Het leven is net ganzenbord; je kunt steeds opnieuw beginnen, behalve als je in de put blijft zitten

Gastenboek
 • Gezellig weekend lieverd
 • verfrissende groetjes ...
 • Goede morgen lieve Jose
 • Bedankt voor de tips lieve José
 • vriendelijke groet van Charlotte

  Heerlijke aardbeien met slagroom staat klaar

   
  Een appel per dag houdt de doktors weg
  vooral als je goed mikt


   
  Een bankier is iemand die je zijn paraplu leent als de zon schijnt en hem terughebben wil zodra het begint te regenen

   
  Wij beseffen de waarde van het water eerst
  wanneer de bron is opgedroogd


   
  Iemand heeft pas het recht om kritiek te uiten, als hij een behulpzaam hart heeft.


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Foto


  Foto


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto
   

   

  ~~ Welkom bij José ~~

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.My bubbles  Deze robot draagt binnenkort je boodschappen

  Ben je het beu om je boodschappen steeds naar huis te sleuren? Daar bestaat nu een oplossing voor. Robot Gita gaat met jou mee naar de winkel en draagt wat jij niet in je armen wil houden.

  Het Italiaanse bedrijf Piaggio dat ook achter de populaire vespa zit, brengt de robot op de markt. Het toestel is bedoeld om jong en oud te helpen bij het vervoeren van bagage. Terwijl de machine jouw spullen draagt, heb je je armen vrij om te wandelen. De robot kreeg de naam Gita, wat ‘uitstapje’ betekent.

  Stadsrobot

  Dat het er in een stad druk aantoe kan gaan, beseft de Italiaanse firma. Daarom vinden ze het belangrijk dat Gita je ook in drukke straten gemakkelijk kan volgen. Met een knop op de robot, springt hij aan. Zijn snelheid is gelijk aan die van jou.

  De firma die naar eigen zeggen een ‘landdrone’ gemaakt heeft, wil met de uitvinding mensen aansporen hun auto vaker thuis te laten. “Met Gita is het makkelijker om korte afstanden te voet af te leggen, ook wanneer je net inkopen bent gaan doen”, klinkt het. Je kan er tot 20 kilogram in kwijt.

  Of we Gita snel in onze straten zullen tegenkomen is twijfelachtig. Momenteel wordt de robot namelijk nog getest in Boston. De makers hopen de machine volgend jaar te kunnen verkopen.


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steampunk  Waanzinnig mooi beest: de woestijnkat

  Net als dat iedere vader of moeder zijn eigen kind(eren) het mooist vindt, vindt iedereen zijn eigen kat vast ook het mooist. Maar… na het zien van de woestijnkat kun je bijna niet ontkennen dat deze misschien toch wel mooier is dan welke huiskat dan ook.

  De woestijnkat (Felis margarita) is een klein roofdier uit de katachtigen familie die in de woestijngebieden van Noord-Afrika, het Midden-Oosten en Centraal-Azië leeft. De kat heeft een brede kop, breder dan we bij onze huis-, tuin- en keukenkatten gewend zijn, naar voren gerichte ogen en grote spitse oren die ver uit elkaar staan. Extra bijzonder aan deze oren: hij kan ze neerwaarts naar de grond richten, waarschijnlijk om ondergrondse geluiden op te pikken van zijn prooidieren. Ze worden 40 tot 57 centimeter lang (inclusief staart die 23 tot 38 cm lang is) en wegen tussen de 1,5 en 3 kilogram.

  De woestijnkat wordt ook wel de zandkat genoemd, niet alleen omdat hij zich in zanderige gebieden begeeft, maar ook omdat hij zelf zandkleurig is. Hij is namelijk okergeel met grijs getekend en heeft een geringde staart. Ze worden overigens bruin gestreept geboren, wat na verloop van tijd vervaagt.


  » Reageer (26)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mary

  De duurste koffie ter wereld is gemaakt van uitwerpselen

  Wie veel geld over heeft voor zijn kopje zwart goud, opgelet. Kopi Loewak is de duurste koffie ter wereld. De hoge prijs ligt niet aan het type koffiebessen, maar wel aan het bijzondere productieproces.

  Kopi is het Indonesische woord voor ‘koffie’ en loewak is de lokale naam voor een civetkatachtige die de rauwe rode koffiebessen te eten krijgt. Het dier verteert wel het vruchtvlees van de bes, maar de pit blijft intact en komt er langs het darmkanaal weer uit.

  Je kan al raden dat er aan Kopi Loewak een geurtje zit. De pitten worden uit de uitwerpselen van de loewak gevist, gedroogd en geschild. Daarna worden ze licht geroosterd. De aminozuren die tijdens het verteringsproces zijn vrijgekomen werken tijdens het roosteren in op de pitten en zorgen voor de bijzondere zoete en frisse smaak.

  Kakakoffie

  Kopi Loewak wordt enkel geproduceerd in de Filipijnen, Vietnam, Zuid-India en op de Indonesische eilanden Sumatra, Java, Bali en Celebes. Jaarlijks kunnen de loewaks voor slechts 200 kilo koffie zorgen. Wie kakakoffie wil proeven, moet daarvoor diep in de buidel tasten. Voor 1 kilo koffie van in het wild levende civetkatten betaal je 6.600 dollar per kilo.  » Reageer (28)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beauty

  8 redenen waarom muggen juist jou steken

  1. Koolstofdioxide
  We ademen allemaal koolstofdioxide uit, maar sommigen meer dan anderen, zoals zwangere vrouwen en mensen met obesitas. Muggen zullen zich dus eerder op hen storten.


