Gastenboek
 • Hallo Jose
 • Veel liefs van willy
 • Bedankt Josè voor de lieve verjrdags woorden
 • Dag lieve José
 • Goeie morgen.Meer teksten lezen klik op knop nr 3.

  Heerlijke kersenvlaai met slagroom en koffie/thee staat klaar


   

   

  ~~ Welkom bij José ~~

  Welkom op onze site

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rennie  December feitjes over Sinterklaas die je nog niet kende

  6 December

  Rond het jaar 340 overleed Sint Nicolaas op 6 December. Na zijn dood werd hij heilig verklaard en ontstonden rond zijn goede daden allerlei legendes. We vieren dus niet zijn verjaardag maar zijn sterfdag. Want ook op 5 december is de Sint niet jarig. Nee, vroeger begon de volgende dag al om 18:00 uur. Pakjes avond valt dus van oudsher op 6 december. In België pakken kinderen nog steeds op de vroege ochtend op 6 december hun cadeautjes uit.

  Turkije? Spanje? Italië?

  Waar komt de Sint nu eigenlijk vandaan? Sint Nicolaas was de bisschop van Myra (Klein-Azië). Tegenwoordig is dit Turkije. Hier is hij ook begraven. Maar in 1087 zijn de beenderen van de Sint verplaatst naar het Italiaanse Bari. Dit stukje Italië is lang in handen geweest van de Spanjaarden. Omdat ook veel luxe artikelen en snoepgoed uit Spanje kwam is dit waarschijnlijk de reden dat de Sint nu in Spanje woont.

  Pietenpakjes

  De Bisschop van Myra had zijn eigen persoonlijke dienaren. Deze werden pages genoemd. De traditionele kleding die Pieten dragen komt overeen met de kleding van pages.

  Hoe oud is de Sint

  Sint Nicolaas is in het jaar 270 geboren. Dit betekend dat hij inmiddels al 1747 jaar oud is! Wat een leeftijd!

  Wodan en de Sint

  Sinterklaas en de Germaanse god Wodan hebben erg veel gemeen. Beiden rijden ze op een Schimmel en gaan in de nacht langs de huizen van mensen om cadeaus te brengen. In ruil daarvoor worden ze door de mensen verwent met wortels en hooi die ze in hun schoen of sok achterlieten. Ze hebben ook allebei zwart gekleurde hulpjes. Wodan heeft een zombie leger, de Sint heeft Pieten. Beiden dragen een mantel en een staf. Als je niet gehoorzaam bent neemt de Sint je mee in zijn zak naar Spanje. Wodan nam je niet mee maar gaf je gewoon een pak rammel. Beiden zijn dus een soort opvoeders.

  Amerigo

  We weten niet beter dan dat het paard van de Sint Amerigo heet. Maar dit is niet altijd zo geweest. Pas sinds 1990 luistert de schimmel naar deze naam. In dat jaar reedt de Sint voor het eerst op een politiepaard wat deze naam had. Toen Amerigo in 2011 met pensioen ging en de Sint dus een nieuw paard kreeg (met een andere naam, Okki wel te verstaan) bleven we deze gewoon Amerigo noemen. Waarom juist de naam van Amerigo is blijven hangen heeft waarschijnlijk te maken met de televisie uitzendingen. De voorgangers van Amerigo heette, Juan, Jasper, Nico, Sasmona, Petra, Bianca en Majestuoso.


  » Reageer (14)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autumn ends soon


  Het verhaal over hoe Antwerpen aan haar naam kwam

  Heb je je ooit afgevraagd waar Antwerpen voor staat? Wat werd er precies geworpen in deze Belgische stad? Deze verwarring ontstaat doordat de eerste letter van het woord weggevallen is. Antwerpen is vernoemd naar Hantwerpen. Hantwerpen? Handwerpen!

  Handwerpen dus?

