Het leven is net ganzenbord; je kunt steeds opnieuw beginnen, behalve als je in de put blijft zitten

Gastenboek
 • Nog een fijne dag José
 • Hallo lieve blogvriendin fijne namiddag
 • Dag lieve Jose
 • Dag Blogmaatje
 • Hallo josé.

  Heerlijke aardbeien met slagroom staat klaar

   
  Een appel per dag houdt de doktors weg
  vooral als je goed mikt


   
  Een bankier is iemand die je zijn paraplu leent als de zon schijnt en hem terughebben wil zodra het begint te regenen

   
  Wij beseffen de waarde van het water eerst
  wanneer de bron is opgedroogd


   
  Iemand heeft pas het recht om kritiek te uiten, als hij een behulpzaam hart heeft.


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Foto


  Foto


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto
   

   

  ~~ Welkom bij José ~~

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nature  Met deze vijf tips verwijder je de krassen van je zonnebril

  Heb je je favoriete zonnebril bovengehaald, maar zit hij vol met krassen? Geen paniek. Met deze vijf trucjes maak je je glazen in een mum van tijd krasvrij.

  1. Zilverpoets

  Heb je zilverpoets in huis? Ideaal. Giet een klein beetje ervan op je glazen en wrijf uit met een watje. Wanneer je te veel poetsmiddel hebt gebruikt, verwijder de rest dan met een pluisvrije doek.

  2. Tandpasta  Dit middeltje hebben we allemaal in huis! Breng wat tandpasta aan op je bril en wrijf vervolgens tien seconden met een watje over de glazen. Spoel overtollig product af met koud water.

  Belangrijk bij deze methode is dat je de juiste tandpasta gebruikt. Kies voor een gewoon product. Vermijd pasta’s die munt bevatten en je tanden witter maken. Die zijn dan wel goed voor je tanden, maar nefast voor je glazen!

  3. Baksoda

  Ook baksoda, wat je gebruikt om cakejes te maken, zou ervoor zorgen dat je glazen er net als nieuw uitzien. Meng één deel water en twee delen baksoda in een kleine kom tot je een dikke pasta hebt. Wrijf de sodapasta vervolgens tien seconden over de kras met een watje. Spoel af met koud water.

  4. Autowax

  Zelfs autowax blijkt een wondermiddeltje tegen krassen op je zonnebril. Breng de wax aan op de glazen zoals je zou doen bij een auto. Gebruik dus een zachte doek en maak cirkelvormige bewegingen.

  5. Meubelspray

  Een meubelspray vult net als autolak de krassen op je bril op. Wrijf met een pluisvrije doek op de glazen. Blijf dat doen tot je de kras en de spray niet meer ziet. Het resultaat van deze methode is wel niet definitief. De kras zal slechts voor enkele dagen verdwijnen.


  » Reageer (8)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Strawbarry field  Met deze tips houd je muggen op afstand


  De zomer staat weer voor de deur. Dat betekent mooi weer, barbecues met vrienden, luieren op het strand, maar helaas ook muggen. Het goede nieuws is dat er een aantal manieren zijn om de vervelende beestjes uit je buurt te houden.

  Eet veel knoflook

  Zet deze zomer vaak pesto of scampi in looksaus op het menu. Als je een grote hoeveelheid knoflook naar binnen werkt, heb je namelijk minder last van muggen. Je adem ruikt er misschien wat minder fris door, maar het houdt de vervelende insecten wel op afstand.

  Draag lichte kleuren en lange mouwen

  Wanneer je een buitenactiviteit gepland hebt, kies dan voor lichte en losse stoffen. Daar worden de insecten immers niet door aangetrokken.

  Draag een vanilleparfum

  De geur van vanille weert muggen af. Het maskeert namelijk je lichaamsgeur waardoor ze wegblijven. Je kunt ook je eigen spray maken door twee theelepels vanille en een kopje water in een spuitfles te doen.

  Eet minder bananen

  Als je grote fan bent van de gele vrucht, probeer je je enthousiasme de komende maanden toch maar beter wat te temperen. Wanneer je lichaam de bananen verteert, zal je huid naar bananen geuren. En muggen zijn dol op die geur.

