Het leven is net ganzenbord; je kunt steeds opnieuw beginnen, behalve als je in de put blijft zitten

Gastenboek
 • Groetjes op deze regendag José
 • L ieve zondagse groeten lieverd
 • De herfst komt eraan ...niks aan te doen,warme groetjes van Jack !
 • Dag lieve José
 • Hallo josé.

  Heerlijke koude schotel staat klaar

   
  Een appel per dag houdt de doktors weg
  vooral als je goed mikt


   
  Een bankier is iemand die je zijn paraplu leent als de zon schijnt en hem terughebben wil zodra het begint te regenen

   
  Wij beseffen de waarde van het water eerst
  wanneer de bron is opgedroogd


   
  Iemand heeft pas het recht om kritiek te uiten, als hij een behulpzaam hart heeft.


  Van het concert des levens krijgt niemand een program


  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
   

   

  ~~ Welkom bij José ~~

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I'm naughty and sexy  Maak een wesp niet dood, maak hem in de war

  Als je last hebt van wespen om je heen, moet je niet gaan slaan, of de spuitbus halen, maar de plantenspuit.

  Wespen zijn vervelend maar nuttig: ze zijn de opruimers van de natuur. Dus hoe meer wespen, hoe minder muggen en vliegen je kunnen lastigvallen. Dat wespen wraak nemen na hun dood klopt. Als je een wesp doodt, komt er namelijk via hun gif een bepaald feromoon vrij. Daardoor worden andere wespen agressiever en maak je dus meer kans op een wespensteek.

  Volgens HLN is er een veel simpeler manier: water. Het zit zo dat als je water verstuift op wespen, denken ze dat het regent. Aangezien wespen een grote afkeer hebben van regen, vliegen ze meteen terug naar hun nest. De wesp zal door zijn natte vleugels moeilijkheden ervaren met vliegen en dus snel afdruipen.


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beauty  Redenen waarom we dagelijks ananas zouden moeten eten… Nummer 2 is het belangrijkst

  1. Vitamine C
  Ananas zit boordevol vitamine C. Begin je dag met een stukje ananas en geniet van de vitamine boost. Daarnaast is ananas rijk aan calcium en ijzer.

  2. Immuunsysteem
  De antioxidanten in ananassen stimuleren het immuunsysteem en voorkomt het ontstaan van ziektes.

  3. Betere spijsvertering
  Een andere reden om vaker ananas te eten is vanwege de enzymen die de spijsvertering verbeteren.

  4.Een gezonde huid
  Ananassen stimuleren de productie van natuurlijk collageen en de voedingsstoffen in ananas verminderen ontstekingen en roodheid van de huid. Eet regelmatig een stuk ananas en je zult merken dat je huid zacht, glad en getint wordt.

  5. Energie
  Ananas kan vermoeidheid en celbeschadigingen voorkomen. Dit komt door het mangaan dat in ananas zit. Geniet van je energie boost!

  6. Behandel hoofdhuidproblemen
  Meng vers ananassap met olijfolie en voeg er een beetje amandelmelk aan toe. Wrijf het mengsel op je hoofdhuid en laat het 10 minuten inwerken. Spoel het ten slotte goed uit. Doe dit 2 tot 3 keer per week en je haar zal er geweldig uitzien!


  » Reageer (21)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dreaming  Niet alleen in bed: op deze 4 vreemde plekken kun je bedwantsen ook oplopen

  Bedwantsen

  Je denkt vaak niet aan die minuscule beestjes tót je er last van hebt. Bedwantsen vind je -het zal geen verrassing zijn- vaak in je bed. Maar er zijn ook andere manieren waarop je last kunt krijgen van bedwantsen. Je kunt ze zelfs buiten oplopen en ze mee naar huis nemen. Ja, echt. Op deze plekken kun je ze ook oplopen:

  Vliegtuig

  Het klaptafeltje van een vliegtuig is niet superschoon, het toilet is niet je van het, maar verder is zo’n vliegtuig toch best oké. toch? Helaas, het blijkt dat bedwantsen de stoelen in het vliegtuig de perfecte plek vinden om zichzelf te huizen. Vlieg je binnenkort? Dan kan het geen kwaad om je stoel te bedekken met je eigen deken of een hoes voor de stoel. Gooi ‘m na gebruik weg.