  Ja klopt. Iemand speelde een potje lummelen met een losse hand en toen besloten ze er een stad naar te vernoemen. Dat klinkt een beetje vreemd en ook niet heel gezellig. Toch is dit ongeveer wat er gebeurde.

  Dit verhaal begint met de dappere Romein Silvius Brabo. Deze militair was met Julius Caesar mee naar het noorden gereisd en besloot te gaan wonen in het gebied dat nu Brabant heet. Je ziet al dat deze man iets belangrijks gedaan moet hebben, aangezien zo’n groot gebied in België en Nederland naar hem vernoemd is.

  Wat dan?

  In de stad die nu Antwerpen heet woonde een erg grote man, een soort reus: Druon Antigoon . Dit was zeker geen gezellige reus, want deze Druon terroriseerde de hele buurt. Vooral de Schelde, de rivier die door Antwerpen stroomt, was zijn domein. Hij liet alle schippers tol betalen om langs te varen en als de schippers niet konden betalen mochten ze niet doorvaren. Als betaling hakte de reus hun hand af om die vervolgens in de Schelde te gooien. Als hiertegen geprotesteerd werd hakte de reus niet alleen de hand van de schipper af, maar ging ook het hoofd van de zeeman de Schelde in.

  Silvius was niet zo blij met de methoden die zijn reusachtige buurman er op na hield en besloot hier een einde aan te maken. Zo gezegd zo gedaan. Onze held reisde langs de Schelde en kwam op zijn weg de reus tegen. Toen Silvius geen tol wilde betalen draaide dit al snel uit op een zwaardgevecht. Toen de reus op Silvius in wilde hakken dook hij echter snel weg en haalde uit met zijn zwaard.

  Het zwaard trof doel en de reus had plotseling net als zijn slachtoffers nog maar één hand. Hij liet zich hier echter niet door tegenhouden en bukte om met zijn andere hand zijn wapen weer op te pakken. Van deze kans maakte Silvius gebruik om ook het hoofd van Druon af te hakken. De Romein wierp beiden in de Schelde.

  En dat is hoe Antwerpen aan haar naam kwam?

  Volgens dit verhaal is dit hoe Antwerpen aan haar naam komt. Vandaag de dag zijn er nog steeds monumenten die aan dit verhaal herinneren en staat Antwerpen bekend om haar handjes: Bonbons of koekjes in de vorm van handen.


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.French woman

  Let op! Deze signalen vertellen jou dat je een te hoge bloeddruk hebt

  Wat veroorzaakt een hoge bloeddruk?
  Je bloeddruk duidt op hoe krachtig het bloed tegen de wand van je aderen wordt gedrukt. Wanneer je bloeddruk te hoog is, werkt het hart heel hard om het bloed door de aderen te pompen. Een te hoge bloeddruk kan bijdragen aan nierziektes, hartfalen, aderverkalking en een beroerte.

  Deze symptomen wijzen je op een hoge bloeddruk:
  Veel mensen merken het niet op als ze een te hoge bloeddruk hebben. Het is daarom belangrijk dat je je bloeddrukwaarden regelmatig laat testen. Je kunt tegenwoordig ook gemakkelijk zelf je bloeddruk meten, met een bloeddrukmeter.

  Wat te doen bij een hoge bloeddruk? Wanneer je systolische bloeddruk 180 of hoger is OF je diastolische bloeddruk 110 of hoger, dan is er sprake van een gevaarlijk hoge bloeddruk. In dat geval kun je last krijgen van hoofdpijn, angstige gevoelens, kortademigheid of een bloedneus. Het is dan belangrijk om zo snel mogelijk medische hulp in te schakelen.

  Voedingsmiddelen en andere tips die je bloeddruk kunnen verlagen
  Groenten en fruit eten is sowieso gezond, omdat ze vol vitaminen zitten. Door genoeg groenten en fruit te eten kun je ook je bloeddruk naar een gezonde waarde brengen. Denk vooral aan groenten en fruit die kalium bevatten, zoals spinazie, avocado en bananen.