  Gebruik citroenen

  Muggen haten de geur van citroen. Je kunt de insecten dus uit je buurt houden door een citroenkaars te branden of citronella-olie te gebruiken. Smeer de olie op je huid of spray ze in je slaapkamer.


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sunglasses


  Dit is ongetwijfeld de gevaarlijkste weg naar school ter wereld  Het is een levensgevaarlijke tocht die de schoolkinderen van het Chinese dorpje Atuler maken om op school te komen. Ze moeten een steile 800 meter hoge rotswand beklimmen, waar menig bergbeklimmer de bibbers van zou krijgen.

  In het geïsoleerde dorpje met 72 inwoners, dat gelegen is op een bergtop, was geen plaats voor een school. Daarom moeten de kinderen met een rugzak op de rug een rots zien op te komen via een paar gammele ladders en al klauterend over het kale gesteente.

  Ook in China is met afschuw gereageerd op de halsbrekende toeren die de kinderen moeten uithalen om lessen te kunnen volgen. De foto’s van hun 90 minuten durende afdaling, gingen viraal op het Chinese internet.

  Api Jiti, de burgemeester van Atuler, vertelde de staatsmedia dat al zeven of acht dorpelingen zijn omgekomen, nadat ze hun grip verloren terwijl ze de rots beklommen. Vele anderen raakten gewond.

  Sinds kort vinden de dorpsbewoners de tocht zo gevaarlijk dat de kinderen bij de school overnachten en nog slechts twee keer per maand naar huis gaan.

  De autoriteiten hebben beloofd om een trap aan te leggen, zodat het geïsoleerde dorp verbonden wordt met de buitenwereld.


  Hieronder de foto’s van Chen Jie, die de opschudding veroorzaakten:
  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steampunk  Waanzinnig mooi beest: de woestijnkat

  Net als dat iedere vader of moeder zijn eigen kind(eren) het mooist vindt, vindt iedereen zijn eigen kat vast ook het mooist. Maar… na het zien van de woestijnkat kun je bijna niet ontkennen dat deze misschien toch wel mooier is dan welke huiskat dan ook.

  De woestijnkat (Felis margarita) is een klein roofdier uit de katachtigen familie die in de woestijngebieden van Noord-Afrika, het Midden-Oosten en Centraal-Azië leeft. De kat heeft een brede kop, breder dan we bij onze huis-, tuin- en keukenkatten gewend zijn, naar voren gerichte ogen en grote spitse oren die ver uit elkaar staan. Extra bijzonder aan deze oren: hij kan ze neerwaarts naar de grond richten, waarschijnlijk om ondergrondse geluiden op te pikken van zijn prooidieren. Ze worden 40 tot 57 centimeter lang (inclusief staart die 23 tot 38 cm lang is) en wegen tussen de 1,5 en 3 kilogram.

  De woestijnkat wordt ook wel de zandkat genoemd, niet alleen omdat hij zich in zanderige gebieden begeeft, maar ook omdat hij zelf zandkleurig is. Hij is namelijk okergeel met grijs getekend en heeft een geringde staart. Ze worden overigens bruin gestreept geboren, wat na verloop van tijd vervaagt.


  » Reageer (26)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zorro

  10 symptomen die duiden op magnesiumtekort en wat je eraan kunt doen

  Er zijn maar weinig voedingsstoffen die zoveel voordelen voor je gezondheid hebben als magnesium. Het is daarom ook van groot belang dat je er voldoende van binnen krijgt. Magnesium is nodig voor het functioneren van je zenuwstelsel, het helpt je eiwitten op te nemen en het helpt je bloeddruk te reguleren. Dit zijn slechts enkele voorbeelden, maar als je dus een tekort hebt aan magnesium dan heeft dit serieuze consequenties voor je gezondheid. Hieronder heb ik een aantal symptomen opgesomd waaraan je kan herkennen dat je magnesium tekort hebt.

 • Behoefte aan zoete snacks
 • Kramp in je spieren; met name in je kuit
 • Niet kunnen slapen
 • Pijnlijke gewrichten
 • Last van vermoeidheid
 • Hoge bloeddruk
 • Slap gevoel in je spieren
 • Depressieve gevoelens
 • Storingen in je hartritme
 • Migraine
 • Wat kun je eraan doen?

