Gastenboek
 • Tof herfstweekend lieverd
 • fijne zaterdag
 • Babysitter
 • vriendelijke groet van Charlotte
 • Dag Josetje

  Heerlijke kersenvlaai met slagroom en koffie/thee staat klaar


   

   

  ~~ Welkom bij José ~~

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autumn  Voortaan sluit je altijd de wc-deksel

  Bacteriën

  Je wc-pot zit vol bacteriën. Niet gek, want we staan natuurlijk ook liever niet stil met wat er allemaal doorheen gespoeld wordt. Of het belangrijk is om het wc-deksel omlaag te doen, is een onderwerp waar veel over wordt gediscussieerd. In 1975 vond al een onderzoek plaats waarin Dr. Charles Gerba ontdekte dat kleine spetters water met bacteriën als E. coli wel 4,5 meter ver kunnen spatten en wel zes uur in de lucht blijven hangen!

  Vuurwerk

  Als je op de wc-pot inzoomt en het beeld vertraagt zou je zien dat als je doorspoelt dat er duizenden minuscule spetters omhoog komen. Het lijkt wel een vuurwerkshow! Deze spetters zitten vol bacteriën zoals de gevaarlijke E. coli. Je kunt er dus flink ziek van worden! Waar landen die spetters? Overal in je badkamer. Als wc in de badkamer staat zit dus je spiegel, kastjes, tandenborstel, make-up en eventuele contactlenzen eronder.

  Ziekteverwekkers

  Als je de spullen weer gebruikt, kom je dus iedere keer weer in contact met de ziekteverwekkers uit je wc-pot. Uit een onderzoek in 2012 bleek dat als je het wc-deksel niet omlaag doet er 12 keer zo veel bacteriën die diarree veroorzaken in de lucht hangen dan als je de wc-pot wel dichtdoet. In het buitenland loop je ook nog het risico op SARS en andere nare ziektes.

  Conclusie

  Conclusie: om de kans op ziektes te verkleinen, kun je voortaan maar beter het wc-deksel sluiten.


  » Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autumn  Bewezen: een allergie voor koud weer bestaat echt

  Begin jij spontaan te rillen als je denkt aan de winter met haar witte sneeuwlandschap? Dan ben je misschien echt allergisch aan de kou.

  Eindelijk heb je een excuus om tijdens de winter lekker binnen te blijven. Er bestaat immers echt een allergie voor koud weer, namelijk ‘koude urticaria’. Die allergie bezorgt je galbulten of zwellingen als je je huid blootstelt aan koude lucht. Als je aan een zeer extreme vorm van koude urticaria lijdt, kan je bloeddruk bij heel lage temperaturen zo snel zakken dat je eraan sterft.


  » Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steampunk autumn

  Mooie liften

  Aquarium lift  Sjieke lift  Winter wonder land  Welke lift vinden jullie het mooiste?
  Ik de winter wonderland lift


  » Reageer (9)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halloween night


   

  Halloween-skeletten wisselen elke dag van positie

  Het is Halloween en dat gaat in Amerika niet onopgemerkt voorbij. Zo hebben de buren van Sami Campagnano het ludieke idee opgevat om hun nep-skeletten elke dag een andere positie te laten aannemen.

  Het koppel dat anoniem wil blijven, heeft drie skeletten in de tuin gezet en laat ze elke dag van positie wisselen. De ene dag liggen ze te zonnebaden, dan zijn ze weer het gras aan het maaien of luisteren ze naar muziek. Een ludieke manier om een enge dag in de verf te zetten.  » Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halloween

  Hoe Halloween ontstond: het begon allemaal met Jack Het Ierse volksverhaal over Jack O'Lantern

  Jack, een Ierse man, bracht zijn avonden graag door in zijn stamkroeg, waar hij het ene glaasje na het andere dronk, om de tijd te doden. Op zo'n avond ontmoette hij in een dronken roes de duivel, die maar één ding wou: bezit nemen van zijn ziel. Maar de listige Jack wist de duivel over te halen om samen met hem nog één glas te drinken.