  Ook het eten van knoflook en drinken van bietensap helpen je bloeddrukwaarden op pijl te houden. Drink je veel koffie? Vervang je kopjes koffie dan voor zwarte thee. Uit onderzoek is gebleken dat zwarte thee flavonoïden bevat, die je aderen in goede conditie houden.

  Daarnaast is het verstandig om elke dag genoeg te bewegen en voldoende te slapen.


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Teyana  5 ongewone trucjes waar je mayonaise voor kunt gebruiken

  1. Verwijder verfvlekken

  Heb je per ongeluk net verf op de tegels gedrupt of zit het aan de deurknop? Geen nood! Doe een beetje mayonaise op de plek waar je verf hebt geknoeid, voordat de verf hard wordt. Aangezien de olie in mayonaise de olie in de verf aantrekt, kun je nadat de mayonaise in de vlek is getrokken de verf heel makkelijk verwijderen met een doekje.

  2. Red je diner

  Staan er lekkere schnitzels op het menu, maar heb je geen eieren in huis voor de paneerlaag? Smeer dan een dun laagje mayonaise aan beide kanten van de schnitzel voordat je het in de broodkruimels of het paneermeel legt. Je proeft geen verschil en hebt een heerlijke, krokante schnitzel.

  3. Gebruik het als haarmasker

  Mayonaise hydrateert je haar en geeft je lokken een prachtige glans. Doe een paar eetlepels mayonaise in een kommetje en roer er een theelepel vanille-extract doorheen -hierdoor ruikt het mengsel meteen veel beter. Masseer het mengsel in je droge, ongewassen lokken en laat het zo’n twintig minuten intrekken. Was je haar daarna met shampoo en spoel je haar nog een keer af met koud water.

  4. Het verzorgt je planten

  Zoals mayonaise de puntjes van je haar verzorgt, heeft de saus dezelfde werking op de toppen van je planten. Diverse bloemisten zweren bij deze truc. Maak de bladeren van je planten schoon met een milde zeep en wat water en doe daarna een beetje mayonaise op een stukje keukenpapier. Smeer de mayonaise op de toppen van de bladeren. De bladeren van je planten zien er weken glanzend en gezond uit.

  5. Smeer scharnieren

  Niets is zo vervelend als het continue gepiep van een deur. Dit probleem kun je oplossen door de scharnieren schoon te maken en er daarna een beetje mayonaise op te smeren. Verwijder de overtollige restjes en je deur piept niet meer!


  » Reageer (15)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autumn  Reusachtige kat verzamelt duizenden Instagramvolgers
  De Main Coon is geen kat om zonder handschoenen aan te pakken. Het reusachtige ras heeft veel weg van een sprookjeswezen.

  Doodnormale kattenbezigheden – op de zetel liggen, bedelen om eten – zien er daarom plots grotesk uit. De baasjes van Lotus grepen dus hun kans en ondertussen heeft het beestje al 80.000 volgers op Instagram.
  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dreamgirl  Eerste onderwaterhotel ter wereld geopend

  Wilde jij altijd al onderwater slapen? Dan is daar nu de kans voor. The Conrad Maldives Rangali Island Luxury Resorts heeft het eerste onderwaterhotel ter wereld geopend.

  Het resort is meer dan alleen een kamer of een suite. Het is een hele villa met twee verdiepingen die 16 meter diep in de Indische Oceaan ligt. De naam van het verblijf is Muraka, wat ‘koraal’ betekent in de lokale taal van de Maldiven, Dhivehi.

  Butlers

  Het verblijf heeft ook een privégym, een bar, een infinity pool, butlers, een bubbelbad met oceaanzicht en (het belangrijkste): een onderwaterslaapkamer met zicht op de zee als je in je bedje ligt.