  Baggage

  Of je nu een koffertje achter je aansleept of het enkel doet met een rugzak: let altijd goed op waar je je bagage neerlegt. Het kan zo dat het op bepaalde locaties krioelt van bedwantsen. Een tapijt in een lobby, de stoffen achterbank van die taxi. Bedwantsen kunnen zo in jouw bagage klimmen en op deze manier neem je ze mee naar huis. Heb je het idee dat jouw bagage ten prooi is gevallen aan bedwantsen? Leeg je tassen dan buiten, was je kleding en laat ze drogen.

  Tweedehands meubelen

  Het kan voor de portemonnee voordelig zijn om tweedehands meubelen aan te schaffen, maar een goed idee is het op het gebied van bedwantsen niet altijd. Bedwantsen willen zich nog weleens in de meubelen nestelen en komen eruit wanneer het ze zint. Ze kunnen zich daarna makkelijk in huis vestigen. Of erger: in je bed. Wakker worden met bulten over je hele lichaam is niet bepaald een goed begin van de dag.

  Bibliotheek

  Doordat alles tegenwoordig zo gedigitaliseerd is, is een bezoekje aan de bibliotheek niet meer zo veelvoorkomend. Ga je wel? Let dan een beetje goed op of het boek er een beetje schoon uitziet. Men leest boeken graag op bed en het is makkelijk voor bedwantsen om dan in het boek te kruipen.


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Back to school  Een nadenkertje

  Een spel voor bruggenbouwers
  Het begint met de letter B en heeft 6 letter

  Veel succes!!

  Antwoord-Bridge


  » Reageer (22)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sea beach

  Wat een zomer. Het was heet, tropisch heet. Natuurlijk was de vakantie heerlijk: vrij van verplichtingen en moetjes.

  Maar: aan alles komt een eind. En zo ook aan de vakantie…

  Je hebt de hele zomer liggen bakken en braden…  En natuurlijk heb je ook elke dag dat het kon gezwommen!  Het was eigenlijk echt een prima zomertje..  Maar nu moet je weer aan de bak…  Maar gelukkig bestaat het weekend ook nog  Niet vergeten: een klein feestje op woensdag of donderdagavond al mag natuurlijk ook  Staat de drank al klaar?


  » Reageer (17)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Star

  Pinguïn zwemt elk jaar ruim 8.000 km om de man die hem heeft gered op te zoeken

  De 71-jarige metselaar en visser Joao Pereira de Souza uit Brazilië vond in 2013 een Magelhaenpinguïn op de rotsen aan het strand waar hij vlakbij woont. De pinguïn was compleet bedekt met een dikke laag olie, en het leek er op dat hij het niet zou redden zonder hulp. Joao noemde hem Dindim en besloot hem mee naar huis te nemen, bij te voeren en te verzorgen.

  Dindim week niet van zijn zijde en kwam er langzaam aan weer helemaal bovenop. Tot hij na elf maanden weer helemaal fit was en een nieuwe laag veren kreeg, vertrok hij net als zijn soortgenoten weer om naar de volgende bestemming te zwemmen.

  Joao was dan ook ontzettend verrast toen hij Dindim een paar maanden later weer aantrof op het strand. De pinguïn herkende hem en liep hem meteen weer achterna naar zijn huis. En net als de vorige keer vertrok hij na een tijdje weer.

  En sindsdien… komt hij elk jaar weer terug naar Joao: de man die hem 5 jaar geleden heeft gered
  Hiervoor zwemt Dindim elk jaar ruim 8.000 kilometer

  ‘Ik houd van de pinguïn alsof het mijn eigen kind is. En ik denk dat de pinguïn ook van mij houdt’, aldus Joao. ‘Niemand anders mag hem aanraken, hij pikt zelfs naar ze als ze dat doen.’ Sweet!
  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Summer evening

  Deze realistische dierenportretten zijn geschilderd op veren

  Kunst. Je ziet het altijd en overal. Maar, een kunstwerkje op een veer? Dat zie je niet vaak. Krystle Missildine uit Prattville, Alabama, maakt dat soort kunstwerken. “Ik ben altijd al dol geweest op het creëren van kunst en schilderijtjes,” zo schrijft Krystle Missildine op Bored Panda. “Mijn nieuwe obsessie is het beschilderen van veren. Ik vind het een uitdaging om verschillende lagen verf op zo’n fragiele ondergrond te combineren.”