  Op het einde van de avond nam de duivel de gedaante aan van een muntstuk om zijn pils te betalen. Jack greep het muntstuk en sloot hem op in een buidel met een kruisvormig slot. Pas toen hij Jack had beloofd hem tien jaar met rust te laten, liet Jack hem weer vrij.

  Tien jaar later botste Jack weer op de duivel op een verlaten landweg. Om tijd te winnen vroeg hij hem nog om één gunst: een appel uit de dichtstbijzijnde boom.

  Toen de duivel in de boom klom om een mooi exemplaar uit te zoeken, zag Jack zijn kans schoon om met zijn zakmes een kruis te kerven in de stam van de boom. De duivel zat klem in de kruin en Jack liet hem beloven dat hij hem nooit meer lastig zou vallen. Vanuit zijn benarde situatie kon de duivel niet anders dan hiermee akkoord gaan en hij sloeg jammerend op de vlucht.

  Toen Jack stierf, werd hij weggejaagd uit het paradijs, omdat hij met de duivel had geheuld. In de hel wilden ze hem ook niet, omwille van de belofte van de duivel. Jack was verdoemd om eeuwig te dolen en smeekte de duivel om een gloeiend kooltje, waarmee hij zijn lange en donkere weg kon verlichten. Die kreeg hij gelukkig nog en hij stak het in een uitgeholde raap.

  Sindsdien dwaalt 'Jack of the Lantern' - later verbasterd tot 'Jack O'Lantern' - door het duister, met zijn lantaarn in de hand.


  » Reageer (11)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twilight pumpkin  Is het een weerwolf of is het een kat? Het is… Weerwolfkat!

  Wat is dat?!

  Dat, dames en heren, is een Lykoi. Het is eigenlijk gewoon een kattensoort maar dan… extra bijzonder! Het dier wordt ook wel ‘weerwolfkat’ genoemd en is ontstaan na een natuurlijke variant van de gewone huiskat. Het ras heet ‘Lykoi’ wat in het Grieks ‘wolven’ betekent.

  Wild als een wolf?

  Het beestje mag dan wel ‘weerwolfkat’ worden genoemd, heel wild zijn ze niet. Ze staan bekend als vriendelijke en relaxte beestjes.

  Hoe stoer ze ook lijken: de Lykoi is juist heel erg aanhankelijk!

  Uniek

  Een bijzonder kenmerk van het kattenras is dat de Lykoi een hoop haaruitval heeft, maar dat het haar ook weer terug groeit, afhankelijk van het seizoen.


  » Reageer (8)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.A taste of halloween
  Het verhaal van Dracula


  Graaf Dracula is een aristocratische vampier uit Transsylvanië die naar Londen reist en daar verschillende slachtoffers maakt. Een groep vrienden probeert hem te doden en Dracula vlucht terug naar Transsylvanië. Daar roept hij de hulp in van een groep zigeuners om hem naar zijn kasteel terug te brengen. Er ontstaat een veldslag tussen zijn vijanden en de zigeuners die hem beschermen. Uiteindelijk wordt Dracula in zijn hart gestoken en vergaat hij tot stof.


  Dacre Stoker, een van de nazaten van de schrijver van het boek Dracula, heeft het evenement bedacht en treedt op als gastheer tijdens de logeerpartij.


  De gasten arriveren per paardenkoets en krijgen dezelfde 'bloedverrijkende' maaltijd voorgezet als in het verhaal; kip met paprika's. "Ik wil dat het allemaal heel realistisch wordt en opnieuw het mooie verhaal vertellen dat in dit prachtige land is ontstaan", zegt Dacre Stoker.


  Voor de winnaars gelden wel strikte regels. Zo mogen zij geen knoflook eten of zilveren sieraden dragen. Ook is het maken van selfies in spiegels verboden, want 'daar houdt Dracula allemaal niet van'.


  Het kasteel van graaf Dracula ligt in het zuiden van Roemenië, vlak bij de stad Bran. Dat gebied behoorde vroeger tot Transsylvanië en speelde een grote rol in het verhaal.


