Het leven is net ganzenbord; je kunt steeds opnieuw beginnen, behalve als je in de put blijft zitten

Gastenboek
 • Groetjes op deze regendag José
 • L ieve zondagse groeten lieverd
 • De herfst komt eraan ...niks aan te doen,warme groetjes van Jack !
 • Dag lieve José
 • Hallo josé.

  Heerlijke koude schotel staat klaar

   
  Een appel per dag houdt de doktors weg
  vooral als je goed mikt


   
  Een bankier is iemand die je zijn paraplu leent als de zon schijnt en hem terughebben wil zodra het begint te regenen

   
  Wij beseffen de waarde van het water eerst
  wanneer de bron is opgedroogd


   
  Iemand heeft pas het recht om kritiek te uiten, als hij een behulpzaam hart heeft.


  Van het concert des levens krijgt niemand een program


  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
   

   

  ~~ Welkom bij José ~~

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paradise  Wist je dat er katten bestaan die krulletjes hebben?

  De kat krabt de krullen van de… Wacht eens even. Deze katten hébben krullen! Ja, écht! Niet naakt, niet per se met bijzondere vlekken maar dus wel met een kekke krul in het vachtje. Heb jij dat wel eens gezien?!

  Hoe dan?!

  Het kattenras heet LaPerm en is ontstaan in 1982 op een boerderij in The Dalles, een plek in de Amerikaanse staat Oregon. Op die boerderij kreeg de kat van boerin Linda Koehl namelijk een nestje kittens. Eén van de kittens was kaal! Toen het beestje ouder werd, kwam er een krullende vacht tevoorschijn. Zo mal! Het diertje werd Curly genoemd.

  Toen Curly een tijd later zelf een nestje kreeg waren haar nakomelingen ook allemaal gekruld!

  Men moest Koehl wel flink overhalen, maar uiteindelijk is de Amerikaanse een fokprogramma begonnen. Later is de gekrulde kattensoort tot officieel ras genoemd, met als naam LaPerm. Ahaaa… En zo ziet dat er dus uit:  Wat een dotje he


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gabrielle  Kramp kan je nachtrust belemmeren

  Kramp in je benen is heel vervelend als je in bed ligt. Het kan er opeens in schieten en dat is heel erg pijnlijk. Die gebroken nachten zijn ook niet bevordelijk voor je humeur en energiepeil en daarom is het zaak om die nare krampen te voorkomen. Je kunt er anders de gehele dag nog last van hebben, want die kramppijn zeurt nog flink even door in je benen.

  Oorzaak

  Hoe het komt dat we opeens last kunnen krijgen van kramp, is niet geheel bekend. Het zijn vaak onverwachte spiersamentrekkingen in je kuit en dat kan zorgen voor een nare pijnscheut. Die pijn kan echt heel naar zijn en je compleet immobiliseren. Er zijn wel een paar mogelijke oorzaken te noemen. Het is dus zaak dat je hier op let:

  • Drink genoeg. Mensen die te weinig drinken hebben sneller last van krampen. Zorg dus dat je iedere dag tussen de 1,5 en 2 liter water tot je neemt. Alcohol geldt niet.

  • Teveel alcohol kan ook een oorzaak zijn van krampen.

  • Ook intensief sporten kan een veroorzaker zijn van nare krampen.

  Oplossing

  Toch heb je niks aan deze trucjes als je eenmaal last hebt van kramp in je benen. Gelukkig zijn er wel trucjes om er zo snel mogelijk weer vanaf te komen. Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk je nachtrust weer hervatten. Dit helpt bij veruit de meeste mensen:

  • Leun voorover met je handen tegen de muur. Strek je benen naar achteren, maar hou hierbij je voet en hiel op de grond. Blijf staan tot de kramp verdwijnt.

  • Lukt opstaan niet? Trek dan rustig je tenen naar jezelf toe met een gestrekt been.

  • Masseer ook even het krampgebied.