  Als je magnesium tekort hebt is het slim om wat meer producten te eten waar veel magnesium in zit, waaronder pompoenpitten, amandelen, noten, zonnebloempitten, gedroogde vijgen, makreel, avocado en groene groenten. Je kan je magnesium tekort ook aanvullen met magnesiumsupplementen van de drogist.


  » Reageer (18)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mary

  De duurste koffie ter wereld is gemaakt van uitwerpselen

  Wie veel geld over heeft voor zijn kopje zwart goud, opgelet. Kopi Loewak is de duurste koffie ter wereld. De hoge prijs ligt niet aan het type koffiebessen, maar wel aan het bijzondere productieproces.

  Kopi is het Indonesische woord voor ‘koffie’ en loewak is de lokale naam voor een civetkatachtige die de rauwe rode koffiebessen te eten krijgt. Het dier verteert wel het vruchtvlees van de bes, maar de pit blijft intact en komt er langs het darmkanaal weer uit.

  Je kan al raden dat er aan Kopi Loewak een geurtje zit. De pitten worden uit de uitwerpselen van de loewak gevist, gedroogd en geschild. Daarna worden ze licht geroosterd. De aminozuren die tijdens het verteringsproces zijn vrijgekomen werken tijdens het roosteren in op de pitten en zorgen voor de bijzondere zoete en frisse smaak.

  Kakakoffie

  Kopi Loewak wordt enkel geproduceerd in de Filipijnen, Vietnam, Zuid-India en op de Indonesische eilanden Sumatra, Java, Bali en Celebes. Jaarlijks kunnen de loewaks voor slechts 200 kilo koffie zorgen. Wie kakakoffie wil proeven, moet daarvoor diep in de buidel tasten. Voor 1 kilo koffie van in het wild levende civetkatten betaal je 6.600 dollar per kilo.  » Reageer (28)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Secret desire

  Pas op, een van de vijf zonnebrandcremes deugt niet

  Denk je een degelijke factor 30 zonnebrandcrème te hebben gekocht, blijkt er nauwelijks SPF 15 in te zitten. De Consumentenbond testte 15 zonnebrandsprays en een vijfde daarvan bevatte een lagere beschermingsfactor dan op de verpakking staat.


  Merken die je volgens de consumentenorganisatie echt niet moet kopen zijn Lucovitaal die slechts factor 19 bevat en Australian Gold met spf 15 terwijl er spf 30 op het flesje vermeld wordt. Het merk Lovea krijgt een onvoldoende, omdat het te weinig beschermt tegen uv A-straling.


  De Consumentenbond beoordeelde de cremes op basis van drie criteria: de bescherming die ze bieden tegen uv A- en B-straling, de gebruiksvriendelijkheid en het etiket. Zo bevatte de sprays van Etos, Lancaster, Ladival en Lucovitaal specifieke allergenen of hormoonverstorende stoffen die zorgen voor huidirritatie bij mensen met een gevoelige huid. De merken P20 en Louis Widmer bevatten zelfs een stof die de EU afraadt.


  Het beste uit de test kwamen de zonnebrandsprays van Garnier en Vision. Ook de spray van Kruidvat scoorde bijzonder goed.


  » Reageer (19)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.On the beach  Jus d’orange drinken in de zon kan levensgevaarlijk zijn

  Ben je blank en drink je regelmatig een glas verse sinaasappelsap? Ga dan niet onbeschermd zonnebaden. Een stofje in citrusvruchten maakt je huid gevoeliger voor zonlicht, waardoor de kans op huidkanker groter is.

  Wetenschappers hebben de consumptie van citrusvruchten onder meer dan honderdduizend blanke mannen en vrouwen vergeleken met bepaalde gezondheidsrisico’s. Daaruit blijkt dat iemand die veel grapefruits eet of sinaasappelsap drinkt een grotere kans heeft om huidkanker te krijgen.

  Het eten van citrusvruchten is op zichzelf niet gevaarlijk. De onderzoekers benadrukken dat de verhoogde kans op huidkanker te maken heeft met het feit dat citrusvruchten psoralenen bevatten. Psoralenen zorgen ervoor dat je huid gevoeliger is voor licht. Wie veel citrusvruchten verorbert, doet er goed aan om zichzelf goed in te smeren met een dikke laag zonnebrandcreme. Overweeg daarnaast om in de schaduw te zitten of om een hoed te dragen.