  Jaarlijks bezoeken zo'n 630.000 toeristen het historische gebouw. Daarmee is het een van de grootste toeristische trekpleisters van het land
  » Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Purple magic  Heksen vliegen door de lucht
  Op hun bezems op de vlucht
  Voor verwering zijn geen kansen
  Wanneer ze rond hun ketels dansen

  Spoken, mensen wat een gedoe
  Oefenen op hun engste boe
  Pas op dat je ze niet tegenkomt
  Als een griezelbeest vermomd

  Vampiers, het laatst in de stoet
  Zoeken de hele nacht naar bloed
  Als hij zijn tanden boven je strekt
  Houd je hals dan maar bedekt

  Al die monsters bij elkaar
  Vormen wel een groot gevaar
  Je zult ze allemaal wel zien
  In de nacht van Halloween


  » Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pumkin witch  Wat je nu al kunt doen om te voorkomen dat je griep krijgt

  Het griepseizoen komt er weer aan. Wil je zorgen dat jij de dans ontspringt dan zijn er een paar dingen die je kunt doen. Al moet je dan nog steeds een beetje geluk hebben.

  Was je handen
  Was je handen veel vaker en langer dan je gewend bent. Was ze minstens 20 seconden en vergeet niet tussen je vingers en onder je nagels te poetsen. Blijf met je handen zo veel mogelijk weg van je neus en mond.

  Ontsmet
  Ontsmet je werkplek, eettafel, keuken, deurknoppen, afstandbediening en telefoon. Neem het liefst desinfecterende doekjes mee. Bacteriën zitten overal.

  Eet gezond
  Zorg dat je immuunsysteem in topconditie is. Eet dus veel fruit en groente. Slaap en sport veel en drink weinig.

  Mocht het allemaal niet hebben geholpen en word je toch ziek, neem dan zinktabletten. Daarmee ben je volgens onderzoekers drie dagen sneller van je verkoudheid of griep af


  » Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halloween  Pompoen gevuld met een verrassing van halloween

  Ingrediënten

  Twee kilo vruchtvlees van pompoen
  Twee Wortelen
  Twee strengels prei
  Drie uien
  Zes teentjes knoflook
  Twee raapjes
  Vier aardappelen
  400 gram spruiten
  400 gram gerookte spekblokjes
  Boter
  Vier liter vleesboillon
  Een pompoen

  Bereiding

  Groenten in blokjes snijden, behalve de spruitjes even aan de kant houden.
  Stoof de groenten aan in boter en voeg de bouillon toe, laat op een zacht vuur sudderen.
  Spekblokjes krokant aanbakken.
  De spruiten in ringen snijden.
  Mix de soep zorgvuldig, laat opkoken en voeg de spruiten de laatste 10 min van de kooktijd toe.
  Voor het serveren de pompoen vullen met de soep en de spekblokjes toevoegen.  » Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lady darkness  Hoe tof is dit?! Deze trui verandert van kleur zodra de temperatuur verandert

  Wellicht ken je die ringen van vroeger nog wel, die van kleur veranderen door temperatuursveranderingen en die dan zogenaamd iets over je emotionele toestand konden zeggen. Nou, dat is verleden tijd. Want tegenwoordig heb je dus kleding die van kleur verandert door temperatuursveranderingen. Jep, je voelt je een ware kameleon met deze Ice Knit kledingstukken

  Donkere vlekken op klamme plekken?

  Maar maak je geen zorgen. Je hoeft niet bang te zijn dat je klamme oksels zichtbaar worden met rode vlekken op je gele trui. De truien zijn namelijk gemaakt met een double knit construction. Dat betekent dat de buitenlaag is gemaakt van exclusieve thermo-gevoelige garen die snel van kleur veranderen wanneer ze koud worden, maar de binnenlaag bestaat uit pure wol. Ze reageren dus echt alleen op de externe temperaturen.

  Hebben?!