  Voorkomen

  Wil je de kramp voortaan graag voorkomen dan kan het helpen om vooral goede schoenen te dragen en de plek regelmatig te masseren. Doe ook voordat je gaat slapen een aantal rek en strek oefeningen, zodat de spieren goed soepel zijn en blijven. Een kussen onder je benen kan ook wonderen verrichten.


  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Relax  Man legt bloementuin aan voor zijn blinde vrouw

  Deze Japanse liefhebbende echtgenoot legt in twee jaar tijd een prachtige bloementuin aan voor zijn blinde vrouw, zodat zij kan genieten van de geur van verse bloemen.

  Echte liefde

  Meneer en mevrouw Kuroki leidden met hun twee kinderen een eenvoudig máár gelukkig leven als melkveehouders op het platteland in Japan. Totdat het noodlot toeslaat en de spil van het gezin, mevrouw Kuroki door bijkomende lichamelijke gevolgen (complicaties) van haar diabetes plotseling haar zicht verliest. Ze raakt depressief en sluit zich af van de buitenwereld, komt het huis niet meer uit. Haar man heeft het moeilijk met de situatie, kan het niet aan om zijn levenspartner zo te zien. Hij besluit een bloementuin voor zijn geliefde aan te leggen, zodat ze kan genieten van de geur van verse bloemen én om haar te stimuleren om weer de buitenlucht op te zoeken. Twee jaar lang werkt de heer des huizes zich in het zweet. Maar het resultaat mag er zijn: een zee van prachtbloemen en een soulmate die weer lacht en geniet van het leven.

  » Reageer (23)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sssssst  Na hoeveel kersenbonbons ben je dronken?

  Of eigenlijk: Na hoeveel kersenbonbons zou je niet meer mogen deelnemen aan het verkeer? In ieder geval na heel veel bonbons. In een kersenbonbon zit hooguit een theelepeltje likeur, het grootste gedeelte is kers.

  Het verschilt natuurlijk per merk bonbon hoeveel alcohol er precies inzit, en van welk percentage. Maar laten we aan de hoge kant gaan zitten, en uitgaan van 2 milliliter kersenlikeur in een bonbon met een alcoholpercentage van 30 procent. In een glas likeur zit 40 milliliter. 20 kersenbonbons staat dus gelijk aan één glas likeur. 2 glazen alcohol brengen je bloedalcoholgehalte op ongeveer 0,5 promille, het maximum wat je nog in je bloed mag hebben.

  Dat zou betekenen dat je meer dan 40 kersenbonbons moet eten voordat je niet meer mag deelnemen aan het verkeer.


  » Reageer (21)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fearless  Uitdrukkingen uit de scheepvaart

  Heel veel bekende spreekwoorden en gezegden vinden hun oorsprong in de scheepvaart. Hieronder zijn enkele van deze uitdrukkingen op een rijtje gezet, met uitleg over waar deze uitdrukkingen vandaan komen.

  Te hard van stapel lopen

  Als er een schip gebouwd werd stond dat schip op een stapel hout. Als het schip af was, liet men het schip van deze stapel glijden om te water gelaten te worden. Als dat onvoorzichtig ging, kon het schip beschadigd raken doordat het 'te hard van stapel liep'.

  Niet aan de bak komen

  De bak was de plek op het schip waar het eten voor de bemanning opgeschept werd. Het was daar altijd dringen om 'aan de bak te kunnen komen' ofwel eten te krijgen.

  Het schip in gaan

  Zeereizen waren vroeger lang en gevaarlijk. Het betaalde weinig, alleen het uitschot voer mee, en velen stierven onderweg. Geen wonder dat mensen niet in de rij stonden om matroos te worden. Ronselaars probeerden mensen toch in de val te lokken. Dat deden ze door mensen bijvoorbeeld dronken te voeren en ze dan een contract te laten tekenen. Wie daar in trapte ging letterlijk 'het schip in'.