  Grotere kans op huidkanker
  “Mensen die gemiddeld meer dan 1,6 citrusvrucht per dag consumeren hebben een 36% grotere kans op huidkanker in vergelijking met mensen die minder dan twee citrusvruchten per week eten”, zegt hoofdauteur Shaowei Wu van de Brown Universiteit.

  Verschillen
  Opvallend is dat grapefruits en sinaasappelsap meer psoralenen bevatten dan grapefruitsap en sinaasappels. Hoe komt dit? “Dit heeft ermee te maken dat de hoeveelheid psoralenen per vrucht verschilt”, vervolgt Wu. “In sinaasappels bevat de pulp meer psoralenen, terwijl in grapefruits het vezelachtige materiaal rondom de pulp meer psoralenen bevat.”


  » Reageer (21)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beauty

  8 redenen waarom muggen juist jou steken

  1. Koolstofdioxide
  We ademen allemaal koolstofdioxide uit, maar sommigen meer dan anderen, zoals zwangere vrouwen en mensen met obesitas. Muggen zullen zich dus eerder op hen storten.


  2. Melkzuur
  Muggen zijn dol op het melkzuur dat je produceert als je aan het sporten bent. Melkzuur komt vrij via je zweet en maakt je het favoriete hapje van muggen, vooral als je warm en moe bent.


  3. Bier
  Drink jij een biertje en de rest van het gezelschap niet, dan zal een mug waarschijnlijk jou als slachtoffer kiezen. Hij houdt namelijk ook wel van een pintje.


  4. Bloedgroep O
  Uit onderzoek dat werd gepubliceerd in het Journal of Medical Entomology blijkt dat muggen ruim 80 procent vaker kiezen voor iemand met bloedgroep O. Maar ja, aan je bloedgroep kun je weinig veranderen.


  5. Genen
  Ook je DNA ligt natuurlijk vast, maar toch ter informatie: het is mogelijk iets in je genen dat er voor zorgt dat je last krijgt van muggenbulten, vooral als je een heftige reactie hebt op een muggenbeet.


  6. Bacterien
  Als je veel verschillende bacterien op je huid hebt, ben je minder aantrekkelijk voor muggen. Ook zij houden van schone mensen.


  7. Zwangerschap
  Zwangere vrouwen worden vaker door muggen geprikt dan anderen. Het heeft mogelijk iets te maken met de hogere lichaamstemperatuur of de veranderde geur van zwangere vrouwen.


  8. Geslacht
  Alleen vrouwelijke muggen steken, omdat de voedingswaarde van bloed helpt bij de ontwikkeling van hun eitjes. Ze hebben een voorkeur voor mannen, maar als ze vrouwen steken, hebben die er meer last van.


  » Reageer (23)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lady bug

  Gevaarlijkste vogel ter wereld 

  De Kasuarissen zijn een groep loopvogels uit Nieuw-Guinea en Australie. Hoewel het vrij schuwe vogels zijn, is het niet verstandig ze te dicht te benaderen omdat zij dan erg agressief kunnen worden. Een schop van een kasuarispoot, met een scherpe, op een mes lijkende klauw eraan kan een dodelijke verwonding opleveren.

  kasuaris

  Tijdens de tweede wereldoorlog werden gestationeerde Amerikaanse en Australiaanse troepen gewaarschuwd om niet in de buurt te komen van deze vogels. Ook beschouwen dierentuinen deze beesten als een van de gevaarlijkste, gebaseerd op de verwondingen van de medewerkers.


  » Reageer (21)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honey bee  Je koffiezetapparaat is viezer dan je denkt, maar zo maak je hem schoon

  Afwassen

  Het is belangrijk om na gebruik de onderdelen schoon te maken. Je kunt de koffiepot natuurlijk afwassen (sommige kunnen ook in de vaatwasser). Sommige koffiezetapparaten hebben ook andere losse onderdelen die je gemakkelijk even meeneemt met de vaat. Haal ook een doekje over de buitenkant en de warmhoudplaat om eventueel gemorste koffie op te vegen.