  Zie je het wel zitten om ook voor kameleon te spelen met zo’n trui? Dan mag je wel diep in de buidel tasten, want de truien kosten €1470 per stuk.


  » Reageer (9)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heart and mind


  Eet 1 eitje per dag – Je zult versteld staan hoeveel positieve effecten dit op je gezondheid heeft!

  Als je één eitje per dag eet zal je lichaam al beter functioneren. Buiten de 11 aminozuren om die je lichaam van nature produceert, heeft je lichaam ook 9 andere aminozuren nodig om goed te kunnen functioneren. Al deze 9 essentiële aminozuren zitten in eieren. Hieronder lees je nog 7 dingen die er met je lichaam gebeuren als je minstens 1 ei per dag eet.

  1. Je botten worden sterker
  Eieren bevatten calcium, dat ervoor zorgt dat je botten sterken worden. Verder helpt het ook bij het tegengaan van osteoporose. Ze bevatten ook vitamine D, die het calcium niveau in de botten en tanden reguleert.

  2. Versterkt je immuunsysteem
  Het eten van 1 of 2 eieren per dag beschermt je lichaam tegen infecties, ziekten en virussen. Hoe? Wel, eieren bevatten 22% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid selenium, dat het immuunsysteem versterkt.

  3. Het versterkt je haar, huid en nagels
  De vitamine D en omega-3 vetzuren in eieren helpen bij het versterken van je haar, huid en nagels.

  4. Het helpt bij de opbouw van spieren
  Eieren zitten vol met eiwitten, dit is essentieel voor het creëren van spiermassa. Hierdoor zijn ze perfect te gebruiken als je veel sport.

  5. Goed voor de hersenen
  Eieren bevatten choline, dit zorgt voor de groei en ontwikkeling van de hersenen. Verder zorgt de choline voor het versterken van het geheugen en waakzaamheid.

  6. Het risico op hartproblemen wordt hierdoor verlaagt
  Mensen met een lage hoeveelheid “low-density lipoprotein” (LDL) deeltjes hebben meer kans op hartproblemen. Onderzoek toont aan dat eieren de LDL deeltjes daadwerkelijk kan vergroten, waardoor de kans op hartproblemen wordt verlaagt.

  7. Je zal moeilijker aankomen
  Eieren zorgen voor een vol gevoel, waardoor je minder zult gaan snacks.  » Reageer (10)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Night of horror  Vijf ochtendrituelen die je moe maken

  Voel je je ’s ochtends uitgeput? Dan ligt het niet altijd aan de escapades van de avond ervoor. Hoewel weinig slaap een logische reden is waarom je je ’s ochtends moe voelt, zijn er ook andere oorzaken voor die vermoeidheid.

  Je drinkt niet voldoende

  Het is belangrijk om voldoende water te drinken, het hydrateert niet alleen je huid, je energielevels krijgen ook een boost. In je slaapt absorbeert je lichaam het water dat je overdag hebt gedronken. Drink je niet voldoende, dan wordt je vochtgehalte niet aangevuld en voel je je moe. Volgens onderzoek van de University of Connecticut maakt zelfs milde uitdroging je al moe en geïrriteerd.

  Je slaapt te lang

  Slapen is gezond zolang je het met mate doet. “Wie na het wakker worden, nog steeds in bed blijft liggen, geeft zijn of haar hersenen het signaal dat het opnieuw tijd is om te slapen. Na een uurtje indommelen, ontwaak je vaak uit de REM-slaap en dat leidt dan weer tot vermoeidheid”, aldus dr. Raj Dasgupta van de American Academy of Sleep Medicine.

  Je neemt ‘ s avonds te laat een douche

  Na een stressvolle dag even een douche nemen om sneller in slaap te vallen, klinkt goed toch? Maar onderzoek wijst uit dat we daardoor juist wakkerder worden. “Laat douchen verhoogt je temperatuur waardoor je moeilijker in slaap valt en afkoelt. Het is dus beter om dit ’s ochtends vroeg te doen”, aldus Dasgupta. Andere studies wijzen dan weer uit dat een frisse douche de vermoeidheid vermindert.