  Aan lager wal raken

  Lagerwal slaat op de kant van het water waar de wind op dat moment naartoe waait. Een zeilschip dat aan die kant van het water ligt, komt daar moeilijk weg, aangezien de wind precies de andere richting op blaast. Dat schip is dan 'aan lager wal geraakt', het zit in een lastige positie.

  Spijkers op laag water zoeken

  Dit gezegde komt van oude scheepswerven. Als bij eb het water laag stond, zocht men soms naar spijkers die bij het werk overboord waren gevallen.


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Africa  Ooit ging het er anders aan toe!!

  Hier volgen een aantal feiten uit de jaren 1500

  De meeste mensen huwden in juni, omdat ze hun jaarlijkse bad namen in mei, en dus in juni nog redelijk fris roken
  Tegen die tijd begon men toch al lichtelijk te stinken, en dus droeg de bruid een boeketje bloemen om haar lichaamsgeur te verbergen
  Daar komt dus het gebruik van dat ook vandaag nog de bruid een bruidsboeket draagt


  Een bad bestond uit een grote kuip die gevuld werd met heet water
  De heer des huizes genoot het privilege van het schone water
  Daarna volgden de zoons en andere mannen die deel uitmaakten van het huishouden
  dan de vrouwen en tenslotte de kinderen
  De baby's waren als laatste aan de beurt
  Tegen die tijd was het water zo vuil dat je er makkelijk iemand in kon kwijtraken
  Vandaar de uitdrukking: De baby met het badwater weggooien


  Huizen hadden in die tijd strooien daken,zonder houten gebinte
  Het was de enige plek waar de dieren zich warm konden houden
  en dus leefden de katten en kleinere dieren ( muizen, ongedierte) in het dak
  Als het regende werd het daar glibberig en soms gleden de dieren dan uit en vielen van het dak
  Vandaar het Engelse gezegde: Its raining cats and dogs


  Niets kon verhinderen dat er dingen in het huis vielen
  Dit was een echt probleem in de slaapkamer, waar ongedierte en uitwerpselen je schone beddegoed konden bederven
  Daarom werden bedden voorzien van grote palen om een laken over te hangen dat een beetje bescherming bood
  Zo is het gebruik van hemelbedden ontstaan


  Men gebruikte loden bekers om bier of whiskey te drinken
  Die combinatie zorgden er soms voor dat de drinker een aantal dagen buiten westen was
  Als de dronkaard dan bewusteloos gevonden werd langs de straat, werd hij vaak gereed gemaakt om begraven te worden
  Hij werd een aantal dagen op de keukentafel gelegd en wachtte af of hij nog wakker zou worden
  Vandaar het gebruik van de doodswake


  In sommige omstandigheden vond men geen plaats meer om de doden te begraven
  dus werden er kisten uitgegraven en de beenderen naar een beenderhuis gebracht
  zodat ze de graven weer konden hergebruiken
  Bij het heropenen van deze kisten ontdekten ze dat 1 op de 25 aan de binnenkant was gekrabt
  en ze beseften dat ze levenden hadden begraven
  Van toen af werd er een touwtje rond de pols van een lijk gebonden, dat omhoog leidde en verbonden was met een belletje boven de grond
  Iemand moest dan heel de nacht op het kerkhof zitten om te horen of de bel rinkelde
  En zo werd er weleens iemand gered door de bel

  Wie zei er ook alweer dat geschiedenis saai is?


  » Reageer (27)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I'm naughty and sexy  Maak een wesp niet dood, maak hem in de war

  Als je last hebt van wespen om je heen, moet je niet gaan slaan, of de spuitbus halen, maar de plantenspuit.

  Wespen zijn vervelend maar nuttig: ze zijn de opruimers van de natuur. Dus hoe meer wespen, hoe minder muggen en vliegen je kunnen lastigvallen. Dat wespen wraak nemen na hun dood klopt. Als je een wesp doodt, komt er namelijk via hun gif een bepaald feromoon vrij. Daardoor worden andere wespen agressiever en maak je dus meer kans op een wespensteek.