  Ontkalken

  Ontkalk je koffiezetapparaat één keer per maand. Doe je dit niet, dan duurt het langer om koffie te zetten en het zal ook minder smaken. Om de machine te ontkalken vul je het waterreservoir voor de helft met witte azijn en de andere helft met water. Zet het apparaat aan en laat de pot halfvol lopen. Zet hem dan uit en wacht dertig minuten voordat je hem weer aanzet. Zet hierna een volle pot met alleen water om alles door te spoelen en spoel de koffiepot goed om. Het kan mogelijk zijn dat je dit proces twee keer moet herhalen om al het kalk weg te halen.

  Koffiepot

  Zelfs als je de koffiepot na gebruik goed omspoelt en schoonmaakt kan het mogelijk zijn dat er toch wat viezigheid in achterblijft. Dit kun je gemakkelijk losweken door er warm water met wat afwasmiddel in te doen en er een beetje rijst in te strooien. Door de koffiekan rond te zwenken maakt de rijst de viezigheid lost. Gebruik daarna een schuursponsje om de viezigheid weg te halen.

  Bacteriën

  Het is belangrijk om je koffiezetapparaat goed schoon te maken, omdat bacteriën en schimmels achterblijven. Door de warmte van het apparaat is dit natuurlijk een heerlijk plekje voor deze vieze beestjes. Uit onderzoek is gebleken dat er zelfs meer bacteriën in rondzwerven dan in je badkamer. Ieks!


  » Reageer (21)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Red poppy  Hond lijkt verdacht veel op Mickey Mouse

  De vier jaar oude hond Goma is goed bezig met het internet te veroveren. De reden? De witte pluizenbol vertoont een schattige gelijkenis met Mickey Mouse. Het diertje is namelijk gezegend met een paar grote, ronde oren.


  De schattige hond, die een kruising is tussen een maltezer en een vlinderhondje, woont bij zijn baasjes in Tokio. Met meer dan 73.500 volgers is de viervoeter een heuse hit op Instagram. De fans lijken vooral in de ban van de oren van Goma, die wat weg hebben van de oren van Mickey Mouse. Hij heeft dan ook een toepasselijke bijnaam, namelijk ‘Mickey Mouse Dog’.  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wild life  Waarom weten vliegen wel hoe ze naar binnen moeten vliegen, maar komen ze daarna niet meer naar buiten?

  Een vlieg vliegt niet met een vooropgezet plan een huis binnen. Dat gaat per ongeluk.

  'Hij volgt ook geen vaste route naar binnen', zegt Hans Smid van het laboratorium voor entomologie aan de Wageningen Universiteit. En omdat het insect niet onthoudt welke weg hij heeft afgelegd, weet hij dus ook niet hoe hij weer buiten moet komen. Een vlieg die naar buiten wil, kan zich alleen op het licht richten. Dat is waar hij volgens zijn instinct naartoe moet.

  Maar het glas tussen hem en de buitenwereld ziet hij niet. Bovendien mist hij het vermogen om te snappen dat langs het glas vliegen hem weer in de frisse lucht zal brengen. Dus blijft hij proberen. Wil je hem helpen? Sluit alle gordijnen, behalve bij de opening van het raam. De vlieg zal daar naartoe gaan omdat het daar licht is. Help je hem niet, dan zal hij tegen het glas blijven botsen tot hij erbij neervalt.


  » Reageer (21)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hello...is anybody here?  Waarom je altijd je kraan aan moet zetten als je terugkomt van vakantie

  Dit is waarom de kraan goed door moet stromen.

  Bacterie

  Uit onderzoek in de Verenigde Staten is gebleken dat bacteriën zich nestelen in een ongebruikte kraan. Omdat er geen water door stroomt hebben ze de ruimte om zich lekker te vermenigvuldigen, met al gevolg dat je kraan vol zit met deze vieze beestjes. Deze bacteriën hebben niks met de plek waar je woont te maken, ze zitten meestal in de riolering van je huis.

  Ziek van kraanwater

  Bacteriën zijn niet altijd reden om je zorgen te maken, want we worden niet overal ziek van. Maar, onderzoekers van de Amerikaanse University of Illinois vonden in het water van een kraan die een tijd niet gebruikt was microben die Legionellose veroorzaken, een vorm van longontsteking. Deze bacteriën zaten vooral in de eerste 100 milliliter kraanwater.