  Je luistert de verkeerde muziek

  Heb je moeite om ’s ochtends op te staan? Probeer dan eens een pittig nummer op te zetten? Onderzoekers hebben ontdekt dat muziek tussen de 120 en 145 beats je sneller uit bed doen komen. Rustige muziek maakt je alleen maar meer vermoeid en helpen niet om uit te bed te komen, waardoor je meer kans maakt om weer in slaap te vallen.

  Je krijgt niet genoeg zonlicht binnen

  Doe je niks liever dan thuis gezellig voor de tv hangen? Dan heb je misschien wel meer last van vermoeidheid ’s ochtends. Wetenschappers hebben ontdekt dat mensen met een vitamine D tekort, sneller last hebben van chronische vermoeidheid. Een goede remedie om dit tekort weer aan te vullen is buiten komen. Een supplement nemen, is ook een mogelijkheid, maar geeft niet onmiddellijk een energieboost. Pas na een tijdje worden je energielevels weer gereguleerd


  » Reageer (9)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cute witch


  feiten die je nog niet wist van Halloween

  De gemiddelde Amerikaan eet 1,7 kilo Halloween-snoep per jaar. Zo veel weegt een kleine verklede chihuahua!

  De zwaarste pompoen ter wereld komt uit een Zwitserse tuin. Hij woog bijna 1050 kilo. Dat is ongeveer even veel als een kleine auto.

  Niet bang zijn als je met Halloween een spin ziet. Dit zou de geest van een overleden naaste zijn die jou een beetje in de gaten houdt.

  Halloween is meteen na Kerstmis het op één na commercieelste feest in de VS. Amerikanen besteden samen zo’n 6,9 miljard dollar per jaar aan Halloween. Het meeste gaat op aan snoep, kostuums en feestjes. Een opvallend groot deel wordt uitgegeven aan Halloween-kostuums voor huisdieren.

  Er wordt beweerd dat wanneer je je kleren binnenstebuiten draagt op Halloween en je achteruit loopt je een heks zult tegenkomen.

  Samhainophobia is de angst voor Halloween.

  .Halloween wordt gehouden op 31 oktober, dit is de laatste dag van de Keltische kalender, dus eigenlijk was het dan oudejaarsavond. Het nieuwe jaar begon dus op 1 november.

  Trick or treat, dit betekent snoep of je leven, het gebruik van snoep ophalen door kinderen is een middeleeuws gebruik, waarbij mensen bedelden voor voedsel om in ruil daarvoor te bidden voor mensen.


  » Reageer (8)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crow lady  Bye bye pompoenen! Dit jaar zijn het de ananassen die worden uitgehold tijdens Halloween

  Ook al leeft de Halloween-cultuur hier niet zo erg als in de Verenigde Staten, toch is het eerste wat je met Halloween associeert: een pompoen. En dan met name een uitgeholde pompoen, met enge gezichtjes. Maar dit jaar zien we dat Halloween een tikkeltje exotischer getint is, omdat de pompoenen steeds vaker vervangen worden door de ananas. En dat ziet er eigenlijk misschien nog wel leuker en zelfs een tikkeltje enger uit dan de pompoen:


  » Reageer (13)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autumn

  Zeven trucs om groente en fruit langer vers te houden

  Keukenrol bij je salade

  Vocht zorgt ervoor dat groene sla al na een paar dagen bruin en slap is. Stop je sla daarom in een plastic zak met een stukje keukenrol of papieren zakdoekje. Het papier absorbeert het vocht en je krop sla blijft langer knapperig.

  Bananen vastbinden

  Bananen krijgen sneller een bruine kleur als je ze los van elkaar bewaart. Houd de tros dus bij elkaar en bind steeltjes samen met zilverpapier of vershoudfolie.