  Persoonlijke chefkok

  Er hangt wel een prijskaartje aan een verblijf in het hotel
  Je moet maar liefst 50.000 dollar per nacht ophoesten, bovendien kan je het hotel niet boeken voor een nacht

  Je moet er minimaal 4 nachten verblijven
  Dan krijg je er wel een persoonlijke chefkok bij die al je maaltijden klaarmaakt, en je kan ook nog eens gebruik maken van een privé boot
   Daarnaast krijg je ook automatisch de Hilton Diamond status


  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fireplace  8 redenen om witte azijn te gebruiken voor de was

  1. De machine

  Gebruik witte azijn en een schoon doekje om de plastic randen van de wasmachine mee af te nemen. Hiermee elimineer je vieze geurtjes, vuil en eventuele schimmel. Giet een halve fles azijn in de machine en laat hem leeg draaien op de heetste stand, hiermee desinfecteer je de machine en verdwijnen nare geuren.

  2. Babykleertjes

  Een babyhuidje is erg gevoelig en kan reageren op parfum. Bescherm het tere huidje van je kind en doe een kopje witte azijn in het bakje voor wasverzachter. Zitten er veel vlekken in de kleren, dan kun je ook de kleren weken in een sopje van gelijke delen warm water en azijn en een theelepel baking soda. Azijn elimineert tevens een urinegeur.

  3. Haren van dieren

  Door azijn toe te voegen aan je wasmachine plakken de haren van je dieren minder snel aan je kleren. Ideaal dus, als je een viervoeter in huis hebt.

  4. Zachte dekentjes en broeken

  Witte azijn is een ideale wasverzachter! Heb je een nieuwe spijkerbroek die een beetje stijfjes aanvoelt? Doe hem in de was met een beetje azijn als wasverzachter en de broek zal veel comfortabeler zitten. Ook dekentjes worden lekker zacht met een beetje azijn. Azijn laat trouwens geen geurtjes achter, maar doet de was juist lekker fris ruiken.

  5. Geurtjes

  Vieze geurtjes in kleding of andere stoffen zoals schimmel, zweet en urine krijgen geen kans als je azijn toevoegt aan de wasmachine.

  6. Handwas

  Was beha’s, kanten slipjes, panty’s en delicate sokjes met de hand. Maak een sopje van een mild handwasmiddel en twee eetlepels azijn. De azijn zorgt ervoor dat geurtjes verleden tijd zijn en het zorgt ervoor dat er geen zeep in de stof achterblijft.

  7. Statisch

  Een kopje azijn in de wasmachine maakt je was een stuk minder statisch.

  8. Vlekken

  Behandel vergeelde kleding, of vlekken door sap, koffie of urine met een sopje van één deel water en één deel azijn. Laat dit een nacht weken en stop het kledingstuk dan in de wasmachine.


  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cocooning  Maak kennis met dit schattige zezeltje

  In Engeland is een heel bijzonder diertje geboren. Het is een kruising tussen een zebra en een ezel, een zezel dus.

  Zippy, zoals het zezeltje heet, is geboren op een boerderij in het Britse South Barrow. Het is uiterst zeldzaam dat zijn vader, de ezel, en zijn moeder, de zebra, op het idee kwamen om de liefde te bedrijven. Zelf zal Zippy nooit voor nageslacht kunnen zorgen. Eigenaar Kristine Turner is blij met het dier. “Op een ochtend opende ik de gordijnen, en zat dit kleine veulen me aan te staren. Ik was helemaal in shock.’’

  “Ziggy is een geweldige moeder’’, vervolgt Turner. “Ze verliest Zippy nooit uit het oog. Ze doen alles samen. Vader Rag heeft de neiging om uit de buurt te blijven.’’ Zippy is er gekomen zonder dwang. “Ik wilde dit al heel lang. Toch is het natuurlijk verlopen. Rag is hier al vier jaar, ik dacht dat het nooit zou gebeuren.’’


  » Reageer (11)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autumn colors  De tulp komt oorspronkelijk niet uit Nederland.

