefkok bij die al je maaltijden klaarmaakt, en je kan ook nog eens gebruik maken van een privé boot
   Daarnaast krijg je ook automatisch de Hilton Diamond status


  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fireplace  8 redenen om witte azijn te gebruiken voor de was

  1. De machine

  Gebruik witte azijn en een schoon doekje om de plastic randen van de wasmachine mee af te nemen. Hiermee elimineer je vieze geurtjes, vuil en eventuele schimmel. Giet een halve fles azijn in de machine en laat hem leeg draaien op de heetste stand, hiermee desinfecteer je de machine en verdwijnen nare geuren.

  2. Babykleertjes

  Een babyhuidje is erg gevoelig en kan reageren op parfum. Bescherm het tere huidje van je kind en doe een kopje witte azijn in het bakje voor wasverzachter. Zitten er veel vlekken in de kleren, dan kun je ook de kleren weken in een sopje van gelijke delen warm water en azijn en een theelepel baking soda. Azijn elimineert tevens een urinegeur.

  3. Haren van dieren

  Door azijn toe te voegen aan je wasmachine plakken de haren van je dieren minder snel aan je kleren. Ideaal dus, als je een viervoeter in huis hebt.

  4. Zachte dekentjes en broeken

  Witte azijn is een ideale wasverzachter! Heb je een nieuwe spijkerbroek die een beetje stijfjes aanvoelt? Doe hem in de was met een beetje azijn als wasverzachter en de broek zal veel comfortabeler zitten. Ook dekentjes worden lekker zacht met een beetje azijn. Azijn laat trouwens geen geurtjes achter, maar doet de was juist lekker fris ruiken.

  5. Geurtjes

  Vieze geurtjes in kleding of andere stoffen zoals schimmel, zweet en urine krijgen geen kans als je azijn toevoegt aan de wasmachine.

  6. Handwas

  Was beha’s, kanten slipjes, panty’s en delicate sokjes met de hand. Maak een sopje van een mild handwasmiddel en twee eetlepels azijn. De azijn zorgt ervoor dat geurtjes verleden tijd zijn en het zorgt ervoor dat er geen zeep in de stof achterblijft.

  7. Statisch

  Een kopje azijn in de wasmachine maakt je was een stuk minder statisch.

  8. Vlekken

  Behandel vergeelde kleding, of vlekken door sap, koffie of urine met een sopje van één deel water en één deel azijn. Laat dit een nacht weken en stop het kledingstuk dan in de wasmachine.


  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cocooning  Maak kennis met dit schattige zezeltje

  In Engeland is een heel bijzonder diertje geboren. Het is een kruising tussen een zebra en een ezel, een zezel dus.

  Zippy, zoals het zezeltje heet, is geboren op een boerderij in het Britse South Barrow. Het is uiterst zeldzaam dat zijn vader, de ezel, en zijn moeder, de zebra, op het idee kwamen om de liefde te bedrijven. Zelf zal Zippy nooit voor nageslacht kunnen zorgen. Eigenaar Kristine Turner is blij met het dier. “Op een ochtend opende ik de gordijnen, en zat dit kleine veulen me aan te staren. Ik was helemaal in shock.’’

  “Ziggy is een geweldige moeder’’, vervolgt Turner. “Ze verliest Zippy nooit uit het oog. Ze doen alles samen. Vader Rag heeft de neiging om uit de buurt te blijven.’’ Zippy is er gekomen zonder dwang. “Ik wilde dit al heel lang. Toch is het natuurlijk verlopen. Rag is hier al vier jaar, ik dacht dat het nooit zou gebeuren.’’


  » Reageer (11)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autumn colors  De tulp komt oorspronkelijk niet uit Nederland.

  Oorspronkelijk komt de bloem ook niet uit Turkije, maar uit Kazachstan en Xinjiang (noordwest China). Het endemisch centrum ligt in Iran, Kazachstan en Afghanistan; later ontdekten Aziatische nomadische Turken ze in tuinen in onder meer Iran. Ze werd later ook in Turkije zelf waargenomen, waar het een populaire voorjaarsbloeier werd, voor hen het symbool van leven en vruchtbaarheid. In 1562 kwam de tulp via Antwerpen als eerste Europa binnen. Rond 1593 verschenen de eerste exemplaren in Nederland.

  tulp


  » Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilma  Vicks VapoRub is voor veel meer dingen nuttig dan een verkoudheid

  Wat handig!

  Ingrediënten

  De werkzame ingrediënten zijn kamfer, menthol en eucalyptus. Alledrie zijn ontstekingsremmend en ontsmettend. Hierdoor heeft Vicks VapoRub nog veel meer nut dan alleen verlichting geven bij een verkoudheid.