  Een appel bij je aardappels

  Op aardappelen ontstaan snel nieuwe scheutjes. Het gas ethyleen voorkomt dit en houdt je aardappelen langer vers. Omdat appels dit gas produceren, doet een appel bij je aardappels wonderen. Ditzelfde gas zorgt er ook voor dat ander fruit sneller rijpt, dus houd je appels daarbij uit de buurt!

  Azijn over je bessen

  Bessen bederven relatief snel door schimmels en bacteriën. Het zuur van azijn kan dit makkelijk voorkomen. Was je bessen in een mix van één kopje azijn en drie kopjes water voordat je ze in de koelkast bewaart. Wel goed afdrogen!

  Uien in een panty

  Als er één ui rot is, worden ze dat al snel allemaal. Stop daarom de pijpen van een panty vol met uien, van elkaar gescheiden met een knoop, touwtje of elastiek. Hierdoor komt er genoeg lucht bij de bollen en rotten ze minder snel. Als er dan toch een ui schimmelt, verspreidt de schimmel zich niet over je hele voorraad, omdat de uien elkaar niet aanraken.

  Selderij in aluminiumfolie

  Selderij produceert een gas dat ervoor zorgt dat de groente verlept. De plastic zak waar de selderij vaak in zit houdt dit gas vast. Vervang het plastic door aluminiumfolie, dat het gas laat ontsnappen. De stengels blijven een stuk langer knapperig. Dit werkt ook voor broccoli en sla.

  Champignons in een papieren zak

  Het plastic bakje waar champignons vaak in zitten houdt vocht vast en daardoor kunnen de paddenstoelen bederven. In een papieren zak blijven de paddenstoelen langer goed.


   


  » Reageer (10)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flame

  Gebruik jij alleen shampoo om je haren te wassen? Zonde, want dit is wat je er allemaal mee kan doen

  Verwijder haarlak: Als je vaak haarlak gebruikt dan herken je dit probleem vast wel. Je staat je haar goed in model te brengen en dan schiet je plotseling uit. Er komt een grote vlek op de tegels of muur en je krijgt het er eigenlijk niet meer af. Geen paniek, met wat shampoo op de plek veeg je het er zo weer af.

  Handen wassen: Zitten je handen helemaal onder de verf na een dagje klussen? Ook dat kan je oplossen met wat shampoo. Was je handen dus een keer niet met zeep. Je zult merken dat je veel minder nodig hebt en dat bespaart weer geld!

  Scheerschuim: Ook scheerschuim kun je vervangen door shampoo. Smeer je benen in met wat shampoo en je scheermes vliegt erover heen. Tevens verzorgt het je benen ook nog eens.

  Wassen van delicate stoffen: Durf je die bh of dat kanten bloesje niet in de wasmachine te doen? Dat is ook helemaal niet nodig; pak een emmer en doe daar wat warm water met een paar druppeltjes shampoo in en week je bh of bloesje daarin. Het resultaat: een mooi schone was!

  Sanitair schoonmaken: Ben je die lelijke waterdruppels op je kraan ook zo zat? Shampoo biedt de uitkomst. Smeer de kraan in met een beetje shampoo en je kunt de troep er moeiteloos af halen. Je kunt de kraan nog meer laten blinken door na het afspoelen van de shampoo nog even een droge doek over de kraan heen te halen.

  Borstels en kammen: Soms kan je borstel of kam wat vettig aanvoelen, dit komt door de olie die voorkomt in en op je hoofdhuid. Het kan dan zijn dat je borstel er een beetje vies uit gaat zien. Doe wat shampoo in een glas of kom en laat je borstel er een uur in weken. Daarna spoel je je borstel moeiteloos schoon!

  Verwijder make-up: Als je een flesje babyshampoo in huis hebt is make-upremover eigenlijk niet meer nodig. Doe er wat van op een watje en je haalt je make-up er moeiteloos af. Wees er zeker van dat je babyshampoo gebruikt want andere shampoo zal gaan prikken als het in aanraking komt met je ogen.