  Hoewel ze het als een uitdaging beschrijft, lijkt het beschilderen van veren haar moeiteloos af te gaan. De Amerikaanse weet de prachtigste, meest realistische kunstwerken op een veer af te beelden. Ongelooflijk knap, toch?


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Summer evening  Simpele manieren om water te besparen

  Doe een start-stop douche

  Een beetje in lijn met wat we hiervoor al zeiden, maar met een start-stop douche kun je een enorme hoeveelheid water besparen. Het werkt als volgt: ga onder de douche staan en zorg ervoor dat alles volledig nat is. Doe vervolgens de douche uit, zeep je haren en je lichaam in en zet de douche pas weer aan als je klaar bent om je in te zepen. Zo verkort je tijd dat je douche aanstaat en bespaar je ene heleboel water.

  Afwas

  Doe je de afwas met de hand, dan is de kans groot dat je de kraan laat lopen om zo af en toe een bordje af te wassen. Niet handig en al helemaal niet geld besparend! Spaar je afwas op en vul daarna een teiltje met water. Was je afwas zoals gewoonlijk, maar laat niet voor ieder wissewasje de kraan lopen.

  Badjes, tuinslangen en andere aangelegenheden

  We snappen het; het is hartstikke warm. Het liefste wil je urenlang in koud water liggen of een tuinslang op jezelf zetten. Dit is echter echte waterverspilling! Je kunt best een keer een opblaasbadje laten vollopen met water, maar doe dit niet iedere dag. Gebruik daarnaast niet de tuinslang om jezelf wat verkoeling te geven maar spring liever ergens in de gracht of in een meertje.

  Handontsmetter

  Je handen wassen na ieder wissewasje is helemaal hygiënisch natuurlijk, maar niet echt bevorderlijk voor het besparen van water. ‘Was’ je handen daarom eens wat vaker met handontsmetter als ze niet enorm vies zijn. Jouw handen weer schoon en de watervoorraad blij.


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Summer

  Met deze zolen moet je nooit meer slippers kopen 

  Een Italiaans bedrijf komt met zelfklevende zolen op de proppen. Die zorgen ervoor dat je overal op blote voeten kan rondlopen terwijl je voetzolen toch beschermd zijn. Zo heb je nooit meer last van het te warme zand of raak je geen slippers meer kwijt aan het zwembad.

  De �NakeFit Soles� zijn zolen die je gewoon onder je voeten moet kleven. Ze zijn niet alleen waterbestendig, maar beschermen ook tegen de hitte, zijn antislip en kunnen verschillende ondergronden aan.

  Op vakantie

  Het is de bedoeling dat mensen de zolen echt overal kunnen dragen: op het strand, in het park, op straat of aan het zwembad. Ze zijn dan ook het ideale gadget om mee te nemen op vakantie. Zo kan je er makkelijk mee door het zand lopen en ook aan het zwembad heb je geen slippers meer nodig.  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.seashell sound  Daarom mag je je borden niet afspoelen voor je ze in afwasmachine zet

  Was je borden en bestek niet af voor je in de afwasmachine deponeert. De zeep heeft de vuiligheid en het vet nodig om zich aan te hechten. Properder servies geeft dus geen properder resultaat.

  Wat hierna volgt, is niet de zoveelste lifehack. Het is levenswijsheid, en ze gaat als volgt: je moet je bord en bestek niet afspoelen voor je ze in de afwasmachine zet. De reden daarvoor zit bij de enzymen in de zeep. Die zetten zich vast op vuil en vet. Ze hebben dus juist de etensresten nodig om optimaal te werken, meldt Esquire. Maar weet wel dit: zet je een vuil bord in het afwasmachine en wil je daarbinnen geen stinkbom creëren, wacht dan niet te lang om de machine aan te zetten.