  Volgens HLN is er een veel simpeler manier: water. Het zit zo dat als je water verstuift op wespen, denken ze dat het regent. Aangezien wespen een grote afkeer hebben van regen, vliegen ze meteen terug naar hun nest. De wesp zal door zijn natte vleugels moeilijkheden ervaren met vliegen en dus snel afdruipen.


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beauty  Redenen waarom we dagelijks ananas zouden moeten eten… Nummer 2 is het belangrijkst

  1. Vitamine C
  Ananas zit boordevol vitamine C. Begin je dag met een stukje ananas en geniet van de vitamine boost. Daarnaast is ananas rijk aan calcium en ijzer.

  2. Immuunsysteem
  De antioxidanten in ananassen stimuleren het immuunsysteem en voorkomt het ontstaan van ziektes.

  3. Betere spijsvertering
  Een andere reden om vaker ananas te eten is vanwege de enzymen die de spijsvertering verbeteren.

  4.Een gezonde huid
  Ananassen stimuleren de productie van natuurlijk collageen en de voedingsstoffen in ananas verminderen ontstekingen en roodheid van de huid. Eet regelmatig een stuk ananas en je zult merken dat je huid zacht, glad en getint wordt.

  5. Energie
  Ananas kan vermoeidheid en celbeschadigingen voorkomen. Dit komt door het mangaan dat in ananas zit. Geniet van je energie boost!

  6. Behandel hoofdhuidproblemen
  Meng vers ananassap met olijfolie en voeg er een beetje amandelmelk aan toe. Wrijf het mengsel op je hoofdhuid en laat het 10 minuten inwerken. Spoel het ten slotte goed uit. Doe dit 2 tot 3 keer per week en je haar zal er geweldig uitzien!


  » Reageer (21)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dreaming  Niet alleen in bed: op deze 4 vreemde plekken kun je bedwantsen ook oplopen

  Bedwantsen

  Je denkt vaak niet aan die minuscule beestjes tót je er last van hebt. Bedwantsen vind je -het zal geen verrassing zijn- vaak in je bed. Maar er zijn ook andere manieren waarop je last kunt krijgen van bedwantsen. Je kunt ze zelfs buiten oplopen en ze mee naar huis nemen. Ja, echt. Op deze plekken kun je ze ook oplopen:

  Vliegtuig

  Het klaptafeltje van een vliegtuig is niet superschoon, het toilet is niet je van het, maar verder is zo’n vliegtuig toch best oké. toch? Helaas, het blijkt dat bedwantsen de stoelen in het vliegtuig de perfecte plek vinden om zichzelf te huizen. Vlieg je binnenkort? Dan kan het geen kwaad om je stoel te bedekken met je eigen deken of een hoes voor de stoel. Gooi ‘m na gebruik weg.

  Baggage

  Of je nu een koffertje achter je aansleept of het enkel doet met een rugzak: let altijd goed op waar je je bagage neerlegt. Het kan zo dat het op bepaalde locaties krioelt van bedwantsen. Een tapijt in een lobby, de stoffen achterbank van die taxi. Bedwantsen kunnen zo in jouw bagage klimmen en op deze manier neem je ze mee naar huis. Heb je het idee dat jouw bagage ten prooi is gevallen aan bedwantsen? Leeg je tassen dan buiten, was je kleding en laat ze drogen.

  Tweedehands meubelen

  Het kan voor de portemonnee voordelig zijn om tweedehands meubelen aan te schaffen, maar een goed idee is het op het gebied van bedwantsen niet altijd. Bedwantsen willen zich nog weleens in de meubelen nestelen en komen eruit wanneer het ze zint. Ze kunnen zich daarna makkelijk in huis vestigen. Of erger: in je bed. Wakker worden met bulten over je hele lichaam is niet bepaald een goed begin van de dag.