  Oorspronkelijk komt de bloem ook niet uit Turkije, maar uit Kazachstan en Xinjiang (noordwest China). Het endemisch centrum ligt in Iran, Kazachstan en Afghanistan; later ontdekten Aziatische nomadische Turken ze in tuinen in onder meer Iran. Ze werd later ook in Turkije zelf waargenomen, waar het een populaire voorjaarsbloeier werd, voor hen het symbool van leven en vruchtbaarheid. In 1562 kwam de tulp via Antwerpen als eerste Europa binnen. Rond 1593 verschenen de eerste exemplaren in Nederland.

  tulp


  » Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilma  Vicks VapoRub is voor veel meer dingen nuttig dan een verkoudheid

  Wat handig!

  Ingrediënten

  De werkzame ingrediënten zijn kamfer, menthol en eucalyptus. Alledrie zijn ontstekingsremmend en ontsmettend. Hierdoor heeft Vicks VapoRub nog veel meer nut dan alleen verlichting geven bij een verkoudheid.

  1. Voeten

  Heb je last van je voeten? Door ze in te smeren met Vicks VapoRub voor het slapengaan en sokken aan te trekken, trekt de pijn gedurende de nacht weg. De volgende ochtend zullen je voeten een stuk beter aanvoelen.

  2. Piepende scharnieren

  Heb jij een deur in huis die bij iedere beweging piept en kraakt? Smeer een flinke lik vaporub erop en je zult zien dat de oliën in het goedje de scharnier dusdanig smeren dat je geen last meer hebt van gepiep.

  3. Insecten

  Insecten hebben een hekel aan de geur van menthol, dus ook aan Vicks VapoRub! Je kunt het opsmeren zodat ze bij je uit de buurt blijven óf de zalf op plekken smeren waar insecten normaliter je huis binnendringen. Ook helpt vaporub tegen jeukende muggenbulten, dus als je gebeten of geprikt bent kun je ook een beetje op de huid smeren tegen de jeuk.

  4. Hoofdpijn

  Heb je last van hoofdpijn? Smeer dan wat van de zalf op je slapen en voorhoofd. De zalf verkoelt en ontspant, waardoor je hoofdpijn snel weer wegzakt.

  5. Puistjes

  Heb je last van acne, mee-eters of puistjes? Smeer Vicks VapoRub op je huid om de huid te kalmeren en de puistjes uit te drogen.

  6. Wondjes

  Heb je een klein wondje op bijvoorbeeld je vinger? Smeer er voorzichtig van zalf op om het te ontsmetten. Het kan een beetje prikken, maar het wondje zal snel genezen en zo blijft het schoon

  7. Spierpijn

  Veel mensen kennen wel tijgerbalsem als spierontspanner. Vicks Vaporub lijkt er heel erg op, dus kan ook prima gebruikt worden als je spierpijn, nekpijn of rugpijn hebt.

  8. Verbrand

  Beetje te lang in de zon gezeten? Vicks VapoRub kan verkoeling bieden. Smeer het niet op de huid waar blaren op zitten! Alleen op licht verbrande huid door de zon.


  » Reageer (8)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autumn  Voortaan sluit je altijd de wc-deksel

  Bacteriën

  Je wc-pot zit vol bacteriën. Niet gek, want we staan natuurlijk ook liever niet stil met wat er allemaal doorheen gespoeld wordt. Of het belangrijk is om het wc-deksel omlaag te doen, is een onderwerp waar veel over wordt gediscussieerd. In 1975 vond al een onderzoek plaats waarin Dr. Charles Gerba ontdekte dat kleine spetters water met bacteriën als E. coli wel 4,5 meter ver kunnen spatten en wel zes uur in de lucht blijven hangen!