  Nog een afwasweetje: de machine verbruikt minder water dan jij nodig hebt om alles af te wassen in de lavabo. Al hoort daar wel een kleine kanttekening bij. Heb je juist ontbijtgranen gegeten, ben je beter af door de kom meteen na gebruik af te spoelen. Anders zullen de resten harden en blijven kleven.


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coconut

   Dingen die je honden (en katten) niet moet geven


  1. Xylitol.  Een  alomtegenwoordige zoetstof in suikervrije producten. Zit bijvoorbeeld in veel suikervrije kwaugom. Fnuikend door hond en kat.

  2. Chocolade. 

  3. Avocado’s. 

  Grotere hoeveelheden avocado of guacamole  zijn slecht voor katten en honden en kunnen zelfs de dood veroorzaken.

  4. Macadamia-noten.  Zitten vaak in ‘gezonde’ koekjes. Misschien goed voor mensen, maar helemaal niet voor honden

  5. Druiven en rozijnen. 

  “We wisten dit niet, maar het eten van druiven en rozijnen kan leiden tot acuut nierfalen bij huisdieren,” zegt dierenarts Dr. Saunders. Niet bij alle honden en katten, maar wel bij sommige.  “Helaas weten we nog steeds niet waarom.”

  6. Gistdeeg.  Het deeg, bijvoorbeeld van ongebakken brood, kan gaan gisten in de maag van je hond.

  7. Uien en knoflook. 


  » Reageer (25)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blue crab bar

  Deze vijf groenten zijn eigenlijk fruit

  Tomaat (fruit)

  Tomaten zijn technisch gezien fruit, maar dat houdt mensen niet tegen om ze onder de noemer groente te plaatsen. Een discussie hierover liep zo uit de hand dat er in Amerika in 1893 iemand naar het hoger gerechtshof trok en de rechtszaak won. Sindsdien zijn tomaten officieel fruit.

  Pompoen (fruit)


  Omdat pompoenen zaadjes hebben, worden ze als fruit beschouwd. Dat telt trouwens voor elke plant met zaadjes.

  Aubergine (fruit)

  Aubergine’s behoren niet alleen tot de noemer fruit, ze zijn ook nog eens verwant aan de familie bessen. Wat een shocker hé.

  Paprika (fruit) 

  Geen ‘groente’ die zoveel verkocht wordt als paprika, maar eigenlijk hoort deze ook thuis in het rijtje van fruit.

  Erwtjes 

  De ingewikkeldste van allemaal zijn de erwtjes. De schil is een groente en de bolletjes binnenin zijn fruit. Deze bevatten de zaadjes die nodig zijn om te kunnen ontwikkelen


  » Reageer (24)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Summer coctail

  Weten jullie wat hier word afgebeeld?


  Dit is . . . . . . (6 letters) Het begint met de letter K

  Veel succes!!

  Antwoord -karton 


  » Reageer (26)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Summer flutter


  Zie je wel eens een duizendpoot in je huis? Dan moet je deze vooral om deze reden nooit doodmaken!

  Duizendpoot

  Duizendpoten leven graag in vochtige leefomstandigheden. Buiten vind je ze in vermolmd hout, onder stenen, in composthopen of in bloembedden. In de meeste huishoudens is het te droog voor de duizendpoot om te overleven. Is jouw huis wat vochtiger? Dan bestaat er een kans dat dit kleine insectje maar wat graag in jouw huis verblijft. En dit is eigenlijk maar goed ook, want er bestaat een hele goede én nuttige reden waarom we deze beestjes juist in ons huis willen houden.

  Alles-eter

  Eigenlijk is het heel simpel, want dit kleine insectje is een alles-eter. De duizendpoot voorkomt dat je huis vol zit met andere kleine, kroelende beestjes. Ze staan er namelijk om bekend behoorlijk gulzig te zijn en alles te eten wat op hun pad komt. Met name zilvervisjes, mieren, spinnen, bedwantsen en kakkerlakken eet-ie waar wat graag op. Je kan een duizendpoot dus eigenlijk wel vergelijken met een natuurlijke ongediertebestrijder!