  Bibliotheek

  Doordat alles tegenwoordig zo gedigitaliseerd is, is een bezoekje aan de bibliotheek niet meer zo veelvoorkomend. Ga je wel? Let dan een beetje goed op of het boek er een beetje schoon uitziet. Men leest boeken graag op bed en het is makkelijk voor bedwantsen om dan in het boek te kruipen.


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Back to school  Een nadenkertje

  Een spel voor bruggenbouwers
  Het begint met de letter B en heeft 6 letter

  Veel succes!!

  Antwoord-Bridge


  » Reageer (22)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sea beach

  Wat een zomer. Het was heet, tropisch heet. Natuurlijk was de vakantie heerlijk: vrij van verplichtingen en moetjes.

  Maar: aan alles komt een eind. En zo ook aan de vakantie…

  Je hebt de hele zomer liggen bakken en braden…  En natuurlijk heb je ook elke dag dat het kon gezwommen!  Het was eigenlijk echt een prima zomertje..  Maar nu moet je weer aan de bak…  Maar gelukkig bestaat het weekend ook nog  Niet vergeten: een klein feestje op woensdag of donderdagavond al mag natuurlijk ook  Staat de drank al klaar?


  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Star

  Pinguïn zwemt elk jaar ruim 8.000 km om de man die hem heeft gered op te zoeken

  De 71-jarige metselaar en visser Joao Pereira de Souza uit Brazilië vond in 2013 een Magelhaenpinguïn op de rotsen aan het strand waar hij vlakbij woont. De pinguïn was compleet bedekt met een dikke laag olie, en het leek er op dat hij het niet zou redden zonder hulp. Joao noemde hem Dindim en besloot hem mee naar huis te nemen, bij te voeren en te verzorgen.

  Dindim week niet van zijn zijde en kwam er langzaam aan weer helemaal bovenop. Tot hij na elf maanden weer helemaal fit was en een nieuwe laag veren kreeg, vertrok hij net als zijn soortgenoten weer om naar de volgende bestemming te zwemmen.

  Joao was dan ook ontzettend verrast toen hij Dindim een paar maanden later weer aantrof op het strand. De pinguïn herkende hem en liep hem meteen weer achterna naar zijn huis. En net als de vorige keer vertrok hij na een tijdje weer.

  En sindsdien… komt hij elk jaar weer terug naar Joao: de man die hem 5 jaar geleden heeft gered
  Hiervoor zwemt Dindim elk jaar ruim 8.000 kilometer

  ‘Ik houd van de pinguïn alsof het mijn eigen kind is. En ik denk dat de pinguïn ook van mij houdt’, aldus Joao. ‘Niemand anders mag hem aanraken, hij pikt zelfs naar ze als ze dat doen.’ Sweet!
  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Summer evening

  Deze realistische dierenportretten zijn geschilderd op veren

  Kunst. Je ziet het altijd en overal. Maar, een kunstwerkje op een veer? Dat zie je niet vaak. Krystle Missildine uit Prattville, Alabama, maakt dat soort kunstwerken. “Ik ben altijd al dol geweest op het creëren van kunst en schilderijtjes,” zo schrijft Krystle Missildine op Bored Panda. “Mijn nieuwe obsessie is het beschilderen van veren. Ik vind het een uitdaging om verschillende lagen verf op zo’n fragiele ondergrond te combineren.”

  Hoewel ze het als een uitdaging beschrijft, lijkt het beschilderen van veren haar moeiteloos af te gaan. De Amerikaanse weet de prachtigste, meest realistische kunstwerken op een veer af te beelden. Ongelooflijk knap, toch?


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Summer evening  Simpele manieren om water te besparen

  Doe een start-stop douche

  Een beetje in lijn met wat we hiervoor al zeiden, maar met een start-stop douche kun je een enorme hoeveelheid water besparen. Het werkt als volgt: ga onder de douche staan en zorg ervoor dat alles volledig nat is. Doe vervolgens de douche uit, zeep je haren en je lichaam in en zet de douche pas weer aan als je klaar bent om je in te zepen. Zo verkort je tijd dat je douche aanstaat en bespaar je ene heleboel water.