  2. Melkzuur
  Muggen zijn dol op het melkzuur dat je produceert als je aan het sporten bent. Melkzuur komt vrij via je zweet en maakt je het favoriete hapje van muggen, vooral als je warm en moe bent.


  3. Bier
  Drink jij een biertje en de rest van het gezelschap niet, dan zal een mug waarschijnlijk jou als slachtoffer kiezen. Hij houdt namelijk ook wel van een pintje.


  4. Bloedgroep O
  Uit onderzoek dat werd gepubliceerd in het Journal of Medical Entomology blijkt dat muggen ruim 80 procent vaker kiezen voor iemand met bloedgroep O. Maar ja, aan je bloedgroep kun je weinig veranderen.


  5. Genen
  Ook je DNA ligt natuurlijk vast, maar toch ter informatie: het is mogelijk iets in je genen dat er voor zorgt dat je last krijgt van muggenbulten, vooral als je een heftige reactie hebt op een muggenbeet.


  6. Bacterien
  Als je veel verschillende bacterien op je huid hebt, ben je minder aantrekkelijk voor muggen. Ook zij houden van schone mensen.


  7. Zwangerschap
  Zwangere vrouwen worden vaker door muggen geprikt dan anderen. Het heeft mogelijk iets te maken met de hogere lichaamstemperatuur of de veranderde geur van zwangere vrouwen.


  8. Geslacht
  Alleen vrouwelijke muggen steken, omdat de voedingswaarde van bloed helpt bij de ontwikkeling van hun eitjes. Ze hebben een voorkeur voor mannen, maar als ze vrouwen steken, hebben die er meer last van.


  » Reageer (23)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Behind the windows

  Dit kan je doen tegen hooikoorts

  Voor hooikoortspatiënten is er weer een lastige periode aangebroken. Natuurlijk is er heel wat medicatie waarmee je minder gaat snotteren, maar er zijn ook een aantal alternatieven.

  Ramen toe

  Als het mooi weer is, ben je geneigd om de ramen wagenwijd open te zetten, maar dat doe je beter niet, stelt bioloog Arnold van Vliet aan de Nederlandse omroep RTL. “Zo hou je de pollen buiten.”

  Zonnebril

  “Wat ook helpt is om een zonnebril op te zetten. Daarmee voorkom je dat de pollen rechtstreeks in je ogen komen, en verminder je ook de lichtintensiteit, waardoor je ogen minder gevoelig worden.”

  Ga naar de zee

  Ga naar de zee als je veel last hebt van hooikoorts. Als de wind van zee komt heb je daar geen last van pollen, maar als de wind van land komt zitten er op het strand natuurlijk nog steeds pollen in de lucht.

  Vaseline

  Smeer vaseline onder je neus. Dat is een veelvoorkomende tip. “Het is niet bewezen dat het werkt”, waarschuwt voormalig neus-keel-oorarts Francis Burgersijk. “Mensen zeggen dat de pollen dan aan je neus blijven plakken, maar zelfs als dat zo is adem je er natuurlijk nog steeds veel in.”


  » Reageer (26)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.George Cloony


  Wanneer de eerste zonnestralen door het wolkendek breken, is het tijd om onze BBQ vanonder het stof te halen. Met deze nieuwe BBQ-trends, ben je de ultieme grillmeester(es).


  1. Roosteren op hout

  In 2018 gaan we terug naar onze roots. Dat betekent geen hoogtechnologische snufjes of grillen op gas, maar een eenvoudige BBQ op hout. Behalve dat het authentiek is, is het ook gezond(er). Het vlees ligt niet bovenop het vuur en kan dus niet zo snel verbranden.

  2. Groenten

  De tijd dat we allemaal bergen vlees probeerden te grillen, ligt al een tijdje voor ons. Groenten hebben de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen en krijgen nu, terecht, een plaatsje op de rooster. Enkele heerlijke gegrilde paprika’s of asperges met een pastasalade zorgen voor een culinair hoogtepunt.

  3. Zoutsteen

  Zout is niet zo gezond voor het lichaam, maar en toe zondigen moet kunnen. Weet je niet wat de juiste dosering zout op je vlees is? Probeer dan eens een zoutsteen. De intense smaakbeleving geeft je vlees, vis en groenten een extra meerwaarde zonder te overdrijven.

  4. Bier

  Geen land dat zo gespecialiseerd is in bier als België. Ook kiezen meer en meer brouwerijen ervoor om speciaal voor deze gelegenheid een BBQ-bier te maken. Met het juiste brouwsel, versterk je de smaken in je maaltijd. Een IPA-biertje is uitermate geschikt bij kruidige gerechten en visgerechten gaan dan weer goed samen met een blond brouwsel.

  5. Vers van de boer 

  De trend was al een tijdje bezig, maar door alle vleesschandalen zal dit alleen nog maar meer groeien. Echte BBQ-liefhebbers kiezen voor een kwalitatief stuk vlees en zijn sneller geneigd om te kopen bij een plaatselijke boerderij. Dit geldt trouwens ook voor groenten en fruit.


  » Reageer (29)


  T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!