  Bestrijding

  Vind je het toch écht niet fijn om dit veelpotige beestje in huis te hebben? Maak 'm dan niet direct dood, maar probeer hem in een klein potje te laten kruipen. Laat de duizendpoot weer vrij in je eigen tuin, de kelder of de berging. In ieder geval het liefst op een vochtige plek. Grote kans namelijk dat hier ook krioelt van de andere insecten. Op deze manier kom je makkelijk van al deze andere insecten af, zónder een ongediertebestrijding in te schakelen.  » Reageer (21)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sliding doors  Dit lest je dorst het best bij warm weer
   

  Ben je tijdens deze warme zomermaanden op zoek naar wat vloeibare verkoeling, grijp dan naar een warme drank. Het klinkt onlogisch, maar door de extra warmte ga je zweten en drijf je de hitte af. IJskoude pintjes zijn dus helaas een slecht idee.

  De zomer staat voor de deur en de bijkomende hitte laat zich nu al voelen. Veel mensen zoeken dan ook een manier om zich af te koelen en grijpen daarbij massaal naar de ijsblokjes in hun diepvries. Maar dat is een slecht idee, stelt Women’s Health. Je koelt het best af van warme dranken, hoe contradictorisch dat ook klinkt.

  Als je iets warm drinkt, zoals thee, soep of koffie, zal uiteraard ook de temperatuur van je lichaam stijgen. De automatische reactie daarop is zweet produceren. Dat zweet verdampt op je huid en neemt daarbij de warmte op je huidoppervlak mee. Dat heeft een verkoelend effect. Pikant eten doet net hetzelfde.

  Geen ijsjes of pintjes voor jou

  Gooi je een ijskoud glas Cola binnen, dan zal je het tegenoverstelde effect bekomen. Je innerlijke temperatuur zal in eerste instantie dalen, maar daarna zal je lichaam in actie treden om die temperatuur weer op peil te krijgen. Ook grote hoeveelheden gekoelde drank hebben een averechts effect. Het zal ervoor zorgen dat je bloed trager stroomt, waardoor de warmte niet goed afgevoerd wordt.

  Laat ook die lekkere ijsjes maar opzij staan. Ze bevatten heel wat calorieën en om die te verwerken, moet je lichaam heel wat energie verbruiken. Dat veroorzaakt op zijn beurt heel wat warmte en, je raadt het al, je lichaamstemperatuur zal erdoor stijgen. Hetzelfde principe geldt voor frisdrank.

  Nog meer slecht nieuws: ook alcohol doet je innerlijke thermometer stijgeren. Alcohol zet namelijk je nieren aan het werk, waardoor je lichaam meer water zal afdrijven dan normaal. Daardoor kan je zomaar te weinig water overhouden om nog te zweten. Het gevolg: je zal het warmer hebben.


  » Reageer (23)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I'm waiting for a hot summer with you  Als jij een echte koffiefanaat bent, dan herken jij je vast helemaal in deze dingen. Maar weet jij ook alles over koffie? Want wist je bijvoorbeeld dat er vroeger vis werd gebruikt om koffiedik te maken?


  Koffie werd vroeger gebrouwen met eieren, vis en palingvel

  Koffie brouwen was vroeger een klusje dat met de hand werd gedaan. De beste manier was om de koffiedik samen met water te koken en vervolgens volledig in je mond te gieten. Om de koffiedik te verstevigen werd toen aangeraden om eieren, vis of palingvel te gebruiken. Yuk


  Je kunt witte wijn maken van koffiepulp

  Tijdens de Grote Depressie bleef in Brazilië veel koffie over en dat wilden de Brazilianen graag kwijt. Ze onderzochten daarom mogelijkheden voor andere toepassingen van de koffie en ontdekten dat er witte droge wijn van koffiepulp gemaakt kan worden. Helaas is het een vrij duur proces dus werd de productie niet doorgezet.