  Vuurwerk

  Als je op de wc-pot inzoomt en het beeld vertraagt zou je zien dat als je doorspoelt dat er duizenden minuscule spetters omhoog komen. Het lijkt wel een vuurwerkshow! Deze spetters zitten vol bacteriën zoals de gevaarlijke E. coli. Je kunt er dus flink ziek van worden! Waar landen die spetters? Overal in je badkamer. Als wc in de badkamer staat zit dus je spiegel, kastjes, tandenborstel, make-up en eventuele contactlenzen eronder.

  Ziekteverwekkers

  Als je de spullen weer gebruikt, kom je dus iedere keer weer in contact met de ziekteverwekkers uit je wc-pot. Uit een onderzoek in 2012 bleek dat als je het wc-deksel niet omlaag doet er 12 keer zo veel bacteriën die diarree veroorzaken in de lucht hangen dan als je de wc-pot wel dichtdoet. In het buitenland loop je ook nog het risico op SARS en andere nare ziektes.

  Conclusie

  Conclusie: om de kans op ziektes te verkleinen, kun je voortaan maar beter het wc-deksel sluiten.


  » Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autumn  Bewezen: een allergie voor koud weer bestaat echt

  Begin jij spontaan te rillen als je denkt aan de winter met haar witte sneeuwlandschap? Dan ben je misschien echt allergisch aan de kou.

  Eindelijk heb je een excuus om tijdens de winter lekker binnen te blijven. Er bestaat immers echt een allergie voor koud weer, namelijk ‘koude urticaria’. Die allergie bezorgt je galbulten of zwellingen als je je huid blootstelt aan koude lucht. Als je aan een zeer extreme vorm van koude urticaria lijdt, kan je bloeddruk bij heel lage temperaturen zo snel zakken dat je eraan sterft.


  » Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steampunk autumn

  Mooie liften

  Aquarium lift  Sjieke lift  Winter wonder land  Welke lift vinden jullie het mooiste?
  Ik de winter wonderland lift


  » Reageer (9)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halloween

  Hoe Halloween ontstond: het begon allemaal met Jack Het Ierse volksverhaal over Jack O'Lantern

  Jack, een Ierse man, bracht zijn avonden graag door in zijn stamkroeg, waar hij het ene glaasje na het andere dronk, om de tijd te doden. Op zo'n avond ontmoette hij in een dronken roes de duivel, die maar één ding wou: bezit nemen van zijn ziel. Maar de listige Jack wist de duivel over te halen om samen met hem nog één glas te drinken.

  Op het einde van de avond nam de duivel de gedaante aan van een muntstuk om zijn pils te betalen. Jack greep het muntstuk en sloot hem op in een buidel met een kruisvormig slot. Pas toen hij Jack had beloofd hem tien jaar met rust te laten, liet Jack hem weer vrij.

  Tien jaar later botste Jack weer op de duivel op een verlaten landweg. Om tijd te winnen vroeg hij hem nog om één gunst: een appel uit de dichtstbijzijnde boom.

  Toen de duivel in de boom klom om een mooi exemplaar uit te zoeken, zag Jack zijn kans schoon om met zijn zakmes een kruis te kerven in de stam van de boom. De duivel zat klem in de kruin en Jack liet hem beloven dat hij hem nooit meer lastig zou vallen. Vanuit zijn benarde situatie kon de duivel niet anders dan hiermee akkoord gaan en hij sloeg jammerend op de vlucht.

  Toen Jack stierf, werd hij weggejaagd uit het paradijs, omdat hij met de duivel had geheuld. In de hel wilden ze hem ook niet, omwille van de belofte van de duivel. Jack was verdoemd om eeuwig te dolen en smeekte de duivel om een gloeiend kooltje, waarmee hij zijn lange en donkere weg kon verlichten. Die kreeg hij gelukkig nog en hij stak het in een uitgeholde raap.

  Sindsdien dwaalt 'Jack of the Lantern' - later verbasterd tot 'Jack O'Lantern' - door het duister, met zijn lantaarn in de hand.


  » Reageer (11)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twilight pumpkin  Is het een weerwolf of is het een kat? Het is… Weerwolfkat!

  Wat is dat?!