  1. Voeten

  Heb je last van je voeten? Door ze in te smeren met Vicks VapoRub voor het slapengaan en sokken aan te trekken, trekt de pijn gedurende de nacht weg. De volgende ochtend zullen je voeten een stuk beter aanvoelen.

  2. Piepende scharnieren

  Heb jij een deur in huis die bij iedere beweging piept en kraakt? Smeer een flinke lik vaporub erop en je zult zien dat de oliën in het goedje de scharnier dusdanig smeren dat je geen last meer hebt van gepiep.

  3. Insecten

  Insecten hebben een hekel aan de geur van menthol, dus ook aan Vicks VapoRub! Je kunt het opsmeren zodat ze bij je uit de buurt blijven óf de zalf op plekken smeren waar insecten normaliter je huis binnendringen. Ook helpt vaporub tegen jeukende muggenbulten, dus als je gebeten of geprikt bent kun je ook een beetje op de huid smeren tegen de jeuk.

  4. Hoofdpijn

  Heb je last van hoofdpijn? Smeer dan wat van de zalf op je slapen en voorhoofd. De zalf verkoelt en ontspant, waardoor je hoofdpijn snel weer wegzakt.

  5. Puistjes

  Heb je last van acne, mee-eters of puistjes? Smeer Vicks VapoRub op je huid om de huid te kalmeren en de puistjes uit te drogen.

  6. Wondjes

  Heb je een klein wondje op bijvoorbeeld je vinger? Smeer er voorzichtig van zalf op om het te ontsmetten. Het kan een beetje prikken, maar het wondje zal snel genezen en zo blijft het schoon

  7. Spierpijn

  Veel mensen kennen wel tijgerbalsem als spierontspanner. Vicks Vaporub lijkt er heel erg op, dus kan ook prima gebruikt worden als je spierpijn, nekpijn of rugpijn hebt.

  8. Verbrand

  Beetje te lang in de zon gezeten? Vicks VapoRub kan verkoeling bieden. Smeer het niet op de huid waar blaren op zitten! Alleen op licht verbrande huid door de zon.


  » Reageer (8)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autumn  Voortaan sluit je altijd de wc-deksel

  Bacteriën

  Je wc-pot zit vol bacteriën. Niet gek, want we staan natuurlijk ook liever niet stil met wat er allemaal doorheen gespoeld wordt. Of het belangrijk is om het wc-deksel omlaag te doen, is een onderwerp waar veel over wordt gediscussieerd. In 1975 vond al een onderzoek plaats waarin Dr. Charles Gerba ontdekte dat kleine spetters water met bacteriën als E. coli wel 4,5 meter ver kunnen spatten en wel zes uur in de lucht blijven hangen!

  Vuurwerk

  Als je op de wc-pot inzoomt en het beeld vertraagt zou je zien dat als je doorspoelt dat er duizenden minuscule spetters omhoog komen. Het lijkt wel een vuurwerkshow! Deze spetters zitten vol bacteriën zoals de gevaarlijke E. coli. Je kunt er dus flink ziek van worden! Waar landen die spetters? Overal in je badkamer. Als wc in de badkamer staat zit dus je spiegel, kastjes, tandenborstel, make-up en eventuele contactlenzen eronder.

  Ziekteverwekkers

  Als je de spullen weer gebruikt, kom je dus iedere keer weer in contact met de ziekteverwekkers uit je wc-pot. Uit een onderzoek in 2012 bleek dat als je het wc-deksel niet omlaag doet er 12 keer zo veel bacteriën die diarree veroorzaken in de lucht hangen dan als je de wc-pot wel dichtdoet. In het buitenland loop je ook nog het risico op SARS en andere nare ziektes.

  Conclusie

  Conclusie: om de kans op ziektes te verkleinen, kun je voortaan maar beter het wc-deksel sluiten.


  » Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autumn  Bewezen: een allergie voor koud weer bestaat echt

  Begin jij spontaan te rillen als je denkt aan de winter met haar witte sneeuwlandschap? Dan ben je misschien echt allergisch aan de kou.

  Eindelijk heb je een excuus om tijdens de winter lekker binnen te blijven. Er bestaat immers echt een allergie voor koud weer, namelijk ‘koude urticaria’. Die allergie bezorgt je galbulten of zwellingen als je je huid blootstelt aan koude lucht. Als je aan een zeer extreme vorm van koude urticaria lijdt, kan je bloeddruk bij heel lage temperaturen zo snel zakken dat je eraan sterft.


  » Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steampunk autumn

  Mooie liften

  Aquarium lift  Sjieke lift  Winter wonder land  Welke lift vinden jullie het mooiste?
  Ik de winter wonderland lift


  » Reageer (9)


  T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!