   Honoré de Balzac dronk 50 kopjes koffie per dag

  Honoré de Balzac, een belangrijke Franse schrijver uit de negentiende eeuw, werkte soms 12 uur achter elkaar en dronk daarbij 50 kopjes koffie per dag op een lege maag. Hij ging om 6 uur ‘s avonds naar bed en stond middernacht op om weer te schrijven. Gezond of niet, de man schreef veel succesvolle boeken.

   Een sultan verbood koffie en liet koffiedrinkers executeren

  Sultan Murad van het Ottomaanse Rijk verbood zijn volk om koffie, alcohol of tabak te gebruiken. Hij ging soms zelf vermomd de straat op en als hij iemand zag die dit toch deed, liet hij de persoon in kwestie executeren. Hypocriet was de man wel, want zelf genoot hij regelmatig van een glaasje alcohol en hij rookte ook graag een sigaret.

   Koning Frederik de Grote brouwde zijn koffie met champagne

  Voordat hij een gevecht inging maakte de koning van Pruisen, Frederik de Grote, koffie waarbij hij water verving door champagne. Vervolgens voegde hij ook poeder van mosterd toe… Het moet je smaak maar zijn.


  » Reageer (22)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steampunk  Waanzinnig mooi beest: de woestijnkat

  Net als dat iedere vader of moeder zijn eigen kind(eren) het mooist vindt, vindt iedereen zijn eigen kat vast ook het mooist. Maar… na het zien van de woestijnkat kun je bijna niet ontkennen dat deze misschien toch wel mooier is dan welke huiskat dan ook.

  De woestijnkat (Felis margarita) is een klein roofdier uit de katachtigen familie die in de woestijngebieden van Noord-Afrika, het Midden-Oosten en Centraal-Azië leeft. De kat heeft een brede kop, breder dan we bij onze huis-, tuin- en keukenkatten gewend zijn, naar voren gerichte ogen en grote spitse oren die ver uit elkaar staan. Extra bijzonder aan deze oren: hij kan ze neerwaarts naar de grond richten, waarschijnlijk om ondergrondse geluiden op te pikken van zijn prooidieren. Ze worden 40 tot 57 centimeter lang (inclusief staart die 23 tot 38 cm lang is) en wegen tussen de 1,5 en 3 kilogram.

  De woestijnkat wordt ook wel de zandkat genoemd, niet alleen omdat hij zich in zanderige gebieden begeeft, maar ook omdat hij zelf zandkleurig is. Hij is namelijk okergeel met grijs getekend en heeft een geringde staart. Ze worden overigens bruin gestreept geboren, wat na verloop van tijd vervaagt.


  » Reageer (26)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mary

  De duurste koffie ter wereld is gemaakt van uitwerpselen

  Wie veel geld over heeft voor zijn kopje zwart goud, opgelet. Kopi Loewak is de duurste koffie ter wereld. De hoge prijs ligt niet aan het type koffiebessen, maar wel aan het bijzondere productieproces.

  Kopi is het Indonesische woord voor ‘koffie’ en loewak is de lokale naam voor een civetkatachtige die de rauwe rode koffiebessen te eten krijgt. Het dier verteert wel het vruchtvlees van de bes, maar de pit blijft intact en komt er langs het darmkanaal weer uit.

  Je kan al raden dat er aan Kopi Loewak een geurtje zit. De pitten worden uit de uitwerpselen van de loewak gevist, gedroogd en geschild. Daarna worden ze licht geroosterd. De aminozuren die tijdens het verteringsproces zijn vrijgekomen werken tijdens het roosteren in op de pitten en zorgen voor de bijzondere zoete en frisse smaak.

  Kakakoffie

  Kopi Loewak wordt enkel geproduceerd in de Filipijnen, Vietnam, Zuid-India en op de Indonesische eilanden Sumatra, Java, Bali en Celebes. Jaarlijks kunnen de loewaks voor slechts 200 kilo koffie zorgen. Wie kakakoffie wil proeven, moet daarvoor diep in de buidel tasten. Voor 1 kilo koffie van in het wild levende civetkatten betaal je 6.600 dollar per kilo.  » Reageer (28)


  T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!