  Dat, dames en heren, is een Lykoi. Het is eigenlijk gewoon een kattensoort maar dan… extra bijzonder! Het dier wordt ook wel ‘weerwolfkat’ genoemd en is ontstaan na een natuurlijke variant van de gewone huiskat. Het ras heet ‘Lykoi’ wat in het Grieks ‘wolven’ betekent.

  Wild als een wolf?

  Het beestje mag dan wel ‘weerwolfkat’ worden genoemd, heel wild zijn ze niet. Ze staan bekend als vriendelijke en relaxte beestjes.

  Hoe stoer ze ook lijken: de Lykoi is juist heel erg aanhankelijk!

  Uniek

  Een bijzonder kenmerk van het kattenras is dat de Lykoi een hoop haaruitval heeft, maar dat het haar ook weer terug groeit, afhankelijk van het seizoen.


  » Reageer (8)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.A taste of halloween
  Het verhaal van Dracula


  Graaf Dracula is een aristocratische vampier uit Transsylvanië die naar Londen reist en daar verschillende slachtoffers maakt. Een groep vrienden probeert hem te doden en Dracula vlucht terug naar Transsylvanië. Daar roept hij de hulp in van een groep zigeuners om hem naar zijn kasteel terug te brengen. Er ontstaat een veldslag tussen zijn vijanden en de zigeuners die hem beschermen. Uiteindelijk wordt Dracula in zijn hart gestoken en vergaat hij tot stof.


  Dacre Stoker, een van de nazaten van de schrijver van het boek Dracula, heeft het evenement bedacht en treedt op als gastheer tijdens de logeerpartij.


  De gasten arriveren per paardenkoets en krijgen dezelfde 'bloedverrijkende' maaltijd voorgezet als in het verhaal; kip met paprika's. "Ik wil dat het allemaal heel realistisch wordt en opnieuw het mooie verhaal vertellen dat in dit prachtige land is ontstaan", zegt Dacre Stoker.


  Voor de winnaars gelden wel strikte regels. Zo mogen zij geen knoflook eten of zilveren sieraden dragen. Ook is het maken van selfies in spiegels verboden, want 'daar houdt Dracula allemaal niet van'.


  Het kasteel van graaf Dracula ligt in het zuiden van Roemenië, vlak bij de stad Bran. Dat gebied behoorde vroeger tot Transsylvanië en speelde een grote rol in het verhaal.


  Jaarlijks bezoeken zo'n 630.000 toeristen het historische gebouw. Daarmee is het een van de grootste toeristische trekpleisters van het land
  » Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Purple magic  Heksen vliegen door de lucht
  Op hun bezems op de vlucht
  Voor verwering zijn geen kansen
  Wanneer ze rond hun ketels dansen

  Spoken, mensen wat een gedoe
  Oefenen op hun engste boe
  Pas op dat je ze niet tegenkomt
  Als een griezelbeest vermomd

  Vampiers, het laatst in de stoet
  Zoeken de hele nacht naar bloed
  Als hij zijn tanden boven je strekt
  Houd je hals dan maar bedekt

  Al die monsters bij elkaar
  Vormen wel een groot gevaar
  Je zult ze allemaal wel zien
  In de nacht van Halloween


  » Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pumkin witch  Wat je nu al kunt doen om te voorkomen dat je griep krijgt

  Het griepseizoen komt er weer aan. Wil je zorgen dat jij de dans ontspringt dan zijn er een paar dingen die je kunt doen. Al moet je dan nog steeds een beetje geluk hebben.

  Was je handen
  Was je handen veel vaker en langer dan je gewend bent. Was ze minstens 20 seconden en vergeet niet tussen je vingers en onder je nagels te poetsen. Blijf met je handen zo veel mogelijk weg van je neus en mond.

  Ontsmet
  Ontsmet je werkplek, eettafel, keuken, deurknoppen, afstandbediening en telefoon. Neem het liefst desinfecterende doekjes mee. Bacteriën zitten overal.