  Afwas

  Doe je de afwas met de hand, dan is de kans groot dat je de kraan laat lopen om zo af en toe een bordje af te wassen. Niet handig en al helemaal niet geld besparend! Spaar je afwas op en vul daarna een teiltje met water. Was je afwas zoals gewoonlijk, maar laat niet voor ieder wissewasje de kraan lopen.

  Badjes, tuinslangen en andere aangelegenheden

  We snappen het; het is hartstikke warm. Het liefste wil je urenlang in koud water liggen of een tuinslang op jezelf zetten. Dit is echter echte waterverspilling! Je kunt best een keer een opblaasbadje laten vollopen met water, maar doe dit niet iedere dag. Gebruik daarnaast niet de tuinslang om jezelf wat verkoeling te geven maar spring liever ergens in de gracht of in een meertje.

  Handontsmetter

  Je handen wassen na ieder wissewasje is helemaal hygiënisch natuurlijk, maar niet echt bevorderlijk voor het besparen van water. ‘Was’ je handen daarom eens wat vaker met handontsmetter als ze niet enorm vies zijn. Jouw handen weer schoon en de watervoorraad blij.


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Summer

  Met deze zolen moet je nooit meer slippers kopen 

  Een Italiaans bedrijf komt met zelfklevende zolen op de proppen. Die zorgen ervoor dat je overal op blote voeten kan rondlopen terwijl je voetzolen toch beschermd zijn. Zo heb je nooit meer last van het te warme zand of raak je geen slippers meer kwijt aan het zwembad.

  De �NakeFit Soles� zijn zolen die je gewoon onder je voeten moet kleven. Ze zijn niet alleen waterbestendig, maar beschermen ook tegen de hitte, zijn antislip en kunnen verschillende ondergronden aan.

  Op vakantie

  Het is de bedoeling dat mensen de zolen echt overal kunnen dragen: op het strand, in het park, op straat of aan het zwembad. Ze zijn dan ook het ideale gadget om mee te nemen op vakantie. Zo kan je er makkelijk mee door het zand lopen en ook aan het zwembad heb je geen slippers meer nodig.  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.seashell sound  Daarom mag je je borden niet afspoelen voor je ze in afwasmachine zet

  Was je borden en bestek niet af voor je in de afwasmachine deponeert. De zeep heeft de vuiligheid en het vet nodig om zich aan te hechten. Properder servies geeft dus geen properder resultaat.

  Wat hierna volgt, is niet de zoveelste lifehack. Het is levenswijsheid, en ze gaat als volgt: je moet je bord en bestek niet afspoelen voor je ze in de afwasmachine zet. De reden daarvoor zit bij de enzymen in de zeep. Die zetten zich vast op vuil en vet. Ze hebben dus juist de etensresten nodig om optimaal te werken, meldt Esquire. Maar weet wel dit: zet je een vuil bord in het afwasmachine en wil je daarbinnen geen stinkbom creëren, wacht dan niet te lang om de machine aan te zetten.

  Nog een afwasweetje: de machine verbruikt minder water dan jij nodig hebt om alles af te wassen in de lavabo. Al hoort daar wel een kleine kanttekening bij. Heb je juist ontbijtgranen gegeten, ben je beter af door de kom meteen na gebruik af te spoelen. Anders zullen de resten harden en blijven kleven.


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coconut

   Dingen die je honden (en katten) niet moet geven


  1. Xylitol.  Een  alomtegenwoordige zoetstof in suikervrije producten. Zit bijvoorbeeld in veel suikervrije kwaugom. Fnuikend door hond en kat.

  2. Chocolade. 

  3. Avocado’s. 

  Grotere hoeveelheden avocado of guacamole  zijn slecht voor katten en honden en kunnen zelfs de dood veroorzaken.