  Doorstromen

  Je hebt misschien al vaker gehoord dat je een kraan even moet laten doorstromen als hij een tijd niet gebruikt is, omdat bacteriën zich nestelen en het water soms niet lekker smaakt. Professor Wen-Tso Liu van de universiteit van Illinois raadt aan om de kraan twee minuten door te laten stromen als deze een paar dagen niet gebruikt is alvorens je het water drinkt. Dit gaat misschien tegen je principes qua waterverspilling in, maar volgens Liu is het een basisstap in hygiène. Vooral nu de zomer er weer aankomt is dit belangrijk! Laat jij de kraan altijd stromen als je terugkomt van vakantie?


  » Reageer (20)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Behind the windows

  Dit kan je doen tegen hooikoorts

  Voor hooikoortspatiënten is er weer een lastige periode aangebroken. Natuurlijk is er heel wat medicatie waarmee je minder gaat snotteren, maar er zijn ook een aantal alternatieven.

  Ramen toe

  Als het mooi weer is, ben je geneigd om de ramen wagenwijd open te zetten, maar dat doe je beter niet, stelt bioloog Arnold van Vliet aan de Nederlandse omroep RTL. “Zo hou je de pollen buiten.”

  Zonnebril

  “Wat ook helpt is om een zonnebril op te zetten. Daarmee voorkom je dat de pollen rechtstreeks in je ogen komen, en verminder je ook de lichtintensiteit, waardoor je ogen minder gevoelig worden.”

  Ga naar de zee

  Ga naar de zee als je veel last hebt van hooikoorts. Als de wind van zee komt heb je daar geen last van pollen, maar als de wind van land komt zitten er op het strand natuurlijk nog steeds pollen in de lucht.

  Vaseline

  Smeer vaseline onder je neus. Dat is een veelvoorkomende tip. “Het is niet bewezen dat het werkt”, waarschuwt voormalig neus-keel-oorarts Francis Burgersijk. “Mensen zeggen dat de pollen dan aan je neus blijven plakken, maar zelfs als dat zo is adem je er natuurlijk nog steeds veel in.”


  » Reageer (26)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parure  Maak komaf met zweetplekken in 7 tips

  Nu de zomer voor de deur staat, lacht het goede weer ons tegemoet. Jammer genoeg is er ook een keerzijde aan dat verhaal: zweetvlekken. De gedachte alleen doet je al meer zweten. Maar dankzij deze tips zeg je zweetplekken voorgoed vaarwel.

  1. Let op je kledij

  Wanneer je shirtjes van synthetische stoffen draagt, is de kans veel groter dat je zweetplekken krijgt. Katoenen t-shirts kunnen helpen. Die ademen beter en zorgen er dan ook voor dat je okselvijvers veel minder zichtbaar zijn.

  2. Gebruik okselpads

  Er bestaan speciale okselpads die zweet absorberen. Ze zijn te koop bij de drogist. Door die pads transpireer je niet minder, maar het zweet wordt wel opgenomen waardoor je geen natte plekken onder je oksel krijgt.

  3. Scheer je oksels

  Wanneer je je oksels scheert – en dus alle haartjes weg zijn – blijft het zweet minder hangen. Daardoor zal je minder snel een geurtje krijgen.

  4. Schaf een speciale deodorant aan

  Gebruik een zogeheten antiperspirant. Omdat hier andere ingrediënten in zitten dan in gewone deo’s, pakken ze het zweet echt goed aan.

  5. Vermijd alcohol en cafeïne

  Alcohol- en cafeïnehoudende dranken verhogen je hartslag. Je lichaam wordt daardoor steeds warmer. Bijgevolg ga je meer zweten onder je oksel. Alcohol en koffie laat je dus beter staan als je vaak last hebt van natte oksels.

  6. Verminder stress

  Stress kan zorgen voor een zweetuitbraak. Als je merkt dat je vaak stress hebt, probeer dan eens te mediteren. Als je over het algemeen rustiger bent, dan zul je minder transpireren.