  Pedicure: Voelen je voeten moe en droog aan? Smeer ze dan in met een beetje shampoo en je zal ze een flinke oppepper geven. We raden je aan om na het insmeren er een paar dunne sokjes overheen te doen. Je voeten knappen op terwijl je slaapt; als je weer wakker wordt voelen ze zijdezacht en fris aan!  » Reageer (10)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verena

  Erwtensoep

  Ingredienten

  1 pak spliterwten
  3 liter water
  2 theel. zout
  500 gr schouderkarbonades
  350 gr prei schoon
  250 gr selderyknol
  350 gr aardappelen
  2 bouillonblokjes
  1 rookworst

  Bereiding

  Vlees afspoelen onder koud water
  Spliterwten wassen.
  Water met zout, vlees en spliterwten opzetten.
  Aan de kook brengen en afschuimen.

  1 uur op een laag vuurtje laten sudderen, vlees eruit halen.
  Stukjes prei, blokken selderijknol, aardappelen en bouillonblokje toevoegen.
  Weer ruim 1 uur laten sudderen op een laag vuurtje, eventueel met vlamverdeler eronder.

  Voor grove erwtensoep, de ingrediënten fijnprakken.
  Heeft een wat fijnere erwtensoep (onze voorkeur), even de staafmixer erin.

  Karbonades ontdoen van bot en fijn snijden.
  Rookworst in plakjes snijden. Vlees en rookworst aan soep toevoegen.

  Erwtensoep altijd een nacht koel wegzetten, hij is de volgende dag pas echt lekker !!

  Serveren met roggebrood en katenspek.


  » Reageer (10)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De herfts begint  Het wordt stil aan wat kouder

  Het wordt stil aan wat kouder
  Het licht moet ook al vroeger aan
  We genieten nog van de nazomer
  Maar de herfst komt er toch aan

  Zo hier en daar wat bomen
  Verliezen zacht hun blad
  Van prachtige bruin gele kleuren
  Bedekken nu het pad

  De kleine bosbewoners
  Zijn drukker dan voorheen
  Op zoek naar nog wat zaadjes
  Verstoppen ze een voor een

  Ze hebben nog een paar maanden
  Voor de koude zijn deken spreidt
  Het klaar maken van hun nestjes
  Vraagt nu de nodige tijd

  En wij kijken naar de verandering
  Van de zon die lager staat
  Het zal niet zo lang meer duren
  Voor de verwarming weer aan zal gaan

  Shadow  » Reageer (11)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autumn is coming  Signalen dat je te weinig water drinkt

  Hoofdpijn en duizeligheid
  Het zal je niet verrassen dat wanneer je te weinig water drinkt je last krijgt van hoofdpijn en mogelijk ook duizeligheid. Net als bij een flinke kater gaat je hoofd bonzen bij een vochttekort. Dit komt doordat er vocht uit je hersenen wordt onttrokken. Je kan hierdoor ook duizelig worden. Snel een flesje water drinken dus!

  Slechte adem
  Wanneer je een vochttekort hebt maakt je lichaam minder speeksel aan. Je hebt speeksel nodig om je mond schoon en gezond te houden. Er zitten namelijk antibacteriële stoffen in die voorkomen dat je een slechte adem krijgt. Voldoende drinken dus om die slechte adem te voorkomen!

  Gewrichts- of spierpijn
  Wanneer je uitdroogt merk je dit ook aan je gewrichten. Het beschermende laagje tussen de gewrichten wordt dunner waardoor bewegen pijnlijk wordt. Ook je spieren worden minder soepel waardoor je een spierpijn gevoel krijgt.

  Loomheid
  Loomheid en vermoeidheid kunnen natuurlijk ook veel andere oorzaken hebben, maar soms is je vermoeidheid eenvoudig te verhelpen door genoeg te drinken. Wanneer je niet voldoende vocht tot je neemt kan je lichaam in een soort slaapstand gaan. Zo bespaart het energie en vocht om zo ernstige uitdroging te voorkomen. Ben je vaak moe zonder goede reden? Drink dan eens wat extra glazen water op een dag.


  » Reageer (12)


  T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!