  Eet gezond
  Zorg dat je immuunsysteem in topconditie is. Eet dus veel fruit en groente. Slaap en sport veel en drink weinig.

  Mocht het allemaal niet hebben geholpen en word je toch ziek, neem dan zinktabletten. Daarmee ben je volgens onderzoekers drie dagen sneller van je verkoudheid of griep af


  » Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lady darkness  Hoe tof is dit?! Deze trui verandert van kleur zodra de temperatuur verandert

  Wellicht ken je die ringen van vroeger nog wel, die van kleur veranderen door temperatuursveranderingen en die dan zogenaamd iets over je emotionele toestand konden zeggen. Nou, dat is verleden tijd. Want tegenwoordig heb je dus kleding die van kleur verandert door temperatuursveranderingen. Jep, je voelt je een ware kameleon met deze Ice Knit kledingstukken

  Donkere vlekken op klamme plekken?

  Maar maak je geen zorgen. Je hoeft niet bang te zijn dat je klamme oksels zichtbaar worden met rode vlekken op je gele trui. De truien zijn namelijk gemaakt met een double knit construction. Dat betekent dat de buitenlaag is gemaakt van exclusieve thermo-gevoelige garen die snel van kleur veranderen wanneer ze koud worden, maar de binnenlaag bestaat uit pure wol. Ze reageren dus echt alleen op de externe temperaturen.

  Hebben?!

  Zie je het wel zitten om ook voor kameleon te spelen met zo’n trui? Dan mag je wel diep in de buidel tasten, want de truien kosten €1470 per stuk.


  » Reageer (9)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autumn

  Zeven trucs om groente en fruit langer vers te houden

  Keukenrol bij je salade

  Vocht zorgt ervoor dat groene sla al na een paar dagen bruin en slap is. Stop je sla daarom in een plastic zak met een stukje keukenrol of papieren zakdoekje. Het papier absorbeert het vocht en je krop sla blijft langer knapperig.

  Bananen vastbinden

  Bananen krijgen sneller een bruine kleur als je ze los van elkaar bewaart. Houd de tros dus bij elkaar en bind steeltjes samen met zilverpapier of vershoudfolie.

  Een appel bij je aardappels

  Op aardappelen ontstaan snel nieuwe scheutjes. Het gas ethyleen voorkomt dit en houdt je aardappelen langer vers. Omdat appels dit gas produceren, doet een appel bij je aardappels wonderen. Ditzelfde gas zorgt er ook voor dat ander fruit sneller rijpt, dus houd je appels daarbij uit de buurt!

  Azijn over je bessen

  Bessen bederven relatief snel door schimmels en bacteriën. Het zuur van azijn kan dit makkelijk voorkomen. Was je bessen in een mix van één kopje azijn en drie kopjes water voordat je ze in de koelkast bewaart. Wel goed afdrogen!

  Uien in een panty

  Als er één ui rot is, worden ze dat al snel allemaal. Stop daarom de pijpen van een panty vol met uien, van elkaar gescheiden met een knoop, touwtje of elastiek. Hierdoor komt er genoeg lucht bij de bollen en rotten ze minder snel. Als er dan toch een ui schimmelt, verspreidt de schimmel zich niet over je hele voorraad, omdat de uien elkaar niet aanraken.

  Selderij in aluminiumfolie

  Selderij produceert een gas dat ervoor zorgt dat de groente verlept. De plastic zak waar de selderij vaak in zit houdt dit gas vast. Vervang het plastic door aluminiumfolie, dat het gas laat ontsnappen. De stengels blijven een stuk langer knapperig. Dit werkt ook voor broccoli en sla.

  Champignons in een papieren zak

  Het plastic bakje waar champignons vaak in zitten houdt vocht vast en daardoor kunnen de paddenstoelen bederven. In een papieren zak blijven de paddenstoelen langer goed.


   


  » Reageer (10)


  T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!