  7. Verbeter je conditie

  Een goede conditie verlaagt je hartslag in rust en zorgt er dan ook voor dat je minder zweet. Ga dus sporten en werk aan je conditie. Het kan wonderen doen


  » Reageer (26)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beauty

  Cranberrysap is een echt wondermiddel

  De cranberry, of de Amerikaanse veenbes, staat vooral bekend om zijn helende werking bij pijnlijke blaasontstekingen of als het hoofdingrediënt van een verdraaid lekkere cocktail (Cosmopolitan!). Volgens recente studies zou de helderrode zure vrucht ook beschermen tegen hartziektes en een beroerte.

  Twee glazen cranberrysap per dag zouden volstaan om ons hart te beschermen. Dat blijkt uit een Amerikaanse studie bij 56 deelnemers. Zo hadden de proefpersonen die regelmatig ongesuikerd sap van de superbes dronken heel wat gezondheidsvoordelen, zoals een betere bloeddruk en gezondere, regelmatigere bloedsuikerspiegels. Na acht weken liepen ze zelfs 15% minder kans op een hersenbloeding en 10% minder kans op een hartziekte.

  “Deze bevindingen bevestigen dat de polyfenolen uit de bessen ons lichaam beschermen tegen verschillende aandoeningen”, zegt hoofdonderzoekster Christina Khoo. Redenen genoeg dus om deze veenbes op te nemen in ons dagelijkse dieet.


  » Reageer (26)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.George Cloony


  Wanneer de eerste zonnestralen door het wolkendek breken, is het tijd om onze BBQ vanonder het stof te halen. Met deze nieuwe BBQ-trends, ben je de ultieme grillmeester(es).


  1. Roosteren op hout

  In 2018 gaan we terug naar onze roots. Dat betekent geen hoogtechnologische snufjes of grillen op gas, maar een eenvoudige BBQ op hout. Behalve dat het authentiek is, is het ook gezond(er). Het vlees ligt niet bovenop het vuur en kan dus niet zo snel verbranden.

  2. Groenten

  De tijd dat we allemaal bergen vlees probeerden te grillen, ligt al een tijdje voor ons. Groenten hebben de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen en krijgen nu, terecht, een plaatsje op de rooster. Enkele heerlijke gegrilde paprika’s of asperges met een pastasalade zorgen voor een culinair hoogtepunt.

  3. Zoutsteen

  Zout is niet zo gezond voor het lichaam, maar en toe zondigen moet kunnen. Weet je niet wat de juiste dosering zout op je vlees is? Probeer dan eens een zoutsteen. De intense smaakbeleving geeft je vlees, vis en groenten een extra meerwaarde zonder te overdrijven.

  4. Bier

  Geen land dat zo gespecialiseerd is in bier als België. Ook kiezen meer en meer brouwerijen ervoor om speciaal voor deze gelegenheid een BBQ-bier te maken. Met het juiste brouwsel, versterk je de smaken in je maaltijd. Een IPA-biertje is uitermate geschikt bij kruidige gerechten en visgerechten gaan dan weer goed samen met een blond brouwsel.

  5. Vers van de boer 

  De trend was al een tijdje bezig, maar door alle vleesschandalen zal dit alleen nog maar meer groeien. Echte BBQ-liefhebbers kiezen voor een kwalitatief stuk vlees en zijn sneller geneigd om te kopen bij een plaatselijke boerderij. Dit geldt trouwens ook voor groenten en fruit.


  » Reageer (29)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I think

  Wist u dat...?!

  Vrijdag de 17e een ongeluksdag is in Italië?

  Dit heeft te maken met de schrijfwijze van 17 met Romeinse cijfers. 17 is namelijk XVII in Romeinse cijfers. 

  Dit is een anagram van 'VIXI', wat Latijn is voor 'ik heb geleefd'. "In het huidige Italiaans is dat vissi, in de passato remote, om aan te geven dat het leven helemaal is afgesloten". 

  Daarom wordt het getal 17 in Italië geassocieerd met de dood.
  Zoals in veel landen het getal 13 gemeden wordt (ondere andere in hotels) zo gebeurt dat in Italië dus met het getal 17:
  De Renault 17 heet daar R177.

  De vliegtuigen van Alitalia hebben geen stoel 17.

  En Napoleon, die door zijn geboorte op Corsica door Italië is beïvloed, weigerde op vrijdag 17 brumaire ten strijde te trekken.  » Reageer (28)


  T -->

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!