  4. Macadamia-noten.  Zitten vaak in ‘gezonde’ koekjes. Misschien goed voor mensen, maar helemaal niet voor honden

  5. Druiven en rozijnen. 

  “We wisten dit niet, maar het eten van druiven en rozijnen kan leiden tot acuut nierfalen bij huisdieren,” zegt dierenarts Dr. Saunders. Niet bij alle honden en katten, maar wel bij sommige.  “Helaas weten we nog steeds niet waarom.”

  6. Gistdeeg.  Het deeg, bijvoorbeeld van ongebakken brood, kan gaan gisten in de maag van je hond.

  7. Uien en knoflook. 


  » Reageer (25)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blue crab bar

  Deze vijf groenten zijn eigenlijk fruit

  Tomaat (fruit)

  Tomaten zijn technisch gezien fruit, maar dat houdt mensen niet tegen om ze onder de noemer groente te plaatsen. Een discussie hierover liep zo uit de hand dat er in Amerika in 1893 iemand naar het hoger gerechtshof trok en de rechtszaak won. Sindsdien zijn tomaten officieel fruit.

  Pompoen (fruit)


  Omdat pompoenen zaadjes hebben, worden ze als fruit beschouwd. Dat telt trouwens voor elke plant met zaadjes.

  Aubergine (fruit)

  Aubergine’s behoren niet alleen tot de noemer fruit, ze zijn ook nog eens verwant aan de familie bessen. Wat een shocker hé.

  Paprika (fruit) 

  Geen ‘groente’ die zoveel verkocht wordt als paprika, maar eigenlijk hoort deze ook thuis in het rijtje van fruit.

  Erwtjes 

  De ingewikkeldste van allemaal zijn de erwtjes. De schil is een groente en de bolletjes binnenin zijn fruit. Deze bevatten de zaadjes die nodig zijn om te kunnen ontwikkelen


  » Reageer (24)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Summer coctail

  Weten jullie wat hier word afgebeeld?


  Dit is . . . . . . (6 letters) Het begint met de letter K

  Veel succes!!

  Antwoord -karton 


  » Reageer (26)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Summer flutter


  Zie je wel eens een duizendpoot in je huis? Dan moet je deze vooral om deze reden nooit doodmaken!

  Duizendpoot

  Duizendpoten leven graag in vochtige leefomstandigheden. Buiten vind je ze in vermolmd hout, onder stenen, in composthopen of in bloembedden. In de meeste huishoudens is het te droog voor de duizendpoot om te overleven. Is jouw huis wat vochtiger? Dan bestaat er een kans dat dit kleine insectje maar wat graag in jouw huis verblijft. En dit is eigenlijk maar goed ook, want er bestaat een hele goede én nuttige reden waarom we deze beestjes juist in ons huis willen houden.

  Alles-eter

  Eigenlijk is het heel simpel, want dit kleine insectje is een alles-eter. De duizendpoot voorkomt dat je huis vol zit met andere kleine, kroelende beestjes. Ze staan er namelijk om bekend behoorlijk gulzig te zijn en alles te eten wat op hun pad komt. Met name zilvervisjes, mieren, spinnen, bedwantsen en kakkerlakken eet-ie waar wat graag op. Je kan een duizendpoot dus eigenlijk wel vergelijken met een natuurlijke ongediertebestrijder!

  Bestrijding

  Vind je het toch écht niet fijn om dit veelpotige beestje in huis te hebben? Maak 'm dan niet direct dood, maar probeer hem in een klein potje te laten kruipen. Laat de duizendpoot weer vrij in je eigen tuin, de kelder of de berging. In ieder geval het liefst op een vochtige plek. Grote kans namelijk dat hier ook krioelt van de andere insecten. Op deze manier kom je makkelijk van al deze andere insecten af, zónder een ongediertebestrijding in te schakelen.  » Reageer (21)


  T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!